- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom570
aktív tag
Kicsit jobban érzem magam, hogy ezek szerint nem csak nekem hiányzott, vagyis nem csak én örülök, hogy megtudtam a gördülö képernyőkép készítés módját pixelen😊
-
tom570
aktív tag
válasz
Fuxosbömis #5568 üzenetére
Valóban érdemes a videók alapján elsajátítani a használatot. Sok hasznos tippet találni.
Köszönöm.
Friss Pixelesként pláne -
tom570
aktív tag
válasz
Free Rgc #5565 üzenetére
mrszitya fórum társnak is köszönöm a videós segítséget.
Igen a Chrome-nál valóban van ilyen lehetőség, de csak az oldalsó gomb kombóval jön elő, a gesztusos vezérlésnél nem.
És én úgy próbáltam.
Viszont így már sikerült a felső sávot is lefotózni ahol látszik a betűméret miatti problémám...
[link]
-
tom570
aktív tag
válasz
tomboy0013 #5561 üzenetére
Köszönöm, de ezen nincs ilyen funkció
-
-
tom570
aktív tag
válasz
tomboy0013 #5556 üzenetére
Igen arra gondoltam. Amikor ugye egy hosszabb cikket szeretnék lefotózni. Hol találom azt a funkciót?
Amúgy mielőtt azt mondjátok beleugrottam.
A készülék ajándék a Fiamtól, akivel előtte az alábbi szempontokat vettük figyelembe:
Kompakt méret, kiemelkedő minőségű kamera, google támogatás. Stabilitás és használhatóság a mindennapokra. Nem irodában asztalon, hanem a zsebemben akár fizikai munka közben is.Az előző 2019-es készülék, gondoltam a kisebb tudások, trükkök majd lesznek ezen is hiszen újabb készülék és majd megszokom.
Valami még eszembe jutott...
A betű és egyebek mérete.
Alap beállítás számomra olvashatatlan, olvasó szemüvegben is.
Viszont ha állítom a méretet akkor a fenti rendszer jelzések ikonok mérete is változik.
A jelenlegi beállításoknál csak az akku százalék látszik. Sem a térerő sem a wifi, sem a BT jel.
Csinálhatnék képernyőképet, hogy megmutassam, de azt nem jeleníti meg a kepernyőkép.
Na ez is egy érdekes kis bosszantó dolog.
Amúgy azért kérdezlek Titeket, mert tényleg érdekel, mit és hogyan ezzel a telcsivel.
És nem tudom elégszer mondani, hogy valóban Köszönöm a segítséget -
tom570
aktív tag
válasz
Fuxosbömis #5554 üzenetére
A navigációs gombok variálhatósága, a legördülő menübe rengeteg haszontalan dolgot ki lehet rakni, de a mobil illetve wifi egy kapcsolón belül kezelhető, itt nincs néma vagy rezgő kapcsoló, tudom a hangerő megnyitásánál lehet.
A keresősávot nem lehet kikapcsolni.
Nekem a lebegőablak és az oldalról behúzható appok funkció hiányzik.
Gördülő képernyőkép nincs.
Dualsim csengőhang kezelés nincs.
Kivetítés funkció okostévére horror. Külső appal lehet, de akkor reklámnézés is van.
Persze nem kritizálom a telcsit, leírom a tapasztalataim. Bármilyenre váltanék biztos keresném a megszokott dolgokat, meg kell szokni az igaz.
A beépített videószerkesztő nagyon alap és puritán, persze külső app..
A jó tulajdonságait, amik szintén vannak bőven, még tanulom és felfedezésre várnak😊
A fentiek az elmúlt 2 hét tapasztalatai.
Microsoft launchert tesztelem, ezzel pár dolog orvosolható.
Mielőtt kérdezné bárki, miért váltottam.
A P30 akkuja oda volt már +támogatás hiánya...
A P8a-t ajándékba kaptam, és szeretném megkedvelni😊 rajta vagyok, de idő kérdése lesz.
Sokat fotózom és videózom. Úgy gondolom ott át fog billenni a mérleg a kis Pixel javára😊
Hirtelen ennyi, de komoly nagy problémák nincsenek, hanem a kis apró megszokott dolgok, amiket el kell engedni, újakat megtanulni, megszokni... -
tom570
aktív tag
válasz
t72killer #5550 üzenetére
Lehet megköveznek, de leírom.
Én nemrégen váltottam Huawei P30-ról
Pixel 8a-ra. Gyors telefon, bár a saját Chrome böngészőjébe képes belelaggolni. A videók abszolút jobbak. A képek...hát fogjuk rá, de nem esküszöm meg, hogy mindig jobbak.
Viszont rengeteg dolog hiányzik, amire azt gondolnád hogy ma már alap, és valóban rengeteg...nem sorolom.
Ha szereted testre szabni a készüléket, akkor nem a Pixel lesz a kedvenced. Viszont egy stabil, támogatást sokáig élvező telcsi. A fotós és videós képességei valóban mesteriek, bár itt se keress semmi extra kép és videó bolondító truvájt. -
tom570
aktív tag
Lehet én vagyok a láma mert nem találok a P8a készülékemen két alapvető, már az okos telefonok előtt is létező funkciót.
Az egyik ami tényleg alap az a "rezgő mód" vagy "néma mód" aktiválása. Amikor egy gombnyomással némítom a készüléket hogy csak diszkréten rezegjen, ha pl megbeszélésen keresnének.
A másik a két SIM esetén a külön beállítható csengőhang és/vagy hívás fogadás előtt valami megkülönböztetés, pl. más szín...hogy tudjam, céges vagy magán ügyben keresnek...
Ezeket a beallításokat hol találom? -
tom570
aktív tag
Sziasztok!
P8a telcsihez milyen töltőt ajánlanátok?
Euronics vonalon ezek jók lehetnek:
[Dyras CDA-68W 20W PD]
[BlackBird 25W PD] -
tom570
aktív tag
Sziasztok
Az óra és Bt ikon közötti ikon mit jelez?
[link] -
tom570
aktív tag
válasz
grizlisandor #5443 üzenetére
Bármi lehet. Megoldódott egyesével, így legalább ki is lett válogatva és a valóban szükségesek kerültek telepítésre
Köszönöm -
tom570
aktív tag
válasz
grizlisandor #5431 üzenetére
Az S10 csak a Quick share-t erőlteti. a Pixelre telepítettem, de sem kábellel sem wifin nem hajlandóak kapcsolódni. Hol egyik hol másik lép ki, vagy nem is találják egymást.
Ha mégis, akkor a pixel akar adatokat küldeni a régire és nem fordítva.
Szerintem elengedem ezt és majd manuálisan egyesével lesz telepítve mint nekem. Úgy látszik meg kell szokni, hogy ez ilyen...Köszönöm a segítséget
-
tom570
aktív tag
válasz
grizlisandor #5428 üzenetére
Köszönöm, ez alapján próbáltuk.
Igen, ez alapján lett csinálva, az alkalmazásokat mégsem telepítette, 2x is nekifutva. Majd a Párom elkezdte beállítani magának, de gondoltam utólag még lehetne az appokat egyszerre kijelölve telepíteni a régi S10-ről, megjegyzem nekem sem mentek át az appok P30-ról.. de mindegy is már -
tom570
aktív tag
Sziasztok.
Van mód már részben beállított pixel eszközre a régi mobilról adatokat, appokat stb. másolni? -
tom570
aktív tag
válasz
slice14 #5359 üzenetére
Igen ez a megszokás csak idő kérdése.
Ezért nehéz.
A P30 olyan 5 éve van meg, szóval van kötődés, de a csere megérett a támogatás hiánya, akku gyengülés stb.miatt.
Természetesen onnan idulok ki és azok a megszokott apró és hasznos kiegészítők hiányoznak, amit a régi P30 tudott. De majd megszokom -
tom570
aktív tag
Igen, eddig P30 volt a telcsi azzal perfekt volt a kapcsolat leállítás szundi stb.
Majd vissza szokom hogy a telefonért kell kapni hajnalban... -
tom570
aktív tag
Sziasztok!
Friss Pixel 8a tulaj vagyok és kezdő a Google telefonokkal.
Szeretném kérdezni, hogy a navigációs gombok helyének megváltoztatására van lehetőség?
Másik, Huawei Watch gt órám bluetoot-on keresztül kapcsolódik, hívásokat jelzi, tudom kezelni a zenelejátszást is, de az ébresztőt nem jelzi, erre valami megoldás?
Még egy: zárolt háttérkép csak egy lehet, nincs váltakozó beállítási lehetőség?
Hirtelen ennyi.
Még ismerkedem vele, szóval biztosan lesznek még kérdéseim, ha lehet...Előre is köszönöm a segítséget
-
tom570
aktív tag
válasz
Celithrandi #4369 üzenetére
Ne csináljunk belőle politikai kérdést szerintem. Amúgy meg lehet, hogy a saját államunk az, aki igazán lenyúlja az adatainkat
-
tom570
aktív tag
válasz
Celithrandi #4346 üzenetére
Eddig nem volt stock androidom, így nem tudom. Ezért is kérdeztem. Amúgy Huawei amin ezt használom, és hiányozni fog...
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! A közljövőben tulajdonosa leszek egy Pixel 8a készüléknek. A kérdésem az lenne, hogy ezen a telefonon is elérhető az oldalsó panel az appok gyorsindításához?
Új hozzászólás Aktív témák
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest