Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz svedmalac #60491 üzenetére
Miért vársz nyárig? Már most is jobb lenne.
de pl. valami "8 évnél öregebb gumi tilos" szabály lehetne egy műszakin... +1
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
svedmalac
tag
válasz tboldi #60494 üzenetére
A hosszú vezetési múltam ellenére Renault még nem volt a listán.
1.4-es gép, átlag használatra nem tűnt rossznak elsőre. Magasan ültem a C5-höz képest, nyilván teljesen más, de meg lehet szokni.
A Jazz-ek árának felébe kerülnek (onnan indultunk), rozsda nulla rajta.
Neki első autónak teljesen jó lesz, csak hát a gumik ördöge nem hagy békénHP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
svedmalac
tag
válasz rbalint88 #60492 üzenetére
Jesszus Maris...
A 2020-ast meghagyom vésztartaléknak, a többi repül...
Oké, ne legyen mindenki gumifetisiszta, mint mi.
De azért bakker, ha más nem, legalább valami rendszer húzzon már határt valahova.
Én sem akarok három évente 300-at költeni gumira, ha nem muszáj, de pl. valami "8 évnél öregebb gumi tilos" szabály lehetne egy műszakin...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
-
svedmalac
tag
Ma a párom vett egy Modus-t magának.
Az autó tök oké, lakksérülések vannak csak rajta, magyar, teljes szervíz előélet.
Na de a gumik...
Elöl téli Fulda 2019-es, hátul téli Kumho 2018-as.
Nem tetszik annyira, de ez még elmegy tavaszig, semmi olyan utat nem megy, ami necces lenne ehhez a felálláshoz.
A nyári viszont kiakasztott, pedig még a hirdetésben is kiemelt volt, hogy két garnitúra gumi van hozzá. Bravuris2 2011-ből, 2013-ból illetve 1db 2020-ból.
Oké, ez így két garnitúra, de hogy a francba tudnak emberek ilyen összeállításban autózni?
Persze nem fog leesni az útról, de azért milyen ez már?
Nyárra úgy fogja kapni a Quatrac-ot nem egész 100 ezerért, hogy csak repül...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
T J
tag
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy ehhez a felnihez jó-e a golf7 gyári (15" alufelnis) kerékcsavarja?
Vagy új csavarokat is kéne hozzá venni?[ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Jövőre kukák lesznek a téli gumik, és dilemmázok, hogy téli jöjjön helyette vagy menjen minden éa legyen 4 évszakos.
A gép egy 2020-as Vitara, 215/55 R17 a nyári mérete. Az autó napi használatban van, munkába, oviba járásra, napi kb 70 km, nagyrészt országút. A gumikon spórolni nem akarok.
Ti mit javasolnátok?[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Amelyik méretben van, ott a sima Quatrac is jó alternatíva
Hasonló mint a H750, csak lasabban öregszik.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
svedmalac
tag
válasz svedmalac #60484 üzenetére
(annyit írtam, lejárt az idő...)
Árban meg még inkább...
Szerintem a Vredi azért jó leginkább, mert szinte minden tesztben a közepe vagy feletti helyezést ér(t) el. Ez nálam a gyakorlatban annyit tesz, hogy megbízható.
Nem világbajnok ebben vagy abban, hanem stabilan hozza a legtöbb mért funkcióban az átlagot.
A gyakorlatban ugyanezt veszem észre. 150 felett nem járok, derékszögű kanyart nem veszek be 80-nal, de forszíroztam már nem egyszer csúszós utat, hóátfúvást nagyobb sebességgel. Nyáron szó nélkül jó, nem figyeltem arra, hogy "jajjj 4S, nehogy baja legyen".
Élete 2/3-án gyönyörűen végig mentem tegnap este (23h) a Bakonyban 125 tempomattal, pedig Vas megye felé fehéredett az út, sószórót is kerültem. Valahol közben egy őz jobb oldalt legelészett, később a bal oldalon meg galoppozott szembe a füvön.
Állítom, hogy egy ritkán jól sikerült széria lehet, tényleg nem gondoltam volna, hogy egy 4S ilyenekre képes.
Remélem ilyen lesz a következő is, mert akkor akár még márkahű is lehet belőlemHP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
veterán
Itt már nagyon látszik, hogy ez a gumi bizony csereérett
darabok hullanak le a futófelületből.Akkor ha inkább nyárias négyévszakos az a CC2 ugye?
Hóban, rossz időben egyáltalán nem vezet a feleségem, ha meg nagyon kell, meg lassan vezet, de inkább engem küld.
Emiatt fontosabb lenne hogy milyen a gumi jó időben.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BrandonXXV #60479 üzenetére
Sajnos az olcsobakkal nincs tapasztalatom. Thule es Pewag ami meg jo de azok is dragak. Az ilyen Tesco-s lancok az sajnos veszelyesek az alufelnire. Konnyen megkarcoljak. Muszakilag azok is jok pedig.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
Nem mentem vele, csak felpróbáltam, de a külső felén lévő láncokon van bevonat.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
polonic
félisten
Egyébként, ha már szóba került én is kérnék valam tippet egy hóláncra. Azért legyen jó minőségű és ne bántsa az alufelnit.
A méret 205/55 R16 -
MC Pite
veterán
válasz BrandonXXV #60470 üzenetére
Ha van tábla, kell hólánc. Meg, a valóságban is kellhet, akár lefelé is, ne ezen spórolj!
-
BrandonXXV
aktív tag
1 napra kirándulnánk Alsó-Ausztriába, Semmering szánkópályákra gyerekekkel. Az autón Michelin CrossClimate2 négyévszakos gummák vannak, most vettem őket ugye, tehát újak.
Merjek velük elindulni oda? Hólánc kellene, hogy legyen arra az egy napra, vagy lehet fél nap lesz? Attól függ, a fiatalabbja, hogy bírja. -
bara17
tag
sziasztok,
175/65/R14-es Honda Jazzre keresek új négyévszakost 95% városi használatra (maradék 5 % főút), kb 5000 km/év futással. Az alábbiakat néztem ki netről rendelve, szállítással:
Barum Quartaris - 74,6 eFt
Kumho Solus 4S - 76,8 eFt
Kleber Quadraxer 2 - 87 eFt
Nexen N'Blue 4 Season - 87 eFt
Hankook Kinergy 4S2 - 87 eFt
Vredestein Quatrac 5 - 87 eFtA Barum megfelelő lehet nekem, vagy menjek kicsit feljebb árban Kleber/Nexen/Hankook/Vredestein vonalra?
Köszi.
-
MC Pite
veterán
Csak enyhén repedezik. Mikor kezd revülni, csúszósabb lesz nedves/hideg úton. Nekünk ez 2 év volt vele, igaz, csillag garázsban áll ez az autó.
Nincs mit mérni igazából, esetleg vészfékezést ismert helyen, amit évente ismételsz.
-
kabalala
csendes tag
Dec 22én szerelték fel a hankook 4s2-t, dot0423. Biztos hogy jo a quatrac, az egyeduli ok hogy 4s2-t valasztottam az az hogy az en meretemben (185/60 r14) nincs "sima" quatrac, a tesztekben inkabb a "sima"-t vagy a prot nézték. A 4s2 meg elvileg egyfajta, igaz az sem mindegy hogy r15 vagy r14....az idö eldönti. Kicsit probaltam hokasas uton eddig az 1.2es fabiaval, semmi szokatlan nem volt. Remelem egy 3..4 evet birja majd évi 5e...7e kmel.
Kérdés(ek):
A teli/nyari gumicsere idoszakaban igyekszem majd nezni a 4s gumik allapotat.
Az öregedés jele a repedezés vagy az már következmény? A gumifelulet kemenyseget erdemes mérni? Egyszeri mérésre lehet alapozni akár egy gumicserét? Vannak hatarertekek? Vagy csak akkor er valamit ha a kezdetektöl van kemenyseg eredmenyeim hidegben/melegben és inkabb a valtozast nézem?
Vagy...a repedés általában a minta tövénél jön ki gondolom, a felületen kevésbé. Lehet attol még a futo felületen jo kemenysegi erteket mérni ha a minta töve be van repedezve? -
svedmalac
tag
Az első kerekere 2.3bar van előírva, a hátsókra terheléstől függően több.
Ennek ellenére 2.5bar-on használom őket.
8-10ezer km-nél felcserélve és nem nagypapásan használva az esetek kb. felében.
Most a hóban is direkt forszíroztam, odaléptem, padlófék, kormány elrántása, ilyesmi.
Kifejezetten jónak érzem az élete kb. kétharmadán, másfél tonnás autón.
Párszor amúgy hülye voltam mostanság, néha rámásztam az előttem lévő autóra, talán megzavart az eddigi biztonságérzet a téli-nyári szettek miatt, pedig már nem az első szezont futja.
Lepergett az életem pár esetben, de valójában semmi vész nem volt, a téliekkel is ugyanígy sikerült megállni csúszósabb úton. Ennek ellenére nem törekszem erre, de kicsit azért megnyugtatott, hogy a helyén van még.
Életem első 4S gumija, de egy tapasztaltabb sofőrrel meglepően stabilan használható.
Nyilván a CC2 vagy a GY3 jobb is lehet, de pl. az én méretemben vagy drága vagy nincs.
A Quatrac volt a középút, de a tesztek alapján is kb. ott van, vagy felette.
Nálam a bestbuy elején van a sokoldalúsága miatt, igazi mindenes, ha lehet ilyet mondani.
Soha nem volt ellenszenves számomra a Vredestein, mint márka, de a méret miatt most először kényszerből választottam. Ja jól csinálják, akár hosszabb is lehet a kapcsolatunk.[ Szerkesztve ]
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
Richard!
addikt
Jöttél volna Győrbe. Itt a Győr-Szol vezetőség utasítására a belvároson kívül nem takarították se az utakat, se a járdákat, mondván másnap úgyis +7 fok lesz, elolvad.
Az első hótoló traktort valamikor este 17 óra körül láttam, de szerintem az is valami maszek volt...
Mindenki ott spóról, ahol tud. Ugyebár
#ajövőgyőrbenépül #szívügyünkgyőrMa kezdődik életed háralévő része
-
BaLee
addikt
válasz svedmalac #60450 üzenetére
Hát nekem szintén Szhelyen nem nagyon sikerült havas úton menni, reggel 7:30 körül mikor munkába mentem minden fontosabb út le volt már takarítva, le kellett fordulnom kis mellékurakra ha még havat, vagy lefagyott havat akartam látni. Magyarul az elmúlt évektől eltérő viszonylag több hó ellenére is simán mehettél letakarított utakon és hóval sem találkoztál ha nem akrtál.
Viszont amit észrevettem az mellbevágó volt. A saját kocsimon Hankook 4S2 H750 volt (igaz, friss, mert tavasszal vettem), bőven hozta amit vártam. Átültem céges kocsiba amin egy ~7 éves gyártású téligumi volt, na az használhatatlanság határait súrolta a 4 évszakoshoz képest. Lefagyott, jégbordás (magyarul nem tükörjég) út végén a stop táblát lassan közelítettem meg, hát az ABS-nek dolgoznia kellett, hogy ne csússzak ki a főútra...
Azóta meg nem volt ritka a 14-16 °C, hónak már régen nyoma sincs, meg ahogy nézem mostanában nem is lesz. Pedig én örülnék neki.
Évek óta az enyhe teleknek köszönhetően a tél nagyrészében hátrányban van az aki téligumit használ a négyévszakoshoz képest. -
svedmalac
tag
Teljesen odavoltam, hogy esett hó végre Szhelyen pár hete.
Úgy mentem haza melóból, hogy sehol semmi takarítás nem volt még.
Jelentem, a Quatrac 45 Ekm megtétele után is gyönyörűen vitte a gépet, a fékezés is teljesen rendben volt, a kormány rángatására is korrekten reagált.
Soha nem gondoltam volna, hogy én egy 4S gumiról ilyen kondíciókkal jókat fogok írni, de bizony kénytelen vagyok elismerni, hogy teljesen rendben van!
93 óta vezetek, legalább 15 féle autóval jártam a kis polszkitól az A6-ig, a Mondeo-tól a Volvo S70 T5-ig bezárólag. Téligumiban a BS Blizzak, Conti vonalat használtam leginkább, mind jó volt, még a Polaris3-at emelném ki. Bár csúsztam vissza emelkedőn a régi C5-tel, az árok fogott meg, azon épp egy jó Conti volt.
Ha sz@r lesz, természetesen azt is meg fogom írni, magam is kíváncsi vagyok rá, szerintem a következő tél lesz kérdéses, akkor közelítek a 60 Ekm-hez.[ Szerkesztve ]
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
kenguru99
senior tag
"akik a tényekkel mit se foglalkozva fújják a magukét! :D"
Na ez pont te vagy.
Tudod mennyi hó esett a dél alföldön? Semmi, nulla, zéró...
Ma meg 16 fok volt. Itt a téli gumi minden körülmények között hátrányban van. Aki a maximális biztonságra törekszik az _nem_ használ téli gumit.
Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy ahol esett ott sincs már az utakon belőle semmi. (kivéve talán a magasabb részeket) -
diegho
nagyúr
Az a baj még mindig, hogy semmi tapasztalatod nincs egy új 4s-el, de mégis szarozod. Mi alapján?
Arról pedig nem tehetek, hogy én még mindig nem mentem hóban idén sem. December elején esett 3-4 cm, de pont home officeban voltam aznap, délután már nem is volt semmi az úton. Másnap reggel full száraz volt az út. -
MaddeNNNN
őstag
Azt felejted ki mindig a mondandodbol, hogy nem mindenkinek ugyan azok az igenyei mint neked.
Itt a delalfoldon pl az autom meg nem ment havon, ma is 16 fok van, a heten vegig 10 fok felett lesz. Lehet hogy januarban lesz meg 1-2-3 havas nap. Azert nekem kurvara megerne evente ketszer gumit csereltetni.
Megegyszer ismetlem, nem mindenkinek ugyan azok az igenyei. En nem jarok sielni, nem jarok turazni mecsekbe hoban, itt lakok a del alfold leg napsutotteb reszen. Nincs szuksegem ra. Masnak, aki nem igy hasznalja az autot es azokra hasznalja amikre en nem neki jol jon a teli gumi.Viszont letaposott hoban vagy lefagyott vizes uton a te teli gumid sem fog sokat erni ha nem ovatosan kozlekedsz. Teny hogy jobban fog tapadni egy premium teli gumi mint egy premium telies negy evszakos, de nem a vegtelensegig. Aztan itt jon az hogy olcso teli gumi vs. Premium negyevszakos. Ott azert mar elmosodnak a hatarok, sot…
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MC Pite
veterán
Egy GY 4S nem vérzik el havon, egy közepes/normál téli szintjét hozza simán.
És jellemzően az ország nem dobogós, 1-2 éves téligumikkal van tele.
GY, Hankook és a CC2-vel is megoldottam a közlekedést olyan helyeken, ahol (öreg vagy szar, passz) télikkel csúszkáltak. A háromból egyértelműen a V4S a legjobb havon/jégen, az téliként szerintem tök jó - tiroli mentősofőr 21km frissen behavazott kellemes tempóban előadott hazaút után meg is dícsérte hogy elég fasza téligumijaim vannak.Habkook az elején letaposott és jegesen is egész korrekt volt, a CC2-vel meg megyek mindig ha van egy kis hó, de ez két éve az alján latyakos (hiába bő 15cm), úgyhogy ezzel nincs saját tapasztalat, de a letaposott, jegesen úton olyan mint egy gyengébb téli, havon mint egy közepes.
Szal mind a három nap kényelmesen elvagyok, köszi, melegben/szárazon meg ... Tudod a forgatókönyvet magadtól is.
forceberg: Lehet
95%ban Conti a refi téli, meglepő volt hogy múltkor a TR tesztjénél hankook volt, és a nyári sem egy sportos túra abroncs, hanem egy 'átlagos' volt.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
-
tboldi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz forceberg #60437 üzenetére
Ja, mondjuk, ha a 4s összehasonlítjuk a gyengébb téliekkel, akkor lehet, hogy ugyanazt az eredményt kapjuk. Ismerősi körben pedig inkább megy a "linglong is ugynaolyan jó lesz"... és akkor használják 8 évig.
Én meg évente 2 évente padkázom a 4 évszakost javíthatatlanul nálam mindig új szett van fent.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
tboldi
nagyúr
Nekem sem volt a 6 éves (!) CC+-okkal. Oké, Kisalföld, síkság, de akkor is, ráadásul mára már teljes mértékben elolvadt.
Ellenben a 2019-es Kormoran télikben nem bízok annyira, amit a Lanciával kaptunk. Tavasszal veszünk rá 4 évszakost, amiket a megmaradt Lybra felnikre rakatunk fel.
Mondanám, hogy a Jazz is kap új 4S garnitúrát, de ha apum úgy dönt, hogy elkezdené használni a WagonR helyett, akkor 2 külön szezonra való kéne rá inkább, ő megtesz annyi km-t.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Értem én a metódust.. de ennyi erővel az új tulaj is vehetne valahol egy vadiújat 1 db-ot, meg tőlem azt az 1 darabot..
Én megvennék 1 db újat mellé, hiába lenne null km még azon is buknék, mert "nem bolti".. szóval mindenhogy szar ez így sajnos.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Rick4
félisten
válasz rbalint88 #60429 üzenetére
Kikapcsolt ESP-vel lehet megnézni jól, milyen egy gumi, nem tudom elektromosban mennyire lehetséges ez, belyőégésűekben nem gond, mindjárt szembetűnő különbségek jönnek elő.
De még mindig ugyanott tartunk, voltak, akik azt mondták, 10 éve nem volt hó, most se lesz, én meg mondtam, hogy ez nem egészen így működik, és tessék. Lehet próbálgatni hóban a négyévszakost, ahol egész biztos elvérzik, és még 2023 se ért véget, márciusig eshet hó még nagyon sokszor...
Ehhez képest még mindig ilyeneket olvasok: "mert 3 havas nap kivételével hátrányban a téli."
Remélem nem baj, ha ezt ismét kinevetem, még mindig vannak, akik a tényekkel mit se foglalkozva fújják a magukét! :D
Azért én elégedett vagyok a ts860-as téliekkel, egy hete is 10 centi hóban mentem, direkt próbálgattam, kitörne-e a hátulja, tolja-e az orrát, próbáltam fagyos úton, amikor a foxpost automatánál sportcipőben alig tudtam elmenni az automatáig, úgy fagyott az út, de semmi különös, plusz csütörtök este az m5-ösön lehetett jönni 4 személy+ fullra pakolt csomagtartóval simán 160-170-nel a jó kis conti téliekkel, semmi mocorgás, felúszás nem volt, pedig végig 2-3°volt, ömlött a havas eső is.atomgeszi: Van egy darab 215/55r17-es 2016-os conti nyárim, ötödik guminak vettem, de sose kellett, és a szett is elkopott már, így szettben eladva se lesz, az ötödik felrakva se lenne. 50 a bolti ára, 20-ért van ide- oda feltéve, de nagyon nehét így elsütni, 3 év alatt 3x kérdezték meg, hogy mi van vele, egy fószer még bekínált 15-öt, mondam ha neked az 50-hez képest a 20 is sok, vegyél mást. Szerencsésebb lenne veni melé egy másikat, és párban hamarabb el fog menni.
aliali: a defekktűrőt és a nem defekttűrőt ne akard összehasonlítani, mert egy autóra vagy ez, vagy az való, a kettő együtt nem. Gyanúm szerint arra defekttűrő, azaz annyira erősített oldalfalú való, hogy levegő nélkül is elmegy még egy darabig.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veterán
válasz szőröscica #60432 üzenetére
+ az állandóan szidott, de közben sokkal biztonságosabb újabb autóknak.
De ugyanez a technikai fejlődés a hülyéknek fals biztonságérzetet is adhat."Ugyan mi baj érhet egy átláthatatlan homokfelhőben?"
On: az itt gyakran túllihegett ( ) gumi is számít, persze, minden egyes cm is számíthat, amit egy jobb gumi hoz, de az sokkal többet, hogy ki fogja a kormányt.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
addikt
-
rbalint88
addikt
Conti TS870: ez egy tok jo gumi, de nyilvan havon nem tapad ugy, mint szarazon vagy vizen. Azt nem tudom, hogy akik az M1-M7 bevezeton megeloztek, azok batrak vagy hulyek voltak (80-100 kozott jottem, ahogy a forgalom es az ut allapota engedte)
Michelin CC2: direkt kimentem kiprobalni hoban, ki tudja mikor lesz legkozelebb. Hogy a csernobili klasszikust idezzem, nem jo, de nem is tragikus. Valoszinu az eGolf ugyes elektronikaja is segit, de el tudtam vele indulni mindenhol gond nelkul. Sokkal ovatosabban kell vele menni, mint a dedikalt telivel, de ott nem ragadtam sehol - takaritatlan, meredek utcakban probalgattam direkt.
Azt mondanam, hogy jelen korulmenyek kozott ahol 50 a megengedett, ott a telivel 40, a cc2-vel 30 a biztonsagos tempo
-
veterán
válasz TomMusic #60426 üzenetére
Szia!
Korrekt is legyen és karácsonykor is dolgozzon? És közel legyen a tartózkodási helyedhez...Budapesten van 1-2 nonstop gumiszerviz, a budai pl. nem dolgozik ünnepeken. Szerintem hívj fel egyet még ma, ne várj holnapig!
Vagy egy mobil gumiszervizt.A budait dicsérni szokták.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Úgy tűnik szereztem egy lassú defektet. Ma délután kb. másfél bar-on volt a jobb hátsóban a nyomás. Felfújtam 2.1-re, mentem egy kört, ide-oda, aztán megnéztem újra, és már csak 1.9 bar volt. Holnap megnézem megint, de ez nagyon úgy tűnik hogy lassú defekt.
Nem az enyém, céges, de az elkövetkezendő 2 napban kéne vele menni kb. 500km-t (saját használatra).
Gondolom akkor ez bukta. Tud valaki ajánlani korrekt gumist, ahol holnap meg tudják nézni/csinálni?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Atomgeszi
nagyúr
Múltkor lecseréltem a hátsó gumijaimat, mert teljesen félrekoptak.
Akkor Goodyear 3. gen 4évszakosat tettem fel, elől maradtak, mert azokat tavaly cseréltem.
Na idén Ausztriában megcsuktam sikeresen a tavalyi jobb elsőt.. nem is firtatnám, helyben egy szerviz volt csak télit tudott felrakni helyette..Szóval most van egy darab vatta új téligumim, 235/60 R18 méretben. Goodyear Ultragrip Performance+
Pótkeréknek nem maradhat, mert abból van a többi keréken megegyező 4évszakos már.
Mit tudnék ezzel kezdeni, hol próbáljam meg eladni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MC Pite #60420 üzenetére
Nincs ezzel gond, mert ha a nehéz runflat-es helyére megy a könnyebb non-runflat az nem baj. Fordítva viszont igen ha futómű nem a nehéz runflat gumihoz van tervezve.
Nekem sok BMW-s ismerősöm vett non-runflat-et a gyári runflat helyére és sosem volt belőle gond. Sőt inkább csak előny lett belőle (rugózási komfort javult pl).
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
válasz aliali #60418 üzenetére
Ha csak runflattel szerelnék, akkor lenne bukó a sima, bmwnél akadtak ilyenek.
Az fura, ha ugyanaz a futómű újonnan alatta.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
aliali
csendes tag
válasz MC Pite #60410 üzenetére
Ha most runflat 275/45/20 nyári val rendelek.
akkor későn nem lehet cserélni Nem runflat sima 275/45/20 rá?
vagy lehet cserélni sima gumi rá csak méret legyen ugyan az legyen ? í
gy nem lesz bukta műszaki vizsgan, rendőr se ,,,
KöszönömNem magyar bocsánat az esetleges írási hibáimért
-
félisten
válasz MC Pite #60413 üzenetére
+ kenguru99
Köszi!
Akkor ez sem épp jó irány.
Igen, ez az emelés miatt jön szóba.
A 207SW Outdoor-ra ránézek.
Az AX-et nézegettem, úgyis fut egy másik hasonló project a család másik felében, ott is régi kisautó kell, de kissé tartok az AX alkatrészeitől elérhetőség tekintetében. Pedig marhára tetszik. Kár, hogy nincsenek ilyenek frissebb típusok közül.
A 90-es évek eleje jó volt e téren.
A régi 3ajtós nem-grand Vitara pl. zseniális lenne, de nincs olyan már belőlük, ami ne lenne porrárohadva.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MC Pite
veterán
Ha észreveszik - és ez nem kicsi difi, az bukó.
165/65R13 nem játszik?
Vagy ezzel akarod emelni?
AX jóval magasabb, horgászni jó az is, vagy a 207SW (Outdoor) ha előrefele mennél.Zsombe: Mit szólnál, ha tesztekben sereghajtó gumikat, főleg 4 évszakost ajánlana valaki a topikban? Hogy neki pedig pont jó a Goodride, Linglong, Taurus, stb? Nem látok érvet mellette, annyira nem olcsó! 4 évszakosnál amúgy sem csak az ár számít, hanem pikkpakk 2 évszakos valóságban ami gyenge.
Egyezzünk egy egy Nexenbe helyette, jó? Föleg a kettesbe.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
régi kisautó gyári gumi méret: 155/70/R13
Ha 155/80/R13 gumit rakok rá (esetleg 155/70/R14-et - másik felnivel), az mennyire netszes a műszakin?Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MC Pite
veterán
válasz aliali #60402 üzenetére
Amilyen a gyári, ha runflat, olyat kell venned elvileg, műszakin majd bukta lehet.
Ha mindkettő játszik, és van pótkerék, nem kérdés.Télinek CC2, GY V4S, TAS6 vagy Quatrac Pro-t vennék, nyárra meg potensebb nyárit. Ehhez a súlyhoz érdemes 2 szettet.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Zsombe #60397 üzenetére
Azt mondta teszteken jól szereplő; nem elvérző 4s gumit
Blue meth: Hanszeretsz tempósan menni, akkor télre 4S gumit vegyél, mert 3 havas nap kivételével hátrányban a téli.
[ Szerkesztve ]
-
aliali
csendes tag
válasz szőröscica #60404 üzenetére
igen de 80% Budapest vezetés .
20 autópálya , ország út .
Még a 40i motor egy ismert B58 motor.
Még dízel nel több esély van a meghibásodásra.
amúgy 30D re gondolsz ?
[ Szerkesztve ]
Nem magyar bocsánat az esetleges írási hibáimért
-
aliali
csendes tag
köszönöm.
Igen más hol is olvastam hogy Ilyan Suv re nem ajánlott a 4S.🙏
szíven szerint 2 db 20 Szettet vennék , csak az olvastam hogy 20 kérek az X5 hülyén néz ki.
kérdés :
defekttűrő vagy sima gumi ? gondolom jöbb a Sima gumi kevesebb a gumi zaj illetve puhább tőle az autó .
de ha defektet kapok ott a pótkerék.[ Szerkesztve ]
Nem magyar bocsánat az esetleges írási hibáimért
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest