Új hozzászólás Aktív témák

  • M3aN

    senior tag

    válasz bl4ze #1126 üzenetére

    Nekem a 65% most sok volt valamiért, nem volt szép a gombóc, szétfolyt és nem is kelt meg annyira. Korábban ez Caputo-val szép volt, most Barilla lehet kevesebb vizet igényelne, majd kipróbálom.
    Persze, leírom, cserébe tőled várom a direkt tészta receptjét. :DDD

    Poolish
    300ml víz
    300gr 00-ás liszt
    5g szárított élesztő
    5gr méz

    Eredeti tészta (10 adag)
    700ml víz
    1250 gr 00-ás liszt
    40gr só

    Csökkentve (5 adag)
    200ml víz
    475gr 00-ás liszt
    15g só

    Poolish (5+60 perc)
    1. Összetevőket edényben összekeverni
    2. 60 percig szobahőmérsékleten lezárt edényben pihentetni
    3. 24 órára hűtőbe helyezni

    Tészta elkészítése (5+15+30+120 perc)
    1. Edénybe vizet beleönteni
    2. Vízre ráönteni a már megkelt poolish-t, majd összekeverni
    3. Liszt felét hozzáönteni, összekeverni
    4. Sót és liszt másik felét hozzáönteni, összekeverni
    5. Pulton néhány percig dagasztani
    6. Dagasztás után lefedve 15 percig pulton, szobahőmérsékleten pihenjen a tészta
    7. Olajos (extraszűz olívaolaj) kézzel tésztát áthajtogatni amíg sima, kemény kérge nem lesz, majd egy labdába zárni
    8. Enyhén olajozott edénybe helyezni, lefedni és 30 percig pihentetni szobahőmérsékleten
    9. A tésztát szétválasztani és labdákat képezni belőle
    10. Lisztezett edénybe helyezni, lezárni (pl. fóliázni) 2 órát szobahőmérsékleten pihentetni
    11. Nyújtani úgy, hogy légbuborék csak a szélében legyen

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák