- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Hehe, én meg pont mostanában tértem vissza Nickelhez, ideiglenesen. Közel egy évnyi csak Koreaderezés után feltűnő, hogy jobban bírja akkuval, de jóval lassabb is (szintén Libra 2).
Egyelőre most elvagyok vele, ami nekem valóban hiányozhat Koreaderből az az eszközök közötti progress sync, minden másra elég a Nickel. Mivel azért jobb telefonon is könyvet olvasni, mint nem olvasni könyvet egyáltalán amikor nincs nálam a Libra.
De jelenleg most nagyon bejön, hogy nem kell minden könyvnél tölteni az eszközt, meg az is tetszik, hogy szépen dimmel amikor sleepből felkapcsol a világítás (ez a csicsa funkció mondjuk nyilván nem szempont, azért a QoL fícsörök hiánya érződik). -
Cs1csó
titán
válasz
V.Stryker #27868 üzenetére
Szia, ha jól értem a "gyári visszaállítást", hogy az olvasó visszaállt egy régebbi változatra és azzal működik?
Ez azért nem faja, ha jön ki egy újabb frissítés (a hibás utáni) akkor azt azért tedd fel. Ha pedig csak egy "régi" verziós szoftverrel megy rendesen a frissel nem akkor még a gari előtt azért én visszaküldeném.
(főleg egy Onyx-nál fontos a friss rendszer hiszen erősen Android alapú tehát ha egyéb dologra is akarod használni vagy egyéb app-ot rátelepíteni jobb ha minél frissebb. -
V.Stryker
nagyúr
Helyzetjelentés az Onyx Boox Page csíkozódás ügyében.
A frissítés látszólag nem oldotta meg, de mielőtt leadtam volna szervizbe, adtam egy esélyt a gyári visszaállításnak. Azóta nem produkálta. Majdnem végig olvastam A gyűrűk ura második részét és még egyszer sem jött elő.
-
robi-k
őstag
E-ink (Kalido 3) alapú, alapú asztali PC monitor az Boox-tól, cirka 1.675 EUR áron:
-
Apollyon
Korrektor
Onyx Boox Go 7
Van színes és nem színes verzió, utóbbi ami érdekesebb, ugyanis 7 inch fekete-fehér kijelző stylus supporttal ami azt jelenti, hogy megvan a lehetséges Kobo Libra 2 technológiai utódja, meg majd az eljövendő új Kindle Paperwhite is lehet majd stylusos (lol) bár erre kisebb az esély. -
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #27859 üzenetére
KOReader crashes on launch. Kindle FW 5.15.1.1
Unable to launch Kindle FW 5.17.1.0.3Nem is tudtam, hogy a Pocketbook Kindle szoftvert használ.
Leszűrtél valamit, ami alapján állítod, hogy mennyi hiba van. A nyitott problémákat nézve az első oldalon lévő 25 bejegyzésből 4 nem PocketBook-ra vonatkozik, 4 pedig teljesen irreleváns, mert egész más a kérdés. A második oldalon a 25-ből 8 másik olvasó, 5 pedig más kérdés.
Szóval 50-ből már mindjárt csak 29 az, ami a Pocketbook-ra vonatkozik, de ezek közt is vannak olyanok, amiknek meg közük nincs a KOReader-hez, vagy szimpla user error.
-
csendes
addikt
válasz
Apollyon #27855 üzenetére
Csak mi tartozik a rendeltetésszerű használatba? Van egy optimális működés, amit be lehet állítani mérések alapján: [link]. Ha valaki gyorsabb oldalváltást akar, akkor dolgozhat nagyobb feszültséggel, illetve lehet a többi paraméterrel is játszani de nehéz megmondani, hogy ennek milyen hatása lesz a készülékre. Lehet, hogy nem az e-ink kijelző fog elromlani a nagyobb hőterhelés miatt. Korábban ilyesmit lehetett állítani KOReader-en is: [link]
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #27854 üzenetére
"A nem optimális frissítésről vannak bejegyzések"
Nagyon jókat választottál ki, a második például arról szól, hogy épp a KOReader szüntette meg a problémát ("It went away when I used KOReader"), mert előtte volt ghosting és utána nem. Viszont ezt a menüpontot nem találja ("the whole "Full Refresh Rate" menu is missing") a Boox Mini Tab C-n, és ez a baja...
Az elsőnél meg ugyan előfordult a probléma a 3.2-es verzióval, de a 3.2.1-nél már kijavították. Ez simán a gyári szoftverben is előfordulhat. Volt olyan PB-n is, amikor a gyári szoftver nem volt tökéletes.
Olvass is, mielőtt linkelsz, mert különben nevetségessé válik a hozzászólásod.
-
csendes
addikt
válasz
Helios #27857 üzenetére
Konkrétan mindez ténylegesen a Touch Lux 4-re vonatkozott, mivel nekem is az van, arra telepítettem a koreader-t, írtam ide is egy tucat bejegyzést erről. Többszáz hibajegyet nyitottak pocketbookra. Amit leírtam, az tény
Így van pontosan, hosszan lenyomva felugrik, ha előtte be van állítva. De ha van Cool Reader, KOReader és a gyári olvasó is, akkor a KOReader már nem fogja jól megcsináélni a beállítást. Vissza lehet keresni, leírtam, hogy hogyan lehet beállítani: [link] -
Helios
tag
válasz
csendes #27853 üzenetére
Az eredeti kérdés PD Touch 4-re vonatkozott, melyre Te válaszoltál 5 feltételes általános kijelentéssel több (ténylegesen nem megjelölt típusra vonatkoztatva). Sőt írtad, hogy nem tud alvó állapotba kerülni miatta az olvasó (ami nem igaz). Aztán behivatkozol régi, akár több éves bejegyzéseket is...
Lehet, h amiket írtál illetve linkeltél azok valamikor problémák voltak, vagy bizonyos beállítások mellett előjönnek most is, de vagy javították azokat, vagy a hatásuk nem olyan komoly, hogy egy átlagos végfelhasználó komoly problémába futna miattuk. Például:
- ha bármiért nő a fogyasztás és két hét helyett 12-13 naponta kell tölteni, az azért nem akkora probléma szerintem. (Az issue, amit ennek kapcsán linkeltél, 7(!) éve került lezárásra)
- Egy e-ink Carta kijelző 10 millió frissítést tud a fellelhető doksik szerint (amik sajnos elég régiek és nem találtam frisset). Ha minden oldalnál minden képpont frissülne (ami messze nem így van) vagy lenne valami bug, ami miatt sűrűbb lenne a frissítés, akkor is hamarabb öregszik el minden más az olvasóban, mint a kijelző
- Tényleg csak egy olvasót tudok példának hozni (PB IP4) de ott nem kell rendszerbeállítások közt matatni, a KOreaderben beállítható a fájl hozzárendelés. De az olvasón is a könyv nevére hosszan tapizva felugrik a menü, amiben kiválaszthatom, h mivel nyitom meg. -
Ébri
senior tag
válasz
csendes #27854 üzenetére
Kobon tényleg gyorsabban merül, de régen ez tényleg nagyon rossz volt (napi használattal max. alapszoftver fele, nem napi használattal még rosszabb, mert alvás alatt ébredt fel sokszor). Most újra koreadert használok és ugyan érezhető, hogy jobban merül, de az eltérés nem jelentős, előnyei bőven kárpótolnak.
-
Apollyon
Korrektor
-
csendes
addikt
válasz
Apollyon #27852 üzenetére
A nem optimális frissítésről vannak bejegyzések, például: [link][link]
És ha folyton ghosting marad a kijelzőn, akkor egy türelmetlen flehazsnáló földhoz vághatja, ami már tényleg megrövidítheti az élettartamot (vicc volt)
A kockázat akkor volt nagyobb, amikor a waveform-okat lehetett változtatni. Azóta amennyire tudni lehet, a legtöbb esetben az eszközre bízzák eezt a részt, nem lehet módosítani, ami ésszerű döntés volt: [link], illetve innen [link] a [link] hozzászólás.
De például a suspend alatt a gyorsabb lemerülés Kobo-n is előfordult [link] . Igaz ez időnként az alap gyári firmware-rel is előfordult olvasókon és sok egyéb kisebb-nagyobb hiba is. -
csendes
addikt
válasz
Helios #27851 üzenetére
Nem, ezek nem fltételezések, hanem tények. A KOREader bug tracker-ben megtalálhatóak.
Természetesen van hatása. Például nem is annyira egyszerű beállítani némelyik olvasón, hogy ki lehessen választani, hogy melyik app-pal akarsz megnyitni egy bizonyos formátumot és melyik legyen az alapértelmezett. PB-n ehhez a config file-t kézel át kellett írni és akkor már lehetett választani, hogy KOReader-rel vagy a gyári olvasóval nyíljon meg, illetve így lehetett beállítani, hogy mi legyen az alapértelmezett.
Egyetlen készüléken használsz egy szoftvert, ez alapján természetesen lehet véleményed de nem túlzás így másoknak mondani azt, hogy általánosítanak? -
Helios
tag
válasz
csendes #27842 üzenetére
Már ne haragudj, de ezek erősen általánosított és részint megalapozatlan feltételezések. Kár ilyenekkel ijesztgetni.
(Lehetnek, illetve vannak hibái a KOreadernek is, de ez is egy kifejezetten e-ink eszközökre fejlesztett és optimalizált olvasó alkalmazás. Még akár esetenként jobban is működhet, mint a gyári szoftverek. De akár így van, akár nem, a főbb paraméterekben - pl. akkuidő - a különbségek elhanyagolhatók.)
Az eredeti kérdést tekintve - mint ahogy Bozek is írta – ez egy külön alkalmazás, telepítése vagy letörlése nincs hatással az alaprendszerre
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #27848 üzenetére
És az miért fontos, hogy mi volt régen? A WiFi-t se tudta nagyon kapcsolgatni egy időben, az OTA frissítés így elég nehéz volt. De megoldották azt is. Az a fontos, hogy most hogyan működik.
"Az e-ink kijelző nem optimális módon történő firssítése miatt csökkenhet a kijelző élettartama"
Hogy lehet egy e-ink kijelzőt nem optimálisan frissíteni? Főleg, hogy az operációs rendszert nem írja át, így nem is tud más parancsokat használni, csak amiket az tartalmaz.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #27846 üzenetére
A Verse-t rendeltem meg vègül.
Az eBay - en 113euró volt, kiszállítással együtt. -
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #27842 üzenetére
"milyen változás lesz a könyvek elrendezésében, illetve ha nem tetszik, akkor vissza lehet-e állítani az eredeti állapotot?"
Ez volt a kérdés, ezekre nincs hatással. Nem is azt írtam a válaszban, hogy az olvasóra nincs hatással, hanem hogy az alaprendszerre. PocketBook esetében nem kell módosítani semmit, csak fel kell másolni egy könyvtárat az olvasóra. Kobo esetén más a helyzet, vagy legalábbis régebben más volt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Oldman2 #27843 üzenetére
Teljesen jó. Az oldalfrissítéssel kapcsolatos beállítások is vannak így lehet olyan beállításokat módosítani amivel csökken a fogyaztás.
Nekem mindig megy aludni ahogy be van állítva.
De az e-könyv olvasónál lényegtelen hogy alszik/kikapcsolt/bekapcsolt állapot mert akkor fogyaszt energiát amikor "módosul/változik" a kijelző tartalma pl.: lapozás. De itt is van különbség hogy "teljes" oldalfrissítést csinál az olvasó, vagy csak az adott új tartalmat jeleníti meg. -
csendes
addikt
Lehet bizonyos hatással a KOReader használata. MIvel sokféle olvasótípusra adják ki, illetve rendszeresen frissítik, ezért minden készülékre és firmware verzióra nehéz lenne tesztelni.
Megnőhet a fogyasztás bizonyos típusoknál.
Nem tud a meghatározott idő után alvó állapotba kerülni az olvasó, így gyorsan lemerül
Lefagyhat az eszköz a KOReader indításakor, bizonyos típusnál, firmware verzióknál
Az e-ink kijelző nem optimális módon történő firssítése miatt csökkenhet a kijelző élettartama
Illetve rövidebb-hasszabb ideig bizonyos olvasókon egyáltalán nem múködhetnek a KOReader friss verziói. -
Cs1csó
titán
válasz
gabokagabo #27834 üzenetére
Nem hiszem, hogy lenne értelme. Persze sok sikert. Jelenleg 51k HUF-ért kapható. Azt mondanám, hogy munkadíjjal 20k HUF-ig talán okés. Plusz ugye időkiesés hiszen a javítás idejéig nincs olvasód. De ha 30-40k HUF akkor minek? Veszel egy újat és 2-3 nap alatt megérkezik.
-
zombei
aktív tag
válasz
gabokagabo #27834 üzenetére
Szerintem esélyes, hogy az itthoni cserével GTK lenne már.
Alin egy találat van rá : [link] -
G
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni azoktól, akik használják, hogy a PB Touch Lux 4 -re feltehető-e a koreader és ha igen, milyen változás lesz a könyvek elrendezésében, illetve ha nem tetszik, akkor vissza lehet-e állítani az eredeti állapotot? Üdv!
-
gabokagabo
újonc
Sziasztok
ismertek olyan szervizt, ahol Pocketbook Verse kijelzőt cserélnek? Érdemes egyáltalán cserével foglalkozni? Köszönöm a segítséget
-
zombei
aktív tag
válasz
pècsimunkás #27830 üzenetére
Nincs mit.
Amúgy ezzel a Verse Lite-al szerintem az volt a cél, hogy a Basic Lux-ot is kivezessék, és egy házban legyen mind a három eszköz. (Szóval ez lett a tényleges utódja.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27826 üzenetére
Illetve most már képbe lépett a Verse Lite is, warm light és gombok nélkül.
-
zombei
aktív tag
válasz
pècsimunkás #27819 üzenetére
Basic Lux is jó. Mondjuk, egyén függő, hogy ki milyen fényerő mellett használná, de én minimumhoz közel teljesen sötétben, mikor az asszony már alszik használom, és tudok aludni utána rendesen.
(Igazából csak a sárgítható világítással ad többet a Verse, mert csak a pro-ban lenne benne a nagyobb felbontású kijelző.)
-
Cs1csó
titán
válasz
pècsimunkás #27819 üzenetére
DE HA, NEM szokott háttérvilágítást használni: PocketBook Basic Lux 4 , 42k HUF-tól tehát 8,5k HUF-al kevesebbért mint a Verse.A Basic Lux-ban is van világítás, de annak a "színhőmérséklete" nem állítható, ezért kevésbé kellemes mellette olvasni (a Verse-ben lehet "sárgítani" a kijelzőt, ezért melegebb háttérfényt lehet elérni ami kellemesebb a szemnek.)
(pl. én soha nem használom a világítást, tehát nekem akár az is jó lenne)
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Ha jól emlékszem, erre : [link] az a közvèlekedès, hogy az első, normálisan használható e- book.
Èdesanyának nèztem ki, ajándèkba.
Január óta 2 könyvet olvasott el az enyèmen, ès nem látom értelmét, hogy továbbra is nála maradjon.
Inkább veszek neki egyet, enyèmet meg kiveszem Nèmetorszagba hètvègèn.Vèlemèny? Szívesen fogadok más ötletet is.
-
MLA
tag
Nekem karácsony előtt egy ideig mind a kettő volt. Az Onyx androidsága nálam kimerült abban, hogy telepíthető rá a Moon+ Reader, (ami nekem sokkal jobban bejön mint a KOReader, bár az se rossz) mert internetezni szinte lehetetlen rajta, hiába gyorsabb mint a Pocketbook, egy mobilhoz képest így is csiga lassú. A két képernyő közötti méret különbséget én szinte nem éreztem, viszont az Onyx sokkal élesebb képet ad, egymás mellett nagyon látszik, hogy a Pocketbooknak "szőrösebbek" a betűk.
Végül a Pocketbookot tartottam meg, egyrészt az Onyxra egyszerűen nem lehet normális tokot kapni, míg a Pocketbook gyári tokja frenetikusan jó, másrészt engem zavart az Onyx lapozó gombja, én sokszor cserélek kezet olvasás közben, olyankor mindig forgatni kellett, a kép nem tölt be azonnal és mindig kizökkentett amíg vártam rá. Ha meg nem használom a gombot minek az a nagy oldalsó rész.
Ilyen apróságokon múlott, hogy az Onyxot küldtem vissza mert mind a kettő remek gép, bármelyiket választod nem fogsz csalódni.
Még egy apróság, a múltkor egy nagyobbat esett a Pocketbook és egy alig észrevehető huplin az egyik sarokban semmi baja nem lett. Úgyhogy strapabíró gép. -
Helios
tag
A KOreader szerintem bőven lefedi a Moon+Reader tudását. Bár utóbbit kb. 5 éve nem használom, a KOreadernél eltart egy darabig, mire mindent beállít az ember a saját ízlése szerint, annyi mindent tud. (Számomra túl sok minden is van benne, jó részét nem is használom
).
Ha már szóba került a méret is: ugyan a két említett típus kijelzője közt „csak” 0.8 inch az átlós különbség, de ez 23.87% kijelző területnövekedést jelent, ami már szerintem jelentős.
Így én is azt mondom, ha csak olvasni akarsz, és nincs olyan, ami Androidhoz köt, akkor szerintem az IP4 felé billen a mérleg nyelve. -
-
parts
tag
Sziasztok!
Ebook olvasó vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Jelenleg egy 6,67" Xiaomi 13T Pro telefonon olvasok a Moon+ Reader alkamazással. A könyveim Calibre programban vannak tárolva, ezzel szerkesztem a metaadatokat, konvertálom EPUB formátumra ha szükséges. Erről, mint médiakiszolgálóról töltöm át a telefonra. A könyveket nem vásárlom, a Calibrében kb. 1 500 EPUB van jelenleg, de van még néhány régebbi könyv, amit még nem olvastam be.
Szeretnék 7"-8" körüli olvasót, kisebb méret felé nem szeretnék mozdulni, a nagyobbak pedig drágábbak, de mint javaslat érdekelne. Gondolkodtam színes megjelenítőben, de az olvasottak alapján ezt elengedtem. Továbbra is szükségem lenne a Calibrén keresztüli feltöltésre, ebből kifolyólag is nem szeretnék Kindle ökoszisztémába belépni, mert olvastam, hogy csak Jailbreakkel oldható meg a KOReader telepítése és én már nem szeretnék mókolni.
Nagyjából ezek maradtak a kiválasztásban, de más javaslatot is szívesen vennék.
Keret úgy kb. 120 000 Ft-igPocketBook InkPad 4 (PB743G) PocketBookra nativan telepíthető a KOReader
ONYX BOOX Page Android lévén telepíthető a Moon+ ReaderMelyiket javasoljátok, vagy mit javasoltok ezek helyett?
Köszönöm: Parts
-
V.Stryker
nagyúr
Szisztok,
Jött frissítés az Onyx Boox Page -re, amit továbbra is nagyon kedvelek. Sajnos sem a frissítés, sem az előzőleg adott frissítési beállítási tanács végül nem oldotta meg továbbra sem a kijlező problémát.
Sőt, azóta kisérleteztem, hogy esetleg KOreaderrel is előjön-e és igen.
Sajnos nem tudom megfogni a dolgot. Van, hogy elég kilépni az olvasó appból és már a főmenüben nincs is csíkozódás, de van, hogy nem.
Esetleg egyéb ötlet rá? Van, hogy napokig nem csinálja, aztán van, hogy naponta.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
csendes #27806 üzenetére
Ha megnézed a Spectra kijelzős linkeden az alá beágyazott videót, látni 33 mp-nél, hogy ez a tech könyvolvasásra egyelőre vállalhatatlan, de nem is annak szánták.
Gallery 3 nem nagyon elérhető, amiben pedig igen, azt sem olvasásra szánják, hanem kreatív funkciókhoz. Nem is csoda, a kontrasztja nem éppen a legjobb, a sebességéről nem is beszélve.
BW Carta kijelző olvashatóságának meg jelenleg semmilyen színes kijelző tech. nem ér a nyomába.
-
csendes
addikt
válasz
Apollyon #27805 üzenetére
A Spectra 3100 Plus valóban csak 5 színt tud (fekete, fehér, piros, sárga, narancssárga, viszont a Spectra 6 [link] 200PPI mellett fehér, piros, kék és sárga (WRBY) színekkel színtén valódi e-ink kijelző.
A Gallery 3 [link] ezzel szemben 300 PPI-t tud és fehér, cián, sárga és magenta (WCYM) színeket használ, viszont a nagyobb felbontás miatt jelentősen lassúbb.
A Kaleido-nál (ami nem tiszta e-ink, hanem hibrid kijelző) a Spectra 6 és a Gallery 3 is sokkal jobb a színeket tekintve, csak lassúbbak. -
Apollyon
Korrektor
válasz
junkpod #27803 üzenetére
Nem csak a színek kontrasztja valótlan, hanem a felbontása is, mivel a színes réteg csak 150 képpontot tud, míg a fekete-fehér 300-at.
A Lidlis kijelzők a konkrétan erre a területre gyártott árcédula kijelzők és Spectra néven fut, pl. [link]
A legjobb az 5 szín amit meg tud jeleníteni, ellenben a könyvolvasók kijelzője (Kaleido3) 4096-ot. -
hockeyapu
senior tag
Vagy egy Onyx Boox is lehet !
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Megújult a PROHARDVER!
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest