Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Masstagger-nél hogyan tudom azt elérni, hogy pl. az előadót csupa nagy betűvel írja az ID Tag-be, és működjön is . Addig OK, hogy az $upper() parancsot kell használni. De hogy? Mert nekem nem akar sikerülni...
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Úgy néz ki...
Szóval a problémám az, hogy van egy csomó számom, megvan hozzá mindenféle ID tag. De az előadó neve (pl. fájlnévből véve) nagybetűvel kezdődik, de amúgy kisbetű . Namost, én azt szeretném elérni, hogy az ''artist'' ID Tag ugyanaz maradjon, csak csupa nagy betűvel legyen írva. az is jó, ha a pl. a fájlnévből beolvasva teszi nagybetűssé. Az is megfelel, ha valaki a default playlist kódot úgy megbuherálja nekem, hogy az előadó nevét mingi nagy betűvel írja (ezt a sytem tray-en már elértem, csak a playlist kicsit bonyolultabb)."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Mindenkinek, akit valamennyire érdekel ez a jó kis program:
Megjelent a Foobar2000 0.9-es verziója!
Semmi forradalmira nem kell számítani, de egy csomó kisebb-nagyobb dolgot megváltoztattak.
Figyelem! A készítők szerint az .APE támogatás bugos, emiatt az alap csomagban nincs is benne!"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Nekem Logitech multimédiás billentyűzetem van. A jelenségről azt tudom mondani, hogy fennáll, de csak időnként. Azaz általában sikerül a háttérben levő Foobart veszérelnem, de néha nem. A Winamppal jól működött, a Foobarra sajnos nincs akkora szoftveres támogatás.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz frankie! #130 üzenetére
- Letöltöd ezt: [link]. A kitömörített dll-t bemásolod a plugin könyvtárba. Innentől le kell játszania.
- ? Van benn global hotkey (0.9.2) File -> Preferences -> General -> Keyboard shortcuts. Itt az egyes parancsokhoz bepipálod a global hotkey gombot.
- channel mixer: passz, nem használom, nem ismerem
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz frankie! #134 üzenetére
A kiterjesztés alapján ez egy tömörített file. A WinRAR biztosan kezeli, talán a WinZIP is. Gondolom egy dll file van benne, amit a plugin mappába kell tenni. Ezek után - gondolom én, aki nem használtam - a DSP-k között kell beállogatni és hozzáadni.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Valaki próbálta már ''hozzáigazítani'' a Foobar-t a Logitech Internet Navigator SE billentyűzethez? Elvileg a players.ini file-t kell szerkesztgetni a az iTouch mappájában. Ha valaki írt hozzá saját sort, akkor ne tartsa magában .
-
cousin333
addikt
Megjelent a Foobar 0.9.3.1: [link], changelog: [link] (lehet, hogy már régi hír, nekem most tűnt fel )
Letöltöd a Columns UI-t: [link]
Beteszed a components mappába, aztán addig szerencsétlenkedsz, amíg valami használható sül ki belőle .
Vagy irogathatsz új title formatting sztringeket ez alapján: [link]
Próbálgatod, és valami kisül belőle. Úgyis az a legjobb, amit a magad ízlése szerint készítesz el. Próbálkozni kell ;).
Egy kis olvasnivaló: [link]
-
cousin333
addikt
válasz frankie! #148 üzenetére
- Volt benne ilyen hiba?
- Nekem nem hiányoznak túlságosan. A program nem csúnya, hanem funkcionális . Én mindent megtalálok rajta, amit keresek, nekem megfelel...
- Több processzorhasználatot . 24 biten 256-szor annyi diszkrét jelszintet lehet tárolni, mint 16 biten. Teljesen természetes, hogy így a jel digitálisan pontosabban leképezhető. Ez jobb hangminőséget eredményez, ezért jobbak a 24 bites paraméterek. DE! Azok a jobb felvételek 24 biten készülnek. Egy 16 bites felvételből 24 biteset csinálva nem kapsz olyan minőséget, mintha eleve 24 biten vetted volna fel.
Egy-két olvasnivaló: [link], [link], [link]
-
cousin333
addikt
Feltettem a legfrissebb verziót, és sikeresen töröltem az előző beállításait .
Most csináltam ezt a titleformat kódot:
$rgb(128,0,128)%list_index%.
$rgb(0,0,255) $upper(%artist%)
$rgb() -+-
$rgb(216,0,0) $caps(%title%)
$tab(4)
$if2([$rgb(171,12,7)%tracknumber% $rgb(0,0,0)- ],' ')
$rgb(0,0,128)[%album%]
$tab(3)
$rgb(0,128,255)$codec()
$rgb() |
$rgb(128,0,0) %samplerate% Hz
$rgb() |
$rgb(0,128,64) %bitrate% kbps
$tab(3)
$if(%isplaying%,$rgb(234,0,0)>>>
' '%playback_time_remaining% $rgb(0,234,0) /
$rgb(0,0,234) %length%,
$rgb(215,107,0)%length%)
Ezt így, ahogy van (a space-ek sem véletlenül vannak benne!), bemásolod a Preferences -> Display -> Title Formatting -> Playlist részbe, felülírva az eredetit, majd Apply. Ha nem tetszik, akkor Reset Page. Vagy módosíthatod kedved szerint.
Még egyszer a referencia, ami alapján csináltam: [link]
-
cousin333
addikt
válasz Cathfaern #160 üzenetére
Na akkor az én verzióm .
''A'' verzió:
- adott egy audio CD, amin 16 bitesek a zenék
- ezeket berippeled, esetleg még mp3-ba is konvertálod
- Foobar átkonvertálja 24 bitessé, hogy a hangkártyának jó legyen (1.konvertálás)
- az dolgozik vele, majd visszakeveri 16 bitre és kiadja a hangszóróknak (2. konvertálás)
''B'' verzió:
- adott egy audio CD, amin 16 bitesek a zenék
- ezeket berippeled, esetleg még mp3-ba is konvertálod
- Foobar 16 bitesként átadja a hangkártyának
- hangkártya átkonvertálja 24 bitessé (1.konvertálás)
- dolgozik vele, majd visszakeveri 16 bitre és kiadja a hangszóróknak (2. konvertálás)
Ez összesen két-két konverzió .
Csak akkor látom értelmét, ha az eredeti hanganyag 24 bites, mert akkor a Foobar nem keveri le, a hangkártya meg újra vissza."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Nemrég vettem egy kétmagos processzort, és örömmel tapasztaltam, hogy pl. ReplayGain számolásakor a program intelligens módon 2 fájlt számol párhuzamosan, így maximálisan kihasználja a prociban levő lehetőségeket.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz frankie! #183 üzenetére
Röviden: Igen!
Hosszabban: idézek egy okos embert (magamat ), máshonnan [link]:
''replaygain: A jelszintre vonatkozó információt tárol el, aminek következtében nem fordulhat elő, hogy az egyik szám miatt fel kell tekerni a hangerőt, a következő szám meg leüvölti a fejemet. Ráadásul albumonként is megadhatók ilyen értékek.''
''- replaygain: átelemzi a fájlt, megkeresi benne a csúcsokat, a végén pedig 1, azaz egy értéket ír a fájlhoz (pl. a TITLE-hez hasonló tag-ként), ami lejátszáskor megmondja neki a szükséges előerősítés mértékét. Lassú (főleg sok szám esetén), mivel mindent végig kell néznie, viszont nem ront el semmit . Ha valamiért nem tetszik, ez az eltárolt érték egy kattintással eltávolítható. A lehetőségekről: valóban három van, nagyon helyesen.
A per-file track annyit csinál, hogy minden számhoz külön meghatároz egy értéket. A leírásom alapján valószínűleg ezt a funkcionalitást várod el tőle. Minden számon annyit hangosít/halkít, ami ahhoz kell, hogy az egyes számok leghangosabb részei egyformán hangosak legyenek. Ezt érdemes használni különálló számoknál, vagy olyan albumoknál, ahol az egyes számok egymástól teljesen függetlenek (az albumok többsége ilyen, pl. Mike Oldfield - Discovery, Anastacia - Not That Kind...)
Az As Single Album az összes kijelölt számot végignézi, és a leghangosabb (pontosabban legnagyobb jelszintű) szám alapján lövi be az összes többit. Ez akkor jó, ha pl. teljes albumunk van, amiben vannak halk és hangos számok is, és amik esetében nem lenne jó, ha minden szám hangereje közel egyforma lenne (tipikusan instrumentális albumok, pl. Vangelis - 1492)
Az As Albums nagyon hasonlít az előbbihez, annyi különbséggel, hogy nem az összes kijelöltet veszi alapul, hanem csak azokat, amelyek ki vannak jelölve ÉS egy albumhoz tartoznak (az egy albumhoz tartozást az ALBUM ID3 tag alapján nézi). Ez akkor jön jól, ha egyszerre több albumot nézel, é azt szeretnéd, ha albumonként különbözne az előerősítés mértékét megszabó csúcsérték.''
Remélem érthető ezek után. Még annyit, hogy az újabb verziókban az apply kezdetű paranccsal ezek az értékek alkalmazhatók a fájlra. De akkor már átírja a teljes fájlt (normál esetben, ugye, csak egy plusz értéket csatol a fájlhoz), és bármivel, bárhol lejátszva is a normalizált hangerőt kapod.
-
cousin333
addikt
válasz ballington #222 üzenetére
Nem küldöm el, ha a legfrissebb verziót haszálod, abban biztos benne van. Telepítéskor az Optional features részben a Tools pontnál kell bepipálni (beUFOfejezni ), mert alapból nem teszi fel, ahogy sok mást sem.
Enqueue nincs, van helyette Add to Playback Queue, azt keresd."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz ballington #224 üzenetére
Szerintem sehol .
Ha megtudsz valamit, szólj
Csinálhatsz olyat is, hogy a számot egy új playlistre küldöd, és azt kezded el lejátszani."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Foobar2000 0.9.4.4: [link]
Változások:
- Security update: updated Vorbis libraries to 1.2.0
- Fixed a bug in title formatting / $caps2()
- Fixed drag&drop bugs
- Fixed playlist file format detection over mime types"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Aki még nem találta volna meg: Foobar 0.9.5 beta 3
Már nem kell Columns UI a szerkesztgetéshez. Viszont sehogyan sem tudom szinezni a playlist elemeit (rgb()) nem akar működni. Valami ötlet?
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Eh, lemaradtam a 333. hozzászólásról .
De a 0.9.5 beta 5-ről nem
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Egy hosszú lista a különböző Foobar plugin-ekről és azok 0.9.5 kompatibilitásáról: [link]
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ha az éppen játszott dal MSN üzenetként való megjelenítésére gondolsz, akkor igen.
Bemásolod a komponensek mappájába, majd restart Foobar. Utána a Display résznél lesz egy új pont MSN Now Playing névvel. Itt tudod szerkeszteni. Van benne egy kis bug, mert nem a helyes sorrendben jeleníti meg az elemeket (lásd példa), de elég egyszerű megcserélni...
Akit érdekel, az én beállításaim:
- megjelenés formája: ELŐADÓ - Album (Év) - sorszám Cím (nem félkövéren; ha egyik-másik adat hiányzik, akkor azt többé-kevésbé "intelligensen" kihagyja, ez nincs 100%-ra letesztelve)
A szükséges beállítások:
Artist {0}: [$upper(%artist%) - ]
Title {1}: %title%
Album {2}: [%album%][' ('%date%')'] - [%tracknumber% ]
MSN Format: {1}{2}{0}[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Chubbyinc #519 üzenetére
Edit -> Sort -> Sort by (vagy valami ilyesmi, most nincs előttem)
Meg kell adni egy saját "sorrendberakási sztringet", ami legyen ebben az esetben:
%lastmodified%
Ekkor a legutólsó módosítás ideje szerint rendezi sorba. Itt van a teljes kódlista, ha kell...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Chubbyinc #522 üzenetére
Van ilyesmi.
A Library menüben válaszd ki az Album List parancsot. Ekkor add meg a mappát, ahol a zenéid vannak.
Használd a View, Layout, Enable Layout Edition Mode kapcsolót. Lehetőség szerint kattints a View, Layout, Create Scratchbox pontra is, ekkor egy külön felületen tudsz "ökörködni" és csak akkor változtatod meg a gyári felületet, amikor ez a minta már megfelel neked.
A Cut paranccsal tüntess el minden elemet, majd kattints az üres területen és adj hozzá egy elválasztót (Splitter (top/bottom)), A felső mezőbe kattintva add hozzá az Album List-et. A View legördülő menüjébe meg válasz ki a By Folder parancsot. Alulra meg adj egy Playlist View-et, és kész is vagy nagyjából.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Tibiajax #868 üzenetére
Szerintem meg lehet igaz, amennyiben más audio kimenetet, más hangszínt... stb. használ. Azonos beállítások mellett nyilván nincs.
ui: Amúgy mi lelte a fejlesztőket? Korábban a stabil verziók után egy héttel már volt egy béta, most meg több, mint egy hónapja semmi.. Biztos nyaralnak
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Egyre jobb lesz ez a Foobar (ezért is szeretem). Az 1.1-es változat már képes automatikusan frissíteni a beépülőit. Mindezt kombinálva az általam most felfedezett Auto Backup beépülővel még két lépés a tökéletesség felé...
Nem tudja valaki, hogy a menüt hogyan lehet odébb pakolni? A többit máshová is tudom tenni, de akkor a menü mellett hatalmas üresség támad.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Noha régen használtam Winampot, de gyanítom, hogy a lejátszási listába elsőre még mindig csak a fájlnevet teszi be, és a tényleges indexelés - tehát az ID3 tag-ek beolvasgatása - annál is sok ideig tart.
A lejátszási lista ideiglenes jellegű valami, 30GB+ zenét nem oda kell áthúzni. Előttem linkelték a beállítást, ahol megadhatod a könyvtárat. Ez is el fog tartani egy darabig, de aztán nincs vele gond. Ha új zenét teszel a mappába, azt is gyorsan megtalálja.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Építő/felújító topik
- trek81 károsultjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest