Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #34227 üzenetére

    Másik hangszórót kell választani. :) Nyilván ha érzékeny nem lehet jó az alsó határfrekvenciája. :)

    "De annak az érékenysége alacsony kb. 83-84 dB a 40-200 Hz tartományban."
    Ezt azért meg kellene magyarázni, hogy hogyan érted. Milyen érzékenységre gondolsz.

    A két megoldás max. hangnyomásban egyenértékű. És nem értem, hogy mi a probléma. :) Ha kevés a max SPL akkor rossz hangszórót választottál, ha meg nem, akkor akár osztóval akár külön erősítéssel csinálod, nem lesz nagyobb a kész rendszer érzékenysége.

    Elhelyezéssel is lehet javítani a mélytartomány hangnyomásán, másféle dobozzal is. :) Duplázásokkal is, nem baj az, hogy 4R a névleges impedancia.

    #34226python1
    Valamit látunk a méréseden (+-1dB-t nem), de használható információt elég keveset. :) Persze, az aktív szűréssel sokminden megvalósítható. De jól működő, nem PA hangszórókkal ritkán van szükség erre (negyedrendű szűrés). Mondjuk mióta az összes nagy hangszórógyár nem európai gyártással működik, és elfelejtettek jó helyről rendelni membránokat, azóta egyre kevesebb a jó HiFi hangszóró is. :)

    #34228python1
    THD szempontból mindegy, hogy hogyan egyenlíted ki a hangnyomáskülönbséget, a nagyjelű paraméterektől függően, azonos módon, kivezérlésfüggően emelkedik a THD mélytartományban.

    #34230fererencz89
    Milyen alternatívára gondolsz? Esetleg akusztikailag átlátszó műanyaghabbal is megoldható.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák