-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallgat
csendes tag
Szia!
Köszönöm!
Ez is segít, mert nem töltök vele feleslegesen sok időt.Vállalati környezetben nem nagyon fog menni kiegészítők telepítése.
A powerpivot nevű kiegészítést már én is kiszemeltem magamnak, most hízelgek, hogy tegyék fel. Nem elég ha nekem, mert a megírt programokat nagyrészt nem én használom.Ez esetben azonban más megoldáson töröm a fejem. Ha Excelből be tudnék makróval tölteni adatot egy már létező SQL táblába...
Ez esetben az adatbázisban készítenék egy táblát a cikkszámoknak. Ez a tábla már behúzható MS Query alatt is, a kapcsolat típusával pedig szabályozható, hogy csak a táblában szereplő cikkszámok kerüljenek bele a lekérdezés eredményei közé.Ez esetben a makrónak azt kellene tudnia, hogy egy munkafüzet adott oszlopának értékeivel feltöltsön ODBC kapcsolaton keresztül egy létező MS SQL táblát úgy, hogy előtte törli annak tartalmát.
Hát akkor most errefelé kutakodok.
Még egyszer köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Grodd
tag
Helyesbítek: nem tömböt nem lehet átadni, hanem egy cellatartomány értékei által alkotott tömböt.
Sajnos ez komoly hiányossága az MS querynek, és nem lesz már megoldva soha, mivel a 2016 get&transform ot és a PowerQuery-t nyomatja a MS ezerrel, a MS queryt kispadra küldték.