-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Remekelek28 #80499 üzenetére
Nem értem amit írsz, szerintem rosszul értelmezed a bid cancel és reklamáció két külön vonal.
Amit reklamálni akarsz annak valószínüleg lejárt a reklamációs időablaka, ha azt
PayPal-on keresztül fizetted ott természetesen van lehetőséged reklamálni.
Amannál meg törölte az eladó a liciteteket, nem ellened irányul szerintem. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Van kb 6 megrendelt termékem az ebayen és mind a hat esetében jöt egy email,hogy
Dear eBay Community Member,
The bid that you entered for the item (273559194865) has been cancelled. You can view the reason provided for the cancellation by selecting the (bid history) link from the individual item page.
Please be cautious if you are contacted about purchasing this item after the bid has been cancelled and as always avoid paying for your eBay item using instant wire transfer services through Western Union or MoneyGram as these payment methods are unsafe when paying someone you do not know.Illetve a resolution centerbe belépve a következőt irja egy termékre,melyet meg szerettem volna reklamálni.
You're no longer covered by eBay Money Back GuaranteeLétezne,hogy megvonták a visszatéritést töéem? Kb 4-5 tételt reklamáltam ez évben ,de kb 40 tételt rendeltem..
Attól még paypalon él a visszatérités? -
Igen tekintsd annak.
Nem tudom milyen súlyú és méretű és értékű ez és azt sem hogy mihez viszonyítasz árat, mert az értékbiztosítás az normál Royal Mail esetén is sokat dob rajta, de ez az eladó ennyit adott meg szállítási költségnek, a GSP csak módszer, a költség az az eladó által meghatározott összeg. Itt GLS futár hozza ki.
Persze van olyan is hogy kedvezőbb a vételár és az eladó kompenzációt tesz a szállítási díjra.
Abban azért igazad lehet hogy vastagabban fog a ceruzája, mert nem szokott több lenni mint egy Royal Mail küldemény díja, sőt kevesebb, annak ellenére hogy futáros szállítás. Nálam az sem érdekes hogy ez időben egy kicsit több, mert a GLS biztonságosabb mint a sima posta, így inkább ez legyen. Az eladók is azért küldik így inkább mert egyértelműen biztosítva van elvesztés esetére, nem kell könyörögni a Postának. -
Veron
addikt
Világos, hogy nincs vámkezelés.
Akkor a kiírt összeget fizetem esetemben szállítási költségnek? Tehát ez nem egy maximális összeg, ami a szolgáltatások függvényében kevesebb is lehet?
Így viszont szállítási költségként szeintem sok a 40 font. Hasonló termékeket fele ennyiből szoktam ideszállítani. Ráadásul lassú is, mert kb. 2 hét szállítási időt prognosztizál. -
válasz
goku888 #80492 üzenetére
Teljes útmutató nincs, de néhány lépés az Összefoglalóban található, illetve a topikban is vannak ötletek.
8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat
8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek.
Azt kell eldöntened hogy melyik oldalon akarod feladni, mert van némi eltérés. Célszerű hogy legyen PayPal fiókod ami teljes jogú hogy tudj fogadni bármely devizában vételárat.
Át kell gondolnod a vevőhöz való eljuttatást, sajnos a Posta árai emelkedtek és nme mindig ők az olcsók.
Nagyon részletes leírás és jó képek kellenek arról amit eladsz, hogy ne lehessen abba belekötni hogy nem azt kapta meg ami hirdetve volt. Az eladási árban kalkulálj úgy 18% költséget, mert az eladás után jutalékokat kell fizetned, természetes hogy ezt a vevő fizeti ki a vételáron keresztül, nem pedig te a saját zsebedből finanszírozod. -
Sanya0202
újonc
Sziasztok!
Töröljétek a hozzászólást, ha nem ide illik, de a google keresésem ide irányított, de ahogyan beleolvastam a fórumba, lehet valaki tudja a választ.Arra lennék kíváncsi, ha egy rokonom Amerikából küldene nekem egy laptopot, ami bőven a határértékek fölött van, az megúszná a különböző díjakat? van valakinek tapasztalata?
-
goku888
tag
Sziasztok
Szeretnék Ebayen árulni egy termék és szeretnék segítséget kérni hozzá hogyan kell fel tenni -
catroot
veterán
Így már világos
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
-
válasz
catroot #80488 üzenetére
Nem. Ha svéd postás a számod és mondjuk Kínából jön, akkor 2 érkezés van, első amikor megérkezik oda, a második amikor megérkezik ide. Gondolom neked az első lesz még. Némelyik nyomkövető rosszul írja. De az összes Kínából küldött és más nemzeti posta esetén ez így működik, előbb az adott országba kell elérnie hogy onnan továbbítsák ide, nem direkt jönnek, azok csak a CN végűek, ha postai azonosító.
-
rednifegnar
senior tag
-
Az év végéig nincs vámolás, bár azt látod kiírva, de a szállítási díj a 40 font EZóU-n belül nincs vámolás eljárás.
Az hogy GSP alá tartozva szállít az eladó nem ezt jelenti hogy még vámolni kell.
Angliából majd január 1-től lesz érdekes a szállítás, de talán csak annyi hogy akkor ez díj tartalmazza mahjd az áfát is, a Pitney Bowes nem számol fel külön díjat érte
Hihető a díj is, attól függ hogy mit, milyen szállítási módnak megfelelően és milyen értékben veszel. Nem posta szállít így ne azt a díjszabást nézd. -
catroot
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha a megrendelt termék az eBay szerint kiszállásra (Your item has been delivered) került?
Természetesen nem kaptam semmi csomagot.
-
Veron
addikt
Nekem a GSP még mindig nem világos. Egy terméket vennék meg fix áron Skóciából. A szállítási költség kb. 40 font, ami marha sok. Vámolni pedig nem kell.
Kérdésem, hogy minden esetben a kiírt összeget fizeti a vevő vámeljárástól függetlenül? -
válasz
férfiállat #80482 üzenetére
-
férfiállat
tag
sziasztok!
1-2 reklamálást szeretnék tenni, de ha rákattintok a summary-re akkor nem hoz be semmit. -
Igen, vissza kell adni a pénzt, hiszen a termék nálad van. Akkor lenne veszteséged ha a vevő nem fizetett a szállításért és te úgy küldted el, viszont ha csak pénz ellenében adja át neked a szállítási szolgáltató, azt kérhetnéd a vevőtől, de élő szituációt hogy ebben az eBay hogyan segítene én eddig nem láttam. Ha rákeresel az eBay is ezt írja. De mind az eBay-en, mind a PayPal-on én jelezném hogy a refund nem az én hibám miatt történik.
Adott esetben lehet hogy célszerű megvárni a vevő jelentkezését, esetleg gondold át ezt is. -
parkr
őstag
úgy néz hogy visszajön egy csomagom [link]
ilyen esetben (címzett nem volt elérhető, nem is kereste postán a csomagot) köteles vagyok refundolni?
én teljesítettem a részem, sőt még írtam is neki üzenetet hogy menjen a postára a csomagért. -
válasz
Remekelek28 #80478 üzenetére
GDPR miatt nem kapod meg, illetve az eBay tavalyelőtti új szabályozása. A PayPal-on megvan az azonosító.
-
Remekelek28
őstag
Üdv
Korábban,ha rendeltem ebayről,mindig megkaptam a visszajelző ebay,vagy paypal emailben az eladó email elérhetőségét. Ezt már nem kapom meg? Hogyan tudhatnám meg? Mert ilyenről ebayen nem szabad beszélni. -
-
GAbre
veterán
Üdv!
Ha van olyan,hogy "reciprocal feedback."
De ha rákattintok nem történik semmi,csak eltűnik,ha frissítem az oldalt újra meg tudom ismételni,de semmi.
Elvileg nem hagy semmiféle hasonló visszajelzést,és ha próbálok én hagyni,akkor is csakis pozitívat enged,mint,ezen opció aktiválása nélkül is.
Akkor tudja valaki mire jó ez? -
Locsi
senior tag
Van egy kis gondom az ebay-nél. Vettem egy gyűrűt június 25-én. Az eladó a mai napig nem adta fel, ráírtam, hogy mi a helyzet, de nincs válasz. Vitát akarok nyitni az ebay-nél, de nem tudok, mert azt írja, hogy a termék úton van, és azt írja vegyem fel a kapcsolatot az eladóval. Paypal ugyanez, avval a csavarral, hogy menjek az ebay-hez. Hogy a fenébe jutok a pénzemhez? Köszi, ha van valami tipp.
-
-
válasz
Sanya595 #80465 üzenetére
Az egyik leglényegesebb hogy lehet alkudni az árból ha Preisvorschlag senden gombra kattintasz, lehet hogy azt a 7,68 €-ot ami a 150-en felül van elengedik. Tapasztalatom szerint 10 %-nál többet nem szoktak, de persze elsőre írhatsz 142 €-ot is, mert még 2 alkalommal emelhetsz az ajánlaton, egy megkötése van a dolognak, ha elfogadja az eladó akkor kötelezve vagy a kifizetésre.
Teszel ajánlatot és azután ha elfogadja kapsz egy értesítőt és azután lehet fizetni.Ha nem akarsz alkudni, akkor meg Sofort-Kaufen és fizeted a 157,68+20 € szállítási költséget, az előzőnél is 20 € a száll.költség azt nem érinti az alku lehetőség.
Remélhetőleg van PayPal fiókod és ahhoz bankkártya rendelve, mert úgy lenne a legjobb kifizetni. Az eBay-n belül megy majd a fizetés, mert akkor a két fiók össze kell hogy legyen rendelve.
Üzleti eladó, így biztosítania kell az EU-s fogyasztóvédelmei dolgokat, de az meg is van 14 nap visszaküldési lehetőséget látok, de más garanciát nem.
-
Sanya595
senior tag
Sziasztok.
Soha nem rendeltem még az Ebay-röl és azt sem tudom mit és,hogy kell.
Viszont most szeretném megrendelni ezt :
[link]
Tudnátok nekem ebben segíteni? -
válasz
Remekelek28 #80462 üzenetére
TAX az a vám, a VAT az áfa. Valójában 0% vám van rajta, így igaz hogy 100% TAX FREE!
Nincs arra utaló bejegyzés hogy Hong Kongból ide Mo-ra áfamentesen kapnád meg. Sőt a szállításnál a help egy kicsit arra utal hogy a helyi dolgok befolyásolják ezt a 100% free-t. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Szerintetek ez az eladó biztosan meg tudja úgy oldani a szállitást,hogy ne kelljen vámot fizetnem? Ha jól veszem ki azt irja.. https://www.ebay.com/itm/New-UNOPENED-LG-V30-US-Cellular-US998-6-0-LTE-Smartphone-128GB-Cloud-Silver/333219334136?hash=item4d956b87f8:g:B-8AAOSwytpc83sp -
válasz
grizlisandor #80459 üzenetére
Ha "felhasználod" akkor már nem lehet visszaküldeni.
A többihez: Összefoglaló 4. b) és 18. pontok. A 8.b pedig a visszaküldés módszereihez -
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Rendeltem a német ebay-ről 6 Euro+postáért egy műszerre kijelző védő üvegfóliát. Ma hozták ki, de sajnos nagy a kijelzőre, ezt dokumentáltam refound fülön az eladónak, szöveggel, képekkel. Jött az ebay reakció, hogy küldjem vissza.
Azt nézegettük, hogy talán a műszer burkolata és a kijelző között van hely, talán ha fel tudom tolni a fóliát, akkor jó is lehet. Gondolom, a próba után már nem küldhetem vissza(?), mert ugye kuka a fólia.Küldjem vissza és heló? Visszaküldéssel kapcsolatban, ugye elvileg térít vissza valamennyit a posta összegéből az ebay vagy a paypal, azt hogy kell intézni?
-
ugri77
csendes tag
Köszönöm a segítségedet!
Egyébként kb 1 hónapja nagy a kavarodás az EBAY oldalon :
- nem jelent meg alapból a Case / csak Resultin centerben keresve /
- "free" szállítású termékekre keresőben több dolláros szállítás díjat ad meg ..ha megnyyitom a terméket akkor már FREE a szállítás . (így nem adja ki összes-költégben emelkedőre a találati-sort ) -
ugri77
csendes tag
Fierfox amin próbáltam most . EDGE és Explorene sem adja másként azzal is most próbáltam ( most töröltem a süti , előzményt mind a 3 ban de a helyzet változatlan )
igen 12 Casem volt mert összevártam többet a Covid alattiakból ( 50 ből volt 12 case , amiből 11 lezárult )
Mobilon APPAL sem ad 3 gombot -
válasz
Robyka #80451 üzenetére
Én nem hiszek neki. Nem emlékszel hogy miként tetted bele a dobozba, hogy összhangban van-e tényleg a sérülés? A dobozon legalább 6-7 cm mély és 15-20 cm hosszú maradó károsodás (benyomódás) kell ilyen sérüléshez és ugyan miért nem csinált videó felvételt mert amivel a képeket csinálta az képes lett volna rá.
Ha nem írta hogy mit szeretne akkor rá kell kérdezned, de ne lepődj meg ha pofátlan kérés ad elő, találkoztam már ilyennel, nem küldi vissza, de a teljes vételár kell neki.
-
válasz
Mr.Csizmás #80452 üzenetére
Akkor ez csak megoldódik, nem igazán emlékszem ilyen szintű hibára az elmúlt években.
-
Robyka
aktív tag
A karton doboz aljára kemény fa lapot tettem, olyan mint a rajztábla, és az egész erősítőt körbe raktam hungarocellel, és a tetejére is tettem.
Csomagolásra fogta a sérülést.Képeket küldött. Ilyen szöveggel:
Good evening.
Have you read my e-mail regarding damage to the amplifier during transport due to poor packaging.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest