-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
Ez mennyire ajánlott?
-
Magnat
veterán
válasz
bogabi #33974 üzenetére
Nálunk eddig volt 4 szerver, 3 régebbi 16-20 kamerával, meg egy 64-es, aztán egy régi összedőlt már sokadjára (a régiből volt több, kellett már legózzak alaplapot meg tápot többször), így most h lett még egy, elférünk bőven, meg ha most bármelyik kiesik, van annyi plusz hely, h át tudjuk rendezni a működő szerverekre az összeset... én szívem szerint a régieket le is virtualizálnám egy erősebb vasra, de mivel azok kb backupnak vannak használva, nem hiszem, h akarunk költeni gy újabbra.
-
Magnat
veterán
válasz
bogabi #33939 üzenetére
Végül berendeltem, kíváncsi leszek rá nagyon ... magamnak rendeltem, de ha beüt akkor melóhelyre is jó lesz, még ha 2 streamet is ad akkor is baromi jó lesz olyan helyekre ahova nem tudunk új végpontot tenni de kellene nagyobb látószög, ha meg még 1 streamban is tudja tolni az áldást akkor még kamera licenszet is spórolunk rajta
-
-
válasz
hevepapa #33959 üzenetére
Nincs 1 éves a Yettel routere. A telefonokon, laptopon, pc-n mindig van net, igaz azok dhcp-vel kapnak ip-t. Fix ip címekkel van valami gubanc. Az, hogy offlineba mennek a kamerák, az nvr meg online marad az független hiba lehet. Lehet kéne a Yettelnek egy gyári visszaállítás, és be kéne lőni újra az ip-ket.
Az nvr, meg a router is heti 1 újraindításra van beállítva. Gondolom a Hiseeu szervere sincs online 100%-ban, mert olyan is volt, hogy offline mutatta a kamerákat, de visszanézni meg vissza lehetett a felvteleket, tehát mentek szépen, csak élő kép nélkül. Vannak anomáliák néha. Arra meg ott a risztók, az márkás. Továbbra is spórolok a tetőcserére, aztán majd meglátjuk, lehet Hikvison-ra csere lesz belőle.
Pozitívat is írjak, az emberi alakfelismerés működik, mikrofonok is elég érzékenyek, push üzenetet küld minden észlelésre. -
hevepapa
senior tag
válasz
Victoryus #33956 üzenetére
Ha ugyanazon a routeren 2 eltérő eszköz is hasonló hibát produkál, akkor nekem gyanús hogy
1,: valami Yettel router firmware frissítés a háttérben megkeverte a dolgokat.
2;: a router kezdi visszaadni a lelkét a teremtőnek.Nálam minden TP Link router amikor kezdett haldoklani akkor az első tünete az volt hogy instabillá vált a wifi kapcsolat. Igaz nem túl nagy a minta, mert a mostani Archer C80 csak a 3. routerem vagy 20 év alatt.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Victoryus #33956 üzenetére
Van a fejegyseghez frisebb firmware? Ha igen probald frissiteni, sajnos ezeknel az olcsobb kamerarendszereknel itt jon ki az olcsossag ara, ugyan ezt tapasztaltam Hilook rendszernel (mondjuk ez kamervalal kb tp link arban van) es a Tendanal is. Nem stabil egyik sem...
Ui: Ugyan ez a baj a Tapo 1.4.1 valameilyk verziojaval, random offlineba teszi a c310 kamerakat, remelem orvosoljak mihamarabb....
-
Adott egy Hiseeu 8CH 4K POE NVR + 2 POE kamera.
Néha offline állapotba kerül, csak nem tudom mitől. Ha közvetlen monitorról nézem, működik, csak nem lehet elérni netről. De van, amikor online van, és a 2db kamera megy offline-ba.
Alapvetően egy Yettel router biztosítja a netet, meg van közbe iktatva egy Huawei router is, ami natol. Az NVR fix ip-n van, a Huawei routeren. Általában akkor megy offline-ba az NVR, amikor lejár a Huawei routeren az ip cím bérlet, ami most 1 hétre van belőve. Tavaly meg hónapokig semmi gondja nem volt.
A Yettel routeren a Huawei fix ip-re van beállítva. De! Van a Yettelen egy htpc is, szintén produkálja azt a hibát, hogy a Yettel heti újraindulása után nem tud kapcsolódni, Fix ip-vel beállítva.
Általánosságban hogy kéne ezt összelőni? Logikusan kell fix ip az NVR-nek. A kemerák meg az NVR-től kapnak ip-t nem? Azok nem is látszanak a hálózatról szerintem.
Egy teljes power off után megy minden 1 hétig gond nélkül. Be lett lőve az egész tavaly augusztusban, nem nyúltam a konfighoz azóta. Fura. Az NVR-en változtatok néha admin jelszót, biztos ami biztos, de az nem befolyásol semmit. -
Sziasztok!
Kaptam egy 2%-os Annke discount code-ot, hátha valaki tudja használni:
LXZ-FB03CK5
50 USD vásárlás felett lehet használni annke.com-on. -
darus
csendes újonc
Sziasztok
Szeretnék otthonra kamerarendszert.
Olvastam hogy a reolink márka jónak mondható és azt szeretném kérdezni hogy most az amazonon van akcióba egész rendszer. Ez megéri ár érték arányban ?
Minőségileg ez hol helyezkedik el a ranglétrán?Válaszokat előre is köszönöm
[kép] -
hevepapa
senior tag
válasz
*VARJU* #33951 üzenetére
Az egy érdekes kérdés, hogy ezek marketing leírások vagy gyakorlati tapasztalatok? Én most azt látom, hogy bár világos van még kinn, de a napelemes rendszerem a tetőn már nem termel. Persze más kissé egy házi napelemes rendszer mint egy kamera töltő panel, de azért az elv eléggé hasonló lehet.
1 próbát megérhet, de nekem azért vannak fenntartásaim. Persze nem nekem kell döntenem, mert a te pénztárcádra megy. Kicsit fából vaskarika, de érdemes ismert gyártótól venni ilyet mert annak a leírása többé-kevésbé igaz, míg egy alis kameránál attól is függ a valóságtartalom, hogy mennyire szégyenlős az eladó. -
spiky03
veterán
Sikerült beszerezni az infókat.
Ezeket kaptam:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
egy darab
2. Később lesz-e bővítve?
Igen
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
SD
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
kb 8 méter
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Kb 20 ezer
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Nincs net, nincs wifi. Tehát kártyás netje kell, hogy legyen
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
éjjeli, forgatható, napelem nem -
*VARJU*
tag
válasz
hevepapa #33900 üzenetére
Eddig wifis kamerák voltak de mivel hogy hónapokig nem megyünk a házhoz ami kb.500 km van így már nem merem áram alatt hagyni! Ezért gondoltam napelemes kamerákra.
Ahogy végéig böngésztem a netet azt írják hogy már a mostani modern napelemek-nek elég már a világosság és nem szükséges a napfény úgyis töltődnek és azt a 3-4 napot ha van azt kiküszöbölik akumuláto-rol -
Patice
nagyúr
válasz
miszabot #33916 üzenetére
Szia!
Bocsi a késői reagálásért.
A kaputelefonom egy Hikvision DS-KV6113-WPE1 modell.
A beltéri egység pedig egy Hikvision DS-KH6320-WTE1, csak az enyém még korábbi modell, ami teljesen fehér házban van.Hasonló KIT is van.
-
spiky03
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek az infókat
Akkor kb a legjobb és időtállóbb megoldás a SIMes router és arra akár vezetékkel LAN kábellel rákötve egy kamera, ami tud SD kártyára rögzíteni. Így nem kell külön rögzítő.
A napelemes kialakítás nem létszükség csak hirtelen olyat találtam.Van esetleg tipp kamerára?
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
A következő kérdés, kéréssel fordulnék hozzátok.
Apos szeretne egy kamerát egy telekre ahol jelenleg csak áram van.
Így valami SIMes kamerára lenne szüksége, ami telefonról vezérelhető, visszanézhető, esetleg SD kártyára rögzít is, valamit tud riasztást küldeni.
Lehetőség szerint legyen normális képe este is.Létezik ilyen kamera? Van ilyennel valakinek tapasztalata?
Hirtelen egy ilyet találtam:
linkVagy esetleg van más megoldás?
Köszönöm szépen előre is a segítséget
-
Magnat
veterán
Üdv,
ilyet próbált már valaki, vajon két külön streamet ad vissza a szervernek vagy csak egyet?
-
4D4M
senior tag
Én vagyok vak vagy tényleg nincs az annke vision droidos appban event keresés / böngészés / akármi? (C800+NVR)
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Az IT capitalnál most elég jó akciók vannak a Vigi C440I és C240I kamerákra akit érdekel (ingyenes szállítással).
Mindegyik akciós ezen két típus közül, de a 2.8mm-es látszögűekre plusz kedvezmény van most, gondoltam megosztom veletek.
Új rendszer építés ma estemiatt én is rendeltem 4db kültérit, és 2db beltérit. -
kunberci
senior tag
-
^Boss
őstag
válasz
kunberci #33928 üzenetére
Nem ragaszkodom ehhez a szetthez, alirol/itthonrol is rendelhetek, ha jobb ar/ertek aranyu eszkozok vannak.
ahogy lattam, az ali-s akcio mar nem el sajnos.
ez az altalad ajanlott kombo a szines ejjelin kivul szamottevoen elter az altalam osszerakott kombotol?
(kozben latom hogy az nvr ugyanaz, csak bontott. Meg merjem
venni?) -
kunberci
senior tag
NVR volt pont nemrég (RLN8 410) 80 eFt alatt az (Alin), hivatalos Reolink forgalmazó (Németből jön).
Szintén gyári garanciával.
Kamera is jóval akciósabb volt, talán írtam is.
[link]Illetve (tudom írtad, hogy nem kell éjjeli színes kép), de erre a kamerára is ránézhetsz itthoni beszerzéssel:
[link] P430
NVS 8:
[link] -
^Boss
őstag
Sziasztok!
nem vagyok szakavatott a temaban, ezert kernek egy megerositest, hogy ez a szett rendben lesz-e:
- Reolink RLN8-410
- 3db Reolink RLC-810A
kell e meg barmi?
elore is koszi -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy ANNKE H800 szettet (4db kamera + NVR), amit még ki sem próbáltam, de aktuális lenne az előkészítésük.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy a mellékelt helyszínen hogyan helyeznétek el a kamerákat. Szinte biztos, hogy fogok még venni kamerát hozzá.
Elsődlegesen a házon csinálnám meg az UTP-nek a védőcsövezést. A rajzhoz adalék, hogy a két hosszú oldalon aránytalanul nehéz a bejutás, úgyhogy a terület rövid oldalait, és az épület környezetét figyelnél első sorban.
Nagyjából helytálló lehet az elgondolásom?EPS szigetelésbe milyen megoldással célszerű rögzíteni a kamerát? Még glettelés és hálózás előtt vagyunk.
-
Patice
nagyúr
Nekem (jelenleg) egy Hikvision videós kapucsengővel van megoldva ez a funkció.
A házban van egy kijelző, amin van hangszóró, az csörög és egyből mutatja képen is, hogy ki van ott. A képernyő is POE-s.
A Hikvision alkalmazásban ugyanúgy csörög, mintha egy telefonhívás lenne, ugyanúgy fel tudom venni, kétirányú beszélgetési lehetőséggel.
A kaputelefon külön áramkörrel vezérel egy sima mágneszárat is, azzal tudok kaput nyitni, akár bentről, akár távolról.
A kaputelefon működik biztonsági kameraként, mozgásérzékelés is van benne, meg infra világítás estére.
Nálam Synology NAS-ra rögzít, de tudna NVR-re is értelemszerűen.Reolink kapucsengője szerintem tök hasonlóan tudja ezeket.
A régi vezetékeket szerintem meg kellene nézni, hogy milyen kábelt használtak hozzá.
Nálam pl. az analóg telefonhoz is CAT5e volt behúzví és csak 4 ér bekötve.
Lehet ott is CAT kábelt használtak a telefonhoz is.
Ha nem, akkor kérdéses számomra, hogy használható-e bármire, ha IP-s rendszerre szeretnél átállni.
Ha nem túl bonyolult a kábelvezetés, akkor akár a CAT kábel behúzásához is lehet használni a meglévőt. -
-
Sziasztok,
Szeretnék egy NVR rendszert (talán Reolink, még nincs leütve) telepíteni az idősödő szüleim házába (7 kamera + videó kapucsengő + NVR). A házban van kb. 20 éves analóg telefonrendszer – konkrétan egy Panasonic KX-T61610, KX-T30860 ajtócsengő modul és egy KX-T30865 ajtócsengő-kommunikációs egység.
Jelenleg, ha valaki megnyomja a kapucsengőt, az csörög a házban több helyen, lehetőség van kétirányú beszélgetésre, és a kaput is távolról nyithatjuk.
Ha beszerelésre kerül egy pl Reolink wifi-s, videós kapucsengő akkor jó lenne, ha:
Tudnánk újrahasznosítani a meglévő vezetékezést pl a tápellátásra, mert nem valószínű, hogy, nagyobb bontás nélküli új kábelt lehetne a kupuhoz vinni.
Valamint megmaradna az a funkció, hogy ha valaki megnyomja a (Reolink) kapucsengőt, az jelezzen a házban valahogy (pl. csörgés a telefonközponton),
Illetve valamilyen formában megoldható legyen a kapunyitás is.
Ha ez nem oldható meg a Reolinkkel, akkor van esetleg más gyártó aminek a termékeivel igen?
Ha így nem oldható meg akkor van arra olyanra mód, ha valaki csenget az analóg központon keresztül, akkor jöjjön mobilra értesítés, így könnyen lehet látni egy ip kamera kamera képét és kinyitni a kaput?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
Keef_Lee #33911 üzenetére
Megoldva! De okulásként esetleg másoknak leírom:
Újraindítottam és azóta rendben van. Viszont az elmúlt 2 napban lévő mozgások, amikről küldött ugyan értesítést, nincsenek rögzítve.
A lényeg, hogy megjavult.
A hibázása előtt kapott egyébként egy frissítést az applikáció. Lehet, hogy az okozott valamit. -
Keef_Lee
senior tag
Tapo C500 3 nap óta csak 03.26-ra ugrik vissza (ez a legújabb időpont szerinte), ha eseményt akarok rajta megnézni. Újabbat nem lehet a naptár részében sem előhozni. Mától 03.27-re vonatkozik ez. (tehát naponta halad egyet előre)
Eszköz állapot ellenőrzés funkciónál azt mondja, hogy nem tud csatlakozni az időszerverhez.
1,5 éve van meg, de még ilyet nem csinált. (Értesítések meg jönnek, amelyeknek az időpontja is helyes.) -
Srácok, szerintem kimerült a téma, többen is próbáltatok segíteni kanyi51-nek, de alapvető hálózati és kamerás ismeretek hiányában ez nehéz, ráadásul kockázatos is, hogy újra elront valamit a hálózatában. Szóval zárjuk ezt le, a Topikgazda innen törölheti a folytatást.
Köszi!
-
boborján2
senior tag
válasz
N.otorious #33904 üzenetére
Felhős kamerát NAT mögött is el lehet érni. Bridge mód nem feltétlen kell , mert a saját routert AP -ként is használhatja.
A lényeg ,hogy több megoldás van ,de nulla hozzáértéssel semmi nem fog menni.
-
kunberci
senior tag
válasz
kanyi51 #33907 üzenetére
Egy saját (normális routernél), célszerű modem módban használni a szolgáltatói eszközt, sajna érteni is kell hozzá, de kamera vásárlásánál is el lehet ezt mondani. Azért nem árt alapvető hálózati
tudás hozzá. Amennyiben meg nincs ilyen irányú hozzáértésed, (affinitásod), nincs más hátra mint segítséget kérni egy hozzáértőtől. -
kunberci
senior tag
válasz
kanyi51 #33905 üzenetére
A TP Link 741ND-vel nem érdemes kísérletezni (csak 100-as portjai vannak vezetékesen). Teljesen felesleges lenne a TP-Linket használva az 1 gigabites internetnek.
A TP Linket használva semmi értelme a szolgáltatói modem-router kombót modem módban használni.
Veszel egy normális routert (aminek gigabites portjai vannak),
vagy marad a szolgáltatói eszköz router módban.
Gondolom amúgy sem áldoznál egy normális routerra, kameránál is inkább előre kellett volna tájékozódni. -
kanyi51
senior tag
válasz
N.otorious #33904 üzenetére
igen, próbáltam én magam a rutert modem módba kapcsolni, és átunna halt le mindenem, nem tudtam újra belépni, nem volt nemet , és az aTP-Link 741 D -se működött, illetve láttam csak nem adott netet.
Itt kellet a szerelőt hívnom. Már nem kísérletezgetek vele. -
N.otorious
senior tag
válasz
kanyi51 #33902 üzenetére
Szia, ha a voda router utan raksz meg egy routert, akkor érdemes bridge modba tetetni a voda routert, hogy csak modemként szolgaljon, onnantol a tp link lesz a router. És erdemes a szolgaltatot megkérni, hogy legyen az ip d nyilvanos, mert nem ered el a kamerat. A bridge modot ia a szolgaltato kapcsolja be.
-
kanyi51
senior tag
válasz
Chris0321 #33892 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a hozzászolását.
Sajnos tényleg nem értek a hálozathoz, még alap szinten sem.
A Voda szerelő azt csinálta amit irtatok, vagyis helyre rakta a saját hálózatát. De persze ezzel nem vagyok beljebb. Most minden olyan mint 2 hete volt, 2 kamera tud csatlakozni a 3. az istennek sem.
Nincsen senki ismerős aki ezt be tudná kötni rendesen. Egyetlen egyszer sikerült teljes működésre bírnom, de éjjel leszakadt a hálózatról és ugyan úgy szívok mint 1 hete, vagyis nem látja ezt a rohadt Vodafone hálózatot. Higgyétek el , mindent jól csinálok mármint a beüzemelést. Ha mozgás van készíti is a mem kártyára a fotót, de csak ennyi. Folyamatosan nem látni semmi,Minden esetre köszönöm a segíteni akarást, de itt elengedtem a dolgot, megpróbálom visszaküldeni a Bangoognak de nem igen sikerül ez sem.
-
hallert
újonc
Sziasztok!
Annke dome kamerájanak a talpa sehogy nem akar forgatás után bepattani a helyére. Még nincs felszerelve a helyére csak az asztalon próbálgatom, de 1-2 mm hiányzik a fix rögzítésig. Valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest