- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Facebook és Messenger
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Egyre nehezebb dolga van Kínában az Apple-nek
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Wolfskin #3965 üzenetére
"viszont nem jöttem rá, mi a funkciója a
- Playback/ “Cursor Follows Playback”
- Playback/ “Playback Follows Cursor”
menüpontoknak?"
Cursor Follows Playback: amikor új szám kezdődik (nem te inditod, hanem magától jön a következő), akkor a playlistben arra a számra ugrik a kurzor
Playback Follows Cursor: amikor vége egy számnak, akkor az a szám fog következni, amelyiken a playlistben állsz éppenGigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #3951 üzenetére
Sziasztok,
ez lenne a probléma:
Preferences / Display /Columns UI /Colors and Fonts /Playlist Switcher
Tehát a playlistben az aktuális, aktív elem, amiből épp a zene szól, (azaz a selected item) jelölve van betűszínnel és háttérszínnel is.
De ha zenelejátszás közben belekattintok egy másik itembe (mappába), akkor ez a jelölés teljesen megszűnik, semmilyen módon nem jelöli, hogy az aktuálisan lejátszott zeneszám melyik mappáéban van.
A mappán belül (NG playlist) a zeneszámot már igen, ha egy másikra kattintok, (az lesz a selected item) a lejátszott számot akkor is sötétebb háttérrel jelöli.
De ha a playlisten belül egy másik mappában kutakodok, az aktuálisan játszott mappát sehogy sem jelöli. Egyfajta "inaktiv played item" vagy ilyesmi lenne jó.
Van erre megoldás?
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Wolfskin #2669 üzenetére
Töltsd le innen. Telepítsd a Foobarba és indítsd újra a gépet. Gondolom az Androidos alkalmazás már megvan. Azon megkeresteted hálózaton a gépedet és onnan kezdve minden megosztott mappádat látni fogja.
Pattogásról annyit, hogy a forgalmazó szerint is pukkan egy aprót, ami nem baj. Ez állítólag Chip függő is. Nem értek hozzá annyira, hogy cáfoljam. A buffert állítólag érdemes variálni, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #2662 üzenetére
ha be van kapcsolva a DSP managerban a downmix channels to stereo (a többcsatornás anyagok miatt is), akkor működik a
WASAPI (event) S/PDIF Pass-trought Device kimenetetna szuper, azzal nem pattog. csak akkor, ha beletekerek, vagy új zenét indítok el az egérrel. akkor pukkan egyet az elején.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Wolfskin #2658 üzenetére
Ha más lejátszóval jól megy, akkor egyértelmű a baj: rossz az ASUS-od ASIO drivere foobar-hoz használhatsz WASAPI kimenetet, amit itt tölthetsz le és az Event félét kell használnod, de ilyenkor más alkalmazás nem fog hangot adni vagy Windows 10-re váltás esetén az alapértelmezett DirectSound kimeneten is közel olyan hangminőséget kapsz, mint ASIO-n vagy WASAPI-n, ami azért előny, mert bármelyik játék vagy webböngészőben keletkező hang hangminősége is jó lesz és nem kell ennyit vesződni az ilyen beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
huberpe
aktív tag
válasz Wolfskin #2646 üzenetére
azért kérdeztem, mert az én jelenlegi konfigom hibátlanul működött win7/8.1 alatt is, de mióta felraktam a 10-et azóta nálam is hasonló jelenségek vannak. rövid fórumozás után (+kipróbáltam egy valag tippet) arra jutottam, mind a legtöbben, miszerint a win10 alkalmatlan komolyabb zenehallgatásra. uh megy vissza valószínűleg a 8.1.
-
Tomacko
őstag
válasz Wolfskin #2495 üzenetére
Tekerd maxra, Általában a szoftveres hangerőszabályzók miatt hangerő csökkentésnél, veszít a dinamika is. A legtöbbről azt olvasni, hogy ha maxra tekerve hagyjuk akkor nagyjából nem efolyásol semmit. De ezt neked kell hallanod, gondolom ki lehet kötni és enélkül is 100%-s a hangkártya nem ? Én tuti kipróbálnám mit csinál vele illetve nélküle a hanggal
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Pazolini
senior tag
válasz Wolfskin #2489 üzenetére
Semmiképpen nem mondanám rossznak, bár ezt a DAC-ot kicsit lehúzzák a médiajátszó topikban (főleg nagytestvérhez hasonlítgatják), de streamre kiváló, és az a 114dB sem rossz számszerűleg.
Cirrus link -
Pazolini
senior tag
válasz Wolfskin #2487 üzenetére
Szerintem is jó így elsőre... DAC-járól nem találtam konkrétumot, csak hogy 24/96-os. Melyik Oppo használja?
Tudnál küldeni linket a kariról?
Nézd meg azért az Asus D2-t is, hátha van használtan. Kristálypenge hangot tud analógon, vagyis kellen hozzá egy multichanneles AVR...Nem tudsz visszaállni arra a rendszerállapotra, amikor még nem generált problémát a portable Foo?
-
Pazolini
senior tag
válasz Wolfskin #2479 üzenetére
Ha már ilyen zenéid vannak, megérne a dolog egy dedikált kártyát és /vagy egy külső DAC-ot, vagy legalább egy jó network/media playert integrált dackal, amire kiküldöd a jelet Foobarral.
Nekem Asus D2 van mindkét HTPC-mben, ezek hoznak egy komolyabb minőséget, de e felett is van bőven szint...
De ez a minimum SACD-hez, s akkor még nem beszéltünk erőlködőröl (stereo, HM, HPh) meg normális falakról. Realtekkel tuti nem fogod kihallani az SACD, DVDA, BD előnyeit... akármik is legyenek még a láncon szvszBocs, most látom, van HC DAC-od, bár gondolom, jó volna usb_B-ssel szerelt cucc a helyébe...
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #2478 üzenetére
van pl egy mka file (6.1GB)
A file info szerint:
2008 - The Four Seasons, Concertos for Double Orchestra (2.0 24-96).flac.foo_dr.txt:
Number of tracks: 18
Official DR value: DR15
Samplerate: 96000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 2922 kbps
Codec: FLAC
============================
az EAC logfile szerint:
2008 - The Four Seasons, Concertos for Double Orchestra (2.0 24-96) - Log.txt:
The original audio track has a constant bit depth of 24 bits.
The processed audio track has a constant bit depth of 24 bits.
Starting 2nd pass...
Decoding with ArcSoft DTS Decoder...
Downmixing multi channel audio to stereo...
Reducing depth from 64 to 24 bits...
Encoding FLAC with libFlac...
Applying -2.71dB gain...
============================
A foobar jobbklikk/properties szerint:
Sample rate: 48000Hz
Chamel: 6
Bitrate: 14075 kbps
codec: DTS
encoding lossypreferences/output/device:
DS: realtek Digital Output (optical) = rendben lejátssza
ASIO : ASIO4ALL v2 = játssza, de nincs hang (valszeg a hangkártya kimenetre küldi)
ASIO: foo_ds_asio = "Unrecoverable playback error: Could not set sample rate to 48000 Hz"
WASAPI (event) : realtek digita output (optical) /32-bit /24-bit: =
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 32-bit / 6 channels"
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 24-bit / 6 channels"
de 16 biten is ugyanez a hibaüzenetén állítok be valamit rosszul...? vagy akkor ne használjam a wasapi-t? marad a DS?
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #2477 üzenetére
egyelőre úgy néz ki, hogy csak a DS: Realtek Digital out (optical) eszköz működik, se asio, se wasapi...
egyrészt minden elől elviszi a hagot, a böngészőben sem lesz semminek hangja, újra kell indítani hozzá
másrészt nem csak a dts fájlokat, hanem az mka konténert sem''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Fandango
veterán
válasz Wolfskin #2474 üzenetére
Vagy Wasapi vagy Kernel stream nem kell mind2 (maradjon a Wasapi).
Wasapinal állítsd a csúszkát 24 bitre, DSP chainbe rakd be a Resampler (dbpoweramp/SSRC)-t (gyárilag tartalmazza 1.3.9 beta óta 1), ennél állítsd be a 96000 Hz-t.
DSDIFF, DVD-A, HDCD, SACD dekóder valóban kell, van egyáltalán ilyen anyagod ami ezekhez kell?
Multiresampler sem kell, jobb a gyári amit már írtam vagy a SoX.
Sound Touch mire kell?[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Wolfskin #2473 üzenetére
Csupa olyan üzemmódot küldesz rá amit nem támogat a driver!!! 96Khz 24 bit csak 2 csatornán támogatott!!!
DTS forrásokban szokott lenni beágyazott sztereó FLAC sáv is... vagy tedd fel a sztrereó konvertert is a DSP-k közé...
vedd le sztereó 44.1kHz 16 bitre.,... az tuti megy... és onnan lépésenként felfelé... amíg a driver engedi...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #2473 üzenetére
gondoltam, tabula rasa:
1. fogtam egy futó, stabil 1.01-es régi verziót (mert az ebben léfő kinézetet nem tudtam, átvinni az új telepítésbe)
2. rámásoltam egy új telepítést (update)
3. fut, stabil
4. elkezdtem bemásolgatni a szükséges komponenseket. (ami abban is benne volt, amelyik most haldoklik és elkezdett nem mindent lejátszani)
•APE - monkeys decoderr\
•DSDIFF decoder\
•DTS Decoder\
•DVD-A decoder\
•HDCD Decoder\
•Kernel stream\
•MultiResampler\
•SACD - Super Audio CD Decoder\
•Shell Associations Updater\
•Sound Touch Plugin - 432Hz\
•spdif\
•WASAPI output support\
5. elindítom:
6. ez vár:
a tervem: kiveszek egy hét szabit, napi 10 órában megpróbálok összehozni egy futó foobart, amelyik MINDEGYIK zenét lejátssza (nem úgy, hogy az egyik fajtát az egyik verzió játssza le, a másikat a másik), és ha sikerül (mert most már látom, van esélye, hogy nem) akkor kiírom egy m-dvd-re, lefagyasztom és minden nap végé delete az egész könyvtár és másnap azt visszamásolom. ez lesz az örök (foobar)élet titka[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Wolfskin #2465 üzenetére
vedd le a felbontást 24 bitre.... a Realtek diver 96 kHz-en nem támogatja a 32 bit felbontást!!!
Szerintem, a kimeneten átállítottad a felbontást 32 bitre.... és ez okozza a problémáid zömét....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Fandango
veterán
válasz Wolfskin #2461 üzenetére
Upsamplinggel nem vesztesz a minőségből.
Options/Playback/DSP
Itt a jobb oldali választóból átrakod a bal oldalra a Resampler (dbpoweramp/SSRC)-t, aztán katt a configure selected-re, ott kiválasztod a 96000 Hz-tDrivert mindig érdemes a legfrissebbet használni, ha nem az van fent akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz Wolfskin #2455 üzenetére
A flac kbps ertéke beállítás kérdése konvertálás során, tehát nem mérvadó úgy nézni, ha 800-900kbps akkor CD, ha 1440kbps felett van akkor SACD, mert ez így nem igaz.
Válaszd az ASIO4ALL v2-t vagy a DS: Hangszórók, de vigyázz mert ASIOval valószínűleg nem fognak menni a 96Khz-nél nagyobb samplerate értékű fájlok, hacsak nem csinálsz resamplinget ami lekonvertálja az olyan fájlokat (DSP rész alatt be kell állítani pl a Resampler (Sox) vagy Resampler (dbpoweramp/SSRC). Nekem ez a tapasztalatom ASIO-val, igaz nekem egy X-Fi Titanium van és a Creative saját ASIO-ját használtam. -
addikt
válasz Wolfskin #2452 üzenetére
Üdv!
Tapasztalatból mondom, ha ilyen gondjaid vannak, telepítsd tisztán újra a Foobart úgy, hogy előtte lehetőleg egy olyan progival szedd le, ami a registryben lévő cuccokat is leszedi. Én pl. az Iobit Uninstallert használom már nagyon régen, erre a célra.
Gondolom, hogy Te is a Winben alapértelmezettnek állítottad be a Foobart a zenelejátszáshoz. Így a Foobar elég rendesen beássa magát a Winbe. Nálam a Win 10 alatt az összes dll fájl Foobar ikonal jelenik meg, az olyanok is amiknek egyébként semmi köze a zenelejátszáshoz.
Itt van egy példa:Ha találomra bármelyik dll fájlra dupla katt, akkor azonnal a Foobar nyílik meg, meg persze utána egy hibaüzenet, érthető módon, mert ennek a dll-nek amúgy semmi köze a Foobar működéséhez.
(L:/dl/upc/2016-01/26/297223_u6uzbhvfy99zmv85_syswow2.jpg)[/L]
Lényegében azt akartam csak kihozni ebből, hogy ha gond van, nem érdemes kísérletezgetni, hanem tisztán újrarakni a Foobart.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #2447 üzenetére
itt a következő, ezt sem játssza le...
az 1.01 meg simán viszi... lehet, el nem tudom képzelni, milyen beállítás csúszhatott félre...
lehet egyzserűbb a régi verziót elővenni és elkezdeni frissítgetni?és az normális, hogy ha fut a foobar, akkor a böngészőnek (FF) nincs hangja?
1966 - Carmina Burana - Popp, Unger, Wolansky, Noble, New Philharmonia Chorus and Orchestra, Rafael Frühbeck De Burgos (DTS-HD 5.1 24-48, FLAC 2.0 24-192).mka
Teljes név : 1966 - Carmina Burana - Popp, Unger, Wolansky, Noble, New Philharmonia Chorus and Orchestra, Rafael Frühbeck De Burgos (DTS-HD 5.1 24-48, FLAC 2.0 24-192).mka
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 4,10 GiB
Idõtartam : 1 óra
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 9 572 Kbps
Kódolás dátuma : UTC 2014-04-07 02:53:16
Kódoló szoftver : mkvmerge v6.6.0 ('The Edge Of The In Between') built on Dec 1 2013 17:55:00
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.1Hang #1
Sáv száma : 1
Formátum : DTS
Formátum/adatok : Digital Theater Systems
Formátum profil : MA / Core
Format_Settings_Mode : 16
Formátum beállítások, Endianness : Big
Kódek azonosító : A_DTS
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : Ismeretlen / 1 509 Kbps
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 24 bit
Compression_Mode/String : / Lossy
Cím : DTS-HD 5.1 MA/Core 4510/1509 Kbps 24 bits 48 kHz
Default : igen
Forced : nemHang #2
Sáv száma : 2
Formátum : FLAC
Formátum/adatok : Free Lossless Audio Codec
Kódek azonosító : A_FLAC
Adatsebesség mód : változó
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 192 KHz
BitDepth/String : 24 bit
Cím : FLAC 2.0 5061 Kbps 24 bits 192 kHz
Kódoló könyvtár : libFLAC 1.2.1 (UTC 2007-09-17)
Default : nem
Forced : nem[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
válasz Wolfskin #2265 üzenetére
Ne vedd sértésnek: akkor én most lepődjek meg, hogy 1 hónap után vetted észre.
Viccet félretéve, még a buffer length-et szokták ajánlani, hogy minél kisebb legyen. Nyilván amíg a hangkari bírja.
De mivel szemmel láthatóan senki se használja így, ezért ajánlom azt, amiért sok kérdező haragudni szokott: gugli, hátha másnak van ilyen felállással tapasztalata. -
kingabo
őstag
válasz Wolfskin #2260 üzenetére
Ha a lényegi munkát nem a hangkari végzi, akkor számít, hogy melyiket választod? Próbáld végig és amelyik jobban tetszik!
A wasapinál az event és a push között elvileg minőségbeli különbség nincs, csak az "adat átadás módja" más. Úgy rémlik az event az ajánlott, ha nem műxik akkor a push-t kell megpróbálni.
Az asio vs wasapi "hitvitában" a döntést rád bízom.Ja és van a billentyűzeteden egy oan gomb, hogy print screen esetleg prt sc, ha ezt megnyomtad indíts egy paintet majd crtl+v és ott a kijelzőn lévő kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- HDMI topic
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest