- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3aN
senior tag
Nekem a 65% most sok volt valamiért, nem volt szép a gombóc, szétfolyt és nem is kelt meg annyira. Korábban ez Caputo-val szép volt, most Barilla lehet kevesebb vizet igényelne, majd kipróbálom.
Persze, leírom, cserébe tőled várom a direkt tészta receptjét.Poolish
300ml víz
300gr 00-ás liszt
5g szárított élesztő
5gr mézEredeti tészta (10 adag)
700ml víz
1250 gr 00-ás liszt
40gr sóCsökkentve (5 adag)
200ml víz
475gr 00-ás liszt
15g sóPoolish (5+60 perc)
1. Összetevőket edényben összekeverni
2. 60 percig szobahőmérsékleten lezárt edényben pihentetni
3. 24 órára hűtőbe helyezniTészta elkészítése (5+15+30+120 perc)
1. Edénybe vizet beleönteni
2. Vízre ráönteni a már megkelt poolish-t, majd összekeverni
3. Liszt felét hozzáönteni, összekeverni
4. Sót és liszt másik felét hozzáönteni, összekeverni
5. Pulton néhány percig dagasztani
6. Dagasztás után lefedve 15 percig pulton, szobahőmérsékleten pihenjen a tészta
7. Olajos (extraszűz olívaolaj) kézzel tésztát áthajtogatni amíg sima, kemény kérge nem lesz, majd egy labdába zárni
8. Enyhén olajozott edénybe helyezni, lefedni és 30 percig pihentetni szobahőmérsékleten
9. A tésztát szétválasztani és labdákat képezni belőle
10. Lisztezett edénybe helyezni, lezárni (pl. fóliázni) 2 órát szobahőmérsékleten pihentetni
11. Nyújtani úgy, hogy légbuborék csak a szélében legyen[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.