- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Milyen routert?
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
"A hozzávetőleg kétezer oldalas megállapodás teljes szövegét várhatóan a következő napokban teszik közzé. A Downing Street csütörtöki tájékoztatása szerint az átfogó egyezményen belül vám-, illeték- és kvótamentességre épülő szabadkereskedelmi megállapodás is létrejött.
Boris Johnson miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: ez az első ilyen jellegű szabadkereskedelmi szerződés, amelyet EU külső országgal kötött, és mindkét fél számára ez az eddigi legnagyobb értékű kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás." (forrás:444.hu)
Jól értem, hogy ez azt jelenti, hogy az Angliából vásárolt dolgok mégsem lesznek vámkötelesek?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Én is visszaírtam, hogy ilyen nem létezik és egyébként mobil applikáción keresztül vásároltam, mint ahogy mindig, és minden más esetben tudtam ügyet indítani ha sérülten kaptam a terméket.
Nem, semmi magyar vonatkozása nem volt, egy angliai eladó…
Még nem próbáltam, majd otthon gépről, ha így lesz, akkor megint írok ennek az eBayes ügyfélszolgálatosnak.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Hát ezaz, ezt nem értem én sem.
Bemásolom ezt a részletet a e-mailből:
“Zsolt, I checked all the details of your account and found out that you have purchased the item in eBay Hungary website which is generally not support by eBay Customer Support system and the eBay Money Back Guarantee Program; ”[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Írtam az eBay ügyfélszolgálatnak, azt a választ kaptam hogy azért nem tudok elemet visszaküldeni, mert a magyar webszájton keresztül vásároltam.
Azt javasolták hogy a PayPalon indítsam el az ügyet, és hogy ők mindenben segítenek továbbra is.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Okt 28., De akkor eddig nem is tudok a vásárlói védelem keretében semmit sem tenni? Az eladónak hiába írkálok.
Sejtem, hogy a DPD- nem fog nekem fizetni, de legalább valahol elindítottam az ügyet. Igen, PayPal-lal fizettem.gyulaszu: persze, ez igaz, de eddig még mindig bizonyítóerejű volt. Volt már több ilyen esetem is és vagy az eladótól vagy az eBaytől visszakaptam a készülékek árát, ez az első hogy nem tudok semmit tenni.
-
senior tag
Köszi!
Próbáltam már honlapon keresztül is intézni, sajnos ugyanez a végeredmény bármit is csinálok, bármelyik ebay oldalra jelentkezek be.
Az ebay szerint kézbesítve van, mégpedig szeptember 26.-i dátummal, amikor is a Transglobal express- től a DPD-hez került.Tudom, hogy a GSP nem egy szállító cég , de ez nem Pitney Bowes-os szállítás volt szerintem, bár ez most ebből a szempontból teljesen lényegtelen.
Megpróbálom most a DPD-nél elindítani az ügyet, de nem tudom mire fogok menni, mert az eladó nagyon nem együttműködő és folyamatosan engem rágalmaz hogy én ezt direkt csináltam mert az ő pénzét akarom visszacsalni. Még azt is mondja hogy a kicsomagoló videót én meg hamisítottamMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Sziasztok, iPhoneos eBay alkalmazáson keresztül vásároltam egy kávéfőzőt Angliából. A csomag kívülről sértetlen volt, de a kávéfőzőnek a rozsdamentes acél háza deformálódott, kvázi használhatatlan az egész úgy ahogy van. Nem valami kemény dobozba volt csomagolva, és kitöltő anyag sem sok volt belül, valószínűleg valami nehéz dolgot rá pakoltak és ez okozhatta a sérülést. Vásárlás után az eladó figyelmét direkt felhívtam arra, hogy gondosan csomagolja be a terméket. Rutinos vásárló vagyok, így az egész kicsomagolási folyamatot videóra vettem. Jeleztem az eladó felé a problémát, de teljesen elzárkózik mindentől, sőt azt állítja hogy én rongáltam meg a kávéfőzőt direkt, pedig a videóban jól látszik az ahogy sérülten kiveszem a dobozból. Szeretném elindítani a folyamatot, hogy megkapjam a visszatérítést, de a “Return The item” gombra kattintva az alábbi ablakot dobja ki :
Igazából nem értem, hogy miért az amerikai oldalra hivatkozik benne?!
Mit tehetek?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
H nincs még licit egy terméken, akkor az eladó be tud állítani "buy it now" árat?
-
senior tag
Történt egy olyan, hogy vásároltam egy terméket, viszont nem volt feltüntetve Magyarországra postaköltség de megbeszéltem az eladóval hogy elküldi és hogy mennyiért. Vásárlás után kértem tőle pénzbekérőt, el is küldte, rányomtam a fizetés gombra. Az eBay szerint kifizettem a terméket, viszont a PayPal számlámról nem vonta le a pénzt, nem is látok semmilyen erre utaló, esetleg várakozó tranzakciót és az eladó is reklamál, hogy miért nem fizettem még?! Ilyenkor mi a teendő?
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
Megjött ma egy használt kávéfőzőm Angliából. A csomagoláson nem volt külsérelmi nyom, ezért átvettem. Kibontás után kiderült, hogy a víztartály törött (darabja mellette a dobozban), majd beüzemelés után pedig az, hogy orrán-száján dől a víz a belsejéből, a biztonsági szelep csőcsonkja szintén eltört. Véleményem szerint nem gyengén dobálhatták és bár szerintem jól be volt csomagolva, ki volt tömködve körülötte, sok volt neki. A GLS honlapján fehéren feketén le van írva, hogy ha kívülről nem sérült a csomag, akkor az eladóval kell ezt rendezni. Ennek mi a menete azon kívül, hogy privát üzenetben leírtam neki a tényeket, képekkel és videóval alátámasztva?
-
senior tag
Persze, megbeszéltem! De nekem nem számla kell róla, hiszen magánembertől vásároltam. Írtam miután megnyertem, hogy állítsa be a postaköltséget, hogy tudjak fizetni, de azt írja, utólag már nem lehet ilyet, küldjem paypalon vásárlás ellenértékeként az egész összeget...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Azóta váltottam vele pár levelet. Azt írta, hogy nem fizet vissza nekem semmit. Azt ajánlotta fel, hogy küldjem vissza, ő visszaküldi az árát, teszteli és ha tényleg hibás akkor vissza utalja a postaköltséget is.
Ebbe én nem igazán mennék bele, mert nincs biztosítékom, hogy tényleg visszafizeti, mert mondhatja, hogy nála jól működik.
Megírtam neki, hogy mivel nem tudunk megegyezni, elindítom a case-t. Veszteni valóm nincs, úgy gondolom...Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
50 €-t az ide+vissza küldésre értettem.
Az eBayen nem volt megadva Magyarországra szállítási költség, küldtem neki üzenetet, hogy szállítja-e Magyarországra és mennyiért?! Ott írta meg nekem hogy igen, 22,3 €.
Miután megnyertem a licitet, nem tudtam fizetni, mert nem volt megadva a terméknél szállítási költség, elküldte a PayPal os e-mail címét, és úgy fizettem ki neki pénzküldéssel, vásárlás ellenértékeként.
Ez volt a termékleírásban:
“Technisch einwandfrei.
Optisch altersbedingte Gebrauchsspuren (Kratzer vor allem auf der Spiegelfront)
Inklusive Messlöffel, Tamper und Tamper Gummi.
Professioneller Siebträger (kein Plastikauslauf)
Tassenablage beheizt.
Milchaufschäumdüse.Privatverkauf ohne jegliche Art von Gewährleistung oder Garantie und ohne Rückgaberecht”
Azt hogy pontosan honnan folyik a víz, az valóban csak a burkolat leszedése után látszódott, viszont az alábbi képen jól látható a korábbi folyások eredményeképpen képződőtt Vízkő, ami ből egyértelműen látszik hogy ott nem rendeltetés szerű helyről folyik a víz…
-
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam eBayen Németországból, magánembertől egy kávéfőzőt. Tegnap jött meg. Kiderült hogy hibás a készülék, a kazánjából szivárog a víz. Látszik is rajta, hogy ez már nem újkeletű probléma, mert a folyás nyomán vízkő lerakódások vannak. Az készüléket úgy hirdette, hogy technikailag tökéletes. Írtam az eladónak, hogy mi a helyzet és hogy kb. 30 € megcsináltatni és szeretném ha ezt ő kifizetné. Ő azt írta hogy nem szeretné kifizetni, náluk semmi baja sem volt a kávéfőzőnek, küldjem vissza, de csak a kávéfőző vételárát fizeti vissza, a postaköltséget nem. Viszont ebben az esetben bebuktam az ide és oda postázás költségét is, ami kb. 50 €. Mivel nem fogunk tudni megegyezni, szeretnék egy case-t elindítani az eBayen keresztül, (mert idáig még csak privátban leveleztünk egymással). A kérdésem az lenne, hogy vajon ilyen esetekben hogy szoktak dönteni, illetve az hogy írhatom-e magyarul a case-ben a probléma leírását, vagy az eladó nyelvére kell lefordítanom Google fordítóval ( eddig is úgy leveleztünk)? Előre is köszönöm a választ!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.