-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
válasz Oszilaci #32899 üzenetére
Szerintem simán, bár attól is függ, mit szeretnél. Én használtam már VIA-s gépet, de mondjuk fHD-t meg sem néztem, hogy megy e. Általános felhasználásban egyáltalán nem vészes. Pár tesztet érdemes lenne róla keresni.
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
rappit4
őstag
Nekem szerencsére ingyen megoldódott a ház ügy. Találtam egy 10-15 éves fekvő házat a pincében egy spéci fekvő hára tervezett alaplappal, meg egy 100w-os táppal. A táp maradt a lap kirepült és szépen csináltam lyukakat az itx fogató csavaroknak. 2db 3,5-os vinyó belemegy, meg egy blu ray olvasó is. Hi-Fi szekrényem egyik polcára pont illik, csak a napszívta fehér színnel kell kezdeni valamit
-
Beeerka
aktív tag
válasz canniball #32898 üzenetére
Én ennek csak örülök
Az ígért képek:
HDD-re tettem kis öntapadós filckockákat távtartó gyanánt, ne érjen hozzá a házhoz, azt fedtem le fekete szigszalag darabbal, hogy ne látszódjon ki olyan durván a fehér filc.
SSD-nél egyszerűbb a helyzet, oda nem kell semmilyen távtartó, hisz nincs elektronika kívül.
@Garold: Próbálkoztam Noiseblocker BlackSilent ventivel, de cserébe hogy hangtalan, majd megfőtt a proci alatta. Így esett a választásom a Kaze Jyu-ra, és így hogy nincs keret, 10-15 fok mínuszt értem el, nulla zaj mellett.
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
válasz Polllen #32910 üzenetére
Nekem igy nez ki a szerverem http://cubieboard.org/wp-content/uploads/2013/06/CT_YKL-3.jpg
Mas..
Magyarorszagon belul hol es menyiert lehet venni QC5000 lapot? ipon.hu-n nem aruljak es ebayen kb 30ert meglenne.Szerk: Innen 26-bol kijonne postaval. Ez megbizhato ceg? 3ev gari gyari garancia? vagy bolti?
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Koszonom, akkor onnan megrendelem.
-
canniball
nagyúr
válasz Beeerka #32904 üzenetére
Gondoltam, hogy nem sértődtél meg.
Nekem egy SSD lakik ilyen házban, mint felfedeztem a keresztmerevítő (amit én is kivettem) csavarja pont olyan menetes mint a HDD-k/SSD-k, így rögzíteni tudtam vele (egy ponton).
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
noorbertt
őstag
Es mennyiert?
http://www.aqua.hu/2gb-1600mhz-ddr3-ram-samsung-177693.html Ez a ram jo lesz nekem? 4gb a cel. Arban huzos szerintem egy ramert?
Taprol fingom sincs, mi lenne az idealis. Volt szo paneltaprol, valaki tudna egyet linkelni? Azt sem tudom hogy nez ki
Hazat milyen megkotessel keressek? Gondolom ennek az alaplapnak van valami meret tipusa vagy hasonlo. Hasznalt IBM hazra gondolok amit lelehetne vadaszni
Beeerka fela hazrol kaphatok linket?
[ Módosította: radi8tor ]
-
rappit4
őstag
válasz noorbertt #32922 üzenetére
Én is mobilról vagyok (S4 mini) asztali nézetben. Láss csodát, így is lehet linkelni.
(#32921) Akybron:
Ja, hát erről nem hallottam, hogy elvéreztek volna régen az Intelek. Szerintem már az ilye j1900-ak biztos tudják, különben nem ajánlanák annyian. -
AtHoS
nagyúr
Ezt próbálta már valaki?
read-only mode on the forum
-
dunkel
őstag
kodi/aeon nox
Vetítés/maszkolás miatt a szélesvásznú filmeket a kép aljára szeretném tolni. Ezt a függőleges eltolással meg tudom csinálni, 1.13 értéken lett nálam jó (0-1 közötti értékeken nem történt semmi). Elmentettem alapértelmezettként, mivel azt az infót kaptam ez csak a hasonló képarányú anyagokra lesz érvényes. Ezzel szemben a 16:9 arányú képet is tolja. Mit csinálok rosszul? -
törölt tag
válasz dunkel #32931 üzenetére
Szerintem semmit. 1:1 pixel megjelenítésnél a Kodi nem úgy csinálja, hogy a 16:9/1.85:1 filmek kicsi sávját tolja le? A 16:9/1.78:1 filmek pedig érintetlenek. Magyarul az 1.85:1 filmekből is letolja a kívánt fekete sávot és felül megkettőzi, így a felső parányi részt is lehet maszkolni.
Ha az 1.85:1 filmeket szeretnéd érintetlenül hagyni, tedd be ezt a pár sort a keyboard xml-be <FullscreenVideo> <keyboard> fül alá:
<m mod="ctrl">verticalshiftup</m>
<n mod="ctrl">verticalshiftdown</n>Értelemszerűen a Ctrl+n/m tolja le-fel a képet, amit saját kódra helyettesíthetsz, 1.85:1 filmeknél pedig feltolással alkalmazod.
-
dunkel
őstag
válasz #75912448 #32934 üzenetére
A 21:9-et szeretném automatikusan toligálni. Egy ilyet kiválasztottam és béállítottam a szükséges 1.13 eltolást majd rányomtam az alapértelmezetté tesz opcióra.
(Az 1.85:1 és 1.78:1 nem izgat, az akár maradhat ahogy van.)Ezután indítottam egy 16:9 képarányú sorozatot ahol meglepetésre azt szó szerint és átvitt értelemben is eltolta.
Megcsinálom ezt a keyboard xml-t amit javasoltok. HTPC 1. fekete pont beírva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
kungzi
veterán
üdv
eljött az én időm, rászántam magam egy htpc építésre
amit tudnia kellene, BD 3D, BD, 10-20-30GB-os mkv fájlok lejátszása
lehetőleg legyen rajta DC-In Jack, mert nem akarom nagy házba rakni, erre gondoltam először
gigabit lan, mert hálózatról lesznek beolvasva a filmek, tehát belső winyó hely csak egy 2,5"-os ssd-nek kell
plusz jó lenne egy 2,5" bluray író/lejátszónak optikai hely
4 vagy 8gb menne bele
win 8.1 lenne rajtaehhez tudnátok nekem ajánlani egy szép kis kompakt házat? ne legyen nagy, de a minősége jó legyen ja és csak is fekete érdekel
köszönöm előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
Úgy döntöttem Mini-Itx kuckóba költözök be. Egy FSP 400-as tápot tudnék most beledobni, és egy J1900-as alaplapban gondolkodom. Viszont nem tudom, hogy ez így mennyire "pazarlás". Vagy mit ajánlanátok HTPC-szerver alapnak? A csendesség és azért a fogyasztás figyelembevételével. Lap + proci max 25K környékén (használtan)
Nem vagyok annyira "igényes" filmnézés terén mint itt a többség, inkább vegyes felhasználás lenne a cél, Kodi + PVR backendd-el felvétel és tévézés, valamint háttérben torrent 0-24.
-
canniball
nagyúr
válasz kungzi #32940 üzenetére
Slimline ODD amire gondolsz, a 2,5" az HDD/SSD méret.
Házra árat nem írtál, így ezt a linket adom, itt vannak kicsi-csinos darabok.
Illetve ha nem számít néhány ezres plusz én a DC-s lap helyett táptalant vennék és egy PicoPSU-t.supreme7!
Az az FSP ATX lenne?[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz SUPREME7 #32943 üzenetére
Akkor az egyrészt szűkíteni fogja a házak körét (ITX méretben inkább az SFF/SFX és a paneltáp jellemző, de persze nem lehetetlen), másrészt (bár alacsony terhelés esetén nem ismerem a hatásfokát, de nagyrészük ebben a tartományban) pazarló, harmadsorban minap olvastam (már meg nem mondom hol, de talán itt linkelték) egy tesztet, melyben a J1900 alacsony fogyasztása miatt nem indult el egy ATX táp, azaz nem is tuti.
Mod. Látom a ház-kérdést körbejártad, ezt akkor vedd meg-nem-írtnak.kungzi!
Az általad linkeltnek vannak "kis tesói": Q1900-ITX és Q1900B-ITX néven, illetve az Asrocknak van egy passzív AMD lapja is de úgy emlékszem abból épp készlethiány (?) van itthon.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz kungzi #32945 üzenetére
Az AMD vonal az Asrock QC5000 paletta.
supreme7!
Meg is van, itt linkelte Oszilaci ezt a tesztet. "A Corsair VX450-el nem volt hajlandó elindulni addig, amíg nem akasztottam rá a merevlemezt plusz terhelésnek. Ez azt jelenti, hogy a kis SOC nem adott elég terhelést, hogy a táp stabil feszültséget tudjon szolgáltatni."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- LG V30 - vezércsel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest