Új hozzászólás Aktív témák
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
markussandor #14015 üzenetére
köszönöm, hogy írtál.
Az a helyzet, hogy a kamera által generált képek nagyon kicsik, és kis felbontásúak, mert a sub stream-et használja.Ezért kell egy külön eszköz, (jelen esetben a málna pc) amin program, vagy programok futnak, a main stream-et figyeli/nézi, és meghatározott időközönként (15sec) csinál egy jpg-t, és az, vagy egy másik feltölti egy távoli ftp szerverre.
[link]-korábban már ezt megoldottam, de sajnos az a módszer nem annyira jó...
A kamerában már minden megoldást megpróbáltam, a gyártóval is felvettem a kapcsolatot, de nem lehet. -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Keresek programo(ka)t linux-ra (Raspberry Os) arra hogy egy onvif-es ip kamera main stream /fő csatornájából képet (jpg/jpeg) töltsek fel ftp-n keresztül automatikusan, 15 másodpercenként végtelenítve.
Köszönöm szépen! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Shingen #13653 üzenetére
Szia!
Ez lényegében a gyújtótávolság.
(itt az oldalon van egy tök jó kis bemutató, hogyan változik a látószög a gyújtótávolság változtatásával...)
Minél kisebb a szám, (mm) annál szélesebb a látószöge (halszem/fisheye egy példa a 2,8mm-re: link ) és minél nagyobb annál messzebbre tudsz látni vele, de akkor a látószög is kicsi. (távcső)
Hogy melyik milyen?
Mint kolléga sambenez szemlélteti, attól függ - a lencse szempontjából (mm) - hogy a megfigyelendő terület átlagosan milyen messze lenne a kamerától.[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
enginev3.0 #13651 üzenetére
Szia! ONT nem képes - tudomásom szerint - erre a feladatra.
NVR készülék kell hozzá. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #13608 üzenetére
Elkészült. Itt tudjátok megtekinteni a linket.
A működésért egy Androidot futtató TV box felelős, amin 3 program együttesen dolgozik azon, hogy a kép a main streamból felmenjen. Jó minőségben. (ez az idokep.hu-n a második kép, ami a timelapse "videó"t képzi. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #13580 üzenetére
Elég jóban vagyok a Misecu AliExpress-es eladójával, és megkérdeztem a dolgot...
A helyzet az, hogy elismerte az eladó/gyártó, hogy sajnos az FTP feltöltés esetén a snapshot mindig egy substreamből veszi a jelet, és sosem a source-ből...
Állítása szerint ezen nem lehet változtatni, de én mégis megpróbáltam az ONVIF profilt átírni a NCSIConfigurationTool-al de hiába, az FTP ugyanúgy a VideoE_001 profilban meghatározott encodert használja...Megoldásként pedig egy régi mobiltelefont fogok használni, - LG P880 Optimus 4x HD-t, 3264x1848* ami 16:9-es képarány, és képenként 1MB.
Sajnos az RTSP live-ot el kell felejtenem, mert a telefon CPU-ja nem bírná a kettőt - a fotózást és a vide streamet.
Az egész gerincét pedig ez az androidos app fogja adni: [link]
Egy kép a telefon által készítve:
(a kép eléggé bebukik, de ezt most csak kézzel fotóztam, hogy tudjam a látószöget, és a lehetséges eredményt. Beállítva pontosan még nincs.)*:ha esetleg bárkinek ötlete, javaslata, vagy táncsa van, akkor azt nagyon szépen köszönöm, ugyanis minden jóra nyitott vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
jézusom #13586 üzenetére
melyikre gondolsz?
A Kamera paraméterek oldalon? Ha igen, akkor melyiket állítsam át?
köszönömSzerk:
Az onvif manager-ben találtam egy olyan profilbeállítást, ami számról számra pontosan megegyezik azokkal a képekkel, amiket legenerál FTP-re. Hogyan tudnám ezeket véglegesen módosítani/átírni?
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #13580 üzenetére
egyébként van Anydeskem, meg Discordom, szóval ha lenne valakinek kedve, akkor azokon keresztül is segíthet.
Természetesen a sikeres beállításokról tennék fel ide a topicba leírást. -
Tav-Csoves
őstag
Van egy ilyen Misecu 5MP 2.8mm gyújtótávú (114,8°) vezetékes ONVIF-es dom kamerám, (fent 1. kép) és szeretnék az idokep.hu -ra állandó jelleggel képet feltölteni, illetve folyamatos 5MP-ben live stream-et adni a YouTube-ra, vagy épp az idokep.hu-ra.
A kamera optikás neten van, az UTP linksebessége 100/100Mbit, tehát bírnia kell. (Legalább az idokep.hu felé)
Csakhogy a gondom az, hogy beállítottam próbaképpen egy FTP feltöltést, és hulladék a kép, amit oda feltölt. (3. fotó fent)
Miért van ez? Lehet ezen valahogy változtatni?
5MP-es képeket szeretnék feltöltetni az FTP-re.
Ilyen beállítási lehetőségeim vannak:Xmeye Android alkalmazásban a videófelvételek tiszták, minőségiek, nagyok, jók.
Mit kell átállítanom, hogy jobb legyen az FTP minősége?
Továbbá azzal is gondom van, hogyan tudom automatizálni a feltöltést? - Humanoid detect, meg motion detect van, de hogy tudnám azt beállítani, hogy pl. 30 másodpercenként készítsen egy képet, és töltse fel?
Köszönöm a segítséget! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #1114 üzenetére
Addig amig Bigrock nem ér rá, megosztom Veletek a VIDEO-t, amin megmutatom a kamera belső rendszerét, és beállításait. A videóban az is kiferűl, mit haladtam a dologgal.
(érdemes végignézni, mert van benne meglepetés)
(ígéret)[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
bigrock #1113 üzenetére
Nekem pont az kellene! Csak kép.
Viszont most már kicsit nagy bajban vagyok. Tomato routeremen indítottam FTP szervert. Be is állítottam volna a kamerát is, hogy küldje a képeket, de hiába mentem le, ha megnyitom újra a kamera FTP beállításait, akkor látom, hogy a beállítások visszaugrottak.
Mindenkihez:
Valaki tudna nekem segíteni skypeon keresztül?privátban küldenék skype azonosítót
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Van egy wanscam QD520-as kamerám.
ftp feltöltést kellene használnom 15 másodperces intervallumonként kellene egy *.jpg filet feltölteni a szerverre.
A gond csak az, hogy ennyi a kamera beállítása:Valami ötlet?
a kamerát már felszereltük, rengeteg munkánk volt vele, és most meg bejött ez
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Óvodások homokozója
- BestBuy topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egér probléma
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Eladó Google Pixel 9 Pro 256 GB Obsidian
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- iPhone 15 Pro Max 256GB // 98% akku // Telekom garancia 2027.04.18.
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- Új Lenovo Ideapad 5 Pro Ultrabook -35% 14" Bivaly RYZEN 7 6800HS 16/1TB 2,2K Radeon 680M 2GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest