Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
killbull #36259 üzenetére
Nálam nem férne el két rendes méretű doboz, ezért én 2.1-et hallgatok. Amilyen a választék, inkább készítettem két kis 2 literes zárt dobozt a 8cm-es szélessávúimnak, meg egy 20 literes reflex mélynyomót.
A hangfalépítésben szerintem (ahogy nekem lejött) a hangváltótervezés a legnehezebb. Viszont abból meg pont házilag könnyebb aktívat építeni, mert kereskedelemben kicsi a kínálat aktív hangváltós erősítőre.
Hifi (elektronika) építés: Itt is igaz lehet, mait írsz - mondjuk az első 10-15 évben. Utána, ha ügyes vagy, fel tudsz építeni olyan kategóriába, amit sokan már nem engedhetünk meg magunknak.
De amúgy meg persze, ez hobbi, szerelem, ezt egy percig sem vitatta senki.
Talán annyi előnye helyből van egy DIY-ernek, hogy nem spórolja ki az utolsó gramm fát is a dobozból vagy a fóliakondit a váltóból. És ez már sokat számít!
Hallottam pár Jamo HM-hangfalat, amik annyira nem voltak olcsók, de kifejezetten fájt hallgatni az enyémek után, pedig az én építettjeim se voltak nagy szám hangdobozok, csak volt bennük merevítés meg fülre beállítottam a csillapítóanyagot - ami a Jamo-kból szinte teljesen hiányzott.
Aztán ott vannak a teevezésre talán kevésbé kényes, fázishelyes párhuzamos váltók: kis könyespolcsugárzóba tök jók, mégsem alkalmazzák őket gyári dizájnokba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- LEGO klub
- Kutya topik
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest