Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdmis
tag
Nos, úgy néz ki megoldódott az openelec fagyási problémám. Állítólag ez egy kernelbug, ami érinti a q-1900-as lapokat is (hogy miért nem jelentkezik mindenkinél azt nem tudom). A lényeg, hogy a BIOS beállításokban a C State-et átváltottam C1-re. Így most semmi fagyás nincs.
Viszont akadt más gondom: a 23.976-os anyagok megröccennek bizonyos időnként. A skip száma kezdetben nem nő (akadás ettől függetlenül van). Majd bizonyos idő után elkezd ez is nőni. Ami érdekes, hogy lejátszás alatt 23.98-at ír, majd változik 23.92 és 24.02 között. Ekkor indul meg a skip számának növekedése is.
Ez teljesen elkeserítő, mert egy Pi-n tökéletes a lejátszás ebből a szempontból.
Openelec alatt ezt hogyan tudnám orvosolni? Természetesen a frekvencia váltás engedélyezve van. -
Erdmis
tag
Ahogy olvasom az angol fórumokat, többen panaszkodnak fagyásokra Q-1900 esetén.
Valaki használja itt ezt az alaplapot pendrive-ra telepített openelec 5.0 verzióval?
Ha neki rendben működik írja már le legyen szíves a beállításait. -
Erdmis
tag
Melyik energiatakarékos módra gondolsz? A kodi-ban ezt kilőttem.
Azért érdekes a dolog, mert tényleg csak lejátszás közben jön elő a gond.
Egyszerűen lövésem sincs már. Gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom win alatt, de most nem tudom ezt összehozni.
Véleményetek szerint lehet hardverhiba? -
Erdmis
tag
Kipróbáltam, két másik pendrive esetén is jelentkezik a fagyás. Próbáltam teljesen szűz rendszerrel is. Annyit állítottam csak be, hogy váltson frekvenciát, illetve hdmi-n tolja ki a hangot.
Egyszerűen teljesen tanácstalan vagyok. Ha nem indítok filmes/zenei tartalmat (online, vagy merevlemezről), akkor semmi gond nincs. Elindítok bármit, 5-10-15 perc és csontra fagy
Jelenleg a htpc-m csak szerverként funkcionál[ Szerkesztve ]
-
-
Erdmis
tag
Sziasztok!
Komoly gondom akadt remélem valakinek van ötlete:
Napokban raktam össze egy konfigot:
- Asrock Q1900dc-itx
- FSP táp 90W
- Kingston 1x2GB ram
- openelec egy 8GB-os pendrive-on
- egyelőre egy Usb-s notivinyóról etetve tartalommal.
A következő a gond: bizonyos idő után, de csakis bármilyen film (vagy akár youtube) alatt totál lefagy. Meghatározatlan időnként, de általában 10-15 perc után. Ha csak a menüben bogarászok, vagy csak simán fut a torrent, akkor semmi gond nincs. Csak filmes tartalomnál...
Egyszerűen lövésem sincs mi lehet, de már nagyon kiborít.
Mi lehet a gond? -
Erdmis
tag
válasz Melorin #31596 üzenetére
Elnézést, hogy közbe kérdezek
És írási jogot hogyan adom meg a háttértárnak? Nekem pendrive-on van az OE, és egy vinyóra indítanám a letöltést. A transmission beállításában betallózom a háttértárat, de jogosultsági gondjai vannak.
Erre volna esetleg ötleted?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest