Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    FF7

    Nehéz erről írnom. Mert igazából most nekem az is sokat számított, hogy kikkel mentem moziba. Hármunk közül csak én nem bírom elviselni az utóbbi FF filmeket. MEg lett beszélve, hogy középre kell ülnöm és úgy kapom majd jobbról és balról is az "aztaaa" "dejóó" beszólásokat. Szóval már jó hangulatban vágtam neki a filmnek. Elkövettem egy kisebb hibát. A kabátomat nem hagytam kint a kocsiba. És még bosszankodtam is, hogy foghatom végig, és kényelmetlen fogni. Aztán mint majd később kiderül, jól tettem, hogy magammal vittem. Elöljáróban elmondom, hogy nagyon jó moziélmény volt. Egész hazáig kitartott a jókedv. Mert én konkrétan végignevettem a filmet. Mitöbb volt mikor a könnyem kicsordult! És ezt nem csak mondom, konkrétan törölgetnem kellett a könnyeimet. Nem akarom és nem is fogom bántani a filmet mert felesleges. De annyi jó jelenet megmaradt bennem.. Már az elején az a jelenet mikor Hobbs atlétában, csillogós izmos testel pecsélgeti a kartonokat, de ehez olyat feszít, hogy azt hittem a pecsételőt átnyomja az íróasztalon. :) Az egész film bűzlik a kő kemény tesztoszterontól az elejétől a végéig. Mikor Hobbs és Elena kirepül az ablakon...nyilván egy ott parkoló autóra zuhantak. :) És ez csak az első furcsa dolog volt. Az érdekes az, hogy a film mindig fölül tudja múlni magát ilyen hülyeségekben. Ráadásul a főszereplők szuperhősök. Gyorsabban csukja be a kisbusz ajtaját egy robbanásnál mint, hogy a lökéshullám odaérjen. :) Fejbe verik egymást villáskulcsa, olyat koppan a feje mint egy vas cső (konkrétan olyan hang effekt is volt), de nem lesz semmi bajuk. Zuhannak, borulnak, repülnek, becsapódnak és golyóállóak (Kurt Russel csak 90%-ban). Rengeteget nevettem, és a nézők egyharmada szintén így tett. :) Szinte az egész film alatt hangos nevetgélés volt. Én próbáltam visszafogni magam. De mikor Ramsey-t először teszik át egyik autóból a másikba ott már nem bírtam magammal. Jól is jött a kabát, mert rögtön az arcom elé kaptam hangcsillapítónak. :D De komolyan, az szenzációs (marhaság) már! Ja de volt, a gipszes jelenet! Ott a fél mozi hangosan röhögött. Előtte még tetszett mikor Ramsey a motorháztetőn volt és 100-140lm/h-nál egy laza gázfröccsel megbiccenti az autó elejét és a csaj a tetőablakon keresztül belehuppan az ülésbe (szigorúan menetiránnyal szemben, ahogy kell). Letty kocsiját seggbe lövik egy RPG-vel, de annak semmi baja nem lesz. És mentővel, drón-t leszedni már mindennapos feladat nekik. Csak úgy mint M61 Vulcan-al csipőből tüzelni. Na jó mindet nem szeretnék leírni mert az egész film ilyen jelenetekből áll szépen egymás mogé fűzve.
    Vin Diesel mimikája és drámai érzéke külön szót érdemel. Nem tudom ki tudja komolyan venni azt a 2-3 szavas fapofával előadott monológot a családról és a barátságról.

    A moziba úgy mentünk be, hogy 2FF fan+én. De úgy jöttünk ki, hogy 1FF fan és egy kiábrándult rajongó+én. Egyik barátomnak ez már sok volt. Végig nagyon jó kedvünk volt, nagyon élveztem. Remélem senkit nem zavartunk a teremben (bár volt aki nagyon rajtunk kívül sok néző, aki sokkal jobban visított). Nem úgy kell elképzelni, hogy hülye tinik módjára visongtunk mi is végig. Csak szépen visszafogottan.

    És akkor itt a bónusz! Hazafele megvilágosodtunk. Mi rájöttünk arra, hogy mi lesz a folytatás. Teljesen kézenfekvő. Jön majd Stalone és a feláldozhatóak és kimentik Statham-et a börtönből. Aztán kezdetét veszi egy végeláthatatlan harc. Gondoltam rá, hogy rövid cameo erejéig még a Bosszúállók is beugorhatnának. :)

    A filme egyetlen pozitívuma Paul-tól való búcsú. Az tényleg nagyon jó volt! El nem érzékenyültem, mint ahogy itt korábban írták páran. De szép volt. És plusz még a zene is végig fasza volt.

    Mint film számomra ez 1/5 Nem vagyok én se sznob, se elitista, de ez nálam sok. Egy pillanatig sem lehet komolyan venni, ez a film már önmaga paródiája. És nekem nem ilyen egy jó akciófilm. Viszont élveztem végig, komolyan. És amiket leírtam fentebb azt úgy olvassátok, hogy széles mosollyal a számon írtam végig. Nem vagyok a filmre dühös, nem utálom. Csak egyszerűen ez nevetséges. Valószínűleg sose néztem volna meg itthon. De így egy nagyon jó estét okozott számomra. :)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák