Új hozzászólás Aktív témák
-
Na megnéztem a Viás lapost Fedora 25 lxde live és tényleg nem indul vele, boot közben elküldi aludni amiből nem lehet felébreszteni csak kikapcsolni, de most így beugrott, hogy már korábbi verzióval is volt ilyen gondom, de ott csak ha menet közben hibernálódott onnan nem kelt fel, de már, hogy milyen konfig fájlt írtam át (rendszer vagy lxde specifikus bug volt) már nem emlékszem, szóval lehet van rá vmi. kernel paraméter, mondjuk ha lxde specifikus akkor vagy 25 xfce vel lehet kipróbálni, vagy ha rájövök mit írtam át 24-ben, akkor azt lehet 25-ösre ápgrédelni megtartva a helyes beállítást.
-
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Így is jó. Arra azért ügyelj, hogy a sulix kicsit másabb lehet. Nem ismrem, nem tudom mennyire. Tehát vigyázz a repók keverésével. Gondolom most van egy sulix base tárolód, amit az ulx ad, meg van egy cern féle el base tárolód. erre a helyzetre megoldás, ha priorizálod. link. tehát a sulix elsőbbrendő lesz, mint a cern-féle. Akkor tuti nem keveredsz össze. Max összeakad a függőséged, de ennek kicsi az esélye.
-
Tamy
senior tag
Ez alapján hozzáadtam a Cern repoját (csak az elsőt csináltam meg), meg is találta az Expect csomagot, de telepítésnél ezt a hibát dobja:
Total download size: 2.2 M
Installed size: 4.9 M
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
(1/2): expect-5.44.1.15-5.el6_4.i686.rpm | 256 kB 00:00
(2/2): tcl-8.5.7-6.el6.i686.rpm | 1.9 MB 00:01
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Total 1.2 MB/s | 2.2 MB 00:01
warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA/SHA1 Signature, key ID 1d1e034b: NOKEY
Retrieving key from file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-cern
GPG key retrieval failed: [Errno 14] Could not open/read file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-cernA kifogásolt kulcs persze, hogy hibás, lévén, hogy nem létezik. Nekem kellene ezt létrehoznom? Ha igen, hogyan?
-
csendes
addikt
Ha ez egy iskolai szerver, akkor eggyel több ok van arra, hogy ismeretlen helyről letöltött állományokat ne telepíts.
Elvileg a sulix.hu-n keresztül lehet támogatást kérni. Ha jól értem van egy OPENEDU program, aminek keretében a Sulix szoftverek ingyenesen hozzáférhetők és bizonyos támogatás is elérhető. A program a magyar állam és az ULX Kft.szerződésén alapul, az ULX pedig többek között a Red Hat magyar partnere. Ezért megpróbálhatsz ULX-től közvetlenül is segítséget kérni, például az ulx.hu-n.
A hivatalos RHEL tároló csak RHEL előfizetéssel érhető el, de például a CentOS/Scientific repokat fel tudod venni.[link][link] -
Tamy
senior tag
Nos kézzel sikerült csak hozzáadnom az EPEL tárolóját, viszont itt sem találom amit keresek. Ilyeneket látok:
[root@valami.lan:~]# yum list all | grep expect
nodejs-expect-dot-js.noarch 0.2.0-5.el6 epel
pexpect.noarch 2.3-5.el6 epel
rubygem-rspec-expectations.noarch 2.6.0-1.el6 epel
rubygem-rspec-expectations-doc.noarch 2.6.0-1.el6 epelSzerintem ez egyik sem az.
-
Vladi
nagyúr
Tulajdonképpen semmit. Odáig eljutottál, hogy megvan a yum. Igen, ez a csomagkezelő itt. Viszont kellene egy repó is.
Az expect az ez? mert elvben ez van alap tárolóban. Igaz centos 7-en néztem, de szerintem nálad is. Tehát:
su -
yum install expectKészvagy.
Egyébként ez egy enterprise linux. Itt szigorság van. Tehát ne tölts le semmilyen kósza rpm-et. Keress a hivatalos tárolókban. max a félhivatalos tárolókban, mint az epel az elrepo. nagyon esetleg nux. Amit itt nem találsz az nem is kell neked.
Egyébként van centos topik, oda nyugdtan mehet a red hat kérdés is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest