- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Aktív témák
-
nofi
addikt
-
Spirit
őstag
Igen, ezzel indítottam, és bosszant a dolog, igen. Nem szerződést kötni mentem be eredetileg, csak válaszokat akartam kapni.
Sajnos nekünk fontos a sebesség, ha egy 8/0,5 adsl-re fizettem volna elő, engem itthon kinyírnak.Ennél gyorsabb kapcsolat meg Budaörsön nincs más, csak a Fiber jelenleg..ha a honlapon szereplő 10mbit/512-őt adták volna, akkor már inkáb ADSL-re váltottam volna.
Ha meg már muszáj volt beleugranom, akkor legalább határozatlan szerződést akartam, erre közölték,hogy akkor 17k a havidíj.mondtam,hogy ok, kibírom pár hónapoig, amíg kipróbálom...mondta,hogy oké, de akkor most ki kell fizetnem a 30e ft-os bekötési díjat..Mondom a modemcsere kerül 30e ft-ba?Mert akkor ha lehet elkérném, és kicserélném magamnak, még gyorsabban is lenne netem. A végén csak aláírtam 1 évet...igen, köcsög cég, de nekem még mindig ez a legjobb választás. Attól függetlenül a UPC-től messze gyengébb. Ha jövőre lesz valami gyorsabb, vagy ugyanilyen sebességű, és hasonló árú, mindenképpen váltok.
Épp várom a regisztrációm megerősítését a budaors.hu-ról, mert a fórumban segítőkész emberkék vannak, akik tudnak tanácsot adni.Beszéltem már ott építésügyai hatósággal is régebben.
[Szerkesztve] -
ccaty
csendes tag
Bocsesz, nem egészen értelek, ezzel inditottál:
''Szóval keresem sorstársaimat, találjunk ki együtt valamit, akár még Budaörs polgármestere is ugrálhat, a BKV tervezett bérletáremelését is ki tudta bulizni helyileg.''
Ekkor még azt írtad, hogy neked ugyan nem kell a FiberNet.
Igaz később elitetted, hogy délután már ott a álltál sorban, hogy tegyék már be neked a modemet. Egyszóval megalkudtál, akár magaddal, akár az EuroCable, akár a Fiberet-tel.
Egyéni döntés. Ezért tartunk itt. Bármit megtehetnek... de nem velem.
Igen, látom, hogy kevés az ember, csak birkák vannak. -
bambano
titán
A kérdés egyszerű: melyik cégnek lesz rosszabb és melyiknek jobb? Az upcnak rosszabb lesz (sokkal), a fibernetnek jobb. Ebből villámgyorsan különösebb tehetség nélkül is le lehet vonni a következtetést: nem az upc csinálta. Nincs összeesküvés elmélet, pénz beszélt, kutya ugat.
-
Spirit
őstag
Kevés az olyan ember, aki ilyen ügyekben benne van, mármnint hgy lakosságilag hogy lehet ''fellépni'', az,hogy én durcis vagyok, és nem kötök szeződést, attól még a többi igen. A Upc-nek kellene itt rendet tenni, mert még azt sem tudjuk,hogy melyik cég a hunyó, ki miatt nem jött 60 nappal előre felmondó levél.
Jah, egyébként most kipróbáltam a régi modemmel, azzal fel se tudok csatlakozni, még linket se talál, nemhogy 1mbit/250kbit-et. Érdekes...Ez mi lehet? -
nofi
addikt
milyen 2 megás feltöltés?
Tőlem most léptek le a szerelők. Gyorsan bekötötték, eldarálták mi a helyzet és megnyugtattak, hogy majd emelik az értékeket ha bekerül a központba a szerződésem...
Tény, hogy soha nem láttam olyat, hogy fél nap alatt kijöttek bekötni netet. Ezt a hatékonyságot eltűrném minden téren amiért fizetek egész évben, nem csak az ilyen kényszerszituációkban!
Mindemellett undorító az a helyzet amit a Fibernet és a UPC összehozott. Nem tudom ki pontosan a hunyó, nem is érdekel, valaki úgyis degeszrekaszálta magát azzal, hogy többen telefon nélkül maradtak és egy abszolút nem versenyképes árakkal rendelkező szolgáltatásra kellett váltaniuk. Kívánom, hogy pereljék el a zokniját is!
Szomorú, hogy ez itthon megtörténhet, bár én már semmin sem lepődök meg -
ccaty
csendes tag
Sziasztok!
Mi Kelenvölgyiek vagyunk.
Az internet szolgáltatást azonnal levették tőlünk. Két napja megszűnt. Holott a díjfizetésünk 2007. június 10-ig szól.
A TV műsor szolgáltatásban szinte azonnal, tehát 2007. május 29. éjjel átálltak a FiberNet által ajánlott gagyi csomagra. Szinte minden csatornát, amit eddig néztünk megszűntettek.
Elsősorban az EuroCabel tehető felelőssé az ügyben és ezért jött létre ez a topik, hogy az érintettek együttesen lépjenek fel az ilyen kókler társaságokkal szemben, akik nem tisztelik sem a törvényeket, sem pedig azokat az embereket – az előfizetőiket – akikből élnek.
Ha egyszer átvágják a birka népet, akkor azt másszor is meg fogják tenni.
Internet vonatkozásában nem az EuroCable Kft-vel kötöttem szerződést. Az én partnerem a UPC, amennyiben a UPC-nek valami gondja van, ha beperelik, akkor majd áthárítja azt az EuroCable Kft-re.
Egyéb vonatkozásban 25.000,- Ft-ot perkáltunk le a UPC Internet szolgáltatásánakmegismétlődhet, s ha az előfizető folyamatos szolgáltatást szeretni, akkor újabb kemény ezresekkel fogják lehúzni a szolgáltatók. Én spec. visszaperelem az általunk kifizetett 25.000,- Ft-ot, mert nem én mondtam fel a szerződést, vagy kártérítésként azon igényemmel fogok előállni, hogy a UPC fizesse ki helyettem a belépési díjat, ha találok egy „megbízható”, igényeinknek is megfelelő szolgáltatót.
Az valószínűleg nem a FiberNet lesz. Mert amelyik cég ilyen piszkos eszközöket alkalmaz,
indulásnál, az valószínűleg később sem lesz tisztességes. Kutyából nem lesz szalonna.
Egyébként megtaláltam az ÁSZF teljes dokumentumát EuroCable Kft. ezen a linken
http://www.eurocable.hu/docs/aszf-teljes.pdf eszerint 60 napon felmondási idő járt volna minden előfizetőjének. (ez a Gazdasági Versenyhivatal lapjáról vettem le.)
Érdekes momentum a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálati eredményei a 2006. évre vonatkozóan
http://www.horanyi.eu/GVH.htm
mindkét cég ellen indult tavaly eljárás, gazdasági erőfölénnyel való visszaélés címén.
Most miről is van itt, a mi esetünkben ismételten szó???
Két napja nem nézünk TV-t hiszen az új ajánlatuk akció, krimi, sci-fi nem érdekel, engedtessék meg nekünk, elég az erőszakból, ahhoz elég egy csatorna és megnézzük a TV híradót. Akkor viszont miért kellene fizetnünk? Nem ezekre az adókra szerződtünk. -
mmalna
csendes tag
Itt egy kora reggeli sávszél elég elszomorító értékek
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]
-
renz
csendes tag
válasz
shabbarulez #88 üzenetére
Igaz! Ezt mellénéztem! De! Árban, sebességben és legfőképp az előfizetők véleménye alapján mindenképp alul marad a fiber, ráadásul mivel kicsivel korábban(a sávszél emelés előtt) kötöttem a upc-s szerződést, így nem 8900, hanem 8300 volt a 10/1M net havidíja. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Tegnap kb 5 azaz öt perc után sikerült felvenni a fibernetnek a telefont, ráadásul borzalmasan nincsenek képben.
-
Spirit
őstag
Max sávszélt módosítanám:
Fiber Budaörsön 12M/1M-et ad, UPC-nek meg 20/1-es a legnagyobb csomagja
És ennek megfelelően a Fiber nálunk most 11880.-, a UPC 16900.-
De 2 év hűséggel már érdekes a dolog: Fiber 10680, UPC meg 13900.-
Különbség csak annyi,hogy a UPC-vel alá merném írni a 2 évet
Ha már itt tartunk, nézzük csak meg a kisebb csomagokat(2 évvel):
Fiber maxi 8192/512 8820ft
ChelloExtreme 10240/1024 8900ft
És megtehetik velünk... -
Spirit
őstag
Mondjuk arra azért kíváncsi leszek,hogy ha a Fiber szolgáltatása a béka segge alatt lesz sebességben/megbízhatóságban, arra hogyan fog reagálni a lakosság...ebben az egyben bízok.
Olvasd el a szkennelést amit az első hsz-ben linkeltem. Ezt akkor kell elintézned, amikor akarsz netetAmi most van Nálad, az szerintem nem DEMO, hanem(közben rájöttem szerintem) az a net, amit MINDENKINEK muszáj volt bekapcsolni, mert akkor pl. nekem sem lenne netem, akinek már ''bekötötték'', mivel ennyi idő alatt nem tudták a konfig fájlokat kiosztani. Érthető vagyok? Most vagy mindenkinek küldenek egy kis csomagot addig,amíg a Fiber-hez be nem érdekeznek a kiadott modemek MAC-jei, vagy addig senkinek nem lesz netje. Tehát amint nekem megjön a normális csomagom, akkor valószínűleg azokat végleg lekapcsolják, akik nem kötöttek szerződést.
Szóval szerintem bármelyik nap kikapcsolhatják, és minnél többet vársz, annál tovább leszel net nélkül, mert gyűlik előtted a sor. Mi első nap délután 3-kor mentünk, és már 1,5 napot kellett várnunk. Ajánlom a személyes szerződéskötést, mert kb 30 kérdéssel bombáztam meg a csajt,mielőtt elkezdtük volna a papírokat kitölteni. A héten egyébként 8-21-ig vannak nyitva, szal csak oda tudsz jutni valahogy.
Én is addig agyaltam,hogy most ADSL, vagy baromi drága adsl2+,amíg kikapcsolták, éd végül beadtam a derekam, bár nem szívesen.(óvatosságból azért csa egy évet mertem kockáztatni) -
renz
csendes tag
Egy kis összehasonlítás:
Szolgáltató: Fibernet Chello(UPC) Business Telecom
Maximális sávszélesség(le/fel) 8M/512k 10M/1M 8M/512k
Garantált (minimum) sávszél(le/fel) 128k/64k 2M/256k 480k/192k
Havidíj(1 éves szerződéssel akciósan!): 9590Ft 8900Ft 7188Ft
Azok a minimum sávszélek... háááááát elgondolkodtató... -
Chili7
őstag
Én nem kaptam ilyen levelet, + a honlapon még az upc-t hirdetik, így tehát nem vagyok túl tájékozott.
Ha telefon nélkül bevéllalok egy Multi-t 2 évre 5M/384 et 8200ért, akármikor felmehetek Maxi-ra?
Meddig kell ezt elintéznem? Telefonon el lehet? Személyesen nem tudok bemenni, viszont telefonon nem érem el őket.
Van egy chello-s haverom a Vasváriban ott, ahol becsatlakozik az az utca , ami a sport kocsma felől jön. Lehet, h ismeritek egymást -
Spirit
őstag
Igen, a bekötés ugye nem 1-2 nap, ha ADSL-ezel... Szerintem a Fibernek a legnagyobb csomagja az ADSLt alázza, HA stabil lesz. havi 13k lesz úgy telóval,hogy csak 1 évet írtunk alá, és egészen pontosan 12288/1024 a sebesség, vagyis 1536/128KB/sec lesz. Ez már azért nem rossz, és ez ABSZOLÚT KORLÁTMENTES, vagyis éjjel-nappal mehet a p2p
Ez így még a upc-nél is jobban hangzana,de ugye ott van az,hogy a Fiber tulajdonképpen SEHOL sem problémamentes. Eddig azt tudom mondani itt pár utcára Tőled,hogy estefelé csúcsidőben is állandó volt a ping+sebesség, vagyis 3600-3800kbit le, és 210-250kbit fel, a pingek 10-25 között alakultak az elmúlt órákban. Ha megjön a normális konfig, majd meglátjuk.Attól félek,hogy a központ a gyenge, mivel 2gigabites linkjük van csak, közel csúcsra járatva.A helyi lassulás nem lesz gond, mivel eddig sem volt, ugyanazokra a node-okra leszünk kötve. Egyébként én a templommal szemben lakom, ahol a sarkon van a non-stop..na ott bemész, és első kereszt utca jobbra, Vasvári Pál u.
Jah, ha a Eurocable-höz 10 perc alatt le tudsz ugrani, minek próbáélsz telózni?Különben is, amíg ott voltunk kb. 20x csörgött a phone, de reménytelen,hogy bárki felvegye, annyian vannak..
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Budaörs Templom tér. Netsebesség enyhe, szolgáltató Fibernet demo. Döntési kényszer.
Ma 20szor próbáltam felhívni a EuroCable-t sikertelenül.
T-online drágább, azt mondták, hogy a bekötés max 30 nap.(persze lehet 5 is, de hát...)
Fibernet: rám ne kényszerítsenek ilyen no-name szart.( Itt tulajdonképpen azt várom, hogy meggyőzzetek a fiber-ről) -
renz
csendes tag
Én a törökugrató tövében lakom, a cukrászda után 3 utcával (Levendula). Nekem nem hogy ''butított'', de semilyen netem nincs tegnap óta! Egy okkal több hogy nemet mondjak...
-
Pacák
senior tag
Végigolvastad?
Szövegértelmezésben segítsek?
A lakótelepen már kiépített UPC kábelhálózat volt, mielőtt idejött a városba az Eurocable a családiházas övezetbe hálózatot építeni. A lakótelep nem egy kicsi sziget a lakosság létszámát tekintve. van egy nagy csomó 10 emeletes ház, amik egyenként 100 lakásból állnak. A ''kis'' négy-öt emeletes házakról nem is beszélve...
U.i.: Mi nem kaptunk szerelmes levelet egyik féltől sem...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Nem is gondoltam, hogy a UPC a hunyó a dologban, nyilván jelentősen megfektették.
Viszont a felhasználó felé mégis csak ez a cég a felelős. Ebből egyébként még akár jól is kijöhet. Szerintem.
Mindenestre a nyilvánosságot pl. Index, jelentősen hiányolom az ügyből, de nincsenek illúzióim a mai magyar sajtóállapotokról. -
-
Pacák
senior tag
Ha igaz, amit az alábbi cikkben olvastam, akkor itt a budaörsi lakótelepen nem lesz balhé. [link]
-
Spirit
őstag
ADSL, abban az esetben,ha a vonalad bírja. Vagy ha nem zavar,hogy csak 4-5-6mbit lesz esetleg,de az stabilan. Ha fontos a sebesség akkor meg a ne a 8 megás fibernetet nézd,mert a 12-esnek 1mbit-es upja lesz(csak budaörsön..olvasd el a papír alján a kisbetűt)Most nézem a Fiber 8mbit-ese 512-es uppal van.
Ami meg Neked van net, ez igen érdekes annak függvényében,hogy nálam 4mbit/250kbit van, ugyanúgy konfig nélkül,mint Nálad.Na ez most akkor mi?
renz: hwsw-n én vagyok SimonTower névvel egyébként.Évek óta azt a nevet használom,de ide olyan régen regiztem,hogy mostmár nincs szívem nevet cserélni
Még pár fórumon el kellene indítani a dolgot, aztán jön értem a fekete autó
[Szerkesztve] -
renz
csendes tag
Nekem is pusztán a munkámhoz kell a net és kocka módon amúgy is ott élem a fél életem, úgyhogy baromira örülök a történteknek, de a fibernettel már csakazértse alapon nem kötök szerződést. Ilyen alapon bármikor bármit megtesznek minden előzetes jelzés nélkül! Inkább kivárok (úgy kb holnapig
) és irány az adsl! Olcsóbban többet. Ez nem is lehet kérdés! Egyre több helyen bukkan fel a téma, remélem lesz némi foganatja! Valakinek csak el kell vinnie a balhét!
-
Chili7
őstag
Na nekem meg az a bajom, hogy van választásom, csak éppen választani nem tudok.
T-online maximum 9900Br 8M/512K stabil vagy
Fibernet maximum 8500Br 8M/384K bizonytalan és unszipatikus.
Most ez a ''netecske'' ami van ez péntekig van?
amúgy:[L][URL=http://www.speedtest.net][/URL][/L]
-
Spirit
őstag
válasz
Brett apó #64 üzenetére
Megkérdeztem:
EuroCable ügyfélszolgálat válasza,hogy ''azt csinál velke a UPC, amit akar, ha akarja, elviszi''
A szerelő válasza az volt,hogy nem tudja, hívjam fel a UPC-t, majd Ő megmondja...aha, még én rohangáljak.
Jön egy tetű cég, aki ''kirúgatja'' az embereket a UPC-től a hónap vége előtt 3 nappal, amiért én fizettem, majd beköthetek egy lassabb netet közel ugyananyiért, közel sem hasonló minőségben. Mindezt úgy,hogyha sietek, kiesés nélkül oldhatok meg.A levelet Pünkösdkor kaptuk, az első napon mentem, így is volt egy 1,5 nap kiesés, és még most sem normális, mert ugye a 250kbit-es upload miatt olyan az eddigi netemhez képest,mintha ''miteszik'' netem lenne. Rohadtul utálom,hogy nem volt választásom. -
renz
csendes tag
válasz
Brett apó #64 üzenetére
Visszaviszik. A upc-s ügyfélszolgálat azt mondta, hogy majd ugyanúgy kijön érte valaki, mint amikor bekötötték.
Egy másik fórumon egy másik fórumrólvalaki ezt másolta be:
''2003. március 26.
Kábeltévés internet nélkül maradt előfizetők
írta: Rátonyi G. Tamás , idő: 08:42
[HWSW] Tegnap délelőtt leszerelte a konkurens szolgáltató fejállomását, így két városrész kábeltévés internetelőfizetőit szakította el a világhálótól a Fibernet Rt. A kikapcsolt előfizetők mindegyike a TVNET kft.-hez tartozott, míg a kábeltelevíziós hálózat a Fiberneté.
Budapest IX. és X. kerületeinek határán, a József Attila lakótelepen és a szemben lévő Üllői úti házakban élő, kábeltévés internetelőfizetők jártak pórul a TVNET és a Fibernet közti vita kapcsán: a Fibernet gyakorlatilag lekapcsolta TVNET előfizetőit a világhálóról. Az eset kísértetiesen emlékeztet a TVNET és a UPC között a főváros XIII. kerületében tavalyelőtt év végén történtekre: ott a TVNET előfizetői szintén választási lehetőség nélkül maradtak, csak a UPC szolgáltatásait vehették igénybe a két szolgáltató közti szerződés lejártát követően. Igaz, a XIII. kerületi eset kapcsán a szolgáltatók tájékoztatták ügyfeleiket a változásról, ám a tegnapi kikapcsolás a TVNET-et és ügyfeleit egyaránt váratlanul érte.
.......'' -
renz
csendes tag
Simán a gazdasági versenyhivatal elé való történet! Akárki is volt a hibás!
-
Spirit
őstag
válasz
shabbarulez #60 üzenetére
Igen-igen, ez a legvalószínűbb.Ahogy eddig ismertem a UPC-t, ilyet azért tán nem tenne meg. Ez a Fibernet meg már most unszimpatikus.Eleve,ahogy hozzááll az egészhez.Meg úgy telepítenek ki modemeket,hogy nincs még bennt a Mac addresse az adatbázisban,így nem kap konfig fájlt. Akkor majd a számlának is csak az 1/6-át fizetem be,mint a jelenlegi upload sebesség.
Meg Bix-en nézve a teljes linkjük 2 gigabit, ami már most ki van terhelve estefelé 1,8-1,9Gb-ig. Meddig akarják még folytatni a felvásárlásokat?!
Tetszene,ha a UPC saját kábelezést hozna Budaörsre, és mindenki visszamenne hozzájuk
Please írjanak azok, akik tudnak valamit még. Ebből szerintem még lesz balhé. -
rdi
veterán
a felhasználó a UPC-vel van szerződéses kapcsolatban. (Uff. Ez szép magyarusul volt), tehát nem érdekli, hogy a UPC-nek milyen problémái vannak az alvállalkozókkal.
De nem is pereskedésre gondoltam, hanem mondjuk a netes hírportálokra, ilyesmi. Ott kell hírverést csinálni. Egy cég legyen kényes a brandre -
shabbarulez
őstag
Érdekes hogy a neten semmit nem találni Eurocable Fibernet kapcsolatról, nemhogy felvásárlásról, még az érintettek weboldalán sincs semmi. Ha ez már tényleg novemberben megtörtént furcsa hogy fél év alatt semmi nyoma. Pedig más felvásárlások ott szerepelnek a Fibernet hírek között. pl [link]
Nekem nagyon úgy tűnik ez inkább hirtelen felindulásból elkövetett akció volt, azért is nem volt ideje UPC-nek felmondani 60 nappal a szerződéseket. -
shabbarulez
őstag
A Pantel elég távol van az FTTH programtól, még csak hurokátengedéses ADSL-ben utaznak aminek semmi köze az optikai last milehoz. A 166 km amit említesz a weboldaluk szerint a Pantel Bp-i optikai gerinchálózatát adja, semmi köze az elérési hálózathoz, mivel nekik olyan nincs.
166 km optikai kábel elérési hálózatban egyébként is viccesen kevés tétel, nagyon optimalizált kábelezés mellett is max 300-400 háztartás bekábelezéséhez elég, home run fiber topológiával ahogy pl. most a rézkábelezés is van ennyi még 50 háztartáshoz sem lenne elég. Elérési hálózat esetén több nagyságrenddel nagyobb mennyiségű kábelre van szükség mint 166 km.
Pl. a Tíkom Németországban az FTTC(fiber to the cabinet) + VDSL2 hálózatánál 18 ezer km optikai kábelt fog lefektetni és 78 ezer cabinetet alakít ki. És ez még nem FTTH csak cabinet, az optikai kábel 600-700 méternél nem jut közelebb a fogyasztókhoz, onnan marad a meglévő rézkábeles access.
De pl. az amerikai Verizon FIOS projectjénél FTTP-t csinálna ahol az optikai egészen a fogyasztók lakóépületéig ér B-PON techológiával megvalósítva. Ott közel 20 millió km optikai kábelt fektettek le a FIOS project elmúlt lassan 3 éve során. Ezzel úgy 7 millió háztartást érnek el, a bekötött ügyfelek száma pedig a nyár folyamán fogja majd elérni az 1 milliót.
Ez utóbbi példa talán jobban illusztrálja mi is kell egy FTTH acces hálózat kiépítéséhez. Egy budapestnyi méretű project 750-800 ezer háztartással arányosítva úgy 1-2 millió km kábelt kívánna. Ahhoz képest a Pantel 166 km kábele közel négy nagyságrenddel kevesebb mint amennyire szükség lenne egy kiterjedt acces hálózathoz. Persze ha lenne egy ilyen hálózat akkor Tíkom réz alapú hálózata nullára amortizálódna mert semmi esélye nem lenne szolgáltatás szinten egy optikai hálózattal szemben. Viszont egy ilyen projecthez irgalmatlanul sok pénz kellene, sok száz milliárd, kvázi egy négyes metrónyi büdzsé körüli összeg. Annyi pénze Pantelnek aligha lesz, tíz éves bevételük alig éri el ezt az összeget, profitból meg száz évnyi is kellene. -
juliabrilke
veterán
Ebben az országban mindent meg lehet csinálni?
Ez nevetséges. Nem vagyok érintett az ügyben,de ez azért nem semmi... -
Spirit
őstag
Jelenleg ezt produkálja a 12mbit/1mbit-es net, ami elméletileg nincs még konfigolva(tudnám akkor másnak miért lassabb még ennél is az átmeneti net..)
Jah, és még telefonvonal sincs.
[Szerkesztve] -
Spirit
őstag
Sajnos nekem a 8/0,5 nagyon kevés lett volna...Remélhetőleg ez stabilan hozza a beígértet,de ha nem, akkor vígasztal az,hogy milyen jó érzés lesz majd váltáskor
Jah, és minden egyes hibánál, lssulásnál, magas pingnél verni fogom az asztalt a EuroCable-nél, hagy örüljenek.300m-re lakom tőlük..
[Szerkesztve] -
renz
csendes tag
Én is budaörsi áldozat vagyok. Ma már sikerült beszélni(?) a fibernettel és a upc-vel is. Mit mondjak jól kib*sztak a néppel rendesen! Azt nem értem, hogy ha már fél éve (merthogy a fibernet-eurocable ezt állítja) felmondta a szerződést a upc az eurocable-el, akkor miért volt nekik bolt néhány hónapja (kevesebb mint fél éve!) elszórni a chellót? Nekem ez nagyon sántít! Valahogy a upc eddig mindíg korrekt volt (a céges nettel sem volt soha baj és mindkét net atomstabil!).
Valahogy nagyon nem kívánom a fibernetet, mint internetszolgáltatót igénybe venni a továbbiakban. Nem akarok senkit lebeszélni, de ha van telefonvonal, akkor inkább adsl! A business telecom-nál most 7188 ft a 8/0,5 megás adsl 1 éves szerződéssel! Az egy kicsit előnyösebb, mint a 88xx ft, nem beszélve a garantált sávszélről, ami a fibernetnél botrányosan alacsony! Aki még filózik, az gyorsan döntsön, mert a tavaszi akcióknak holnap lesz vége szinte mindenhol! Egy kis segítség, hátha valakinek jól jön: [link] -
bambano
titán
Teljesen életszerű, hogy az upc kirúgja maga alól a kábelt. És már tervezik a reklámkampányt is, ahol elmondják, hány ügyféllel toltak ki...
Ja és ezt egyoldali önkényes módon...
Erre a marhaság a legenyhébb jelző. Az ilyet úgy szokták intézni, hogy addig csűri-csavarja a szerződést az egyik fél (aki fel akarja bontani, de nem akarja ennek következményét felvállalni), amíg a másik kénytelen bedobni a törülközőt és akkor rákennek mindent. Jó módszer az, ha az Eurocable teljesíthetetlen feltételeket követel vagy olyan magas bérleti díjat állapít meg, ami mellett már nem lehet szolgáltatni egy kábelen. Ilyenkor következik az, hogy betű szerint az upc mondja fel a szerződést, gyakorlatilag meg sarokbaszorította az eurocable és nincs tovább.
A upc számára a legnagyobb büntetés a bevétel elmaradása. Minden más feltételezés csak mítosz. -
Desiro
csendes tag
válasz
shabbarulez #49 üzenetére
Pár dolgot azért még én is hozzáfűznék:
Tudom, hogy most emelt sávszélességet, az első részében a hozzászólásomban azt írtam le, amit nekem is mondtak, és nem is várok tőle semmi extrát, csak a többi sorstársamnak próbáltam némi infót mondani.
Az ADSLnél amit leírtál, az elég triviális, pl a hosszabb kábelen nagyobb is a csillapítás, de én nem is ezt írtam. Alapjaiban véve a hálózat kiépítésének árának 70-90%-át a kábelek lefektetése adja, amit előre min 10-15 évre terveznek. (kb 1990-től kezdték csinálni az infrastruktúrát) --> ennek kell megfelelnie a következő sávszélességeknek.(Nem gondolom természetesen végtelen sávszélességűnek a lefektetett kábeleket, de pl a 8 megabit még a legtöbb helyen benne volt a hálózat kapacitásában). Erre írtam, hogy ez a T-comnak nagyon nagy üzlet, hogyha megemeli a sávszélességet. Arról egy szót se írtam, hogy jajj néhány felhasználó nem tudja élvezni mondjuk a 8 megabitet. Én is tudom, hogy nem mindenhol alkalmas a hálózat nagyobb sebességek elérése, főleg vidéken.
A mostani trendekről annyit, hogy pl a Pantel most kezdte el a Optical fiber-to-Home programját, ahol az access networköt teljes egészében optikával valósítják meg. Már most is 166 km (Pantel) optikai AN van Budapesten. Az optikai szálak ára pedig már a réz alatt van, ezt nézd meg neten bárhol: pl [link]
Új hálózatot már nem is nagyon fognak rézből kiépíteni.
A továbbiakban OFF, ez a topic nem erről szól. -
-
Spirit
őstag
Na vagyok srácok, hírekkel szolgálhatok.Megpróbálom összeszedni a gondolataimat.
Tegnap hajnali 3-kor elment nálunk a net. Délután bebattyogtunk az ügyfélszolgálatra. 1 óra várakozás után bejutottunk(rengeteg ideges ember előttünk, mögöttünk). Majd iledelmesen megkérdezték,hogy ''szerződést szeretnénk kötni?'' Mondtuk, hogy nem igazán... 10 perc hangos csevegés után sikerült lenyugodni, és elkezdődött az érdemi párbeszéd. Állítólag a Eurocable már réágebben tudott a dolgról, és a UPC-nek lett volna a feladata,hogy kiértesítse az ügyfeleket. A Fiber felvásárolta a Eurocable-t végülis, így mostantól net és tv tőlük lehet csak, ennyi. Állítólag a csomagok, amik a papír hátulján vannak, azok a mérvadóak. Ez egy helyi ajánlat..(gondolom azért,hogy ne legyen akkora felháborodás). Állítólag ugyanúgy a helyi rendszeren keresztül szolgáltatnak,így várhatóan hasonló lesz a szolgáltatás minősége,mint a UPC-nél. Elkezdtem gondolkodni,hogy mi lenne az alternatívája egy 12mbit/1mbit-es csomagnak itt...hát rájöttem,hogy semmi. Na akkor írjuk alá egy HATÁROZATLAN szerződést...mondta oké,de akkor ki kell fizetni a BEKÖTÉSI Díjat, ami 30e ft...Rákérdeztem,hogy mi a 30e, a modemcsere? Fogamat összeszorítva, szememet becsukva aláírtam az egy éves hűséget,mivel már netem sem volt,hogy új szolgáltatót keressek.
Ma jöttek a szerelők(most mentek el), és mondták,hogy ez az egész igen érdekes(ők Fiberes szerelők voltak), mert a UPC és a Eurocable között már novemberben megszűnt a szerződés! Majd bekötötték a modemet, én meg neki akartam ugrani pinget, sebességet tesztelni. Azt mondták,hogy nincs értelme, mert még senki nem kapta meg a saját konfig fájlját, pár napba beletelik, mert akkora a rohanás(állítólag közel 3000 embert kell meglátogatniuk összesen 20 szerelőpárosnak péntekig).
Ez igaz is lehet,mivel a sebességek rettentő ratyik, de a pingek ugyanolyan jók, most csúcsidő közelben 10-30 között) Letöltés jelenleg 3,5mbit, felfelé 250kbit...12/1-es csomag elméletileg.
Jah, a telefon még nem működik, az állítólag akkor fog, ha lesz konfig fájl.
Hát nagyjából ennyi. Az tuti,hogy ha nem lesz stabil,meg normális, akkor egy évet akkor is ki tudok húzni, addigra csak lesz emberi árban adsl2+(18mbit/1mbit-et találtam itt, akik valószínűleg tudnak lökni, 24990.-ért). Valami fejlemény van, jelentkezem.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest