- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Rendszergazda topic
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Bitcoin topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Hálózati / IP kamera
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundee69
tag
Sziasztok,
Jó régen jártam már itt, de most újra elővettem az ED-t, főleg mióta megérkezett az új Valve Index fejszettem
Az újra beállítgatások által találtam ezt az oldalt, nem tudom, hogy "vótmá"-e. A "Témaösszefoglalóban" mindenesetre nem láttam.
[link]
Az ED billentyűzet és joystick kiosztásáról lehet vele szép referencia kártyát csinálni a config file feltöltésével. Meg lehet nézni másokét is. Kb 30-40 féle vezérlőt ismer. -
Bundee69
tag
válasz cacasz02 #31443 üzenetére
Ezt én is meg tudom erősíteni. Szeptember óta használom Vive-al. A játékélmény változás hatalmas. Az elején még a forgások miatt nagy ritkán éreztem kis szédülést, de mostanra teljesen hozzászoktam és semmi problémám vele bármit is csinálok. A fejfájás amúgy akkor jelentkezik, amikor egy gyengébb géppel/videókártyával próbálod valamilyen nagyobb objektum közelében és a kari elkezdi dobálni a frameket. Beszaggat a kép előtted és az bizony eléggé zavaró lehet. Szóval meglehetősen izmos gép kell az ED-hez VR-ban. Én egy MSI 980 Ti-vel használom, de néha megszenved ez is. Igaz eléggé ki van maxolva a grafika. Egy 1080 Ti-vel viszont vidáman futna. Ha leesik az ára arra amiért a 90-at vettem, biztos cserélek.
-
Bundee69
tag
válasz summers #29665 üzenetére
Én Vive-al használom szeptember óta és imádom. Gondolom a Rift-el is hasonló lenne, mivel a specifikációjuk nagyjából megegyezik. Meglehetősen bika gép kell alá, bár szeptember óta elég sokat optimalizáltak az ED motoron, mert most sokkal több csúszka van max-ra állítva, mint akkor. Persze lenne még mit kimaxolni, de akkor annyira leesne az FPS, hogy az már zavaró lenne. Most megvan a 90 FPS, legtöbbször. Állomáson belül leesik 50-60-ra, de nem észrevehető.
Nálam egy 4.5GHz-re húzott i7-6700K, 16Gb RAM és egy túlhúzott MSI 980 GTX Ti Gaming van alatta. Azt már látom, hogy a 1080-as is kevés hozzá, de a 1080 GTX Ti-vel (ami még meg sem jelent) valszeg nem lenne probléma. Gyengébb géppel azért kell pár kompromisszumot kötnöd. -
Bundee69
tag
válasz sensor060 #29101 üzenetére
A rosszullét leginkább abból adódik, hogy hiányoznak a G erők amelyek a való életben egy ilyen mozgáshoz tartoznak. Amikor meglett a Vive pont egy bolygón álltam. Kimentem a felszínre egy kicsit kapirgálni a traktorral, de kb 20-30 méter után iszkoltam vissza a hajóba. Aztán fél órát fetrengtem a kanapén.
Ahogy a bolygó felszínen haladtam a nagy mozgásbeli kilengésekhez semmilyen erő nem társult és ez nagyon megzavarja az egyensúlyi rendszert.
A jó hír viszont, hogy hozzá lehet szoktatni az agyat. Most már semmi problémát nem okoz egy kis száguldozás sem. -
Bundee69
tag
válasz cintula187 #29096 üzenetére
Van egy Saitek X52 Pro-m, azzal vezérlem. A gombok bevannak konfigolva, így azokat "vakon" is megtalálom. A kontrollerek másra valók, itt nem igazán lenne értelme használni őket.
-
Bundee69
tag
válasz orientcx #22012 üzenetére
Ami nekem segített a Win10/X52-nél. Már nem tudom hol olvastam, de lényeg, hogy működik. Nálam legalábbis igen.
A Device Manager-ben keresd meg az X52 joy-t (X52 Pro Flight Controller (USB) a neve) és a Power Management fülön vedd ki a pipát az "Allow the computer to turn off this device to save power"-nél. Célszerű még a hiberfil.sys file-t is kikapcsolni (powercfg -h off). A gép leállításakor sima Shut down-nál is használja ezt a filet, hogy a következő indulás gyorsabban menjen. Viszont 1-2 dolgot szarul tölt vissza, többek között az X52 régi driverét. E miatt van az, hogy Restart vagy joy ki-be húzáskor viszont már rendesen működik az X52. A Win10-ben újfajta Power Management-et vezettek be, aztán ez meg olyan amilyen.
Mindenesetre azóta semmi problémám az X52-vel, nem kell ki-, be dugdosni. -
Bundee69
tag
Sziasztok! Aránylag ritkán írok, de azért minden nap figyelemmel kísérem a fórumot. Sokat tanultam innen az Elittel kapcsolatban. Nem pont a témába vág, de jó pár éve gyűjtögetek nagy felbontású képeket galaxisokról, nebulákról, stb. amit megosztanék Veletek. Innen lehet letölteni. Két file van a könyvtárban. Egy ISO (3.5Gb) és egy xlsx file. Előbbiben vannak a képek. Utóbbiban ezek nevei, felbontása file mérete, így mindenki eldöntheti érdemes-e letölteni.
-
Bundee69
tag
Sziasztok,
Eddig még nem írtam ide semmit, bár december óta olvasom itt a hsz-ket. Tegnap este volt egy kis problémám a játékkal. Megosztom, hátha már tapasztalt valaki ilyet.
Épp egyik rendszerből akartam átugrani egy másikba. Míg az FSD töltődött, gondoltam nézek még utoljára egy System View-t a bal panelen. Meg is jelentek a rendszerben lévő objektumok, majd egy pár másodpercre rá megtörtént az ugrás. Elvette ezt a képet és rögtön kidobott a destopra. Megjelent egy ablak (Frontier Dev.-es), hogy unexpected hiba, stb és el akarom-e küldeni. Gondoltam bugzik még egy kicsit a game, de sebaj újra elindítom. Akkor jött a meglepetés, hogy "Unable to retrieve commander data from the server" hibával nem indul a játék és várjak pár percet. Vártam fél órát, de semmi. Nyitottam egy ticketet, amire meglepő gyorsasággal - fél órán belül - már válaszoltak is, hogy küldjem el a logot. Ezt meg is tettem, de egyenlőre még semmi válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Új HP OMEN gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest