Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz blueboi69 #6052 üzenetére
Ó, bringás téma
Szerintem lődd be fejben, hogy milyen szintű az ambíció. Ha jól olvasom gyerekes kirándulás és maximum 40 km-es út.
Én egy számomra túl kicsi 26"-os MTB-vel tekertem egy szezont, valami céges jutattásból vettem még 2005-ben talán. Már nem is emlékszem milyen váltó volt rajta, de arra gyanakszom, hogy a legegyszerűbb Shimano. Működött, de nagyon érzéssel kellett váltani.
Utána 2014-es szezontól lett a Nishiki PRO SLD (kifutó 2013-as modell), ami már az én méretem. Ezen Shimano Acera első váltó volt és Tiagra hátul. Az Acera egy fos, röviden szólva. A Tiagra már sokkal jobb. Ezen a bringán az egyenes kormány miatt kábé 20 km után már kényelmetlen fogni a kormányt. Jobb a szarvkormány. Az eredeti ülés is kicsinált 20 km után, de vettem rá egy Selle Italia ülést, azóta boldogság van. Az első váltót lecseréltem Deore XT-re. A hátsót is le fogom majd.
Ha elég olcsón kapod meg a bringát és a váz a te méreted és nem reménytelenül nyeklő-nyakló cucc, akkor egy járható út, hogy később upgrade a komponenseken. Ez lehet az ambíció függvénye is. Ha asszony is veled teker és/vagy utánfutóban húzod a gyerekeket, akkor nem lesz 30 km/h átlagsebesség. 10 km/h körüli tötyögésre "bármi" jó. Ami a te méreted.
A súlyod miatt meg kell nézni, hogy bírja-e a bringa, ez mondjuk egy fontos pont a választásban.
Abroncsot olcsó cserélni és ha a sárhányó nem korlátoz (mint engem maximum 30 mm szélességre), akkor gyakorlatilag bármit felrakhatsz. Télen jöhet a szegecses abroncs is.
A pedált is seperc cserélni, valami jobb MTB pedál vagy akár klipszes is mehet. Vagy a kettő kombója. Én 2014 óta MTB klipsszel nyomom, egyszer sem dőltem fel. Viszont lehet húzni a pedált felfelé és extrém emelkedőn kicsit odafigyelve körbe is lehet vezetni a maximális erő érdekében. Ez nekem még nem megy reflexből, erre koncentrálnom kell.
A te magasságod problémás. Én is nagyon sokáig kerestem használt bringát, a legtöbb bringás ritkán magasabb 175 centinél. Az 58-es és nagyobb vázas gépek olyanok, mint fehér holló.
Remélem segített a tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest