Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
válasz Motion_Blur #28866 üzenetére
Made in Románia!
-
atika88
senior tag
Megjöttek a Kleber Krisalp HP3 gumik.
Én vagyok ennyire vakegér, vagy nincs ezeken a gumikon DOT szám?
De még csak ehhez hasonló 4 jegyű számot sem találok, csak egyéb számok, kódszámok stb.Van egy SAP ART.Nr.: 20061823 szám minden tekintetben, laikus szemmel persze a gyártási évet nehéz megállapítani. 8 munkanapot vártam is a gumikra, elvileg a németektől várták be a szállítmányt.
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
VW Golf 6 téli gumi vásárlás előtt állok 18"-os méretben.
Ár/érték arányban úgy láttam ez a Hankook W320 lenne a legjobb választás esetemben. Mennyire lőttem mellé szerintetek? A kisebbik méretű tesókról összeségében jók a tapasztalatok. Árban pedig nem nagyon feszegetném a prémium kategóriás gumikat, nem használnám amúgy sem ki.
Esetleg van jobb/más tipp a kategóriában?
Köszönöm a közreműködést!
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Igaz ugyan, hogy még nagy a forróság, de téli gumit keresek vásárolnék. Egy laikus kérdés először is: várjam meg szeptember-októbert? Vagy olcsóbb most gumit venni? Vagy ne is keressek logikát, abban, hogy az gumicserék közeledtével drágábbak a gumik is
Ár/érték arányban keresek 225/40 R18 mértű téli gumit (felni peremvédős nem hátrány).
VW Golf 6 1.4 tsi 160Le autó alá mennének, 50-50% pálya és város, úgy szezonálisan 8ezer menne bele, eléggé dinamikusan, tempósan vezetek (szóval fogjon ahol és ahogy kell, különösen télen a lehetőségekhez mérten).Köszönöm az segítséget!
-
atika88
senior tag
GOLF6 tanksapka fedélben vannak ilyen nagyszerű gyári adatok a keréknyomáshoz ugye. Arról viszont nem szól a kisokos, hogy ez most mekkora kerékmérethez is párosul.
Eddig 16" volt rajta...van egy érzésem, hogy kb ehhez van az "okostáblázat" is.
Node mostmár 18" a méret. Kérdézem Én: most akkor mennyire is érdemes/lehet/szabad fújni ezt? -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Mennyire jó/nemjó az, hogy ennyi ellensúly van egy felnin?
Alsó hangon vagy 8db-ot látni elsőre az egyiken pl... -
atika88
senior tag
Ezek a felnik, nagy valószínűséggel jók lesznek Golf 6 kocsira? Minden adat stimmel... De középen az agyátmérő miatt aggódom. Mekkora kell a 6-os golfokra?
-
atika88
senior tag
válasz focvis #12151 üzenetére
Akkor jó volt a laikus tippem.
Igen magát a króm dísznlécet a két csíket grillen, az alsó grillen a nagy ívet és a ködlámpák körül is. A legegyszerűbb/olcsóbb megoldás, minden macera nélkül. Elvagyok igazából a krómmal, de maximum a kocsin belül. Kb annyira tartom felesleges dolognak, mint a műszerfalakon a zongora lakk feketét. De ez tényleg egyéni ízlés kérdése már.
Így van! Tartozom még, legalább 40 képpel tudom[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz focvis #12138 üzenetére
Értem, ha szaki látja az a tuti.
Rosszon is járok néha néha, de ugye a kátyú az manapság még egy jó úton is előfordul jó magyar honba csak úgy a semmiből bukkannak fel.
Igen, tudom jól, némi kompromisszum kell a 18"-hoz. De egyszerűen alig találok (vagyis nem) 17"-ban fekete-grafit/alu szín kombinációt. Mindenképpen akarok egy pici sötétebb színt a felnibe. A vigyázással nem lenne gondom, Önmagában úgy vigyázok a kocsira, mintha a gyerekem lenne
Szemet szúrt ez a felni is, de olyan megérzésem van: hogy ez nem is gyári ám.
Ugye a kocsi alapszíne fehér, most kapott gyönyörű fényes fekete tetőlemez fóliát és a visszapillantó tükrök is szintén feketék. Azt a pár króm izét is lefóliázaták a kocsi orrán. Plusz a B oszloptól sötétítve. Bitangul fest már most, és a felni még folyamatban.
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
Levan stoppolva a felni+gumi párosítás
Annyit szeretnék megkérdezni: a személyes átvétel során milyen adatokra és milyen külső nyomokra érdemes odafigyelnem? Gyártási szám OK (de majd élőben a tuti).
Értem itt azt, hogy felni javítások, gumi felülete állítólag még 50-60%-os...Nyilván látom, ha sérült itt ott persze, de van esetleg szentírás egy ilyen adás-vételnél?Ő lesz a befutó!
-
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Ha minden igaz Ma megyek és hozom is el ezt a felnit Golf 6-ra. Gumi nélkül, az már van Hankook féle.
Kérdés még:
Attól függetlenül, hogy a linkelt gyári felni ET54-es, tuti, hogy jó lesz a G6-ra? Tudtommal ET50től érdemes 17" ba gondolkodni.
Illetve, miből tudom személyes ellenőrizni, hogy nem kamu/hamis-e a felni? Reális ár a 4db/145ezer? -
atika88
senior tag
válasz Skillet #11965 üzenetére
Hm...viszont a keresőben a GOLF6 1.4 160Le verzióhoz ez az ajánlott méret elvileg, a honlap szerint persze.
Vagy ezzel ne foglalkozzak?
Nem szép? Gondolom akkor indétlenül vagy bugyután néz(het) ki körülbelül? Erre a gondolsz?
Jobb szeretem az arányosságot, szorosan a szépség utána. Tehát a cél az lenne, hogy a 17 colon a lehetőség szerint a passzoljon a gumi a felnire De az egyik se a másik ne üssön el egymástól élesen méretekben.
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz Skillet #11960 üzenetére
Áhh, ezekután tuti nem veszek. Érthető ép/ész jogos érvek a fekete "ellen"
Nagyon úgy fest, hogy eme felni+gumi páros lesz a befutó végül. Bármi kritizálni való esetleg ebben a párosításba így a végeredmény?
Egyébként a felni csak az én monitoromon tűnik "sárgás, aranyszerű" ezüstnek? Annak ellenére, hogy elvileg csiszolt ezüst a színe.
-
atika88
senior tag
Értem, köszönöm! A mattról valóban letennék, így nincs értelme valóban.
Egyéniséggel egyetértek. Az autó, ha álló helyzetben van, akkor bizonyos távolságból valóban egy fekete pöttyöt lát az ember kb egy fekete felniből.Összedobtam septiben egy tök egyszerű listát innen. PL ezek közül viszonylag nyugodtan vásárolhatok?
A gyári felnik a WV-nél egy kaptafára néznek ki ez a bajom velük, a GTI felnik tetszenek (de azokat pedig idehaza csak úgy használtan megvenni: szinte reménytelen).[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz rbalint88 #11942 üzenetére
ezért kérdeztem, nem mondtam/írtam, hogy utángyártott felnit veszek tisztában vagyok a gyári előnyével.
így van, hosszútávra gondolkozom. de sokáig nem gondolkodhatok: jön a jóidő, egy gyári szép felni pedig (még) nem pottyant le sehol, a nyárigumikra. a 16-os télikre ezért pedig nem veszek egy külön garnitúra gumit csak azért. ez a gond.
bár most eljátszottam a gondolattal, hogyha megvenném ezeket: akkor erre egy korrekt matt fekete fényezést lehet csináltatni? nem fog az lepattogni? kopni? stb? laukus vagyok ez ügyben megmondom őszintén!
Taat
"alut nem érdemes feketére festeni" - nyilván egyéni ízlés kérdése, nemde, vagy Tévednék?
Gondolom szabályzat, írásos törvény nem tilta ezt...maximum Te nem biztosan nem fényeznéd feketére[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
2011-es GOLF 6-ra milyenek lennének ár/érték arányban ezek a felnik?
Köszönöm a segítséget!
-
atika88
senior tag
Napról napra az általam is nézett gumik árai picit mindig csak feljebb mennek Lehet nincs értelme várni a gumi vásárlással valóban.
ŐK a TOP2:
Hankook 225/45R17 W K125 VENTUS PRIME3 XL
Hankook 225/45R17 Y K117 VENTUS S1 EVO2 XLMit gondoltok maradjon a befutó K117 egyébként is teszteken jól szereplő? Annak ellenére, hogy házon belül 'E' kategóriás a "fogyasztási" osztálya?
-
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Megtudjátok szakérteni Nekem ezt a felnit?
2011-es Golf 6ra menne, gyári felniket hirdetnek ha jól látom....Jó ár érte a 43e/db? 160e/szettet én speciel talán még adnék is érte... Ha tényleg szépek.
Köszönöm a segítséget!
-
atika88
senior tag
válasz focvis #11781 üzenetére
Úgy vettem észre Én is, hiszen erre nincs is semmiféle szabvány vagy jogszabály előírva. Pláne nem bármiféle teszt alapján se hivatkozna semmire. Szóval ott van, de sokat ne adjon rá az ember, ahogy látom.
Mefogom, egyelőre foglalóztam! Csütörtökön még átesik egy VW szakszevíz állapotfelmérésen, ha minden oké (nyilván az lesz 40e km-rel) akkor hozom is el a szép új garázsába
A POÉN az, hogy gyári 17" GTI felnikkel volt eladó: de eddig az összes érdeklődő aki vitte volna a kocsit felni nélkül vitte volna. Ezért Eladták külön a GTI felnit 1 szezon ment gumikkal Mondom ilyen nincs
Úgyhogy egyelőre eltekergek a Highline-os gyári téli kerekekkel, úgy tervezem.[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz focvis #11778 üzenetére
Tökéletesen emlékszel! A 160Le G6-os "vagyok".
Köszönöm, szétnézek az adatoknak megfelőlen akkor. Illetve az előbb linkelt Teszt oldal is szép összefoglaló.
Még egy webhop szuper, eszméletlen mekkora túlkínálat van már...13 éve a család első autójára még alig alig lehetett vmi értelmeset kapni. Mára pedig fordult a kocka rendesen.Egyébként ezek a nagyszerű csicsa matricás feliratok (fogyasztási ABC és nedves ABC osztályozások vagy mi stb) mennyire mérvadó adatok? Nyilván értem én, hogy szükséges: de a valóságban is van értelmük?
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Mi a legjobb ár/érték arányú gumi 225/45 R17 méretben 25e Ft/db környékén manapság?
Elvagyok veszve a bőség zavarábanKöszönöm a segítséget!
-
atika88
senior tag
válasz focvis #11709 üzenetére
Valahogy a gyárira hajlok Én is.
Csak utána kell nézzek, hogy a VW GOLF 7 GTI felnik méretek passzolnak-e a GOLF 6-ra. ET számot nem találtam rájuk egyelőre A Rögzítési méretben 5x112mm passzolna egyékbént.
Szivem szerint a VW GOLF 7 GTI tenném fel nyárinak. Veszettül jól néznek ki[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz focvis #11702 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Tehát 17" colban IS úgyanúgy 6.5" szélességet és ET50-es számot nézzek...jól értem?
Kintebb megmondom őszintén már én se nagyon játszanék vele...egyszerűen nem szép/jó már úgy (szerintem).Egyébként mennyire javaslott gyári v. nem gyári felnit vennit? Van különbség? Előnye hátránya egyiknek a másikkal szemben van egyáltalán?
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Felmennek ezek a felnik vajon egy 2011-es GOLF VI-ra? 17 colba gondolkodom, hogy még, valahogy ki is nézzen és azért az úton se rázzon.
Jelenleg gyári 205/65 R16 méretű a téli felni + téli gumik. ET számról úgytudom 40-50 között mozog...Milyen nyári gumit ajánlotok rá? Ár/érték arányban úgy a középkategóriát lőném be, dinamikus vezetési stílushoz.
Köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest