-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz M5Norbi #109581 üzenetére
Friss ropogós hirdetés!
Dorien:
D5200 még nem volt meg, fejhallgatós topicban láttam már, hogy emlegették. A leírás szerint sokkal könnyebb hajtani, mint az aeon-t (103 dB/mW), csak azt a "Maximum power input 1.800 mW"-ot nem igazán értem. Nekem borzasztóan soknak tűnik. Na meg ha egy mondatban említhető az FT1-gyel, akkor nehéz megmagyarázni a dupla árat.
1060C is felmerült, de azt se könnyű hajtani. -
Dorien
veterán
válasz stellaz #109593 üzenetére
Nálam Sundara CB-ből volt pár... Jó nagy szórás volt a bükkfa árnyalataiban, az egészen fakó drapp színűtől az élénksárgán át a narancsosig. (A hangjukban szerencsére nem, már null km-esen is szépen szóltak.) Majd ha hazaértem, teszek be fotókat.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Polllen
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #109595 üzenetére
Egyelőre csak a fiio.hu-n lett drágább.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz stellaz #109593 üzenetére
Akkor lehet ezt benéztem, és rosszul gondoltam (vagy volt több is, igazából tökmindegy). Én Bala6120-nál hallgattam. AKG 550mk3 meg Fiio FT1-es volt közvetlenül egymás után összehasonlítva akkor (volt más is, de ezek kb. 1 kategória), és azokhoz képest harsányabbak a magasai. Vsz. az AKG-hoz van szokva a fülem, annak jóval lágyabbak a magasai. Nem éreztem ehte kaparósnak, de a többihez képest harsányabb volt NEKEM.
Ifi zen DAc v2 és SMSL DO400 volt a forrás.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #109588 üzenetére
Én is Doriemtől vettem az enyémet , lehet, hogy ugyanarról beszélünk?
A ZenDacról kicsit sem volt csöröpölős, egész lágy magasai voltak. -
fattyu
veterán
válasz Dorien #109575 üzenetére
lehetne de nem. azzal pl pont nem annyira jó.
mármint persze 100 dolláros dacampnak jó, csak a csoda amit csinál egy he400se meg 1060c-vel az nincs.
bár én aeon noire-al tapasztaltatam.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dorien
veterán
válasz stellaz #109587 üzenetére
Én mindkettőt szerettem, de a D5200 nagyobb élmény volt. Én úgy voltam vele, hogy nekem ennél jobb zárt fejes nem kell. Pedig aztán volt nálam Shure SRH940, 1440, 1540, Sony MDR-Z7, ATH-A1000Z, A2000Z, W1000X, W1000Z, Denon D2000, D7200, Final Sonorous III, IV, VI, stb.
Meg van az a Monoprice M1060C, ami Fattyúnak és BKercsónak is van. Állítólag ez is nagyon jó a PowerDAC-kal. Én ezt is kipróbálnám, ha zárt fejes kéne.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz stellaz #109587 üzenetére
IMO az 5200-as jobb. Nekem a Sundara CB magasai picit csörömpölősebbek. (Szerintem az a CB volt a fejemem, ami korábban Doriené volt). Hangszín elég közeli emlékeim szerint. CB nehezebben hajtható.
Az 5200-as igazi ellenfele inkább a Fiio FT1-es. Bár az 5200-ast már régebben hallgattam, így arra már nem tudok válaszolni, hogy melyik a részletesebb hangzású, de a Fiio egy picit dögösebbre van hangolva. Én, miután mindhármat hallottam, a hozzám legközelebb állónak a Fiio-t tartom. Egyetlen kérdőjel van vele kapcsolatban, hogy tartalék párna honnan lenne hozzá, akár aftermarket. -
Dorien
veterán
válasz M5Norbi #109581 üzenetére
Nna, Bp, XVIII. kerület - itt a lehetőség meghallgatni.
Nekem is szimpi (leszámítva a ragasztott fülpárnát), tök jó teszteket olvastam róla.A D5200 nálam a CompositeAmp-ról is rohadt jól szólt - főleg ha benyomtam a high-gain kapcsolót, akkor valami eszméletlen dinamikát kapott. Az A30 Pro meg még ezt is tudta fokozni valamivel.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
"A fejesből engedni nehéz, nem igazán látom, hogy lenne alternatíva "
Denon D5200 megvolt már? Szerintem az neked tetszene, a PowerDAC is jól meghajtaná. Zártban szerintem az egyik legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Éppen a chat gpt-t kérdeztem pár technológiával kapcsolatban és ezt írta:
THX-AAA 788+ specifikációk:
- Az ilyen erősítők képesek rendkívül alacsony impedanciájú fejhallgatókat is megfelelően meghajtani, miközben megőrzik a dinamikatartományt és a torzítatlan hangzást.
-Nagy teljesítményű meghajtás: Képes magas impedanciájú vagy érzékeny fejhallgatók meghajtására anélkül, hogy zaj vagy torzítás jelenne meg. -
Beri
addikt
válasz -NoVa- #109577 üzenetére
Az az xd5 nagyon menő, mennyire valid ezt upgrade-elni? Marketing hipsztereknek, vagy tényleg van számomra hasznos upgrade path? Azt lehet tudni, hogy az az eq tisztességes peq, vagy csak music/movie/game/stb.? Az other akár az is lehet, plusz a weboldalon a csíkok is tizen vannak, ami bíztató
A fejesből engedni nehéz, nem igazán látom, hogy lenne alternatívaEar001: Csak próbálom definiálni, hogy mit is jelent a combos. Tudod, az endgame
[ Szerkesztve ]
-
-
-NoVa-
addikt
Értem én, hogy asztalihoz akarod mérni az árát, de nem. A kompaktabb, helytakarékos layout miatti extra árnyékolások, magasabb minőségű és árú alkatrészek kellenek, hogy a hőtermelés és áramfogyasztás ésszerű korlátok közt maradjon (és a hő itt nagyon fontos, pici helyen nem forrósodhat extrémen, úgyhogy a teljesítményéből kell vágni). Ez mindig is drágább lesz, mint ahogy a notebook - desktop PC közti árrés is megvan, meg a maximum teljesítmény korlátossága (még ha nem is annyira fájóan nagy, mint régen).
Ár/teljesítmény/minőség arányban még az XDuoo XD05 Plus2 -re nézz rá, 1.2W, állítható az erősítés és a damping külön, és szerelhetőre van tervezve, akkucsere, opamp upgrade viszonylag könnyű és gyors.
Aztán én is inkább azt mondanám, hogy vagy a fejesből engedj, vagy az árérzékenységből. És még egy Cayin N8 ii DAP sem fog kihajtani teljesen egy planar fejest, csak elég jól, ahogy a PA10-em is.
-
Dorien
veterán
Ahhoz tippre pont jó lenne az E1DA PowerDAC 2.1.
(Drivers: V-Planar planar magnetic, Efficiency: 91dB/mW, Impedance: 12.5 ohms)Amúgy hallottad már a hangját? Mert nekem is tetszett már egy rakat fejhallgató kinézet / tesztek alapján, aztán amikor nálam volt, már tudtam, hogy ez a hang nem az én világom.
-
Dorien
veterán
Egy nagy teljesítményű USB cucc elég gyorsan le fogja szívni az akksidat. Vagy powerbank-ról menne? Mi a meghajtandó fejes?
Én utazásoknál tök jól elvagyok a Shanling Q1 DAP / DAC 80mW teljesítményével. Könnyen hajtható fejes kell hozzá, mint a Focal Listen. (32 ohm, 122dB @ 1kHz/1Vrms)
[ Szerkesztve ]
-
-
Beri
addikt
válasz -NoVa- #109565 üzenetére
Azért a Q5k-nál akad rengeteg jobb DAC, piciben is.
A sw support csodálatos és senki nem állt bele jobban a peq-ba mint ők.Ésszerű áron ésszerù kompromisszumokkal ott a FiiO Q15.
Feleannyiból linkeltek most itt a srácok "asztali" cuccokat, sokkal több kakaóval. Nem érzem ésszerűnek azt az árat. Tudom, igazából ez egy szteroidon hízlalt dongle, nekem is tetszik. Ha nem lenne akkora trágyadomb a fiio app, sokkal könnyebb lenne meghúzni a ravaszt egy q15ön is...
Na meg nem is olyan rég azt mondtad, hogy mindenhez kevés [link]Vagy a FiiO Q7, ami jóval nagyobb, jobban is melegszik, 2x3W-ra képes, és nem mellékesen csodásan zenél.
És 330k. Az kis túlzással 3 szett a30pro+q5kVárjávárjá, bonyolult. 220V -on 9W az nem ugyanaz, mint 5/9/27V-on. Az OTG az 3 Ampert adhat le 5V feszültséggel, azaz 15W teljesítmény, de ez nem konvertálható egy az egyben zenei teljesítménnyé.
Nem konvertáltam zenei teljesítménnyé. Én csak megnéztem az a30pro spec sheetet és láttam, hogy <9W-ot eszik, úgy, hogy a zenei teljesítménye kb. overkill, ha nem valami nagyon perverz dolgot akarsz hajtani.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz BennyRay #109568 üzenetére
Persze, de az Infaustus sem egy átlagos tuning, sötétebb, mint a divat.
Meg az ár/érték arány, szinte mindennél olcsóbb a felsoroltak közt, nem is kevéssel. Ha ez nem szempont, mindenre az A&K SR35 + PA10 szettemet tudnám javasolni, csak hát na. Szempont.
Amúgy meg lassan jön a Prime Max, nem mondtam le az előrendelést. Még a Prime stackhez járt csomagban, csak szép lassan 3 évet csúszott a project :)
Az így akku nélküli, tisztán USB-ről tápolt, de nagy áramkerettel operáló DAC/AMP kombó lesz, szintén kb a 300 Ohmos izékre belőve jól.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Várjávárjá, bonyolult. 220V -on 9W az nem ugyanaz, mint 5/9/27V-on. Az OTG az 3 Ampert adhat le 5V feszültséggel, azaz 15W teljesítmény, de ez nem konvertálható egy az egyben zenei teljesítménnyé. A VE Prime DAC pl ennyit elfogyaszt a DAC oldalon, és simán 4V balanced vonalkimenetet ad ennyiből, nem erősítettet. Az E1DA PDV2 pedig a DSP modul és a hőveszteség mellett is kb 2x600mW erősítő teljesítményt hoz ki ennyiből.
A modernebbek már nem 5V-al operálnak, hanem PD képes töltőre dugva magasabb feszültséggel mennek. -
-NoVa-
addikt
Azért a Q5k-nál akad rengeteg jobb DAC, piciben is.
USB powered nem dongle kategóriában mi a keret? Ésszerű áron ésszerù kompromisszumokkal ott a FiiO Q15. Pontosan azt csinálja, amit vársz, azaz ha kap külső betápként PD képes USB tápot (én notebooktöltőre szoktam kötni), azt alaposan zajszűrve felhasználja az erősítő tápolására, és a sima PC-re dugott, vagy akkus BT-s üzemben leadható 2x1.1W helyett 2x1.6W -ot tud.
Vagy a FiiO Q7, ami jóval nagyobb, jobban is melegszik, 2x3W-ra képes, és nem mellékesen csodásan zenél. Vagy a XDuoo XD05 Pro, a cserélhető DAC moduljaival és cserélhető OPAMP-okkal érdekes, csak vastagon árazott darab.Ott volt még a VE Prime is, annak az erősítő moduljához volt egy akku modul is, vagy simán a fali töltőről mehetett, a DAC pedig kihasználhatta az USB OTG 3 Amperes keretét. Csak annyi baj volt vele (de az nagyon), hogy a VE sötétre hangolt earbudjaival működött koherensen jól, minden mással elég szárazon, sterilen szólt.
És másfél kiló volt a 3 modul együtt, nem notebook mellé hurcolós:
Meg ne felejtsem ki az iBasso D16 Taipan-t sem. 1W balanced Class-A erősítő, 1-bites resistor ladderes okosság, mint a Cayinom, úgy is szól. Az egyik kedvenc DAC-om a ROHM után.
Szóval akad bőven jó USB-s bigyó, csak vastagon árazzák a kompakt de jó hangot.
-
-
Beri
addikt
válasz stellaz #109560 üzenetére
Az A30pro 9W-nál kevesebbet eszik a spec sheet szerint. Az pc-ből nem probléma, asszem 240W a plafon most. Telefonoknak gondolom az alap 2.5 wattot mindenképp kell tudniuk, az a minimum, hogy etetni tudjanak valami random eszközt OTG-n. Afölött nem tudom, mi történik.
Polllen: Valóban nem írtam
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Dorien #109544 üzenetére
sajátját nem fogja ajánlani
AjánlottaNekem ez a tippem, ha power kell: Topping A30 Pro
Már csak egy qudelix 5k-t kell a tetejére szigetelőszalagozni és kész a setup
Apropó, nem csinál valaki olyan erősítőt, vagy dac-ampot, ami usb-ről eszik és nem dongle? Végülis a szabvány ezer éve tud 100 wattot...bitrograde: ezek is cukik, köszi!
-
Polllen
nagyúr
válasz Intruder A 6 #109549 üzenetére
Ha jól néztem, akkor ez PCI-e csatis. Azt teheted normál méretű slotba is, ha esetleg van kettő. Gondolom a másikba vga kerül.
Adott kártyát nem ismerem, de ami ebben az árban jó lehet:
Topping E50
Topping dx3 pro +
SMSL D6SKülföldről/használtan beleférnek a keretedbe.
Olcsóbban
Topping E30 / E30 lite (meg minden változata, ami van)
SMSL SU1"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
stellaz
veterán
válasz Intruder A 6 #109551 üzenetére
És milyen fejeshez lesz?
-
stellaz
veterán
válasz Intruder A 6 #109549 üzenetére
Mikrofon bemenet is kell?
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan új alaplapom lesz, az a gondom nem tudom már átrakni a jelenlegi belső hangkártyámat ami egy Crative AE-5 Plus, nincs az alaplapon neki csatlakozó, és ahogy nézem egyre több alaplapról hiányzik az újak közül.
2db adam Audio T8V megy csak, ehez kellene nekem valami külső hangkártya/DAC , tudnátok ajánlani valamit, ami hozz a kb ennek a hangkártyának a szintjét, ha jobb az nem baj.
árban kb 50-70 ezer fölé nem szeretnék menni. -
Ba cy lus
addikt
válasz lapalapa #109546 üzenetére
Nekem sem volt rá panaszom, legfeljebb csak annyi, hogy 2V-os kimeneti feszű DAC-kal az A30 Pro előtt halkabb felvételt játszva 600 ohmos DT880-hoz már tudott kevés lenni a hangerő. Másrészt viszont, ha épp nem lett volna A30 Pro-m vagy valami hasonló képességű erősítő, az eredetileg csak kipróbálni vett HD650 nem lett volna megtartós.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz lapalapa #109546 üzenetére
Az A30 Pro nálam a 300 ohm-os HD580 Jubilee-vel nem tett semmi különöset a CompositeAmp-hoz képest. A DT880/600 vintage és a DT990/600 Black Edition pedig sokkal jobban szól a chAMP-ról, csak azzal hallgatom őket.
-
Dorien
veterán
Izé... te most egy DIY fejeserősítő gyártótól kérsz tanácsot, hogy mit ajánljon? Nyilván a sajátját nem fogja ajánlani (max. priviben), másét meg szintén nem, mert miért csináljon konkurenciát magának?
Nekem ez a tippem, ha power kell: Topping A30 Pro [link]
Kisimpedanciás fejesekhez (HiFiMan, Denon, AKG) tökéletes. 5500mW @ 32 ohmNagyimpedanciás Beyerekhez, Sennheiserekhez inkább valami OTL csöves erősítő vagy egy Bajnokpityu-féle chAMP passzol.
BKercso cuccai közül a MicroFluentAmp (MFA) újabb verziói [link] most a legjobbak. A CompositeAmp nekem nagyon tetszett tőle (high-gain fokozaton) és a vélemények alapján ez jóval komolyabb és erősebb darab annál...
-
Beri
addikt
válasz bkercso #109530 üzenetére
Tehát fos az erősítő.
A sajátom pl. jó rá, de a BCL-klón is, vagy a Violectric-ek (még a V90 is), ill. a H10 is emlékeim szerint.
Boltban, bárki számára elérhető modellekre vagyok kíváncsi, olyan árban, hogy valid legyen egy 150 dolláros fejhallgató mellé megvásárolni őket. Tudod, földi halandóknak. -
Beri
addikt
válasz bajnokpityu #109528 üzenetére
Az R9 szerintem tök jól csinálja a mélyet, nekem a magasaival van bajom, a puhább trackek is túl élesek vele.
-
bkercso
nagyúr
Tanulságos cikk erősítőépítéssel kapcsolatban a túllövésről. Hobbistáknak jól jöhet.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Lajos1966
tag
válasz M5Norbi #109524 üzenetére
Nekem Zen Dac V1 van SennHD600 fejessel,Oyaide kábellel..Pc-ről hajtom Audirvana,Foobar programokkal leginkább és nekem az Asio mód tetszik..Trubass szerintem kell HD600-nak.Ezzel a kombóval átlagos felvételekkel a poti 12-13 órás állásaival már van,hogy megfájdul a fejem a hangerőtől.Ja igen, természetesen 4,4 balanced mód kötelező ennél a típusnál.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz Polllen #109527 üzenetére
A HD600-hoz a truebass jól jöhet, de a zen dac erősítője gyenge hozzá.
Igen ezt már vágom, más is mondta, ezért is nézelődök DAC/AMP témában is mert amúgy a hangzása a HD569.-el szerintem nem rossz de pl próbáltam X2HR-t és olyan szebben/részletesebben szólt talán bár mintha kicsit szerényebb lett volna a basszus.
Ha nem akarsz sokat kísérletezni, először döntsd el, h milyen hangzást, hangkaraktert szeretnél.
Nem nagyon akarok.Majd ha nyerek a lottón A HD600 inkább csak felmerült de nem valószínű.
Az FT1 ami leginkább esélyes. Ha meg esetleg bele fog férni a HD660S2 használtan(a 620S-is jó elég hasonló) annak tetszett a hangja, de ahhoz ugye megint kevés az IFI. Meg ajánlás szerint talán a Hifiman Sundara jöhetne szóba de azt sem hallottam még.
Az 569-t nem hallottam, de ránézésre az FT1 közelebb áll hozzá.Igen ez valószínű, van YT-on összehasonlító video is. Szóval a fejesnél már nagyjából megvan az irány csak érdekelt hogy DAC/AMP esetén mire érdemes esetleg lépni.
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
jobesz
tag
Üdv.
Hangerő probléma androidon
Apple usb-c- jack dongle
Valaki tud segíteni? Láttam pár számomra bonyolult megoldást.
Please. PrivibeSony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
bkercso
nagyúr
válasz fattyu #109532 üzenetére
Igen.
Vicces volt, amikor egy fejestalin régen elvittem a TPAmp-ot és "tök egyformán" szóltak a V90-el - akkori fülemmel... Ebben egy szál TPA6120 van magában (nem kompozit), invertáló módban, 24V lineáris adapterről (még kapható volt olyan), egy nagy LC-szűrővel a tápban. Totál 48 alkatrész, a LED-et is beleszámolva.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz bkercso #109531 üzenetére
v90 ben kraft valóban van kb bármihez.
részlet viszont elég kevés. nekem amikor próbálgattam ( van itthon ) mindennel az volt a benyomás hogy mos és ken.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bkercso
nagyúr
Hát, ha kicsi a phase margin és négyszögjellel túllő, az nem látszik a frekimeneten, mégis sok lesz tőle a magas. Sőt, még négyszögjelel mérve se látszik sok erősítőnél, mert át kell kötni hozzá a bemeneten lévő RC-szűrőt, - és hát a méricskélősök nem szoktak beleforrasztani a készülékekbe.
Hasonlóan, ha alulcsillapított a tápban egy rezonancia, azt se látod a frekimeneten, mert 30..60dB-vel el van nomva még 10kHz-en is, mégis hasonló a hatása.
Ha mélyben vágsz 5Hz-en elsőrendben, elveszik a teremakszutikai infóból sok, mert elromlik a fázis legalul, még 60Hz-en is sok fokot. De a frekimeneten 1-2dB-n belül vagy 30Hz-től.
-
bkercso
nagyúr
IKEA 365+ Poháralátét, parafa, 10cm
Készülékalátétnek zseniális! (Csak sajnos drága.. )[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
hát frekimenetet lehet mérni. van, akinek ez fontos.
lsd én általában nem szeretem a durván basshead fejeseket, ehhez képest az abszolút kedvenc fejesem 2024ben a Z7, melóban meg a R9. mindkettő basszusban erősebb a normálistól, de valahogy mégis sokáig tudom hallgatni őket, és mindkettő nagyon-nagyon jó előadó.ettől persze még gyakran előveszek más egész lineáris kinai fejeseket is.
-
Polllen
nagyúr
válasz M5Norbi #109522 üzenetére
A HD600-hoz a truebass jól jöhet, de a zen dac erősítője gyenge hozzá.
Illetve a HD600 meg az FT1 nagyon más karakter.
Ha nem akarsz sokat kísérletezni, először döntsd el, h milyen hangzást, hangkaraktert szeretnél.
Az 569-t nem hallottam, de ránézésre az FT1 közelebb áll hozzá.A dx5 meg K7 akkor lehet jó ötlet, ha megvan a fejes, ami tetszik.
-
Beri
addikt
válasz bkercso #109513 üzenetére
Ha hallottál már pár fülest és láttad már a méréseiket is, le tudod szűrni, hogy mit szeretsz és mit nem. Na meg könnyebb korrigálni is egy spike-ot, ha látod, hogy pontosan hol van. Nem kell keresgélni, próbálgatni annyit. Olyan meg nincs, hogy sok a magas és nem látszik a grafikonon. Olyan tud lenni, hogy NÁLAD szar a magas/mély, mert szar az erősítőd, de az más téma.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Gzula[HUN] és Polllen:
Köszi Nagyjából erre számítottam. Csak azért merült fel hogyha a HD569-et lecserélném egy HD600-ra vagy 660S2.-re akkor azok jobban elbírnák mint az Ifi.
De lehet hogy Ft1-lesz majd ahogy a keretem alakul.Vagy lehet hogy érdemes lenne akkor már K7-re vagy Dx5-re esetleg kicsit tovább gyűjteni.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Polllen
nagyúr
válasz M5Norbi #109519 üzenetére
Attól függ, h min szeretnél változtatni. Mindkét cucc erősítője - sztem - jobb, mint az ifi-jé, de a dac részük más karakter. Inkább semleges hangúak az ifi-hez képest. A topping felbontása is valószínűleg jobb.
És emelett ott vannak a nyilvánvaló dolgok, mint a több bemenet, táv, stb.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz M5Norbi #109519 üzenetére
Fejhallgató függő. Valamivel érdemes megtartani, valamivel nem jön ki jól. Én pl. Fidelio X2HR-hez jobbnak tartom a többit (ifivel is elvan, de nem az igazi), de a mostani cuccaim (meg a leendők) ezzel jobban kijönnek. Max egyszer lesz mellé/alá egy Zen Can erősítő. Én ezen a vonalon "építkeznék" tovább, de ez teljesen személy függő.
Korábban már egyik fórumtárs csinált összehasonlítást a K5 pro-val.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Üdv!
Egy Ifi Zen dac V2-t megéri lecserélni egy Fiio K5Pro ESS-re vagy egy Topping DX3 Pro+ ra?Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Xelo
addikt
válasz Dorien #109510 üzenetére
pontosan. viccet félretéve miért vennék valamit ami mérések alapján gyenge amikor hatalmas a választék és van rengeteg cucc ami mérés és hang alapján is jó? felőlem mindenki azt vesz amit szeretne én nem szólok bele, vegyék csak a cobaltot ha úgy érzik az audioquest megérdemli a támogatást.
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #109514 üzenetére
+1
És alacsony impedanciást se akarjon, mert azoknak meg áram kell, amihez meg táppuffer-kapacitás szükséges.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fehér_ember
addikt
válasz bitrograde #109515 üzenetére
Tegnap este nagyon élveztem a zenehallgatást a soekris dac 1541 --> auralic taurus mkii --> hifiman ananda láncomról; Én ezzel elvagyok, szóval vigye más azt a szép belsőjű violectric fejeserősítőt.
Ami hifi eszköznek következnie kellene számomra az egy zidoo eversolo dac-z8, az MFA3 + beyer dt770 elé.[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #109514 üzenetére
Nagyon meg akarod te azt venni.
-
fehér_ember
addikt
Szerintem ne akarjon senki 300Ω-os fejeseket hüvelykujj méretű dongle-kal hajtani. Amikor egy tesztelő ilyet művel és ráadást ez alapján is ítélkezik, no olyankor fogom a fejem.
Ha valaki kipróbálja (mert semmibe nem kerül) az még OK. De ha nem tetszik amit hall akkor azt kellene mondania hogy hát persze, ez nem erre való, úgyhogy nem kell csodálkozni. Mert mit vár, hogy majd ezt belezsúfolták abba[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Dorien #109510 üzenetére
És tényleg. A helyzet az, hogy az emberfia-lánya elég jól el tud lenni elég sok audió eszközzel, főleg olyanokkal, melyeknek nincs nagyobb hibája. És még jónak is gondolja őket, mert élvezetet lel bennük. Én éppen az irodámban teszem a kárt a GDP-ben, és itt egy réges-régi Altec Lansing 321 hangrendszer boldogít: pöttömnyi szélessávú szatellit sugárzók duplázva saját fém állványon, asztal alatt nyitott 16cm-es mélynyomó a 2.1-es csaláshoz. Nagyon magas élvezeti értéke van, sokkal több, mint a manapság használatos asztali cuccoknak. Ha csak ezt hallgatnám, azt gondolnám, jó is. De persze ha nem vagyok lusta, és behozom a Hiby R6 III-at vagy akár csak az R5 II-t az Erzetich Phobossal, esetleg a Resonessence Concerót a Senn HD540 RG-vel, mindjárt másképp gondolom. Vagy elég hosszú ideig hallgattam régi Ditton 15-ösöket, melyeknek nagyjából 15kHz-nél állt meg a magasátvitele. Remek darab volt, annak ellenére, hogy az üveghangokat leginkább szimulálta. Más volt a helyzet a HF1300-as "magassugárzó" helyett HF2000-esekkel készült későbbi Ditton-sorozattal.
A méréssel kiderülnek a kapott/hallott hang, no meg persze a hallás korlátai. -
Xelo
addikt
válasz fehér_ember #109505 üzenetére
én olyan cuccokat szeretek venni amik mérések- és a fülem által hallott hang alapján is rendben vannak. biztos okés a cobalt is hangügyileg de manapság akkora a választék a donglik világában hogy szerintem érdemesebb valami modern cuccot venni. a dc07 proban quad cirrus dolgozik (4x cs43131), én nagyon szeretem. alapból kicsit meleg a hangja mert linear slow filterrel érkezik a gyárból, linear fasttal nagyon fasza.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
egyfelől.
szerintem minden AQ termék botrányosan túlárazott és snakeoil kategóriában mozognak. Semmit nem vennék tőlük még használtan se nagyon.
másfelől tudok két terméket is mondani amit halálba aláztak ezen az oldalon, és oltári megelégedéssel használtam évekig
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dorien
veterán
Pedig jó hangja van a Cobalt-nak. Az árát nem tudom, hogy éri-e, de egy ATH-W1000Z remekül szült vele laptopról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest