- OLED TV topic
- iPad topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
- Asztrofotózás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
Aktív témák
-
ratgab
tag
válasz
kabelmania27 #15998 üzenetére
-
ratgab
tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki ezen a héten tapasztalt-e olyat, hogy az invitel kábelnet bitang lassúvá vált?
Konkrétan a 25/4-es netem az utóbbi pár napban 0,75/0,2 mbite-ssé változott.
Amúgy a modem korábban is igényelte 2-3 naponta az áramtalanítást, resetet, mert egyszerűen borzalmas lassú volt egy idő után a net, ha folyamatosan áram alatt volt a modem. Egyébként egy Thomson TCM-471 típusú modemről van szól.
További érdekesség, hogy az US led időnként gondol egyet és elkezd rendszeres időközönként villogni.
Event logban Errorok, Timeout üzenetek fordulnak elő rendszeresen. Modemet próbáltam másik gépen ott ugyanezeket a sebességbeli adatokat produkálja jelenleg.
Jól sejtem, hogy vagy központi hálózati probléma vagy ami valószínűbb modem döglődés esete forog fent?
Segítséget előre is köszönöm
Üdv
Ratgab
-
karoka01
csendes tag
Tegnap az us frekit én sem értettem... 8-ason volt,de azon kívül csak a 6-osra lehetett rakni. Átraktam,reset... majd előjött hirtelen a 7-es és az 5-ös. Az 5-ösön stabilan 48.3 dbmV,akárhányszor néztem... Egész nap jó volt,de este megint elkezdett szakadni
-
nyxor
aktív tag
Az, hogy egy sima reset után ennyit változzon az US power, teljességgel lehetetlen. Itt nem beázás van, a modem valószínűleg megérett a cserére. Nem is csoda, ezek nagyon melegszenek, és tönkremennek bennük a kondik pár év alatt.
Én is csak azt tudom mondani, hogy jelentsd. -
karoka01
csendes tag
Szia! Köszi a gyors választ! Modemet újraindítottam már rengetegszer,nem segített sajna
Az elosztó Teletronik,eddig semmi gond nem volt vele. Sajna az osztó szinte hozzáférhetetlen,cserélni csak nagyon vészhelyzetben lehet. De ha ez az ára,szétrámolom a lakást
(persze ha más megoldás van akkor szívesen meghallgatok mindent )
-
karoka01
csendes tag
Sziasztok!
Kecskeméten 50/5-ös kábelnetet használok,egy Thomson modemmel. Eddig (kb másfél éve megvan) minden jól működött,de január eleje óta kb 10 percenként megszakad 10-15 másodpercre a net. Jelszintekkel szerintem nem lehet baj,mert nyáron a nagy melegben -7,5dbmV is volt,de nem szakadt,minden tökéletes volt. Most pedig nem tudom mi baja lehet,még olyan is volt hogy a modemen az us led zöld volt (kék helyett) és a négy upload freki helyett csak egy volt,most is csak 2 van. Néha a BER% alatt van 0.002 is ami ha jól tudom a csomagveszteséget jelzi. Ez már nem jellemző,de ebben az időszakba ilyet is láttam.
a Jelszintek most ilyenek : -
nyxor
aktív tag
válasz
Tiger24 #15982 üzenetére
Ezért felesleges telefonálgatni, megmondom én mi lesz: nem fog maradni.
Február elején indul a Paramount, ami szintén Viacom tulajdonú csatorna, akárcsak a VH1. Most azért láthatod az utóbbit, mert a Paramount még nem indult el, viszont februártól váltja a VH1-t, ami ráadásul nem is szerepel az ÁSZF-ben, ergo nem hivatalosan van bent.Kabelmania: az, hogy Cisco vagy Thomson gyártmány, gyakorlatilag teljesen mindegy. Ugyanaz a Broadcom chip dolgozik bennük.
-
Tiger24
tag
Volt egy érdekes beszélgetés az online ügyfélszolgálattal. Az invitel oldalán van olyan, hogy lehet chat-elni az ügyfélszolgálattal. Rányomtam, kíváncsiságból. Gondoltam megkérdezem, hogy mi a helyzet a Vh1-el, mert arról szó nem volt. És hogy marad-e.
Naszóval, megkérdeztem. Erre a válasz, hogy bemásolta az analóg csatorna kiosztást, meg a digitálisat. Erre írtam, hogy ezekkel tisztában vagyok és ezekben nem szerepel a Vh1 csatorna. És hogy akkor ez hogy is van?
Erre kérdezi, hogy most látom azt a csatornát?? Mert az nem lehet. Hát már hogyne lehetne, ott van a digitálison.
Nos ő azt nem tudja miért van, de akkor hívjam fel őket telefonon és majd kiderítik. De kérhetek visszahívást, csak akkor adjam meg a számom. Erre bemásolt egyből egy nyilatkozatot, hogy el kell fogadnom, hogy kiadják 3. személynek a telefonszámom és akkor megkereshetnek ezzel-azzal.
Kérdeztem: És ha nemmel nyilatkozok? Erre: Akkor nem hívnak vissza, akkor nekem kell hívni őket.
Itt el is köszöntem.
Ja, még megkérdeztem, hogy az utcanévváltozást is szeretném jelezni. De azt sem lehet nála, csak ha telefonálok. -
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77 #15980 üzenetére
Thomson érzékenyebb a jelszintre Cisconál csak az számít, hogy az adási 50alatt legyen.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest