Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz mediumgecso #167 üzenetére
Teljesen jogos a felvetés. Eleve 128 GB Apple tárhely felér 512 GB Android/Windows tárhellyel.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
(A szöveg értelmezés egy szó btw.)
"Sehol nem írtam, hogy oké a 128, mert valóban szégyen!"
De. Írtad. Explicite. Bár nem konkrétan azzal a szóval, hogy "oké", de attól az még azt (is) jelenti, még ha eredetileg nem is annak szántad. Nekem megfelel ≈ rendben van, jó, "oké". Hadd idézzelek a #125-ből: "Nekem bőven elég a 128-as, a fele most is üres!"
Na akkor most menjen a szöveg értelmezés (sic!).
De amúgy nem kellene (ennyin) megsértődni. Neked elég, örülj neki. Másoknak meg - pl. nekem - sajnos nem. Legalábbis microSD-s bővíthetőség nélkül nem. A programokon kívül igazából semminek nincs szüksége a >GB/s-es írásra-olvasásra, még egy magas bitrátás 4K videót is kényelmesen le lehet játszani egy microSD kártyáról (már egy gagyi 20 MB/s is 160 Mbps), egy tetszőleges akármilyen felbontású zenét meg pláne. Ezek nem a tárhelyet, hanem max. az SoC-t fogják megfektetni, de ma már azokat se.
-
bteebi
veterán
Ilyen alapon akkor már-már kár, hogy nem 64 GB van benne, urambocsá' csak 32, mert azt sokkal könnyebb kihasználni. Ugyanez igaz a kevesebb RAM-ra és a gyengébb SoC-ra is. Oké, nyilván ne legyen 1-2 TB tárhely egy tetszőleges "alapmodellben", de a 128 GB tényleg nem olyan sok. Pláne úgy, hogy nincs microSD-s bővítési lehetőség. Egyszer kelljen az életben sok videót készítened, akkor zavarni fog, hogy nincs elég tárhely.
A letisztult rendszerhez meg szerintem nem kell (közel) csúcsmobil. A hosszú támogatás meg... az annyit csinál, hogy ugyanahhoz a feladathoz sokkal nagyobb erőforrásigény lesz majd, szóval talán még károsabb is, mint hasznos. Nekem spec. fogalmam sincs, hogy milyen új fícsörök vannak a legújabb Droidokban, én szerintem már egy 5-tel ezelőtti főverzióval is simán ellennék - feltéve hogy minden nekem fontos alkalmazás elindul azon is. Nem használok ADB utasításokat, kamerákat viszont igen, és készítek videókat. Nekem kellenek a jó kamerák, és (sajnos) a sok tárhely is. Már csak azért is, mert sok zenét is tárolok a telefonon.
-
bteebi
veterán
Nekem először pont a ballagáson fogyott ki... addig leginkább csak rövid videókat készítettem vele, és időnként le is mentem a képeket asztali gépre. Vagy 15-20 GB üres tárhellyel indultunk a rendezvényre (képből sok ezerre elég), gondoltam biztosan elég lesz. De megszívtam még így is, mert többször leállt emiatt a felvétel, aztán kénytelen voltam a háttérben a microSD-re másolni.
Persze lehetett volna eleve arra rögzíteni, de nem mertem megkockáztatni az esetleges sebességingadozás miatt. Hiába U3-as vagy milyen, és elvben talán tud 100 MB/s fölött is írni-olvasni, láttam már rajta 10 MB/s alatti másolásokat is, nem brutál kis file-okkal. Szerencsére azért nagy file-oknál a 40-50 MB/s megvan, néha jóval több is. Azt hiszem SanDisk vagy Samsung.
-
bteebi
veterán
Csak 4K-ban, 30 fps mellett (azért már jócskán vannak 60 fps-t is tudó, bíró telefonok) egy kevés perces videó is 3-5 giga. A kislányom ovis ballagása szerintem lett vagy 10-15 GB. Szóval igen, a 128 GB mindennek alapvetően kevés, pontosabban könnyen kevéssé válhat.
Épp ezért vettem még idén is Galaxy S20-ast (Ultrát), mert egyrészt abban még van microSD-s bővíthetőség (ment is bele az 512-es kártya), másrészt pedig nem kerül(t) csilliókba. Videók, zenék tárolására, lejátszására meg nem kell 2-3 GB/s-es sávszélesség, elég az a ~40-50 MB/s, amit a legtöbb, elfogadható minőségű U3-as microSD kártya viszonylag stabilan tud. Muszájból néha a belső tárhelyről is másolok át rá képeket, videókat, mert sajnos az könnyen betelik, ha nem figyel rá az ember. Csak képekkel persze nehezebb megtölteni, de videókkal meglepően gyorsan ugrik a tárhely.
#51: "Miért jó az nekem ha többet fizetek olyanért amire nincs szükségem."
Az senkinek se jó, csak ugye az a gond, hogy nem legózhatsz össze telefonokat, hanem fix opciók vannak. Nekem pl. kapásból nem kellene noccs, kameralyuk, meg 6,5"-nál nagyobb kijelző se. Kellene viszont nagy tárhely ÉS microSD-s bővíthetőség, sok és jó kamera, na meg Jack csatlakozó. Csúcs SoC nem muszáj, bár legyen kellően gyors, de inkább ne throttlingoljon. És ne kerüljön félmillánál többe. De inkább 400 ezernél se. Tudnál ilyeneket mondani?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Szólánc.
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- További aktív témák...