-
IT café
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz dethroner #6947 üzenetére
Szavatosság alapján lehet keresnivalód (lásd Ptk.), ezzel csak az a gond, hogy ilyen esetben mindent neked kell bizonyítanod, tehát azt, hogy gyártás (pl. felületkezelés) hibája miatt pattogzik a festék. Ez önmagában nem lenne nagy gond, az sokkal inkább, hogy ehhez be kell perelned azt a kereskedőt, akitől vetted, és hosszú bírósági eljáráson végigmenni.
Biztos nem vigasztal, de volt "szerencsém" több indesit mosógéphez, azok is rozsdásodtak pár év után...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
stifi
senior tag
válasz dethroner #6947 üzenetére
nehéz kérdés, a szavatosság ha jól tudom 2 évig megillet, de ilyenkor neked kell bizonyítani, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt.
ehhez külön szakvélemény kell, nem az övék, az meg pénz, meg ideg, később csak pereskedve kapod vissza stb, mindezt úgy, hogy az eladó végig joggal hiheti, hogy nem ő tehet róla, mert nálad is megsérülhetett stb (ezért kell a független szakvélemény)szerintem végigjárható de hosszadalmas és fárasztó folyamat, előbb dobnám ki a harmadikról az egészet minthogy végigcsináljam (pedig nyertem már pert parkolócég ellen, az sem volt éppen szórakoztató)
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
stol
addikt
válasz dethroner #6951 üzenetére
B(F)OSCH mosógép 5évesen GTK.
Rohad, teleszkópok hullák, motor szénkefekepott, dob csapágyas, programkapcsoló random elakad.3év jótállás volt rá.
Most szedtem elő a 30éves Hajdu Energomat Thermal gépet.
Az igaz, hogy 30%-al több vizet használ, ellenben 30év alatt csak egy burkolat rohadt le róla
Nem kér Calgont, csak mos-mos és mos.Mindent tud amit az új, 30éve stabilan.
Nekünk Candy hűtő van 4 éves és korhad.
Előtte volt szintén Candy, 12évesen vettük német lomistól és nálunk szolgált még 8évet.
A kompresszor makkant meg benne, azért selejteztük. -
sasa311
veterán
válasz dethroner #6956 üzenetére
Amiket itt leírtatok, kereskedő perlése, független szakvélemény beszerzése stb az mennyi pénz?
Jóval több, mint egy mosógép ára. és majd akkor kapod vissza ha megnyerted a pert (6-8 év múlva),
És mennyi esély van arra hogy mi jövünk ki győztesen egy esetleges bírósági perből?
50-50%
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #6956 üzenetére
"Vagy van-e arra esély, hogy a kereskedősnek, vagy esetleg a gyártónak, szakszerviznek elküldött email, panaszkönyvbe beírt minden most általatok megemlített lehetőség hatására kicseréljék, vagy teljesen megjavítsák?"
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Josi
senior tag
válasz dethroner #7636 üzenetére
A kötelező garancián túl, a gyártó vagy forgalmazó olyan feltételeket szab, amilyent akar.
Mennyivel lenne jobb, ha csak a kötelező 1 v 2 évet vállalja, és hosszabbodik a javítás idejével?''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Josi
senior tag
válasz dethroner #7644 üzenetére
Igen a normál garanciában így működik, vagy kellene működnie.
Viszont ezen a cserén mindig elgondolkodok, mi a jobb.
Azonnal kicseréli egy újra, de nem indul újra a garancia, vagy megjavítja, és nő 1-2 héttel a gar.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7636 üzenetére
Ja, a fogyasztó hátrányára nem lehet eltérni, mert az ilyen megállapodás semmis.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
D.Orion
veterán
válasz dethroner #7697 üzenetére
Utánanéztem közben a dolognak. Köteles átadni a csomagot megtekintésre az aláírás előtt. A csomagolást ki nem bonthatod, de kívülről megtekintheted miután igazoltad magad, hogy a tiéd.
Aláírás nélkül megnézheted a csomagot kívülről. Ez benne van az MPL szabályzatában. A kerékpárt nem küldöm vissza, mert egy autófényező ismerősöm felajánlotta, hogy kijavítja nekem a hibákat a kerékpáron. Így nem kell 2-3 hetet várnom egy másik keróra ami lehet, hogy szintén sérülten ér ide.
Mindenesetre a futárt még felhívom és elmondom neki, hogy panaszt teszek ellene az MPL-nél, plsuz elküldöm a picsába is.
-
SOAD19
addikt
válasz dethroner #7707 üzenetére
Hát, nehezen! Anno rendeltem egy nagyobb összegű fejhallgatót és mikor meghozta a futár, akkor gyorsan a jelenlétében kicsit megbontottam a csomagolást, hogy lássam, hogy azt kaptam, amit rendeltem. Jó volt a megérzésem, az általam rendelt fejes helyett, egy kategóriával gyengébb modellt kaptam, ami természetesen olcsóbb is volt, mint amennyit én fizettem, meg a kialakítása is más volt (circumaural, amit kaptam meg supra). Mondtam, a futárnak, hogy ez így nem okés, de azt mondta, hogy nem viheti vissza, a bolttal egyeztessek ez ügyben. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy ez valami kisebb futár cég volt, elég amatőrnek tűntek, még tollat is nekem kellett adnom nekik. Bár, valószínű más komolyabb futár cég is így járt volna el.
Szerencse, hogy van ez a 8 napos pénz visszafizetéses dolog netes rendelésnél. Mondjuk, akkor érdekes a szitu, ha sérülten kap meg az ember valamit, hogy bizonyítja (ha a csomagolás nem sérült), hogy nem nála keletkezett, mint ahogy ezt nem rég olvashattuk is.
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7763 üzenetére
Polgári jogban 5év az elévülés általános ideje, büntetőjogban ue. 3év. Pontosan milyen számláról van szó?
[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7767 üzenetére
Nehogy kifizesd!!! Ez egy elévült követelés, tehát megszűnt a végrehajthatósága. Közüzemi szerződéseknél speciális elévülési idő van ami a tudomásom szerint 1 év.
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7767 üzenetére
Még ha nem is létezne az elévülés jogi megoldása, akkor is be tudnád bizonyítani, hogy 2 évet kifizettél. Fenyegesd meg őket a fogyasztóvédelemmel, hogy örüljenek inkább annak, hogy nem teszel bejelentést.
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7770 üzenetére
Hoppá. Akkor hogyha volt fizetési felszólítás, az elévülési határidő újrakezdődik. Be kell menni az ügyfélszolgálatra (számlákkal) és megmondani, hogy 2008 óta garantáltan minden be van fizetve. Az elévülési időn belül a szolgáltatóknak is meg kell őrizni az adatokat. Tudni kellene a felszólítások dátumát, mert onnantól számít az elévülési határidő. Kb. hány csekket nem fizetett be a családtagod? Mert azok a követelések, feltéve ha nem évültek el, jogosak a szolgáltató részéről.
Sajnos ez egy bevett gyakorlat, mert így a jegybanki alapkamattal terhelve tudják hízlalni a tartozás összegét.
degu: Nem tudom mit szívtál, de ha füveznék én is kérnék belőle. A fogyasztóvédelem , amúgy tényleg nagyon sokszor tehetetlen és dilettáns. A békéltető testület áldásos tevékenységéhez egyszer már volt szerencsém.
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7774 üzenetére
Nem kell aláírni. Olyan csekket akarnak hajtani amit befizettél. "A villamosenergia-kereskedő és felhasználó közötti villamosenergia-vásárlási szerződésből eredő polgári jogi igények két év alatt évülnek el. Az elévülés a követelés esedékességének napján kezdődik." most nézem, hogy elütöttem egy számot. Most takarítottam a billentyűzetet és csodálkoztam, hogy miért ütöttem félre a c-t, x-et, ö-t ü-t és a számokat. A hulladékszállítással kapcsolatos szerződés elévülési idejében nem vagyok biztos, szerintem hívd fel a fogyasztóvédelmet.
A követelés 1/2-e biztosan jogellenes.
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7777 üzenetére
Ahányszor küldenek felszólítást annyiszor kezdődik újra az elévülés. A tőketartozás mellé megy a késedelmi kamat. Az elévülés tartozáselismeressel, fizetési felszólítással, egyezséggel vagy bírói útra történő utalással kezdődhet újra.
Mondd meg nekik, hogy amit akarnak az jogalap nélküli gazdagodás lenne, annak is a tartozatlan fizetés fajtája (2X-i fizetés) ami a Ptk. 361.szakaszába ütközik.
A fogyasztóvédelemnél mindenképp kérdezz rá a hulladékszállítással kapcsolatos szerződés elévülési idejére, mert van pár speciális elévülési idő amit külön törvény szabályoz.
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #7779 üzenetére
Ez attól függ mikor kaptad a fizetési felszólítást. Mert ha mondjuk 2007-ben kaptál egyet akkor onnan indul, ha másodikat 2008-ban akkor onnantól szintén újraindul. Akkor évülne el a követelés, ha a 2 felszólítás több között több idő telne el, mint ami a törvényben meg van határozva. Pl. ha 5 éves elévülési időnél a második felszólítást 6 év 2 nap után kapnád.
Szóval könnyen meglehet, hogy jogszerű a követelése, de csak a ténylegesen ki nem fizetett számlák után.
[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
válasz dethroner #8024 üzenetére
Hát nem mondom, hogy legyél rámenős, mert úgyis azt fogják mondani, hogy Te vagy a hibás, mert nem kérdeztél rá akkor. Szerintem a garanciáztatás ellőtted már, de vannak eszméletlen jó cipészek, ha kell küldök címet Bp-n belül. Most készülök én is egy cipőt beadni egy kis tuningra.
Ismerősöm járt úgy még, hogy egy héttel a hiba előtt járt le a garancia és nem foglalkoztak vele már. Valamilyen szinten megérti őket az ember, de azért ha nálam járna le valakinek így a cucca megpróbálnék valamit...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz dethroner #8020 üzenetére
a feleségem cipőjét mostanság vittem vissza a westend egyik üzletébe, és arra is 6 hónap jótállást adtak - 4 hónaposan elengedett a ragasztás, pedig nem olcsó cipőről van szó!
részletes leírás volt a jótállási jegyen, 6 hónap jótállás - külön kiemelték -, amely intervallumon belül a forgalmazónak kell bizonyítani, hogy a termék hibátlan volt, viszont a szavatosság 2 év, de 6 hónap után megfordul a bizonyítási teher!
nem is problémáztak vele, simán visszavették, írtak jegyzőkönyvet - mondjuk azt elszúrták, mert levásárlást írtak rá, ez egy külön történet lesz, már várom a harcot -, majd értesítenek telefonon! augusztus 16-án adtam le, még várunk türelemmel, mert 2 - 3 hetet mondtak...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
sasa311
veterán
válasz dethroner #8020 üzenetére
Jótállás lehet 6 hónap, de a szavatosság tartós fogyasztási cikkre 1 év!
Ilyenkor NEKED kell bevizsgáltatnod a terméket és ha valóban a termék hibás akkor kötelesek cserélni. Ez persze nem biztos, hogy megéri - attól függ mennyi a cipő értéke.
-
sasa311
veterán
válasz dethroner #8032 üzenetére
Igen, pontosan erre apellál az üzlet - valljuk be jogosan.
A kermi bevizsgálás nem olcsó (bár ha neked van igazad akkor követelheted az üzleten!), aztán majd persze semmivel sem ért majd egyet az üzlet és fizetni sem akar, akkor polgári pert indítani...
Már a benzin ára is több, mint a papucsé akkor kár a gőzért.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz dethroner #8079 üzenetére
"Panaszkönyv, asztalcsapkodás, fogy. védelem, békéltető testület, végső esetben pedig bíróság."
Ez pl rendben is van, de fogy.védelem nem fog odajönni kézen fogva velem a boltban jelvényt mutogatva ez a gond. Ők is javasolnak , tanácsot adnak. Konkréten egyedileg nem járnak el minden problémás esetben. Talán panaszt lehet benyújtani vagy fene tudja..
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz dethroner #8092 üzenetére
Azon gondolkozom elsőre írok nekik egy keményebb levelet, aztán bemegyek és ahogy te is írtad hivatalos panaszt teszek.
Igazából engem hiányosan és félrevezetően tájékoztattak már ha ezt annak lehet nevezni.Állandóan saját költségen kellett őket hívnom és ígéretük ellenére sem hívtak vissza, hogy legalább tudjam mi a helyzet. Egyszerűen nem hajlandóak elárulni hol tart jelenleg a hibás egység megnézték e nem nézték. Az egyik alkalmazott meg azt mondta pénzt vissza nem adunk csak levásárolni lehet. Ez totálisan ellenkezik a jogszabállyal.Teljesen lesz@ák az ügyfelet egy az egyben. Ha vége az ügynek meg fogom nevezni a céget.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Turbolada II
őstag
válasz dethroner #8094 üzenetére
Ja. Én 3 hétig egy mail-t sem írtam, ha garanciális ügyintézésről volt szó.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz dethroner #8094 üzenetére
Ott vagyunk már ott vagyunk már?
Amúgy jogos igen
Azért idegességembe +fogalmaztam előre a panaszlevet márDe ha sem ezen sem a következő héten nem lesz változás akkor már kezdhetek kicsit jogosan is ideges lenni. Ettől független a bolt tényleg egy "laza vagyok leszarlak feelinget követ" ami már probléma bármennyi napról is legyen szó.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz dethroner #8123 üzenetére
Nos azért kicsit pontosítanék:
Valóban az egyik negatív véleményt másoltam be , de volt még ott ezen kívül ilyen én a legutolsó friss bejegyzést szúrtam ki és ami detto ugyan úgy történt mint velem engem is telefonon leráztak állandó jelleggel. Ilyen negatív kritikát több helyen is találtam más oldalakon,fórumon.Nem akartam semmit döngetni csak rosszul esett a bánásmód.Próbáltam azért kulturált maradni ezeket nem linkeltem be és bolt nevét sem adtam ki. Igaz aki kicsit találékony az rá tudott keresni.
Egyébként minden létező határidő már letelt a bolt által adott szervizlapon lévő teljesítési dátum és a törvényben meghatározott 15 nap. NFH oldalán "nap" és nem "munka" nap.
Igen kicsit túl is pörögtem, de nagyon kellemetlen már tényleg. Azóta sikerült felvenni a kapcsolatot az üzlet vezetőjével és ha minden igaz várható pozitív fordulat.
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #8136 üzenetére
Azert irjuk bele azt is, hogy esetleg 1-2 ev birosagi szkanderozas is kinez ebbol, ha nem olyan a masik fel hozzaallasa. Abba meg mar bele sem megyek, ha husegert csereben olcso telefon volt, akkor azt hogy veri ki az ember a szolgaltatobol, hogy ismet kedvezmenyesen vasarolhasson keszuleket (leven, a szerzodeskotes elotti allapot visszaallitasaval ezen jogosultsagat is vissza kene allitani).
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #8140 üzenetére
Irtam is felul, elallas eseten (termeszetesen ha az erre szolgalo kriteriumok fennalltak), a szerzodeskotes elotti allapotot kell helyreallitani. Az uj telefon vasarlasa elott meg A, zsebedben volt a penzed es jogosult voltal kedvezmenyes keszulekvasarlasra, B, a szolgaltatonal volt a telefon. Ezt kell helyreallitani. Szerintem. Ezt azonban kiverni egy szolgaltatobol, haaaaaaaaaaat, sok szerencset kivanok hozza :/
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #8231 üzenetére
Onkent nem veszik vissza. Elallas eseten nincs merlegelesi lehetosege a tuloldalnak, mas kerdes, hogy ha a jogossagat vitatja, akkor talalkoztok a birosagon, aztan ott meg porul lehet jarni vevokent, ha tenylegesen nem alltak fenn azok a korulmenyek, amik feljogositottak volna a vasarlastol valo elallasra.
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #8056 üzenetére
Na megvolt a békéltető testületes marhaság. A Hervis képviselője el sem jött, és nem is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban semmiféle módon. Az ügyben eljáró jogász a lábbeli megtekintése után úgy vélekedett hogy nem én tettem tönkre, hanem a gyárilag szar ragasztás a hibás. A javaslat hogy a bolt javíttassa ki a hibát, erről 15 napon belül értesítést küldenek nekem és a boltnak is. Ha nem hajlandóak rá, akkor jelezzem a testületnek. A kérdésemre hogy ha nem javíttatnak akkor mi lesz, csak egy széles mosoly volt a válasz Mehetek szakvéleményért, bíróságra, stb. Köcsög magyar jogszabályok, tehetetlenek ha a vevő panasszal él, járjon az ember tortúrára.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #8233 üzenetére
Véget ért a szandálos kálváriám. Békéltető testületes ajánlással bementem a hervisbe, ahol most egy másik emberrel kerültem szembe. Amikor mutattam neki a papírom, kérdezte hogy ez az a szandál amit meg kell javítaniuk? Mondom ez bizony Néhány nappal később jött az sms hogy mehetek érte. Tegnap odamentem és tényleg készen volt. Oké, gondoltam, ha ti lehettek genyók, akkor én is. Kérdeztem hogy azzal az idővel amíg a hülyeségük miatt nem tudtam használni, ugye meghosszabbodik a szavatossági idő? Ó persze, és kezdte ráírni a blokkra hogy 4 napig volt náluk javításon. Nem úgy van az, mondom, én a hibát szeptember 2-án jeleztem, és november 24-én lett kész. Szóval az két és fél hónap, amíg nem volt használható állapotban a termék.. Nézett kicsit furán, de látta hogy elég elszánt a tekintetem, és bólintott, ráírta a hiba jelentés és az elkészülés időpontját is
-
csoki
senior tag
válasz dethroner #8369 üzenetére
hát ha még gyalog
na de viccet félretéve: visszaolvastam közben 100-150 hsz-t, és láttam h írtak olyat ugye h elállhatok a javítástól/cserétől (cserélni amúgysem tudnák).
kérdés pontosan mennyi idő után (35 napja van náluk) vagy mitől függ ez?jegyzőkönyv se lett felvéve amikor beadtam, csak adtak először egy "szervíz átvételi elismervény (munkalap)"-ot majd másnap egy "garanciális / szervíz bevételezés (jegyzőkönyv)" nevezetű lapot, na de ezen a "jegyzőkönyvön" nincs rajta az ára az alaplapomnak ill. a címem is hiányzik, plusz az igényemhez se írtak semmit (gondolom javítás ilyenkor az alap) ... többi megvan a standard jegyzőkönyvhöz képest...
most mondjon valaki biztosat/okosat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dethroner #8407 üzenetére
Fejér megyei fogyasztóvédelem.
De már feladtam elektronikusan is 30 napos ügyfélkapu reggel...Mondjuk leírték, hogy nincs jogkörük kötelezni az eladót/szervízt a garanciális javítás teljesítésére vagy a vásárlási összeg visszafizetésére. Szóval semmire sem fogok menni velük, és dobhatom ki a garanciális karórám, ami nem volt olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #8723 üzenetére
Nem tudom idezni perpill, de amennyiben elore felhivjak a vevo figyelmet erre (tipikusan Lidl ilyen, ha jol remlik, hogy ok kartyanal is 5-re kerekitenek), akkor bankkartyasnal is kerekithetnek.
(elo ember meg nem magyarazza nekem, hogy erre miert adnak lehetoseget, es egyaltalan mi szukseg van erre, de az a sok magaskepessegu ott a parlamenti patkoban csinalt mar ennel sokkal nagyobb baromsagokat is) -
asdf_
veterán
válasz dethroner #8725 üzenetére
Aztan ha harom 499-es termeket veszel, akkor meg 1497 helyett csak 1495-ot kell fizetni. Nyugi, a nagy szamok torvenye alapjan ez valahol kiegyenliti egymast (bar teljesen nem egyforma az eloszlas, mert az arak egyesei vegzodesenek eloszlasa sem egyenletes -a 9-esre vegzodo arak alaposan felulreprezentaltak- es az egy blokkon vasarolt termekek szama sem az).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest