Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz embe #7194 üzenetére

    Nem tudom mennyire jó. Helyszínen nem volt sok időm kipróbálni, meg nem néztem végig a beállításokat. Otthon először beállítottam mindent pontosan, aztán jött a hallgatózás. Nagyon jól szólt, végigmentem a "klasszikusokon", Beethoven 5, 9, Metallica S&M, és zárásnak Two Steps from Hell. Kicsit féltem, hogy a hangszórókon fog bukni a dolog, de állták a sarat.

    Aztán jöttek a könnyedebb darabok, Piano Guys, Norah Jones, és arra lettem figyelmes, mintha balra húzna, a fronténekes mindig bal oldalon állt, mondjuk 1:4 arányban a bal hangszóróhoz közelebb. Megnéztem minden beállítást, teljesen szimmetrikus. Cseréltem a hanszórókat, cseréltem a kábeleket, de konzisztensen a bal kimenet irányába borult a sztereó. Meghallgattam a számokat laptopon fülessel, ott is volt, amiben mintha balra kerülne a hangsúly, de találtam számokat, ahol mintha középen lett volna az énekes. Ahhoz hangolva az erősítőt kb 2dB-t kellett adni a jobb oldalnak hogy meglegyen az egyensúly.

    Vannak esetleg teszt-számok, amikkel pontosabban lehet hangolni? Lehet ilyen "gyártási eltérés" a két oldal közt, vagy ez hiba? És ha igen, a balance-szal lehet korrigálni és használni boldogan, vagy valami nagyobb bajnak az előjeje?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés