- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Facebook és Messenger
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen routert?
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Sweet.tv - internetes TV
- Synology NAS
- Router gondok
- OpenWRT topic
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
szasanyi #25322 üzenetére
Sokat töprengtem azon, hogy jelenik az meg, hogy a kábel nem ront a hangon. Hisz a kábelen nem hang megy át, hanem feszültség szint változások jelennek meg rajta. Hogyan lehetne ezt mérni, ábrázolni? Valószínűleg oszcilloszkóppal vagy például egy frekvencia - hangnyomás diagramon. Mit csinál egy rossz kábel, mondjuk X dB beszakadást produkál egy frekvencia tartományban. Mit csinál egy "jó" kábel? ugyanazt a beszakadást, csak kisebbet (az optimális kábel pedig zéró eltérést). Honnan ismerős ez nekem... számomra ez olyan mintha a kábel egy hardveres equalizerként működik. Innentől a legfontosabb kérdés, mekkora hangnyomásbeli eltérést kell okoznia a kábelnek, hogy hallható legyen?
Közben találtam is egy mérést, ahol a tesztelő pont azt csinálja amit fentebb írtam. A végén viccből egy üres műanyag dobozt rakott a hangfal tetejére, ami mérhető és hallható változást produkált a hangban. A tanulság tehát, hogy ne engedjetek a sötét oldal erejének, és vegyétek le a cserepes növényt a hangfalról.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Napelem
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Óra topik
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest