Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jada00
tag
válasz szaszlaci #248 üzenetére
Hello! Miért 3c maglite, ha alapul az 5 ledes foncsort vesszük, sorba kötve nem 5 meghajtó akku kell?
Azt tudom ,hogy a 5500mah az nem annyi, de még mindig erőssebb mint a 18650es.
A töltővel kapcsolatban tényleg gondban vagyok, de most rendeltem egy pár dolgot DXröl
[link] [link] [link]
plussz egy ilyet [link]
kipróbálás céljábol.
Egyébként mennyire vagy bisztos abban, hogy 180 fokban szórna az egész, mert én azért azt ki fogom próbálni, tehát meg fogom építeni!?
A kérdés az ,hogy a C cellás maglitenak ugyan akkora a feje mint a D nek?
Ha igen akkor rendelek egyet az 5C böl. Maradok a tervnél.Melyikőtök van pest közelében? Az építésnél lehet ,hogy kellene egy kis segítség, nem vagyok szaki, de amit elgondoltam azt véghez akarom vinni,számítok rátok!
-
-
szaszlaci
addikt
Ezek a tükrök méretezve vannak. Ha egy MC-E-t/P7-et teszel bele, kb olyan lesz, mintha nem is lene tükör, csak szórni fogja a fényt közel 180 fokban.
Megmunkálni nagy valoszinűséggle meg lehet, nem fog lapattogzani a foncsor. (Aluval igen ritkán futtatják be, általában ezüst vagy nikkel, ha jól tudom.)Az a 2550-es lítium, C méret, miért nem MagLite 3C?
De ne hidd, hogy 5,5 Ah! Max 3,5 Ah lesz.
Meg a töltőt is meg kell oldani, nem láttam ilyen méretben. +valami erős kell, hogy a 4 darabot ne 2 napig töltse. Vagyis neked kell elkészíteni.De miért is kell neked 5 darab MC-E? Akkor inkább P7, sokkal gazdaságosabb.
Illetve én XP-G R5-öst választanék, darabja 3,3 Watton 367 Lumen, ez a leg gazdaságosabb jelenleg.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jada00
tag
Most mértem le egy D góliát elemet: 30mm széles és 60mm hosszú, tehát a
4D méretü lámpa jöhet szóba. Így is kérdéses a dolog, mert nekem 25cm re lesz szükségem a 21500x5 akku miatt, viszont a 4D méret csak 24cm.
Remélem a végében lévö rugón alakítva el lehet csalni azt az 1centit.
A persely se lesz túl vastag de szerintem pont elég.Uraim, várom az ötleteket, hozzászólásokat!
-
jada00
tag
Nem lehet túl kemény anyag a foncsor, ha hideg vízbe merülve fúrom át egy álványos
fúróval, akkor szerintem kibírja sérülés nélkül! Amúgy is kb 1mm rel kell növelni! A 18650 es akksival hosszabb lenne az egész, nem jó! Sokkal kompaktabb lámpát kapunk ha kissebb. 32.5cm lenne a 18650 essel. Nem mindegy.
A Maglite 3D jó alap lenne, a bele esztergált persely miatt a hütés is elég lenne sztem.
Ahogy néztem a linket amit küldtél, a maglite ba egy az egybe bele megy a foncsor?
Amúgy más már csinált hasonlót, csak ő az akksi tartót is építette,
de szerintem túl hosszúra sikerült![link] -
macikos
addikt
Beteg vagy Persze pozitív értelemben
Kiszélesíteni azt a lyukat azért nem lehet szerintem, mert valószínűleg erre is rá van gőzölve a vékony alumínium réteg, ezért ha hozzákezdesz, akkor ott egyből lejön róla.
18650-es akku is elég, különbség csak az üzemidőben lesz, de gondolom ezt tudod
-
jada00
tag
A maglite 4D lámpa ugy néz ki jó lenne hozzá.
Csináltatnék bele egy persejt , utána jók lennének a C baby akksik! [link]
Hosszra 25cm, lehet elég lenne a 3D lámpa! -
jada00
tag
Erre én is gondoltam, de azon az átmérön lehet igazítani szerintem!
Mondjuk gépmunkával. A kérdés, hogy utána az alaplapon elfér e.Ha össze is jönne ekkora teljesítményhez meghajtás is kéne.
Arra gondoltam csináltatok rézböl vagy aluból házat 5db ilyennek, csak
elég lenne![link] -
jada00
tag
válasz szaszlaci #205 üzenetére
Hello mindenki! Nem túl rég olvasgatom a fórumot és kifejezetten tetszik, nagyon jók a gondolatok! Látom néhányan szeretnek építeni lámpákat. Jó lenne valami brutált csinálni! Szerintetek mit lehetne ebböl kihozni?
Bele lehet e rakni 5x900lm fényeröt?
Vagy mennyi a max?
Az ssc p7 bele megy vajon?[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz lovagisas #239 üzenetére
Tisztelt Doktor úr!
Az én vémeényemet gondolom olvastad már.
Miért akarsz HID fényforrást, illetve erősségben milyen kell? Milyen célra, miyen fajta? (Reflektor, terítsen, bringa, ..)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
lovagisas
csendes tag
Tisztelt professzorok!
Mi a véleményetek ?
1.
MicroFire samurai-IIK3500R 35W HID
Rechargeable Flashlinght kit2.
SterOps SRFB-10 H AEOLUS 35 W
3500 lumen HID Flashlinght kit
CW - chasger+battery -
szaszlaci
addikt
Hi!
Ezek alámpák nem lesznek rosszak, de fullosak se. Az árukat bőven megérik általában.
Első hozzászólásod:
-mini zoomos cucc, nem tűnik rossznak, kipróbálnám, de nem túl erős
-másik zoomos: kicsit zörgős gagyi a mechanika, de amúgy nem rossz. LED hűtése gagyi, azt meg kell benne oldani.
-3.: passz, olvasd a hozzászólásokat
második hozzászólás:
-ultra: jónak tűnik, jó áron
-másik ultra: cr123 elem, ha ezt afényerőt közelíti, kevéske üzemidő lesz, de nem rossz, főleg, hogy az egész lámpa kics. szimpatikusak ezért nekem.
-3.: 1 AA miatt szintén jó, kérdés, hogy mennyit fog azzal világítani. mert kevés rá az esély, hogy növelni és csökkenteni is tudja a feszt, azok a meghajtók drágábbak. De amúgy ha nem akarsz akkuval szórakozni, vedd meg nyugodtan.De amúgy érdemes beszerezni lítium akkut + töltőt. Nem egy hatalmas kiadás, és mondjuk 5 évig nem kell őket cserélni, addig meg rátöltesz mikor kedved van, jó erősek, könnyebb hozzájuk lámpát csinálni, ezért nagyobb lesz a választék. (A nagyobb feszültségük miatt.)
Macikos: van annál a töltőnél jobb is, ami nem csak összesen 0,5 Amperrel, hanem 2x1 A-el tölt. (Tehát 4x erősebb, gyorsabb.) Itt-e, szerintem ez a legjobb 1865 ös töltő DX-ről. Ezeket az akkukat meg lehetne zúzni 3 Amperrel is nyugodtan. (sőt valoszínű többel is.)
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
Az első kettő szimpatikus, ennyiért főleg Mag mini-t ismerem, a háza nagyon jó, de a fénye gyenge
Igen, 2db CR123A-al mennek vagy még az első lámpa, ami 18650-es Li-ion akkuval is.
Ha 18650-es akkusat választasz, akkor abból ez a legjobb: [link] + hozzávaló töltő: [link]
Érdekes, hogy az elsőnél 40-60 perc működést írnak... azt nem tudom, hogy tud lemerülni egy 2500mAH-s akkuval egy óra alatt ezzel a LED-del...
-
szmaron
csendes tag
Nézelődtem még a DealExtreme-n, találtam 3 jobb lámpát, ezek 200-250 Lumen fényerejűek, de sajnos kettő valami CR123A elemmel megy.
[link]
[link]A három közül a legolcsóbbik( $14) a legszimpatikusabb, ez 230 Lument tud, 1 db AA elemmel is megy. Ez lenne az:
[link]Szerintetek a harmadik milyen? szmaron
-
szmaron
csendes tag
válasz lovagisas #232 üzenetére
Hello lovagisas!
Most megnéztem az acélfullánkot, de csak nagyon drága lámpákat találtam. A legolcsóbb is 12000 Ft körül volt. Jelenleg is van egy MAGLITE lámpám, igaz nem LED-es, hanem MINI.
2002-ben hoztam az USA-ból, azóta tökéletesen működik.(2 izzót már elhasználtam )Kösz a segítséget! szmaron
-
-
szaszlaci
addikt
Hát, szerintem a szórása meg valoszinűleg nagyon megfelelő mindenre (reflektor rész és szórt rész is bőven), persze csak tipp, lehet nincs igazam. De általában ez a részük okos a kínai lámpáknak.
30 Watt nyílván nem komoly. Forrsztás nem sok van ezekben, két drót a ledre és kész. Szóval azt tudod javítani. Ára sem vészes.
Viszont nem lesz jó a fényük, ugyanis rengeteg szín hiányzik ezekből a ZengShong ledekből. Mint a neon, azzal se látni rendesen.Ám valóban jó lenne, ha tudnál paypallal fizetni, mert külföldön sokkkal jobb cuccok vannak ennyiért, ingyenes szállítással sokszor. És azok jó leddel vannak, elektronikával 1-2-300 lumennél. Fölötte csak a drágákban van már áramkör.
-
macikos
addikt
-
szaszlaci
addikt
Hát ez fullra hajtva 70 Lm/Watt, jobb P7 100 fölött van, meleg fénnyel. XP-G meg 111. Persze azért örülnék egy ilyennek
Szerintem D bines P7 az egyik legjobb választás most. Vagy az XP-G-k. (Nem sikerül eldöntenem még, de tervezek mostanában egy ilyet vásárolni, meg egy új lámpát építeni vele. Kíváncsi vagyok mit tud.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
válasz szaszlaci #225 üzenetére
Ráadásul az SSC P7 jól tűri a túlhajtást is, 1100 lumenig simán fel lehet vele menni, bár ekkor már 7A kell neki Másik fórumon linkelték is az ezzel foglalkozó CPF-es oldalt.
SST-90 lehetne még jó választás. Alapból tudna 1000-1200 lument 3.2A-en, ha meg később kevésnek bizonyulna, akkor nyugodtan lehetne húzni 2250 lumenig (persze a megfelelő bin-es)
Persze nem olcsó... -
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #207 üzenetére
Tettem korábban egy megjegyzést, ez javításra szorul.
Kapható már olyan SSC P7, ami 3,25-3,5 Volt között képes 2800 mA-en 8-900 Lumen-t leadni, mindezt természetes fehét színnel. Még nem kapható mindenhol, és többe is kerül, mint a többi, de jelenleg ez gazdaságosabb és fényesebb, mint bármely Cree MC-E.
Az más kérdés, hogy kaphatóak Cree XP-G LED-ek, ezek 3,3 Volton 1 Amperral hajtva képesek akár 367 Lument leadni. Jelenleg ez a leg gazdaságosabb a maga 111 Lm/W-jával. Viszont ebből több kell, ha MC-E/P7 nagyságrendű fényt seretnénk.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szmaron
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek! Interneten láttam egy Police lámpát és elég jónak néz ki.(videó is volt) Megéri megvenni? Mik a tapasztalataitok róla? Nem annyira fontos igazából a lámpavásárlás, van egy Mini MAGITE AA-m, kirándulásokon azt szoktam használni.
Előre is köszönöm a segítséget! szmaron
-
szaszlaci
addikt
Nagyon nagy teljesítményűt nem nagyon láttam én se. (Bár szerintem önmagában 7-900 Lumen elég meggyőző, pláne ha reflektor. Keskeny fókuszú.)
Led Lensernek van az X21, 7 LED-es, aolyan 1500 Lumen. Persze az ára elég beteg..Építés kizárva nálad? Vannak olyan tükrök, mint az említett lámbában is van, szépen bele lehet tenni 3-6 LED-et.
Minek ekkora fényerő, csak simán a leküzdhetetlen vágy?
-
szaszlaci
addikt
Nem tudom, komolyan gondolod-e a vásárlást, és mégcsak tippet se tudok adni, honnét vedd, de amit tudni érdemes a HID fényforrásról:
-a régi ívkisüléssel üzemelő kvarc lámpákhoz lehet hasonlítani
-nagy feszültséggel üzemel (emiatt nagyobb az esélye, hogy tönkremegy a meghajtó, meg valszeg nem fog rázni)
-nem csak bekapcsoljuk meg ki, hanem itt felízzik az elektróda (ívkisüléssel megy a plazmavágó ugye..) Vagyis ha kikapcsolod, nem szabad visszakapcsolni, mert az indításnál dúrván kopni fog az izzó fém.
-rövid élettartam az égőre (asszem 500 órát szoktak megadni neki, a LEDes 50-100 ezerrel szemben. És itt már kuka.)
-nem nagyon kedveli a rázást, dobálást
-nem hatékonyabb már, mint egy jobb LEDNagyon nem vagyok otthon a témában, de kb annyi előnye van, mint amennyi fentebb szerepel.
50 ropi a kínai? 15 ezerből veszel 5 darab, 10 Wattos MC-E LED-et, darabja 750 Lumen. Én most tervezek építeni egyetlen ilyennel egy durvább lámpát.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
PHM
addikt
válasz szaszlaci #213 üzenetére
A led maga egy menetes gyűrűvel van rögzítve, a kiszedéséhez
lehet, hogy célszerszámot kell barkácsolnom.
Ránézésre szabványos csillagnak tűnik az, ami most benne van.
Sima üveg van az elején, ennek a cseréjéhez először ki kell varázsolni
a ledet tartó gyűrűt.
Maga a lámpa összesen 4 fő elemből áll:
hátsó kupak a rugóval, elemtartó cső, kapcsoló rész, lámpafej.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
szaszlaci
addikt
Hát, ez nehéz kérés, utánanézek neten. Mindenesetre amint az tudom, nekem mi kell, beszélünk róla.
Tudnál egy linket, ahol megnézhetem alaposabba a lámpát?
Esetleg vedd meg az enyémet. Nem mondom, hogy olcsón adom, de hát valahonnét pénzhez kell jutnom.[ Szerkesztve ]
-
attiLANte
tag
válasz szaszlaci #207 üzenetére
"A nagy tükör a jobb fényhasznosítás miatt jó, úgy tudom."
Nem egészen - nagy tükörből is van olyan, aminek pocsék a fényhasznosítása.
Hagyományos, előre néző LED-es kialakításnál ez inkább az átmérőhöz viszonyított mélységtől függ.
Minél "mélyebb" a tükör, annál kisebb lesz az a fénykúp, ami fókuszálatlanul hagyja el a lámpát. Sajnos általában ez az optikai tengely körüli 40-80°-os fénykúpot jelenti, ahol a legintenzívebb a powerledek fénye. Viszont megvan az az előnye, hogy elég sok szórt fény jut közelre akkor is, amikor a távolba világítunk.
Ha erős, szűk csóvát kell létrehozni, akkor hosszú fókuszú (és a hatékonyság megtartása miatt nagy méretű) tükörre/lencsére van szükség - és olyan LED-re, aminek kicsi a felülete, hiszen ezek arányától függ a létrejövő fénynyaláb kúpszöge. -
PHM
addikt
válasz szaszlaci #203 üzenetére
Nos, ő van nekem:
Kicsit kopottas, de elpusztíthatatlan fémháza van.
Az üvegét cserélni kell, mert karcos, 3 bébielemes, meghajtó
elektronikája nincs, csak egy 0,51 ohmos ellenállás egy kis nyákon.
A powerledet meg akarom belőle tartani, terveim vannak vele.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
szaszlaci
addikt
Nem a tükör mérete határozza meg, hanem a kialakítása és a LED helyzete. Gondolj csak a fókuszálható lámpákra, például MagLite.
A nagy tükör a jobb fényhasznosítás miatt jó, úgy tudom.Amit linkeltem az nagyon megéri az árát, ha tényleg tudja. 8 rugóért állandó fényerejű MC-E lámpa, 2x1865-el nem igazán van, szerintem érdemes figyelni rá. Annyi, mint az általad linkelt Q5-ös. Csak hát ugye mi igaz a valóségban belőlük..
MC-E vs P7: Utóbbi sokkal roszabb hatásfokú, hisz az 5-7000 Kelvines fehér LED-je 13,4 Watton tud 750 Lument. Szemben az MC-E-vel, ami 9,8 Wattal leadja már. Oka az alacsony égésfesz. (3,5 vs 4,2 Volt).
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Az a kicsi Aurora is hasonlóan szórni fogja a fényt, mivel kicsi a reflektora. Amit te akarsz, tehát hogy messzire és viszonylag szűken világítson, ahhoz olyan lámpa kell, aminek nagy a reflektora, lehetőleg parabola keresztmetszetű és sima felületű a foncsora.
Tehát ilyesmi:
[link] és ugyanez fekete színben: [link] Ezeknél kevés a szórás a reflektor miatt.
Az se lehet rossz, amit szaszlaci ajánl, meg az ugye az MC-E LED miatt erősebb is. Ennek van SSC P7-es változata is [link] , de mindkettőnél ugyanúgy lesz szórás is oldalra, a LED kialakítása miatt és mert nem sima a reflektor. Esetleg még ez lehet jó: [link]
Ha a helyedben lennék, nem tudnék dönteni A legjobb persze az lenne, ha vennél egy WF-800-at, beletennél egy SSC-P7-es LED-et
-
szaszlaci
addikt
Hi!
Nincs valakinek eladó ilyen lámpája? Nem kell működnie, a váz kell átépítés céljából.
3 bébi (C) elemes Police 12 Watt jelzésű lámpa.
Természetesen fizetek érte.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest