- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anti22
tag
Sziasztok.Még teljesen kezdő vagyok a dologban,de nagyon beizgultam erre a htpc dologra.Igazából nekem nem csak media lejátszására kell majd a gép hanem netezésre,konvertálásra,dvd irásra,nyomtatásra,játékra is.Tehát meg kell hogy maradjanak a hagyományos pc funkciók.Amit eddig olvastam a hardware igényekről egy ilyen szerkezetnél az nekem nagyon kevés és lassú.Úgyhogy én a jelenlegi konfigomat szeretném átültetni egy dögös htpc házba.
alaplap: gigabyte ep45 extreme
cpu :intel e8500
ram :ddr2 geil evo one 4x1gb 1066mhz
psu :gigabyte 720w superb
vga :gigabyte hd5770 referencia hűtős
hdd1 :western digital 150gb velociraptor 10.000 rpm
hdd2 :samsung 1 Tb 5400rpm
sound :cretive x-fi titanium pci-e
cpu cooler:scythe big shuriken
chipset :thermaright hr-05
mosfet :thetmalright hr-09s
odd :ld gh22ns30
Tudom kicsit combosnak tűnik egy htpc-ez a hardver.Igazából játékra épitettem de már szinte nem is játszom.Inkább zene,videó(bluray,divx vegyesen) meg internetre és letöltésre használom.De alkalmanként játék,dvd irás,office programok is használatban vannak.Üdv:Anti
-
anti22
tag
Ez a 3 ház ami szóba jöhet nálam.A szempont volt hogy fekete legyen,fogadja az atx alaplapokat,7 bővitőhely legyen rajta,legyen hozzá gyárilag távirányitó.A ház minél inkább hasonlitson egy házimozi erősitőhöz.Legyen rajta kijelző és ne kerüljön egy vagyonba.Sok hdd beleférjen ha kevés volna már a tárhely.Mindhárom háznak megvannak a pro és kontra érvei.Thermaltake külsőre tökéletes viszont csak 3 hdd fér bele illetve ebből egy sem külső hogy esetleg floppy helyre kártyaolvasót rakhassak illetve nagyon drága kb 50.000.A Nox is nagyon szép viszont ebben csak 2 hhd fér el illetve kisebb a ház is.A táp nem hátul van hanem a házban egy kábellel kivezetve a 230v csatlakozó.tehát a táp főkapcsolója nem elérhető.Az ára viszont barátibb.kb 37.000 németországból házhoz szállitva.Legjobban az intertech jött be.Mindent tud amire vágytam.Nagyon szép külső.kijelző.távirányitó.Lenyiló előlap ami alatt megbújik a dvd meghajtó illetve 1 floppy hely kari olvasónak. belül 8 hdd hely van amibő 1 floppy-é is lehet.Ami extra hogy a hdd keretek hangelnyelő szivacs bélést kaptak ami még a tt-ben sincs 50k-ért.A németek erre is gondoltak.Az ára is baráti.48.000 németországból házhoz szállitva.egy negativum van talán. az hogy csak akkor tudom kivenni az eject gombbal a lemezt ha lenyitom az előlapot de ez elhanyagolható szerintem.Üdv:Anti
-
anti22
tag
Jelenleg egy logitech g15 gamer billentyűzet van és egy labtec lézeres egér beviteli eszközként.De ugye egy htpc nem arról hires hogy ott kell görnyedni előtte és nem is szeretnék.Teljes mértékben távirányitóról szeretném vezérelni a masinámat.Ezért arról szeretnék infót kapni hogy mennyire és hogyan használhatók ezek az imon távirányitók?Csak a hozzá való média center jellegű szoftvert tudja vezérelni vagy ha azt bezárom akkor rendesen tudom utána is egérként használni?Más lejátszókat is tud irányitani?WMP vagy totalmedia theatre 5 vagy power dvd 10 persze az imon szoftver futása nélkül.Az elég hogy esetleg csak a drivert teszem fel a szoftvert nem?Vagy a nélkül nem jó semmire a kijelző a házon?Jó sokat kérdezek de erről szól ez a fórum.Nem akarok beleugrani semmi hülyeségbe illetve tizezreket kidobni ha nem is használható ugy ahogy képzeltem.Kinéztem egy kifejezetten htpc-hez ajánlott drót mentes billentyű-egér kombót.Szerintetek van értelme megvenni?
Üdv:Anti
-
anti22
tag
Na szóval elfogadok mindenféle épitő jellegű jótanácsot.Az egyik dolog amitől tartok az a hdd melegedés.Nincs közvetlen hűtése a vinyóknak és a velociraptor fel tud szaladni 45-50 fokig is.Hűtéssel csak 35 fok max.Szeretném meghagyni rendszer hdd-nek mert azért ne 10 perc legyen mire elindul az op rendszer vagy egy program.Tárolásra meg ahogy fogy a hely ujabb 1-2 terrás 5400rpm vinyókat raknék be.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
válasz Enszuke #8729 üzenetére
Igazából nekem semmi mert az gond nem lehet ha izmos alkatrészek vannak egy htpc-ben.Csak ki tudja másoknak mi a véleménye.A tápot nem cserélem gyengébbre mert a cooler master oldalán kiszámoltam a táp méretét a kalkulátorral.És én 7 hdd számoltam amit el is kell látni árammal.350-400 vattos az soványka lenne.600watt felettit ajánlott a kalkulátor.Egyébként a fogyasztás engem nem zavar.Inkább csendes legyen hogy aludni is lehessen a gép mellet ha bekapcsolva hagyom éjjel letöltés miatt.Én leginkább erre az imon távirányitó témára vagyok kiváncsi hogy a saját szoftverén kivül tudom e használni a gép teljes irányitására?Ha nem akkor nincs értelme kiadni + 20k egy olyan házra ami kijelzős.Akkor inkább egy kijelző nélküli ház és lehet venni itt az aprón távirányitót 3k körül amivel a media centert is lehet vezérelni meg elég sok lejátszó programmal is kompatibilis.Még driver sem kell hozzá.
-
anti22
tag
igazából csak 600wattos a tápom csak 720wattot is le tud adni rövid ideig.Azért egy olyan masinába amiben akár 7 hdd is lesz és esetleg később még egy vga CF-be oda nem árt a túlméretezet táp.Jobb az ha van még bőven tartalék a tápban és nem 99% ig kihajtva megy egy 400wattos táp.
-
anti22
tag
Én nem venni akarok ekkora tápot mert amiről beszéltem jelenleg is használatban van.Nem látom értelmét kissebre cserélni.Na mindegy nem is ez a lényeg hanem a ház meg a távirányitás.Nekem nem mindegy hogy 50k a ház az imon miatt es lehet nem is tudja azt amit szeretnék vagy veszek egy kijelző nélküli házat 15k-ért és 2500 ért meg egy távirányitót aminek a vevőjét usb-be vagy soros portra lehet dugni.Azért nem mindegy mire dobok ki +30k-t
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
Elsősorban ez az imon cucc érdekelne.Vélemények,tapasztalatok stb.Nekem sokat számit hogy olyan távirányitós házat vegyek ami kifejezetten erre a célra fejlesztettek.Hogy érthető legyek.Ha a tv saját távja elromlott nem fogok kinai univerzális távot venni hozzá mert nem tudja ugysem az összes funkciót kapcsolni mint a gyári távirányitó és még a gombok sem ugy vannak ahogy kell.Amint elnézegettem ez az imon elég jónak tünik.Távirányitója tökéletesen kiosztva mindenre ami kellhet.Már csak az érdekelne hogy a saját szoftverjét bezárom akkor használható e az egérhez netezéshez játékhoz stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
válasz pH03N1xM #8737 üzenetére
Akkor szerinted nem hülyeség egy ilyen vfd-s imon cuccos házba fektetni?Nekem az a három jöhet csak szóba amelyiket fentebb emlitettem.leginkább az intertech 2008v.Lehet hogy kicsit túl van tervezve a táp de ha esetleg bele akarok tenni még egy videokarit crossfire-be akkor még jól jöhet.Akkor már soványka volna egy 450 es táp.Meg egyébként sem akarom gyengébbre vagy butábbra cserélni az alkatrészeim.Igaz matx alaplaphoz könnyeb volna házat is találni de szeretem ezt a deszkát.
-
anti22
tag
válasz Enszuke #8738 üzenetére
Agyon ventillátorozni nem akarom a gépet egy a procin a tápon és a videokarin.Na meg a házon van 2x8cm azt elég is.Esetleg még a velociraptorra teszek 1 ventillátort de semmi több.Most nyitott házam van és alig van zaja.Azért még egy zárt ház sokat fog a zajon.
-
anti22
tag
De igy van.Én sem fogom kijelző nélkül megvenni aztán meg világvégéről rendelgessek utólag .Az hogy nincs kijelző az azért van mert van akinek tetszik a ház de nem kell neki a kijelző vagy esztétikai vagy anyagi szempontból.Ugye 20k val megdobja az árát.Szóval szerintem ne az OEM verziót vedd meg hanem azt aminek fenteb látod a képét.Vagy németből olcsóbbra kijön a nox vagy a intertech.A Tt aránytalanul drága.
[ Szerkesztve ]
-
-
anti22
tag
Fentebb nézd meg a #8771 hozzászólásban a linkelt videót.Egyébként ha öszvér htpc lesz akkor nem sajnálok beletenni egy combosabb tápot.Sapphire HD5770 kártyához is 450wattos tápot ajánl hivatalosan a gyártó.Crossfirex-nél már 600wattos a minimum amit ajánlanak.Nem kizárt hogy én is teszek még egyet majd a gépbe ha már ez kevés volna magában a jövőbeli dx11 játékokhoz.Illetve ha már 15k-ért hozzám vágják.Akkor legalább nem kell új tápot vennem már.Egyébként csak névlegesen 720w a gigabyte 720w superb.Valójában csak 600 watt állandó és 720 watt rövid ideig terhelhető.Ja egyébként 80+ os fajta.És nagyon csendes.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
Szerintem hybrid tunert vegyél.Analóg már nem sokáig lesz jó,digitális csatorna meg még kevés van.Nekem kábeltv van és leadtek tv2000 xp expert analóg tunerem volt. Ott lehetett választani hogy kábelen vagy antennán jön a jel.Szerintem neked a dtv1800h vagy a dtv3200h hybrid tuner jó vétel lehet.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
Ha valakinek volna eladó Thermaltake DH-101 VF7001BNS háza az keressen már meg priviben.Köszi
-
anti22
tag
Sziasztok.Valaki meg tudná nekem mondani hogyan tudom azt megcsinálni hogy csak az imon szoftvert és kijelző drivert telepítem?Az imedian hd szoftvert nem akarom felrakni mert egy nagy szar.Windows média center jött be és ezért feleslegesen nem akarom az imedian hd-t feltenni ha nem is használom.
-
anti22
tag
válasz Sea-you #9045 üzenetére
Szia.Ezt a házat ajánlanám figyelmedbe.INTERTECH 2008-V 8db 3.5" beépítő hely.Ebből 1 floppynak vagy kártya olvasónak is jó. Németországból házhozszállítva 48k kb. Fekete vagy ezüst színben.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
válasz kojak007 #9154 üzenetére
Az én gépem ebből áll:Thermaltake DH-101 ház,Gigabyte EP45 Extreme alaplap,Gigabyte 720w superb PSU,Gigabyte ATI HD5770 VGA,Intel Core2Duo E8500 CPU,Geil DDR2 4x1 Gb Evo one RAM,Scythe Big Shuriken processzorhűtő,Creative X-FI Titanium pcie hangkártya,Gigabyte GT-E8000 tv tuner,Samsung HD103SI 1Tb 5400rpm HDD,LG GH22NS30 ODD.Az ODD meghajtót majd cserélni szeretném LG bluray íróra mert 20k körül már kapni,illetve egy jobbfajta 64Gb-os SSD-t rendszervinyónak hogy ne tüttyögjön a bootolással és programindításokkal a gép.Azért kicsit boldogabb volnék ha 20mp alatt üzemkész a rendszer és nem kell 2 percet várnom míg mindent betölt a HDD.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
válasz tomi319 #9161 üzenetére
Köszi.Néha szoktam játékra is használni igen.A hd 5770 bőven elég bármelyik mai játékra full hd felbontásban is.A gép szinte hangtalan.A házban elöl egy 800 fordulatos scythe ventilátor van hátul meg 2 darab 6 centis revoltec ventilátor leszabályozva 1500 ra a fordulat.Nyáron ha jönnek a melegek majd fentebb tekerem kicsit ezek fordulatát.De kell a szabályzás mert ha csak alaplapra dugom a ventilátor zsinórját akkor 3000 et pörögnek a 6 centisek és ez kellemetlenül hangos.Vettem titan hátlapi slotba tehető potnéteres szabályzót.A videokartya ventilátora csak addig pörög mint állat amíg be nem tölt a windows és utána a driver úgy leszabályozza hogy alig pörög.Scythe big suriken meg nagyon tuti hűtő.Szinte hangtalan.Jelen pillanatban everest ezt írja ki hőmérsékleteknek:Alaplap 41 C' cpu 35C' cpu mag1 38C' cpu mag2 39C' északi híd 45 C' gpu dióda 43C' hdd 26C'
-
anti22
tag
A távirányítás úgy van beállítva az imon kezelőben hogy készenlétbe tegye a gépet,de van hogy leállítom és olyankor idegesít ha 2 percig kell várnom mire teljesen feláll az OS.De talán ez még tűrhető.Az viszont nagyon jó lenne ha valamilyen programot indítok nem tökölne a vinyó sok másodpercig míg betölt nekem egy media centert például.Találtam új 64 gigás kingston ssd-t 22k ért.Ezen már bőven elfér az OS meg pár játék is.Azért nem mindegy hogy 250mb/s az olvasási sebesség vagy csak 101mb/s mint a mostani vinyómnál.
-
anti22
tag
válasz kojak007 #9160 üzenetére
Hát azért valamennyit számít de ha nincsenek nagy igényeid a hangzással szemben akkor az integrált is megteszi.Digitálisan kösd erősítőre.Coax vagy toslink.Én azt vettem észre hogy a titanium karim pax driverrel nagyon kemény basszust ad és tisztább és dinamikusabb valamelyest a hangja az alaplapi realtekhez képest.De persze az is számít milyen erősítőre kötöd és milyen hangfalakat hajtasz meg.Nekem Yamaha rx-v430rds erőlködőm van és Sal 2610 szettem.Nem egy high end hangfal de nem telik többre.Van akinek 1 milla is piti összeg egy front párra de többségünk gondolom nem újmilliomos.Megpróbál abból építkezni ami van.Ha nagyon lóvés volnék akkor asus Xonar HDAV1.3 Deluxe vagy creative x-fi titanium hd kártyát vennék.De ahhoz már komoly hangtechnika is kell hogy kihasználd amit adhat.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
Valaki nem tud megoldást arra hogy a windows media centerben rendesen lehessen használni az imon pad távirányítót?Jó lenne ha a teletextet lehetne rendesen használni a piros kék zöld sárga gonbokkal és nem a zene vagy videó nyílna meg.Valami rendesen beállított .imo fájl kéne ami nem az xpmedia centerre lett belőve hanem már a win7-re.
[ Szerkesztve ]
-
anti22
tag
Sziasztok.Ha valakit érdekel akkor volna egy fullos htpc-m eladó.Hangfalakkal erősítővel megfűszerezve.Nem occsó játék tehát olyan érdeklődőket várok akiknek kellően vastag a buxája és megtudja a minőséget és finom dolgokat fizetni. [link]
-
anti22
tag
Elkészült az én dvd játékosom is.
Cooler Master Elite 120 Advenced
ASRock QC5000-ITX/PH
be quiet! PURE POWER L8 | 350W
Kingston HyperX FURY Red 2x4Gb 1600Mhz CL10
Kingston HyperX 3K 120Gb SSD
WD Red 2Tb HDD
ASUS DRW 24F1ST
Hama Uzzano
Windows 8.1 pro 64 bit OS
POWERDVD 14 lejátszó program
Azt hiszem elég jól sikerült konfig lett. Majdnem teljesen hangtalan a gép. Boot idő 12-20 mp. Egyetlen dolog van hogy 4k videónál már köhög a kicsike.Érdemes lenne megtolni egy videó kártyával? Amúgy BD 50 3D filmeket simán megeszi.Üdv:Anti
-
anti22
tag
Hang problémát nem a Realtek driver okozza. Catalyst drivert ne automatikus telepitessel végezd hanem kézileg kiválasztva mit telepitsen. Az AMD hdmi driver pipát ki kel venni és mehet tovább a telepítés.Realtek driver is mehet utána. Hdmi driver okozza a hang gubancot. Kinlodtam én is mielőtt rájöttem miért nincs hang a gépen.
-
anti22
tag
Sziasztok. Most pakoltam ossze az uj vasamat es elmelkedek hogy a legjobb osszekoteseket csinaltam e a gep.erosito es tv kozt... Alaplap egy Asus z170i pro gaming. 16 Gb ddr4 rammal. I5 6600 procival. R7 250x videokartyaval. Erosito egy pioneer vsx 920. Tv 50" full hd. Windows 10 64 bites oprendszer. Ugy kotottem ossze hdmi kabellal hogy a videokartyabol az erositobe egy kabel a bemenetbe. Kimenetbol tovabb a tvbe. Hang dekodolas az erositore van beallitva. Igy a jo vagy esetleg az alaplapi hdmi vagy optikai kimenetbol kene az erositobe egy kabel. A kepet meg a videokartya hdmi kimenetebol egybol a tvbe? Van e ertelme a kepet es hangot kulon utakon bekotni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest