Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
borkarico
aktív tag
Hali
Ha DHL-el rendelek csomagot USÁból 190$ értékben azt nem vámolják ugye???
Ha sima USPS-el jön akkor vámolják csak??
amúgy cipőt szeretnék, nem tudom mennyire szigorúan veszik azokat.... lehet átmenne ingyé vámon USPS-el is???
köszi&üdv.
Powered by iPhone 14 Pro Max
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Yen
csendes tag
Amerikából rendelném...
Megpróbáltam a .de-n is de ugyanaz az eredmény... Pedig csak egy nyomorult bicskáról van szó. Nevetséges... -
dudikpal
senior tag
válasz Mr.Csizmás #14788 üzenetére
Mi egy damaszkuszi kést úgy rendeltünk ebayről, h nem volt összeszerelve.
Tehát a nyele nem volt ráragasztva a pengére, valamint a penge sem volt megélezve.
Így eljött gond nélkül.
Bár ez bicskánál nem szerencsés -
Yen
csendes tag
Üdv Úrak!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy kinéztem az e-bay.com- on egy szép kis spyderco-kést magamnak.
Erre amikor már kattintanék a fizetés Pay-pal-el gombra, akkor kiírja, hogy:Dear Buyer
To prevent the circumvention of the eBay.co.uk and eBay.ie Weapon and Knives policy, it is not possible for you to bid on, or buy this item.
Thank you for your understanding.
eBay Trust & Safety
De most akkor egy nyomorult bicskát sem tudok megrendelni???
Van erre valami megoldás?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #14779 üzenetére
Hallottál már az etsy.com-ról? Itt saját készítésű cuccokat árulnak. Talán jobb hely ilyenre, mint az eBay.
⭐ Stella
-
dudikpal
senior tag
válasz Winner_hun #14780 üzenetére
Na ezér kell az ásóhoz is használati útmutató lassan
-
Winner_hun
titán
-
Mr.Csizmás
titán
üdv üdv,
ebayen hogy tudnék feltenni egyszerre több dolgot? konkrétan 7 db gyöngyfűzött állatkát kellene felrakni, és talán kisebb meló lenne egyben, mint hét különböző darab aukciót felrakni...
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kovy79
őstag
Oké, köszi, el is ment a cucc.
Remélem nálam sem lesz több gond (ha már a rendelt termék nem volt jó...)!(#14771) Winner_hun-nak ment.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Taru
tag
válasz StillFlying #14776 üzenetére
Csomagszállítók biztonságosak,de drágák. Persze ha fontos amit rendelsz akkor megéri, és kis szerencsével az eladót rá lehet beszélni, hogy azzal adja fel (persze úgy, hogy te fizeted).
-
StillFlying
csendes tag
válasz StillFlying #14762 üzenetére
Akkor senki nem tud biztonságosabb kézbesítési módot?
-
bag
tag
Na ma felhítam a DHL ügyfélszolgálatot és kiderült hogy a csomagom azért áll mert arra várnak hogy a vámügyintézéshez szükséges papírokat küldjem nekik. Kár hogy nem kaptam meg őket semmilyen formában. Adtak egy elérhetőséget akinek írtam hogy ugyan küldje már el a szükséges doksikat mert nem kaptam semmit, a csaj elküldte és benne a bizonyíték hogy ők tényleg megkapták 24-én. Azért nem kaptam meg mert rossz e-mail címre küldték ezt az értesítést.. Ennyire nehéz lenne egy mail címet normálisan kezelni? Miért nekem kell a csomag után kajtatni, miért nem képesek felhívni az embert ha valamit nem értenek? Most ha ezek után még kitalálják hogy fizessem ki a raktárdíjat(3. nap után 3900+25ft/nap/kg) is akkor felgyújtom az irodájukat
Egy ilyen cégtől többet vártam volna, bár gondolom hogy főleg a magyarországi résszel van itt a probléma de ha csak ilyen fogyatékosokat alkalmaznak akik egy mail címet nem tudnak elolvasni akkor inkább húzzák le a rolót![ Szerkesztve ]
ASRock Z790 PG, i5 13600K@5.4 - ALF II 280, 32GB DDR5 6800, Gainward 4070 Ti Phantom GS, LG 34UC79G, Táp: CORSAIR 860AX
-
G@ß!
őstag
Mit tudok akkor csinálni, ha megkaptam egy övet de nem eredeti?
Sajnos nem kérdeztem meg előtte ezt, de ált. ami usaból jön, azok eredetiek... -
őstag
válasz Winner_hun #14765 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Bár már le maradtam róla, de amúgy sem tudtam eldönteni, hogy be válaljam e.
20 Iphone 4 lett volna 5000$+PK. A srácnak sok pozivít "feedback"-je volt, és amig nem jött volna meg a csomag, csak az összeg felét kellett volna elutalnom.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
kovy79
őstag
válasz kovy79 #14768 üzenetére
Megtaláltam. Mail-en nem jött át, de a DX nyitott RMA státuszánál ott volt:
DealExtreme
ORDER # ______
Room 225-226, Block B, Focal lndustrial Centre
21 Man Lok street
Hung Hom, Kowloon
HONG KONGA címzéshez van valakinek képi segítsége?
Vagy így írjam a csomagra, ahogy van?Mod: gondolom ez alapján jó lesz.
Mod2: jól elvagyok itt magamban.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
kovy79
őstag
DealExtreme-hez küldtött már vissza valaki cuccot?
Nem tudjátok, hogy mi az RMA visszapostázási cím?
Kerestem, találtam is, csak az a baj, hogy többet is...Mod: bocsi, hogy ide teszem fel a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
StillFlying
csendes tag
válasz snowdog #14766 üzenetére
Az 56 nap nagyon sok, általában 2-3 hétre kötelező megkapnod, amit rendeltél. Nekem ami cucc elveszett, az sem lehetett mások számára érdekes, mert egy common társasjáték ( ára 10k volt postával együtt ), 2 hetet vártam, írtam az eladónak, hogy mi lesz, erre azt mondta, hogy a Hungary-ba való shippelés akár 3 hónap is lehet, ezért várjak türelemmel. Ezt követte +3 hét várakozás, majd megint írtam neki, kértem a tracking numbert tőle, lecsekkoltam az USPS oldalán, ott pont a megnézésem előtt 1-2 nappal elhagyta az államokat, de európát nem érte el. Vártam még, 1 hetet és végül negatívval értékeltem az eladót ( a csomag azóta sem jött meg ). Balga voltam, mert utólag vettem észre, hogyha nem kapom meg a csomagot, akkor ( 46 nap áll rendelkezésemre a reklamálásra az Ebay-nál postázás után ) visszakaphatom a pénzem. Sajnos csak a hitegetése az eladónak időhúzás volt ( gondolom én ), így lemaradtam arról is. Legközelebb jobban figyelek.
-
snowdog
veterán
válasz StillFlying #14764 üzenetére
Amerikából rendeltem valamit 2011.05.14.-én, és még nem jött meg. Van tracking number, ami nem mond semmit. Ennek ellenére még nem aggódom, mert kaptam már meg árút USA-ból 56 nap után is. Persze nem nagy összegben rendeltem, 40$, de azért nem szeretném ezt sem elveszteni.
Csak azt akartam vele mondani, nem lenne példa nélküli, ha az árú csak két hónap után érkezne meg. Azért nem ez az általános.
-
Winner_hun
titán
válasz KonzolKartel #14761 üzenetére
A helyzet akkor a legegyszerűbb, ha az Európai Unió huszonhét tagországának valamelyikéből hozunk be elektronikus ketyerét, legyen az laptop vagy mondjuk hordozható konzol. Ekkor ugyanis semmilyen vámot nem kell fizetni, az adót pedig a vásárlás helyszínének országában megfizetjük, hazai áfa így már nem terheli a vételárat.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
StillFlying
csendes tag
válasz KonzolKartel #14763 üzenetére
De kaptam, azt hogy elhagyta az USA-t, mást nem. Írtam az eladónak, ő válltig állította, hogy feladata.
UI: Amit most akarok rendelni, az is az USA-ból jönne.
-
őstag
válasz StillFlying #14762 üzenetére
Nem kaptál tracking numbert?
-
StillFlying
csendes tag
Sziasztok! Én egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lehetséges e valamilyen biztonságosabb postai feladást kérni, ami nem veszlik el, ahogy Európa partjait elérte? Sajnos a múltkor megettem, bár nem tudom, hogy csalás áldozata lettem, mert amint elutaltam a pénzt, 10 perc sem telt bele, de az eladó állítólag megkapta a pénzt és fel is adta a csomagot. Azóta sem jött meg, de már nem is várom, csak az összeget sajnálom, amit elbuktam (pedig az eladónak nagyon jó ratingja volt). Eddig mindig megjött minden gond nélkül, de most megint vásárlásra szántam el magam, de ez jóval nagyobb összeg lenne, mint eddig volt (amit most akarok az ~60k postával), de nem merek kockáztatni. Köszönöm a válaszokat!
-
őstag
válasz dudikpal #14760 üzenetére
"#14501) radi8tor1 válasza Real_Necro (#14500) üzenetére
Új
Válasz
Privát
2011-06-17 00:02:24radi8tor1
(PH! addikt)151-700 euró közötti érték esetén 2,5% vámot és 25% áfát kell fizetni.
701-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 25% áfát kell fizetni.Ez EU-ra vonatkozik, de a százalékokat látod."
Én akkor ezt nem értem. A csomagom több mint 5000$ értékű.
[ Szerkesztve ]
-
dudikpal
senior tag
válasz KonzolKartel #14759 üzenetére
Ez lenne a lényege
-
őstag
-
őstag
válasz dudikpal #14757 üzenetére
Nem, nem mond. Gondolom arra gondolsz, hogy az EU-n belül nem kell vámot fizetni.
Ezekszerint nem is érdmes a "gift" jelzővel szórakozni? Nem fogják nekem kinyitni, és azt mondani, hogy fizessek még 200e vámot?szerk.: olvasgattam, ha jól látom 25% vámot vagyok köteles fizetni.
Abban az esetben, ha kinyitják a gift ként feladott csomagom, akkor én azt már meg sem kapom?
[ Szerkesztve ]
-
dudikpal
senior tag
válasz KonzolKartel #14756 üzenetére
Vámunió.
Nem tudom mond e ez neked vmit -
őstag
Hali!
Sok iphonet szeretnék rendelni, több mint 10db-ot, angliából küldenék, de a vámon nem fogják megállítani? Az ember azt mondta hogy ajándék címén küldené, csak ha megállítják az elég nagy pénzveszteség lenne. Van valakinek tapasztalata ezzel? Előre is köszi!
-
bag
tag
válasz dudikpal #14754 üzenetére
Örülök hogy a te cuccoddal végeztek Nekem még mára is a szokásos Clearance Delay van de remélem már hamarosan sorra kerül. Abba meg hogy más mennyi állhat ott nem is akarok belegondolni. Holnap ünneplem a vámon töltött 2. hetet
ASRock Z790 PG, i5 13600K@5.4 - ALF II 280, 32GB DDR5 6800, Gainward 4070 Ti Phantom GS, LG 34UC79G, Táp: CORSAIR 860AX
-
Koczka
tag
Elméleti kérdés, veszek valamit ebay-en 6$ért és a borítékon meg 8$-nyi bélyeg van ?
A bélyeget is hamisziták a kínaiak? És ez már nem az első eset. -
G@ß!
őstag
Az miért van, hogy a usps.com a tracking numberre azt írja, hogy attempted delivery abroad juli 04 8:05, közben meg sehol semmi?!?! (ráadásul ez egy koli, tehát tuti h átveszik a nevem alatt)
-
faresz5
senior tag
válasz Gergello #14746 üzenetére
Nem látod sehol a telefonszámát My ebay/summary/Buying Reminders -ben tudod megnézni a rendelésed állapotát, mikor van fizetve, mikor postázták, stb.
Contact member -nél tudsz neki üzenni, vagy a lap alján is szoktak megadni emailcímet.
Telefonszámot még egyszer sem.
45 napig visszatudod kérni a pénzed ha nem adja postára/nem érkezik meg. -
erfark
csendes tag
Hellóka Mindenkinek!
Annyira új vagyok az eBay-en, mint egy újszülött.
Sgítsen nekem Valaki.
Nyertem egy aukciót az eBay-n. Az összes költség Ł8.99, mivel az eladó angol.
Van egy ilyen az értesítőben:
Email reference ID: [xxxxxxxx]
Ezt a számot be kell írnom valahová? Egyébként paypal-lal fizetnék, ha összejön.
Mit jelöljek be? A"gift"-t? Hogy kérdezzek tőle, ha nincs rendes e-mail cím?
Köszönöm szépen a segítséget előre is. -
Gergello
addikt
Sikeres aukció után az eladó telefonszámát látom valahol? 1 hete kifizettem valamit, sokadik emailt írom, semmi válasz. Kis csomag ikon sem váltott át. Most már felhívnám, hogy mondjon valamit.
Pedig 30 akárhányezres csillagos faszi volt. -
tjb007
nagyúr
Fura volt, hogy a több mint egy hónapja kifizettet "cuccom" még mindig nem érkezett meg.
Írtam az eladónak és kiderült, hogy a június 1 -én kifizetett "cucc" amit ő amúgy postázottnak jelölt meg kiderült, hogy csak július 3. -án adta fel.
Ennyit érnek ezek az értesítések. -
dudikpal
senior tag
Nekem az a gyanúm, hogy attól függ meddig áll a vámon a cuccotok, hogy mennyi gyorspostás(ups, dhl, fedex etc) rendelés érkezik.
Nekem pl tegnap szólt dhl, hogy megérkezett a csomagom, küldjem a doksikat a vámoláshoz.
Egy óra múlva hívtak, hogy vámértékellenőrzést rendeltek el, küldjek még igazolást. Ellenőrzést ugye a vámhivatal kérhet, tehát ők már 1 órán belül elkezdtek foglalkozni a küldeményemmel. Ebből gondolom hogy ezek prioritást élveznek.
Sztem logikusan hangzik. -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Ha valamilyen okból, 2 csomag (azonos címre érkező) ugyanakakkor egy napon érkezik a vámosokhoz, azt ugye külön vámolják, nem vonják össze?
-
bag
tag
7/5/2011 9:08 am Clearance Delay Budapest, Hungary
7/4/2011 8:55 pm Clearance Delay Budapest, Hungary
4:32 am Clearance Delay Budapest, Hungary
7/1/2011 7:54 pm Clearance Delay Budapest, Hungary
6/30/2011 8:20 pm Clearance Delay Budapest, Hungary
6/29/2011 8:09 pm Clearance Delay Budapest, Hungary
6/28/2011 8:24 pm Clearance Delay Budapest, Hungary
6/27/2011 8:59 pm Clearance Delay Budapest, Hungary
3:01 am Clearance Delay Budapest, Hungary
6/24/2011 8:13 pm Clearance Delay Budapest, HungaryVámosék ennyire nem dolgoznak? Lehet rossz pályát választottam...
-
wwhy
veterán
válasz Koczka #14735 üzenetére
Max. nem szeretnéd, hogy áfát fizess
Keletről automatikusan már giftként és 10-20 dollár megjelöléssel jönnek a cuccok;
Az, h a vámos mit néz meg, az már az ő úri kedvén és bal lábán múlik ... mint olvashatod, mindkét esetre van példa (nekem is volt, hogy 38USD után kiróttak mindent, de olyan is, hogy 200USD-s laptop (fel volt tüntetve rendesen!) USA-ból átcsúszott).ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz Koczka #14732 üzenetére
Ha forgalomban van HU-n, akkor néznek egy HUF árat.
Ha nincs, akkor egy USA stb. árat.
Így látják, hogy mennyi a reális értéke egy cuccnak.
Az, hogy ajándék, nem érdekes, mert a HU áfatörvény szerint az ajándék is áfaköteles, kivéve pár spéci helyzetet.Pl. USA-ból nem érdemes 50-60USD-os "használt" telót, notebookot stb. rendelni ... vámoséknál is elég sok fiatal haderő van, akik kb. tudják, hogy adott műszaki termék mit ér.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
KMan
őstag
Sziasztok!
-Rendeltem egy 1 dollaros cuccot Kinabol.
-1 honap utan szoltam az eladonak hogy meg nem jott meg.
-Elado kerdezte hogy kuldje ujra vagy refound?
(ha refound es megis megjonne, akkor tartsam meg es ajandek az o reszerol)
-Kertem a refound 1 dolcsit
-Refound megerkezett
-Egy nappal kesobb a termek megerkezett-Kell feedbacket hagynom, Igen/Nem, es ha Igen, akkor milyen commentet szokas ilyenkor?
Koszi
Udv
Miki
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Koczka
tag
Halihóó
Hány forint/dollártól vámolnak?
-
-
-
ToBeY
nagyúr
A memóriakártyára kell vámot fizetni ha EU-n kivűlröl rendelem?
-
kerobi
senior tag
Reagált a srác, ezt irta:
I lost the change to sell
Lost the selling fee....
You should be tell me before the auction end....!!!!!!!!!!!!Ezt én nem igazán tudom értelmezni...
Ha csinál egy cancel transactiont, akkor nem kell az ebaynek jutalékot fizetnie? Mennyi a jutalék? . Jó lenne ezt rendezni, mert ma adtak utolsó fizetési határidőt Nagyon tullicitáltam, ettől joval olcsóbban is megkapható a tárgy. -
törölt tag
Sziasztok!
Mi van most a posátval csomó csomagom késik hongkongból. Hamarabb megszoktak érkezni, haverom is panaszkodott. Történt most valami rendkívüli?
-
bandus
veterán
mondjuk az eddig rendelt kb 40 csomagomból semmire sem kellet sem áfát sem vámot fizetnem.
mod: természetesen volt olyan értékű, ami beleesett volna ebbe a kategóriába.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tjb007
nagyúr
válasz borkarico #14715 üzenetére
Magánszemélytől magánszemélynek érkező küldemény:
0-45 euró között | vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
45,1 -150 euró között | vámmentes, de 25 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-700 euró között | 2,5% vám + 25% ÁFA kerül felszámításra
700,1-999 euró között | kereskedelmi vámtarifa* + 25% ÁFA terheli a küldeményt
1000 euró és ezen érték felett | kereskedelmi vámtarifa* + 25% ÁFA terheli a küldeménytMagánszemély által megrendelt áru (cég-magánszemély reláció):
0-22 euró között | vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 -150 euró között | vámmentes, de 25 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-1000 euró között | kereskedelmi vámtarifa* + 25% ÁFA terheli a küldeményt
1000 euró és ezen érték felett | kereskedelmi vámtarifa* + 25% ÁFA terheli a küldeményt -
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: USA-ból szeretnék rendelni csomagot (Ebay) és kb. 190$ (135€) értékben szállítással együtt. Kell-e vámot+ÁFA fizetnem érte, vagy nem vámolják meg?
akinek volt már tapasztalata, légyszi segítsen.
köszi előre is.
üdv.
[ Szerkesztve ]