Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #77257 üzenetére
Már jó. Sikerült megindítani a beleütött két lyuk inkább csak fúrt. Szétszedtem, összeraktam, most már megy. Nem tudom, hogy miért szarakodott, csak kitöröltem a gumi szélénél, a meneteknél, az tömítéseknél, a üveget, stb., erre nem kapcsol.
-
[CS]Blade2
addikt
501B-t letakarítottam tegnap, és valamit sikerült elrontanom a szétszedésénél, mert nem kapcsol. Előtte 100%-os volt a kapcsoló. [Egy darab fémmel megy a lámpa, szóval biztos, hogy a kapcsolónál valami szétesett a tekergetésnél.] Hogy kell ezt szétszedni?
Belül van a menetben egy alátét szerű alkatrész ami két helyen mintha meg lenne ütve, hogy ne tekeredjen ki? Ezt kellene kiszedni?
Kívül a gumi van, azzal gondban lennék, ha ott kell bontani, mert az már vagy 10 éves.Jó lenne összerakni, mert, ha rendelek egy ilyen kapcsolót az most szerintem legalább 1 hónap, de inkább több.
-
[CS]Blade2
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
18650-es lámpát vennék ebay-ről 1-2ezer Ft-ért. Van most valami ajánlott, ami nem annyira zsákbamacska? Zoom nem kell, lehet 1 fokozatú is.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Vertigo18 #50521 üzenetére
Ultrafire WF-501B XML-U2 fényerejének elég talán a közepes állása is. Szinre az ilyen hideg fehér lenne a tuti. Méretre kb. ez a méret. Az üzemidő szinte mindegy, mert van 8db jó minőségű 18650-es cellám.
Kutyasétáltatáshoz kellene kora reggel (6:00 előtt) térvilágítás nélküli helyeken.Ezek az 1100Ft körüli T6-os ebay-es lámpák pl. sz*rok? Innen mennék felfele, hogy mi az ami ajánlott. A legolcsóbb Convoy S2+ lehet a minimum?
Olyan nem érdekel nyilván, ami csak kulcslyuk megvilágítására jó és/vagy pár kapcsolás után tönkremegy.
-
[CS]Blade2
addikt
Mi most a bestbuy belépő szinten Kínából, amit érdemes megvenni? 18650-es akkuim vannak, meg töltő is.
Ultrafire WF-501B-m van. Attól gyengébb cucc is elég lenne. Azt hiszem XML-U2.
-
[CS]Blade2
addikt
Mi most a best buy alacsony költségvetésű csomag kerékpárra első lámpának? (lámpa+töltő+felfogató+1 vagy 2db akku)
Bátyámnak kellene valami, mert egy dinamós sz*r van a kerékpárján. -
[CS]Blade2
addikt
3.7V (feltöltve 4.2V) helyett adnál neki maximum 1.6V-ot elemmel. Ha tudja is ezt a lámpa, ami szerintem nem ez az árkat., a fényerő is fényévekre lenne, és ez mellett kellene egy csomag elem, hogy addig bírja, mint egy aksi.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz magedla #14733 üzenetére
Nekem a manafont-ról van egy [Universal Bicycle Mount for Gadgets], de ez nem jó hozzá. A kormányra facán ráment, de az 501B kiesne belőle, csak belülre ragasztottam kétoldalas ragasztóval 2db 1-2mm vastag gumi csíkot.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz magedla #14721 üzenetére
Én 3db Sanyo 2600-ast használok, és sokszor sötétben megyek erdős részeken, ezért high fokozaton megy az 501B, és bizony néha jól jött, hogy mindig van 2 tartalék a zsebemben. 1 tartalék mindenképp jól jön,mert nem tudod, hogy mikor merül le a benne levő. Az 501B visszaveszi magát low fokozatra, de azzal nem látod a jó magyar bazi nagy kátyúkat, meg, hogy hol nyomta fel a gyökér a betont. Ilyen időben még hamarabb is merül. Szóval érdemes többet és nagyobb kapacitásút venni, és akkor nem futsz bele, hogy állandóan tölteni kell, és amikor a legrosszabbkor lekapcsol, csak megállsz és beteszel egy tartalékot.
Közösbe: Engem még mindig érdekelnének a fejlámpák, hogy abból melyiket érdemes, most már 2db. Az olcsóakból ami már best buy. akkus töltővel.
-
[CS]Blade2
addikt
Melyik most az ajánlott fejlámpa az olcsóbb kategóriában?
Fejlámpából ki lehet hozni azt, mint mondjuk egy jobb féle 501b xml-u2
-
[CS]Blade2
addikt
A 2800-as Sanyok lettek volna, de kellett 2db ni-mh, a paypalon meg 12,8$ dodo volt, a tracking nélkül a 3000-es lángnyelves trustfire jött volna ki ([link]), ami gyakorlatilag 2400-as, de már van egy 2600-as sanyo-m, ami bevált, így maradtam a Sanyo-nál. Így most van 3db, amit biciklin használok, ha menet közben kifogy, bedobok egy feltöltötett zsebből. (1 akkus a lámpa (501B), így jó nekem a védetlen akku.)
-
[CS]Blade2
addikt
As-Is Sanyo 18650 2400mAh 3.6V Rechargeable Lithium Batteries (2-Pack) -t rendeltem múlt hét hétfőn a fasttech-től, és ma kaptam kézhez. (10 munkanap a rendeléstől, de igazából 13.-án adták fel, és 16.-án már vám elé állt.) Átlátszó tartó van hozzá, az egyikre 2,8V-ot, a másikra 3,6V-ot mértem.
(Apró kérdés, hogy ami a képen is van 4 kis -szerintem- forrasztás, az maradhat, vagy szedjem le, hogy a sima felületekkel érintkezzen a lámpában?)
Bedobtam még egy ilyet is: 2300mAh Ni-MH Rechargeable AA Batteries (2-Pack) pudingnak. (2095mAh tested capacity/4 dodo) 1,29V-ot mértem mind a kettőre, aztán majd kiderül, hogy mit tud ennyiért. Ez nem elemlámpában lesz, hanem egérbe/billentyűzetbe. -
[CS]Blade2
addikt
válasz BigBlackDog #11550 üzenetére
Feltettem kb 9 órakor, de még most sem váltott zöldre, kivettem kicsit, amíg lemértem, most már 4V fölött van kicsivel. Ez a 0,25V kicsit aggasztó, de ha nem mértem volna le, csak töltés után, akkor erről most nem is tudnék.
-
[CS]Blade2
addikt
Tegnap végre megjött a nov 29-én feladott töltő és az akku, én viszont melóztam, így este jutottam oda, hogy kipróbáljam. Az akkura 0,25V-ot mértem, ez nem tudom mennyire normális , be se kapcsolt vele az 501B. Egy időkapcsolóval feltettem este tölteni (nehogy az legyen, hogy nem kapcsol le magától, és reggel 7-ig tölt.), beállítottam egy jó 3,5 órára, azt hittem elég lesz, de nem. 3,71V-ot mérek most rajta, megy is vele a lámpa. Mehet vissza a töltőbe? Mi a franc volt az a 0,25V
[mellékesen a paypal meg pénzt küldte vissza ] -
[CS]Blade2
addikt
válasz zoli03 #11437 üzenetére
Akkor azért nem találtam meg, mert a manafont meg ezt írta a szám mellé:
Mail tracking is available at http://www.hongkongpost.com/eng/trackingUgy néz ki, akkor mégis lesz valami a csomagból: (még november végén rendeltem)
2013.01.29
12:06
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #11285 üzenetére
Most dobott egy mail-t a paypal:
"We are investigating the following claim:
...
The seller responded to our request for shipment tracking information. We
still need to investigate and confirm this information, but we wanted to
share the seller's response with you:
Tracking Company: Other
Tracking Number: RQ023333151SG
No further action on your part is required at this time. We will continue
our investigation, and contact you with any updates."Ez a Tracking már jan 14.-e óta megvan, de szerintem nem működik. Ha ránéznek a hongkong post oldalán, nem hoz fel csomagot rá, vagy én csinálok valamit szarul.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #11221 üzenetére
Kértem dispute-ot a paypal-on manafont-on, mert 45 nap alatt nem jött meg a csomag.
Akkor ezt írták:
11/28/2012 Pending
11/28/2012 Processing Your order is being processed.
11/29/2012 Dispatched Mail Tracking: R****Tegnap kaptam egy mailt, és látom, hogy felkerült ide még 1 sor:
01/14/2013 Dispatched Tracking revised: R**** (más számokkal)
Ez mi a franc? Nem küldték el annó, vagy elküldték, de a paypal-os reklamálás miatt újra feladták
(mellékesen megjegyzem, a csomaghoz nem kértem nyomkövetést, ezért fura volt, hogy küldtek tracking számot, viszont az nem működött.
A tegnapi számot, ha beírom ide: [link]
"OTHERS To promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number (if available), for example, 05000123A:" - ezt dobja fel, pont mint tavaly decemberben a első)[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
November 28-án rendeltem egy 501B-t a ledsupermall-tól, hozzá sanyo akku-t és oem töltőt a manafont-ról, mindkettőt 29.-én fel is adták (elvileg), a lámpa meg is jött múlt héten. (+1 a ledsupermall-nak, ki is próbáltam kolléga 18650-es akkujával, frankón működik), a manafontos rendelés viszont még nem. Ha jól számolok, akkor 43 napja rendeltem.
Ilyenkor érdemes visszakérni a pénzt paypal-on keresztül? Illetve, ha igen, akkor egy rövid leírás nem jönne rosszul, hogy mi a menete. -
[CS]Blade2
addikt
válasz Tony21 #10397 üzenetére
Tovább nyomtam, aztán jó lett.
Nem tudom, hogy működne-e. Nem dombornyomott a kártya, úgy tudom az feltétel, a másik, ami talán nem lényeg, hogy sima forint számla.
Most úgy csinálom, hogy átutalom a paypal-ra a pénzt, és onnan fizetek. Az utalás 42Ft, a $-on meg ezek szerint 22,5$-nál kb 180Ft-ot bukok.(501B XM-L U2 lett a lámpa, és jön bele egyenlőre 1db Sanyo akku.)
-
[CS]Blade2
addikt
Egy kis help kellene.
Manafont-ról rendelnék, bent van a cucc a kosárban, tovább lépek, ott a szállítási cím, a nyomkövetést nem kérem, és tovább. Bejön, hogy paypal express vagy standard, az express-t választom, és tovább. Átdob a paypal oldalra.
Na most, amikor először rendeltem, akkor a Your order summary -nél ott volt, hogy mit veszek, most viszont nincs. (csak ez: Descriptions / Current purchase / You'll be able to see your order details before you pay.)
Belépek a jelszóval, és ott pedig nem látom, hogy mennyit fizetek forintban.
Csak ezt írja: 1 Hungarian Forint = 0.00442549 U.S. Dollars, de úgy emlékszem, hogy itt írnia kellene, hogy a 12,25$ mennyi lesz forintban. -
[CS]Blade2
addikt
Megjött az okt4.-i kaidomain-es rendelésem, pont akkor halottam, hogy a postás bedobja, amikor nyitottam a paypal-t, hogy visszakérem a pénzt.
Közben felmerült még egy apró kérdés: Li-ion akkut a kiszállítás után fel kell tölteni, de mi a helyzet a NiMh-val?
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
501B hátsó részénél (a kapcsolónál) a legnagyobb átmérő ugye nem nagyobb, mint 28,4mm?
A rendelt akkukkal jövő hét pénteken leszek a 44. napnál, lehet, hogy nem jön meg addig, és vissza kell húzni a pénzt.
-
[CS]Blade2
addikt
Egy 501B kb. meddig bírja egy 2600-as sanyo-val high módban Nem tudom még, hogy 1-es vagy 2-es töltőt vegyek végül, és 1 vagy 2db akkut. Még 2 akku esetén is valószínű, hogy egyszerre csak 1-et töltenék, amíg a másik épp használatban van.
Az 1-es OEM töltő kb mennyi idő alatt tölt fel egy ilyen Sanyo 18650-et? -
[CS]Blade2
addikt
válasz Fotozgato #9689 üzenetére
Nekem volt október 4.-ei fizetéssel egy bicycle mount a manáról, az most pénteken jött meg. Szerintem azt akkor tényleg fel is adták, amikor küldte, hogy feladták.
A Kaidomain-es szombaton lett megváltoztatva, hirtelen lett a másik márkából újra, és aznap shipped lett a státusza, így van egy kétely bennem, hogy valóban fel adták-e. Ha azt vesszük, hogy a posta lazán lehet 20-35nap, akkor már lecsúszom a paypal-os 45napos témáról.
Végül is ez teszt rendelés volt a részemről, hogy mennyire jó-rossz ez a Kaidomain, mielőtt élesben rendelek 501B-t töltővel meg Sanyo akkukkal.
Eddig a manafont bejött, viszont ott csak T6-os 501B van, a lightmalls-t pedig nem teszteltem, pedig valszeg onnan rendelek nemsokára egy U2-s 501B-t.
A Sanyo akkuk pedig a kaidomain-en vannak 11,22$-ért (2db), máshol 7,5-8$ körül látom darabját. Van aki már rendelt ebből, és megjött neki, van akinek nem jött be a Kai.
Lehet, hogy jobban járok, ha várok januárig, és elkerülöm a karácsony előtti cirkuszt. Ki tudja mennyit csúsznak ilyenkor a csomagok, és hány kallódik el út közben. -
[CS]Blade2
addikt
válasz zazenke #9682 üzenetére
Nekem Kai-ról van akku rendelve, 04.-én rendeltem meg, aztán back-ordered lett, úgy volt, hogy adnak más milyet, aztán közben újra lett a rendeltből (csak dupla áron), így most nem tudom, hogy melyik adták fel, de ez most nem is lényeges. Ami érdekelne, hogy 20.-án szombaton jött, hogy "Your order # has shipped." Paypal-on fizetettem 4.-én.
Ilyenkor a 45 nap 4.-étől van? Ha jól számolom, akkor nov.17.-én még vissza lehetne húzni a lét, de nem biztos, hogy gáz van, ha addig nem jön meg. -
[CS]Blade2
addikt
A paypal-os 45 napban benne vannak a hétvégék, ünnepek, szóval nem 45 munkanap, igaz? Okt.4-én rendeltem, akkor November 17.-én még vissza lehet?
-
[CS]Blade2
addikt
Kai-n rendeltem két akkut, a rendelés back-ordered státuszba került, és mára az aksikat is áttették Soldout-ra, viszont nem kaptam semmi mail-t, hogy esetleg nem fog összejönni a dolog. Beszerzik a cuccot, vagy ilyenkor mi van
-
[CS]Blade2
addikt
Néztem az aprón az XML T6 lámpát töltővel, +hozzá még 1 vagy 2 jobb akku, és a felfogató, de hosszú távra szerintem ezeket kellene vennem:
[link] [link] [link] [link] a lightmalls-on van még 2,95$ kiszállítás, így az egész 36$ lenne. (8350Ft).Ami idén kell még 2,5 óra üzemidő, azt megpróbálom kihúzni abból, ami van.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz M_o_g_y_i #9186 üzenetére
Ilyen 9 ledes kis "reklám" lámpa: [link]
Rendelek majd 501B-t is (SMO XM-L U2 a lightmalls-ról), csak ahogy számolom a kiszállítást, mire ideér, már bejön a sz*r idő, és nem tudok biciklivel melóba járni. Szóval a következő 2 hétre kellene valamit összehoznom.
Van még 2db tölthető 850 mAh-s energizer NiMH 1.2V AAA akkum, nem tudom ennyire járható, ha ezeket használnám +1db mezei 1.5V-os AAA-s elem. (lemértem: a 1.5V-os elemek már csak 1.2 és 1,35V-ot mutatnak, az 1.2V-os akku meg 1,35V-ot feltöltve). -
[CS]Blade2
addikt
"Ezekbe a lámpákba szerencsés esetben a 18650-es akku éppen befér
a 3db AAA elem tartója helyére."Nekem van egy lámpám amibe ilyen tartó van, és az imént lemértem: 22mm x 52mm. Gondolom a rugó nem hoz 13mm-t, így ez a "szerencsétlen" eset?
Mellékesen van még 4db AAA-s is, az 24mm x 62mm, de annak a tetején van a + és a - érintkező is.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz sanzi89 #9131 üzenetére
Kerékpárra a 501B-ből az XM-L T6 vagy az U2 lenne a jobb? (nincs "tér"világítás, amerre járok) Miben különbözik a kettő
Akkuból pedig akkor lehet, hogy ez jobb lenne, mint 1db Sanyo, bár időm lenne töltögetni, ha kell időkapcsoló is van, két út között mindig van egy jó 18-20 órám.
Töltőből pedig ez is elég lenne, ha minőségre vállalható, mert úgyis max 2 akku lesz körforgásba. -
[CS]Blade2
addikt
Kérhetek vkitől segítséget összehozni nekem valami packot, valamint a rendeléssel kapcsolatban valakit, akit zaklathatok kérdésekkel,mert először rendelnék külföldről.
Jelen pillanatban ezeket néztem ki:
UltraFire 501B T6 5-Mode
2db Sony vagy 1db Sanyovagy 2db jobb fajta akku hwapróról
Bicycle Mount vagy a hwaprós 300Ft?-os
ez vagy ez vagy egy
TrustFire TR006 töltő.vagy ez vagy ez a pack, de akkor nincs töltőm, és még kell +1 jobb akku is. Itt nem találtam EU-s töltőt, így szerintem jobb lenne a manafront.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz belsodavid #9044 üzenetére
És ilyen Ultrafire 501b-t vagy C8-at hol tudok rendelni MO-n belül? Ma már úgy mentem, hogy a kormányon levő mellé a kezemben volt még egy 9 led-es kis elemlámpa is.
-
[CS]Blade2
addikt
Biciklire keresek lámpát, mert a meglevő fénye nagyon kevés. [5 ledes kis gagyi, 4db AAA elemes] Melóba járáshoz kell, egy hónapban 16x megyek 28-30percet reggel 5:00 körül, és 16x este 18:00 körül, de okt. végétől ez az óraállítás mellé még pluszban módosul reggel 6:00 és este 19:00-re. Az út 80%-án nincs egyáltalán semmilyen világítás, és kátyús sz*r úton megyek erdős részen. Árban nem akarok felső korlátot mondani, de jó lenne, ha akadna valami csoda folytán, ami megfelelő és mondjuk csak 3-4K. Olvasgatva a topicot talán még ami fontos, hogy nem szeretnék külföldről rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik