Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
válasz ZozzV6 #24693 üzenetére
Őszintén szólva, nekem munkára kell, az S2+ pont elfér a zsebemben, imádom, mások meg ámulnak milyen ereje van. Ha megkönnyíti a munkámat, és tartós, tehát nem 1 évig használom, akkor megéri.
Én is keresek egy nagyobb fényerejű (6000Lumen feletti) lámpát a SolarStorm T3 mellé, esetleg erre ötletek?
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
ZozzV6
senior tag
válasz Vertigo18 #24697 üzenetére
Ami drága az az akksi, a led meg a szabályzó áramkör. Többit kacatokból összeszedi. Valahova 15-25000 ft közé lőnném be attól függ mennyi minden oldható meg otthon fellelt kacatokból és mi az amit venni kell.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
geza844
aktív tag
Ha már építkezésről van szó, ilyesmit nem rakott össze itt még valaki?
(L:/dl/upc/2016-04/28/267219_q0maafbbjvy7ilfi_100wlamp.jpg)(/L)
Bár gondolom egy ilyen azért kevésbé használható, mint egy rendes házzal rendelkező kézi lámpa, de azért elég vagány, és elég izmos
-
ZozzV6
senior tag
válasz Tamás9x #24692 üzenetére
Azért nem egy olcsó mulatság. 6$ a led csillag bár ez 2 db. 5-6$ a ledek ára/db plusz az alap lámpa vagy host még 10-12$ és akkor még a réz pillt le kell gyártatni ami vagy 2-3000ft bár ez csak tipp még nem néztem körül esztergályos ügyben. és még ott a driver ami a BLF A17DD esetében 6,5$. Összesen kb 12000-16000 ft plusz egy jó ipari INR akku és ez csak alapanyag költség. viszont van egy zsebben hordozható atomvillanásod
Meg nem muszály mindig maxon hajtani. Van 7 fokozata a BLF drivernek amivel nem kell mindig fűtőszálnak lennie.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Tamás9x
őstag
válasz ZozzV6 #24690 üzenetére
Köszönöm akkor így már tiszta ezek szerint az enyém túl van hajtva így a hatásfoka durván csökken a lednek. Engem érdekel a leírás is, akár még alkatrész is, szívesen vennék házat, és belet is, de csak fém kapcsolósban gondolkodom.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Vertigo18
addikt
válasz ZozzV6 #24690 üzenetére
Lol, a leírást mindenképp!
Mivel semmit sem értettem így abból, amit mondtál!
Nekem kell olyan lámpa, ami folyamatosan tud "normális" fényerőt szolgáltatni, de most, hogy mondtad, kellene egy olyan is, amit, ha bekapcsolok 20 mp-ig, a környéken az összes pocokból vakond lesz, mert kisül a retinájuk!
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
ZozzV6
senior tag
válasz Tamás9x #24689 üzenetére
Alacsonyabb áramon jobb a hatásfoka így elvileg ha ugyanazt az áramot 3 ledre osztod el akkor pár lument nyersz. Valamint ugyanazon az áramon lehet kevesebb hőt termel 3 alig hajtott led mint egy nagyon meghajtott. Bár aki triplát épít az kihajtja a belét mindhárom lednek mert ha lúd legyen kövér és akkor 10-20 másodperc alatt olyan lesz a lámpa hogy nem bírod kézbe fogni de arra a kis időre olyat világít hogy ihaj. Én is nekiállok egy piros S2+-ba majd beépíteni amint megjönnek a ledek meg a többi. Driver egy BLF A17DD lesz aminél a turbó mód annyit ad amit az akku ki bír préselni. Akku Samsung INR1865025R lesz. Ezek már megvannak és az alap lámpa is. Valamint a réz a pill gyártáshoz. Én a lehető legjobb hővezetést akarom elérni így a pill olyan hosszú lesz amennyire lehet és a menet a led csillagtól fog indulni hogy onann már adja le a hőt a háznak azonnal, és egy darab anyagból lesz az egész valamint a csillag rá lesz forrasztva a pillre. Leírást készítek ha igény lesz rá fotókkal megtűzdelve. Ha kell építhetek másnak is mivel eddig nem vettem észre hogy 2db noctigon van egy pakkban 3 ledhez szóval egy maradni fog.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Tamás9x
őstag
válasz Vertigo18 #24688 üzenetére
Én megcsinálom neked, ha megtudom, hogy miben különb az 1 ledes 1000+-os illetve ez a 3 ledes verzió.
Igazából gondolok itt intenzitásra, egy lumen grafikon, vagy használhatósági intervallum.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz WestBam #24687 üzenetére
Nah látod, pl. ez is egy ok, ami miatt te vagy itt a topikgazda... Mert neked 0.2 perc megtalálni, amihez nekem legalább 1 óra kellett volna, ráadásul feladtam volna a felénél!
Öreg vagyok én már ehhez...
Köszönöm szépen!
Akkor most kellene ebből egy részletesebb, "hülyéknek szóló", fehér ledes... Valaki elég bátor?
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Wáááh, valaki lőjön már egy blogot erről a triplásításról! Nem nagyon értek az egészhez, de ha valaki onnan kezdi, hogy "ez itt a LÁÁÁMPAAA elejeeee", és szépen lassan felépíti a blogot, tutira én magam is nekiállnék... Plusz egy gyakran olvastott blog lenne.
Illetve volt itt már valaki, aki megcsinálta, ha jól emlékszem piros ledekkel, az hol is van? Azt is lehetne a könnyebb megtalálhatóság érdekében "blogosítani"...
Illetve még annyi, hogy május egyig valaki tolja be ide, legyen szíves, hogy mi kell hozzá! De azt is nulláról, ha kérhetem!
[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
A Fasttech - en május 1-én(US central time!! szerint ) 15% kedvezmény Mindenre.
Akkukat is szállítanak svéd és holland postával!
Coupon Code: LABORDAY
INFO[ Szerkesztve ]
-
hpsafl
tag
válasz ZozzV6 #24679 üzenetére
Ennek ellenére sokan használják, mert könnyebb forgácsolni, mint a vöröset, mert nem kenődik, és olcsóbb is, meg a mechanikai tulajdonságai is jobbak.
Hővezető képességek:
Sárgaréz 100 W/mK
Alumínium 240 W/mK
Vörösréz 400W/mK
Titán 22 W/mK
Acél 50 W/mKBlogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Kernel
nagyúr
válasz geza844 #24675 üzenetére
Egy fehér LED 3 V körül nyit, ezért kisebb feszültségről csak DC-konverterrel tud működni, de ez ma már egy dolláros lámpánál is belefér a költségbe. Pár alkatrész is elég hozzá.
Akár egy háromlábú IC (úgy néz ki, mint egy tranzisztor) meg egy tekercs (ami úgy néz ki, mintha ellenállás lenne).
Én nem adok ilyesmire, például vettem egy ilyet, nagyon igénytelen AAA minilámpa, mégis világít:
http://www.ebay.com/itm/152031743289
1,2 V akkuról is megy.
A nyomógomb gumi burkolatát leszedtem, utána a nyomógomb szerkezetét satuval és egy távtartóval kicsit megtoltam (épp a kiszedett gumi pereménél felszabaduló helyre benyomva), hogy a gomb műanyag vége jobban kiálljon a lámpából. Így kényelmesebben kapcsolható. A gumi nekem felesleges.
Az acél akasztófül lepattintható, ha úgy jobban tetszik valakinek.
Téli sötétekben, kulcslyuk megvilágítása és hasonló egyszerűbb dolgokra nekem ez is megfelelt.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
MAC72
tag
válasz krisztianAMG #24677 üzenetére
Köszönöm!
Közben jobban átolvastam, valóban írják. -
MAC72
tag
Tudja valaki esetleg biztosra, hogy ebben a lámpában tényleg nincs mode memory ? Most jó áron van vennék egyet, de ha minden bekapcsoláskor körbe kell nyomogatni, akkor felejtős. (számomra nincs ennél idegesítőbb tulajdonsága egy lámpának)
-
geza844
aktív tag
válasz geza844 #24673 üzenetére
Egyébként elvileg nem is tiszta sárgarézből készül a lámpa teste, hanem réz ötvözetből, vagyis bronzból, legalábbis említik a bronz anyagot a hivatalos oldalon.
Ugye itt a driverben is van egy DC / DC konverter, és nem csak 1,5V-ot ad a led-nek AAA elem esetében, hanem akár többet is?
erik365: 3 perc az nagyon korrekt! A sima I3 csak kb. 1 percig bírta 10440-el, aztán kikapcsolt.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz erik365 #24672 üzenetére
És akkor sima AAA elemmel tud 180 lument elvileg?
Bocsi, már látom az Olight oldalán, hogy alapból 180 lument tud a lámpa, de amikor túlmelegszik, akkor visszaveszi a max fényerőt 90 lumenre, és így kb. fél percig tud 180 lumennel világítani.
(L:/dl/upc/2016-04/27/267219_p3gb2pfu9kdzutzl_i3s-cu_photo-11_1.jpg)(/L)
Gyönyörű kis lámpa... csak kicsit drága...[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
Az Olight I3S-ből engem a PVD bevonatos réz verzió érdekelne, de kicsit húzós az ára, szállítással együtt 10.500 Ft. Az már kemény. Ezt kínából honnan lehetne beszerezni? fasttech.com-on csak a sima verziók vannak, de még drágábban adják a imát, mint a leitz-hungaria.hu-nál, amit nem is értek...
Meg még azt nem értem, hogy a sima verzióknál 80 lument ír max fényerőnek a leitz-hungaria.hu, a réz verzióknál viszont 180-90 lument ír max fényerőre, ami nem e azt jelentheti, hogy a réz verzió támogatja a 10440-es cellát? Esetleg jobb lenne a hűtése?
[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
válasz geza844 #24646 üzenetére
Itt elég olcsó.:Fasttech Olight i3e
A BLF kupon kód is működik[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Na ez egy brutál fejlámpa!
ArmyTek Wizard Pro v3 Cree XHP50 Magnetic Headlight Headlamp
Bár azért 95$ az ahh..viszont egy fejlámpából 2300 lumen nem gyenge!
(#24660) zazenke
Nem tették alkalmassá, de nem is az volt a cél. A cél az volt hogy csináljanak egy kicsi könnyű, mindenki által ismert aksival működő zseblámpát.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
zazenke
őstag
és a felfogatása is jobb az ultratacnak. nagy bujtató rés megfelelő falvastagsággal, bár az olight se olyan vészes ezen a területen
-
zazenke
őstag
-
veterán
válasz zazenke #24654 üzenetére
"Output / Runtime -- AAA Alkaline Battery
High
110 lumens / 1 hour"Szóval az Olight többet tud. Ne azt nézd hogy Li-ion aksival mit tud az a ultratac, mert úgy nem csoda hogy 300 lument tud.
Más kémiájú aksival persze hogy többet tud az ultratac. Attól hogy a 10440 AAA méretű, attól függetlenül ég és föld kb. a 2 aksi. Szóval a kettőt nem lehet összehasonlítani.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
zazenke
őstag
az oldalgombos olight lenne a tuti AAA méretben. nem is értem miért nem csinál. az ultratac k18 gyakorlatilag egyedüli a piacon . én legalább is nem találtam mást oldal gombbal
-
zazenke
őstag
válasz WestBam #24656 üzenetére
hát ilyenem is van. és nem ajánlom . bár a 45 lumen már kilegítő vész világításnak de nagyon csúnya hideg fénye van . erősen kék színezete van neki. sőt próbáltam a híres photon mikro fényeket is. igaz csak 4.5 lumen de szép fényűek. és észrevehetetlen picik. csak egy baja van 2 db 2016 gomb elem állandó cserélgetése sehogy sem jó üzlet és nehézkes is
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz zazenke #24652 üzenetére
Ha kulcstartóra kell akkor esetleg nitecore tube? Nekem tetszik az első tesztek után. Jó cucc lesz ez. Nem nagy a fénye de arra amire nem elég arra van elemlámpám
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
zazenke
őstag
válasz WestBam #24642 üzenetére
ezt kulcstartóra nem lehet normálisan feltenni. sajnos még azt is nézni kell hogy milyen anyagból van és mekkora furatú és milyen falvastagsággal van kialakítva a felfogató szeme. . mert olyan is van hogy aluminiumból van kialakítva és olyan vékony falvastagsággal hogy a kulcskarika seperc alatt kidörzsöli és lepottyan
-
Vertigo18
addikt
válasz erik365 #24650 üzenetére
Csak sajnos nem nagyon fejlesztenek... Az utolsó fejlesztés szerintem a led-ek használata volt az égők helyett. Meg a góliát elemek helyett a saját akksi...
De kb. ennyi, megrekedtek a fejlesztésben, nem haladnak a korral, hanem meg akarnak élni a márkanévből.
-
veterán
válasz geza844 #24644 üzenetére
Fényerőbe a minik között ez a legjobb. Olight i3S mini LED lámpa Titanium Gold / Brassy
Bele a kis eneloop pro AAA aksi, és királyság van.
Bár a kis S1-el még mindig nagyon szemezek, mert mikor akartam akkor nem vettem meg. De most lehet inkább ezt kellene a kis i3S helyett. Olight S1 LED lámpa
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Batib
őstag
Egy ideje olvasgatom ezt a topicot, s itteni vélemények alapján vásárolgattam is ezt-azt.
(SK68, S2+, Liitokala töltő)
Most kezembe akadt otthon, egy rég elfelelejtett lámpám. Még a munkahelyemen kaptam pár éve.
Ez egy Mini Maglite Led AA tipusú lámpa.
Nincs rossz fénye, de az S2 mellett elbújhat. Ezért lepett meg, mikor megnéztem hogy 10K felett van az ára.
Két kérdés.
Miért ilyen drága?
Ebbe ugy-e meg se probáljak 14500-as akksit rakni?Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
geza844
aktív tag
válasz geza844 #24643 üzenetére
Most, hogy ezt leírtam, tök szeretnék egy Olight i3s-t
Amúgy most látom, hogy van már i3e is, azt tudja valaki, hogy mi a különbség az i3s-hez képest?
Egyébként a sima i3, és az i3s közötti különbségről van itt egy jó leírás.
Olight lámpát honnan érdemes rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz zazenke #24641 üzenetére
Ha már nyaktekerős, ha már Olight, ha már AAA, akkor én annak ellenére, hogy nem szeretnél még egyszer ilyen lámpát, bátran ajánlanám az Olight i3-at! Nekem évekig volt, imádtam, sose volt vele semmi baj, (sajnos tavaly nyaraláskor elhagytam ) pedig a kulcstartómon lógott, és gyakran használtam. Ha egyszerre nem is sokat, de sokszor, vagyis kapott sok tekerést. Egy kézzel is lehet tekerni simán. Sőt, a végén pár évig egy 10440-es cellával hajtottam, ráadásul védettel, és még úgy is tökéletes volt. Persze max fényerőn melegedett rendesen (majdnem 200 lumen), sőt ki is kapcsolt pár perc után (talán a cella védelme kapcsolt be), de engem ez nem zavart, mert úgy is csak rövid ideig használtam egyszerre. Max 1 percig. Szóval az Olight i3 egy nagyon jó kis lámpa!!
-
WestBam
Topikgazda
válasz zazenke #24641 üzenetére
Az az oldalsó gumibogyó a fejen kifejezetten sz... akarom mondani rossz helyen van így ránézésre. Szerintem jogosak az aggályaid.
Esetleg ha már AAA lámpa akkor a BLF 348 nem jönne be? Most még jóárasítva is lett, full pack 7.99, kuponkód: 348309CM
Szerintem cuki darab⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
zazenke
őstag
egy biztos soha a büdös életbe én még egyszer nyaktekerős lámpát nem veszek .már vagy az ötödik megy tönkre .kontakt hibásak lesznek álandóan takarítani kell a meneteket meg zsírozni is hogy ne szakadjon le róla kínjában az ó gyűrű. most éppen ez szórakozik velem pedig profi extra kis méretű kulcstartó lámpa usb töltési lehetőséggel . rozsdamentes és pöttöm létére több mint 100 lumen.[link] . de ezzel be is fejeztem . most már csak nyomógombos vezérlés még jobb ha oldal gombos. a munkahelyi lámpám is oldalgombos olight sr30 és nagyon bevállt. kulcstartóra sajnos olight nem gyárt oldalgombos AAA méretűt sem ezért most ezt néztem ki . ultratac k18. nem is találtam oldalgombosba más AAA verziót. ez megy 10440 es aksival is 360 lumen csúcsfénnyel. csak az zavar hogy az oldalgombja nincs megsüllyesztve így könnyen beleakad dolgokba és kitépődhet.(így jártam a sunwayman c20c vel , de majd meglátom hátha most szerencsém lesz.[link]
-
G@ben
addikt
válasz geza844 #24639 üzenetére
Nekem is hasonló olcsó tartóm van. 3400-as akksiból kb 1800-1850mAh-t tudok a telefonba beletölteni, de mivel emlékeim szerint 3,3V körül leáll, ezért az akksi még használható a lámpában tovább, mert az 3V-nál kapcsol le. Lehet, hogy a te töltőd kicsit tovább engedi meríteni az akksit, így többet bele tud nyomni.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
geza844
aktív tag
válasz Tamás9x #24638 üzenetére
Tyű, tényleg, az USB 5V-os... egyébként a DC/DC átalakítók elvileg jó hatásfokkal is léteznek vagyis ez önmagában még nem lenne nagy akadály, kérdéses, hogy az ilyen olcsó power case-ben milyen hatásfokú van, és ugye az, hogy a telefon töltő áramkörében is DC/DC átalakító van e, vagy pedig egy sima feszültség osztó, mert az ugye garantálja a nagy veszteséget...
-
Tamás9x
őstag
Annyiban egészítenélek ki, hogy mind2 cella 3,7-es csak a csatolófelület 5V-os 2x van DC-DC konverter alkalmazva aminél csoda ha kijön a 60%-os hatásfok.
Gondolkodtam én is iylen kis PB-n de lemondtam róla. Nekem inkább macera.
-
geza844
aktív tag
Igen, mert a telefonok akkuja is pont olyan feszültségű (3,7V) mint egy 18650-es cella, és a legtöbb telefonban azért nincs 3400 mAh-s akku, szóval egy töltés még simán kijöhet belőle, ami elég nagy segítség ha merülőben van a teló. Mert a mai világban okostelefon nélkül félemberek vagyunk...
Egyébként a kis Boruit RJ - 02 fejlámpát bátran ajánlom mindenkinek aki gondolkozik rajta! Nekem nagyon bejött! Bringára használtam még tél végén (fényerőben agyonveri a sokkal drágább dinamós bringás lámpámat), és a mozgásérzékelős része is frankón működik. Mehet közben nagyon könnyen, gyorsan ki és bekapcsolható egy "integetéssel" Elég masszív is, első nap, mikor kipróbáltam leejtettem a fejemről a betonra (nem húztam meg eléggé a pántját), és alig látszik rajta valami, működik szépen azóta is.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz Vertigo18 #24631 üzenetére
Igen, vagyis igazából gondoltam a power case jó lesz egy praktikus akku tartónak Mivel az egyik akku a lámpában lesz, a másik meg akkor ebben, és ha tényleg kellene, végülis lehet vele tölteni telót, vagy bármi USB-s kütyüt működtetni, vagy ha nem kell lámpa, akkor abból is ki lehet venni az akkut, és azzal is lehet tölteni. Meg van már egy fejlámpám (Boruit RJ - 02), és abból is ki tudom venni az akkut, ha nagyon nagyon kellene valamit tölteni. Szóval azért praktikusnak gondolom ha van az embernél egy 1x18650-es power case. Aztán majd meglátjuk. Készülök megkerülni a Balcsit bringával, és amiatt rendeltem most ezeket. Bár persze jó lenne egy nagy power bank is, dehát apránként... igyekszem alacsonyan tartani a költségvetést, mert gyorsan el lehet szállni, de ezt gondolom itt senkinek nem kell ecsetelni ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz 5-ös kezelő #24632 üzenetére
Jómagam is a harmadikon gondolkodom, kis méregzöldön...
Ráadásul kettőhöz már van "rövidített test", így kellett külön akkukat rendelnem...
-
Vertigo18
addikt
válasz geza844 #24628 üzenetére
Mindegyikkel jól jártál! Gondolom a power case sem azért lett vásárolva, hogy fullra töltsd a telódat, hanem azért, hogyha igazán beüt a c@r és kell kicsit a telóra rátölteni, akkor jó, ha kéznél van. Nálam is van egy, bár az 2 akkus, 10-15 % feltöltésére hamar-gyorsan tökéletes...
LK 100-as tökéletes választás, még egy kicsit lehet lejjebb is tornászni az árát... király, most rendeltem egyet egy kollegámnak, nekem már van.
Akkukról is csak jót írnak mindenhol.
S2+-ra meg nem érdemes szót pazarolni, kiemelt lámpa a fórumban, talán mindenkinek van már egy. Lassan kellene egy ilyen feltétel a fórum klubtagságához, hogy rendelkezni kell ezzel... Egyébként én fém-kapcsolós párti vagyok.
-
Tamás9x
őstag
-
geza844
aktív tag
Na, hát elvileg jó üzletet kötöttem:
- Convoy S2+ $11.19
- 2 x NCR18650B $6.99
- LiitoKala lii - 100 $3.99
- Power Case $1.69Nagyon várom már őket
-
WestBam
Topikgazda
válasz Ciccuka #24620 üzenetére
Direkt bolt megnevezéssel írtam honnan érdemes. Ők azért nem (sok) szemetet árulnak, elég ismert és elismert modellező bolt jó minőségű saját márkás cuccokkal (turnigy).
Amúgy egy kis széf/kulcsos szekrény tényleg jó lehet ha abban van a kis műanyag dobozokban, abban jobbak az esélyeid a tűzkár enyhítésére
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
őstag
válasz jozsi252 #24625 üzenetére
Ezt könnyen kideríthetem, úgy hogy multiméterrel végigmérem az egészet... csak néhány mozdulat. Gondolom úgy is jó ha az akkupakkot mérem: ilyenkor a tényleges feszültség dupláját látni, de ha csak egy akku is túlságosan merülne akkor kiadná, meg gondolom az egészet egyszerre meríti. Egyébként beb*szna ha a Fenix is ilyen lenne, de eddig nem tűnt fel vámpírfogyasztás, de azért kösz a felhívást.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
veterán
válasz SchumiBácsi #24623 üzenetére
Hosszú távon azért ne tárold a lámpába az aksikat, mert hallottam már nem 1x olyat hogy a márkás lámpa lemerítette az aksit.
Ha jól emlékszem akkor d4d fórumtárs járt így egy Niwalker MM18 lámpával. 2V alá merültek a vacsi új MJ1 aksik, talán 1 vagy 2 hét alatt.
Nyilván ez nem azt jelenti hogy minden lámpánál így van, mert természetesen nem, de attól függetlenül nem árt vigyázni.iPhone 16 Pro Max
-
hpsafl
tag
válasz SchumiBácsi #24623 üzenetére
Annál jobb egy pénzes kazetta, amibe a kis 2-es tartókat be lehet rakni, és az tűzálló is, szigetelt is, plusz kulccsal lehet zárni, amit ha elhagysz, akkor kinyitni sem lesz egyszerű
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
őstag
Hogy tud egy 18650 magától begyulladni? Annyiból fontos a kérdés mert nálam most 20db van... 4/8db van 1-1 lámpában, 8db még a facca kis tárolójában, de ha végre megjön a lámpa akkor az is lámpában lesz...
Egyébként barkácsolómániások próbálhatnak olyat hogy ha már úgy is van vagy 10-20db 2férőhelyes tároló, akkor középvonalán 2helyen átfúrva felerősítik valamilyen bútorlap/laminált padló maradékra, olyan távolságra egymástól hogy nyitni azért lehessen, és az egész egy egységes egész lesz Tűzbiztosság nincs, de legalább egy helyen vannak a dolgok.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
veterán
válasz WestBam #24619 üzenetére
Vagy itt vagy index fórumon láttam egy képet, hogy valaki alu dobozt alakított át aksi tárolónak. Olyan formája volt, mint amilyen koffer jár az X60-as lámpához, és abba voltak tartó rekeszek kialakítva, nagyon pöpecül nézett ki. De sajnos nem emlékszek a pontos hozzászólásra hogy ki linkelte.
Ilyen Lipo tasak maradt nekem vissza a modellezésből, csak ugye abba sem lehet tárolni ömlesztve, mert rövidzár lehet a vége.(#24621) bul07
Köszi a linkeket, ezek a dobozok is jól néznek ki, próbálok olyat keresni ezek között ami elég hosszú az aksiknak. Viszont erre nem is gondoltam hogy ilyen kis bizsuk tárolására való dobozkát keressek, azok között sokkal nagyobb a választék, mintha beírnám azt hogy battery storage box, vagy hasonló.
(#24620) Ciccuka
Nem feltétlen csak negatív vélemény van a Lipo tasakokról!
(#24623) SchumiBácsi
Inkább töltés közben/után van rá nagyobb esély, de attól függetlenül inkább csak a nagyon ócska agyonhasznált celláknál fordul(hat) elő. Bár szerencsére nagyon kevés olyan eset van a neten amibe, Li-ion aksi gyullad meg, pl. töltés közben.
Szóval azért elég biztonságosnak mondhatóak ezek. Főleg ha minőségit vesz az ember.
A veszély inkább akkor áll fent szerintem, ha többször túl van merítve az aksi, és úgy lehelnek bele életet, vagy ha esetleg valami ultra gagyi töltővel töltenek ilyen aksit és túltölti. Nem csak 1x tölti túl, hanem rendszeresen. Előbb utóbb egy gagyi cella megadja magát.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
bul07
nagyúr
válasz jozsi252 #24618 üzenetére
Aksi tárolásra
Esetleg ez [link]
Vagy egy rekeszes műanyag példák [link], [link], [link], de van még választék csak korlátos nettel nagyon nehéz válogatni így rád bízom az átnézést [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Ciccuka
veterán
válasz WestBam #24619 üzenetére
A kínai lipo tasakokkal érdemes vigyázni, mert szépen égnek.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
WestBam
Topikgazda
-
veterán
válasz 5-ös kezelő #24616 üzenetére
Csak úgy magától nem hiszem hogy elszáll, szóval attól nem kell tartani. Azért lenne jó ha lenne egy nagyobb tároló, mert pl. bal oldalon tárolnám a lemerült aksikat, másik oldalt pedig a feltöltött aksikat.
18650-es aksiból olyan 15 db.-nál fogok járni h a köv 2 megjön. Szóval jobb lenne nem 2db.-os pakkba tárolni őket.
Legjobb lenne valamilyen alumínium cucc, ha mégis elszállna egy, akkor ne legyem gond. Biztonságosabb azért, Lipo aksikat is így tároltam.G@ben
Ha 2 db lenne nekem is, nem lenne annyira gond. Könnyebb lenne követni ha pl. egyik pakkba lennének a töltött aksik, másikba a töltésre várok. Illetve lenne még egy hely a töltőknek is. Hú ez már túl nagy kérés, egyelőre megelégednék aksi tartóval is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Csaszu2
csendes tag
Nah most felkerült a Sanyo NCR 18650 GA mérési doksija is.
Ezek szerint a 3500 mAh-ás legnagyobb kapacitású 18650-es akkuk között, 2 A felett a Sanyo NCR 18650GA a legjobb akku, 2 A alatt pedig a Samsung INR 18650-35E[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
Ilyet már tesztelt valaki?
http://m.banggood.com/4PCS-MECO-3_7v-4000mAh-Protected-Rechargeable-18650-Li-ion-Battery-p-992723.html -
hpsafl
tag
válasz krisztianAMG #24588 üzenetére
A tríciumos cuccokat nem igazán követem, mert csak pislákolnak, nekem meg fény kell, de nem lehet, hogy a full műanyag ház miatt ilyen olcsó.
A kulcstartóra megpróbálok kupont kérni, de a 20$ az szerintem nagyon kevés, de megkérdezem, hátha lesz valami kupon.
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Kozy10
tag
Eagle Eye X6 Cree XPL – HI V21A 1200LM Akció 18,59$:
[link] -
G@ben
addikt
Gyorsteszt keretében kipróbáltam az S2+t a bicajra szánt szűkítővel és anélkül. Nekem tetszik, a szembejövők se villogtak le, bár összesen hárman voltak és azok is HMCS-k. Telefonnal tudtam iszonyat rossz minőségű képeket készíteni, ha valakit érdekel, akkor nekiállok feltenni őket. Talán látszik belőlük valami...
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Misser #24605 üzenetére
Nekem maga az XP-L + UV + piros LED kombináció jön be nagyon. A Tube-ot a múltkori 4$-os akcióban majdnem megrendeltem, de annyit tud a telefon is, és az is mindig nálam van...
Mondjuk az is jó lenne, ha Gearbesten max 25$ lenne az akciós ára + lehetne rá pontokat beváltani.
-
Misser
tag
válasz krisztianAMG #24588 üzenetére
15-20$ ért én is beneveznék egyre : )
Minél kisebb lámpa, minél nagyobb fényerő kell. Nyugodtaan melegedhet, nálam 1 percnél többet nem nagyon menne egyszerre.
De ennek a mostani ára nagyon húzós.
-
kowik
tag
válasz WestBam #24589 üzenetére
Én most ezt szereztem be. 12.80$
Sajnos részletes tesztet még nem írtam róla.Röviden
előnyok:
-jó minőségű ház
-hibátlan foncsor
-XP-G2 led(16-os csillagon)rendesen beragasztva
-a végén mágnes
-mód memóriahátrányok:
-három mód( 200mA, 800mA, villogó)
-mikrokapcsolóAz enyém már darabokban van, de sajnos nem találok hozzá jó drivert ami mikrokapcsolós.
Ha valaki tud jó drivert belinkelhetné. -
krisztianAMG
senior tag
Ma megjöttek a HG2 akkuk, és az imént értem haza a "próbaútról". Nagyon komolyak ezek az akkuk, itt már érezni a teljesítmény. A második 45 másodperces DD kör után már nem csak kézmeleg volt a C8.
Holnap összehasonlítom a gyári C8-al is a fényét, és megpróbálok használható képeket készíteni.
Sajnos egyelőre csak az OP refit tudom használni, mert az SMO-hoz még nem érkeztek meg a fehér szigetelőgyűrűk. -
kowik
tag
válasz WestBam #24589 üzenetére
Én is nagyon szeretem. A mindennapokban kettőt is használok. Az egyiket munkában XP-L leddel, a másikat XP-G2 vel.
http://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_12403-12403.html
http://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_16521-16521.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest