Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Degeczi #2498 üzenetére
"sosem értettem a formátumok fölötti gyötrődést, gyakorlatilag teljesen lényegtelen:
a két igazi e-book formátum, az E-PUB és a MOBI egyforma eséllyel szerezhető be:"Az előbb olvastam el a fent linkelt cikket, ott egyébként egyáltalán nem állítják, hogy nem e-book formátum pl a pdf, djvu és a többi, ezeket az egyik ágnak/formátumcsaládnak tekintik. (viszont a txt, rtf, doc "nem e-könyv formátumok" mint írják, ezeket egyáltalán nem tekintették annak.)
A másik "formátumcsalád" az E-PUB és a MOBI, viszont itt jön az érdekesség, bár lehet konvertálgatni, de pl az amazon csak az egyik formátumot ismeri el, tudja kezelni az olvasó, igaz ez más olvasókra is persze, abból is 2 családot/elvet különítenek el a cikkben.)
És a lényeg, egy átlagos felhasználó, aki csak olvasni szeretne valószínűleg nem tud ezekről, lehet csak később szembesül vele...
"(ami bármikor tönkremehet), hanem a számítógépen,"
2 hete szált el a tesóm laptopjában a hdd, semmit sem lehetett visszahozni, erről ennyit. Ez sem bomba biztos, sajnos.
"az épp használt eszköz formátumát alkalmazza - ami pláne akkor hasznos, ha egyszerre többféle készülék is akad a családban"
Ez addig szép, és jó, amíg nincs védelem a cuccon. Vagy azt is leszedi, az már nem törvényes nem?
Viszont, ami igaz az igaz, szép irodalom, folyószöveg olvasására megfelelő készülék lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Aranygyerek #2496 üzenetére
Nekem sima Kindle 5 van
Amúgy én még nem találkoztam olyan könyvvel, aminek ne lett volna megfelelő a formátuma a Kindle számára...Én prc-ben rakom rá őket amúgyPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Degeczi
nagyúr
válasz #33802016 #2497 üzenetére
sosem értettem a formátumok fölötti gyötrődést, gyakorlatilag teljesen lényegtelen:
a két igazi e-book formátum, az E-PUB és a MOBI egyforma eséllyel szerezhető be: ha egyikben elérhető vmi, akkor szinte biztosan a másikban is, ez még annak sem lehet döntési tényező, aki a Calibre pofonegyszerű telepítésére sem hajlandó
(pedig az egyébként is erősen ajánlott, hiszen egy elekronikus könyvtár helye nem az olvasó készüléken van (ami bármikor tönkremehet), hanem a számítógépen, ott kell jól katalogizálni, kezelni, és ami kell, azt egyetlen kattintással átküldeni: és olyankor a Calibre automatikusan az épp használt eszköz formátumát alkalmazza - ami pláne akkor hasznos, ha egyszerre többféle készülék is akad a családban) -
törölt tag
válasz Aranygyerek #2494 üzenetére
Milyen formátumokat fogsz használni? Mert a Kindle elégé limitált formátumokat ismer. (persze ezeket lehet konvertálgatni, ilyen-olyan sikerrel) De ez már súrolhatja a "könnyen kezelhető" kijelentést. Persze ez 1-2 hsszel feljebb linkelt cikkben is olvasható.
-
Ragnar95
félisten
válasz Aranygyerek #2494 üzenetére
Én csak a Kindle-ről tudok nyilatkozni, mert ilyenem van, ezt bátran merem ajánlani, nem kell vele semmit haxolni, működik ahogy kiveszed a dobozból és tökéletesen teszi a dolgát Nem egy könyvet olvastam már végig rajta és semmilyen kivetnivalót nem találtam rajta, gépre se kell kötnöd a könyvet rárakásához, emailben is el tudod küldeni rá őket...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Az asszonynak vennék egy olvasót. Az ár kb 30000ft. Fontos ,hogy könnyen kezelhető legyen ,ne keljen sokat buherálni,hogy jól működjön.
Most első nekifutásra a kindle 5 és a sony prs-t1 tetszett.Melyiket vegyem ,esetleg ebben az árben van -e jóbb vétel ezeknél? -
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok fórumozók! Találtam egy cikket az [iponon]az ebook olvasókról. Gondoltam megosztom, hátha valakit érdekel.
-
Tristis
őstag
válasz Degeczi #2450 üzenetére
Nekimentem a centivel, ilyen ez a szabadnap
Tehát a hasznos olvasási felület:
- Kindle 4 minimum margóval: 13,3 cm, azaz 5,24 col
- Nook Coolreader 10-es margóval: 14,5 cm, azaz 5,75 col
Cirka 10% van a kettő között.[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
törölt tag
válasz Rebourne #2489 üzenetére
Találtam is róla egy cikket itt az oldalon
http://prohardver.hu/hir/13_3_meretu_e-ink_jegyzetfuzettel_valtana_ki_a_hag.html
-
Rebourne
aktív tag
válasz #33802016 #2488 üzenetére
Ez van hozzá a legközelebb, és ez már kész prototípus. 1200×1600, 13.3 in e-Ink, 358g, Sony fejlesztés. Hamarosan megkezdődnek a használati tesztek a japán egyetemeken, és év végére ígérik a piacképes változatot. Szurkolok, hogy 200 dollár alatt legyen, de simán lehet, hogy nemmegérős lesz
A Skiff nem az első elképzelés, ami elsüllyedt, a NoteSlate-ről sem hallani semmit évek óta.
-
törölt tag
Erről tud valaki vmit? 2010-óta már eltelt pár év. Esetleg olyan oldalt, ahol írják a paramétereit, az árát.
A felbontása egyébként 1200*1600 (11,5 kijelzővel)http://www.hwsw.hu/hirek/43686/skiff-reader-elektronikus-konyvolvaso-e-book-hearst.html
http://prohardver.hu/hir/lenduletben_az_e-book_olvaso_piac.html
Vagy tudtok hasonló eszközökről, tervekről?
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Én egy nagy textilkendőben tartom a Nook-ot.. Még szállításkor sincs baja ha jól körbetekerem, megteszi
-
Tristis
őstag
válasz peugeotmate #2481 üzenetére
Én nem javasolnék fóliát. A szállításhoz kell(het) egy tok, de ez nem olyan, hogy előveszem-zsebbre teszem, kiejtem, leteszem, még ajtót is nyitok közben, meg váltani is kell stb., mint a telefon (és a zsebben még más is van) . Nekem van hozzá egy ilyen, amit bátran tudok ajánlani. Tökéletesen rávaló, belepattintós, de könnyű kivenni is és a csatihoz és a kikapcsoló gombhoz is hozzáférsz. . Én olyan helyen olvasok, ahol a Nooknak nem eshet bántódása, tehát otthonra szerintem felesleges a tok is. Utazáshoz is a tokot javasolnám inkább, mint a fóliát. Hiába matt a fólia zsíros lesz, csillogni fog, a kosz fog rajta lenni, elektrosztatikusan feltöltődik stb. A Nook kijelzőjénél ebből a szempontból nem hiszem, hogy létezik barátságosabb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
fóliának nincs értelme, egy toknak annál inkább
eladó: vadi új soundcore motion+
-
doc
nagyúr
Nem vettem, nem tudom erdemes-e En sosem ereztem hianyat (pluss tokban tartottam vegig). A telefonra vettem foliat, de azt a zsebemben hurcolom tok nelkul, szoval mas kategoria.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Pierre75 #2478 üzenetére
te is ravasz vagy, hogy kiragadott reszleteket idezel
Azt is irtam, hogy letezik hozza elvalasztasi szotar. Sot, a Calibre KOBO pluginjeben be lehet allitani hogy ugy kuldje at a konyveket, hogy belerakja az elvalasztasokat (pl. OpenOffice elvalasztas-szotart hasznalva). Teny, meg nem probaltam ki hogy mennyire mukodik (lusta voltam felrakni szotarat, azt meg nem tudom hogy melyik mar meglevo epubot tud elvalasztani - bar lattam mar a Nookon is olyan, de tenyleg nem emlekszem melyik volt az). Amig nem lattam a sajat szememmel, addig nem irom hogy megy.[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz Pierre75 #2476 üzenetére
"röhej, hogy az elválasztást sem oldják meg a gyártók."
Igazából nem érdekük. A piac döntő hányada angol nyelvű. Az angol meg sokkal rövidebb szavakat használ, mint mondjuk a magyar vagy a német. Náluk az elválasztás korántsem akkora kérdés mint nálunk.
A már létező elválasztásokkal is csínján kell bánni. Elég bénák tudnak lenni. Főleg hosszú betűknél és ékezetes karaktereknél (tisztelet a kivételnek [van ilyen? ]).
-
Pierre75
senior tag
Azért ravasz fiú vagy te, korábban írtad az Aura kapcsán "elvalasztast nem lattam benne, utana kell neznem hogy ez mennyire mukodik most"
Most meg már tudja gyárilag? Melyik igaz? YT bemutatók alapján se láttam ilyen opciót.
De igen, illene a gyártóknak megoldani anélkül hogy hackelni kellene. -
Pierre75
senior tag
Prózai oka lehet: a Kindle, Nook, Kobo stb. az amerikai, japán és ny-eu-i piacot célozta meg, így a vásárlói lehetőleg a saját könyvei közül válasszanak. És ezt a kínálatukkal le is fedik.
A népszerűbb készülékekhez készülnek áthidaló megoldások a hozzáértő felhasználók jóvoltából. De ami valahol röhej, hogy az elválasztást sem oldják meg a gyártók. Ha ilyen ördögtől való elvárásod van egy célhw-től, ahhoz is root, JB kell. A Kindle testreszabása (margó, betűméret) vérszegény a többivel összevetve. -
doc
nagyúr
a Nook 2.1-es Androiddal jon
az okok kozott biztos ott van a sajat bolt (kulonben miert pont toluk vennel, ha pont ugyanolyan kenyelmetlen elerni mint masoket?), meg igy sokkal kevesebb a problema, senki nem fogja oket azert cseszegetni, mert nem valamelyik app nem ugy mukodik ahogy a user szeretne. Olvasasra gyarilag is alkalmas, tobbet meg nem is igernek -
axioma
veterán
Ehhez a kerdesig en is eljutottam mar. Azt nem hiszem, hogy vannak olyan naivak, hogy jo erv, de talan hogy a sajat ebook store-juk "kenyelmesen keznel van" az csak a sajat programjukba van beleepitve.
Amugy a Sonyban tudtammal 1.6 android van, az ma mar lehet akadaly appoknal, bar persze eleg tudni hogy amik neked kellenek, azok mennek-e. A Nook nem tudom, a Tolino ha sikerulne hozzaferni, 2.3.
(Amugy a sony nem is vilagitos, ugye?)
Tolinot en most ezert nem frissitem egyelore, olvasni ugyse nagyon van idom sajna, talan par het mulva.[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
Én is ezért vettem T2-t, de sikerült frissítés után elolvasnom, hogy 1.05-től már nem működik... Szóval a Nook rootolása láthatóan bejáratottabb, viszont a Sonyn vannak Android gombok .
Azt egyébként tudja valaki, hogy miért nem lehet "csupasz" androidos normális olvasót kapni? Miért akkora baj, ha én raknék fel rá szoftvereket, s nem a gyártóra várok, hogy javítsa a hibákat, ha ideje engedi?
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Úgy tudom a Sony PRS-T1 is androidos rootolható, ha minden igaz, ma érkezik meg. Azért kérdeztem egy pár kommenttel korábban, hátha valaki rootolta és mondana pár hasznos tippet vele kapcsolatban. Most olcsóbb, mint a Nook Simple Touch -persze hazai bolti árat számítva.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Oldman2 #2464 üzenetére
Tamogatott: kaptam ra sw frissitest, bar nem remlik, hogy nagy valtozast hozott volna. Mondjuk eredetileg is eleg jol ment, en legalabbis nem hianyoltam semmit, igaz tenyleg csak szimplan folyo szovegu regenyt olvastam. Bar amikor me'g raktam ra txt-s konyveket, akkor volt egy amelyiken random helyen elhasalt, de akkor me'g nem ismertem a calibre-t.
Hackelheto: szerintem egyaltalan nem (oprdsz-t nem is tudom). Ha ez alapszempont, akkor csak Nook! Vagy nem frissitett szoftveru Sony PRS-T2, amirol meg hallottam hogy androidosithato.
-
Ébri
senior tag
Ez se olcsó: Onyx Boox M92
-
szemtelen
tag
Nemrég, hasonló kérdéseket tettem fel Én is, jól beleástam magam a témába, de a konzekvencia az, hogy az e-book reader az e-book reader. Korábban nekem is az volt a szempont, hogy e-mailezni meg böngészni lehessen vele, meg mindent tudjon, de szerencsémre közbejött egykét meló így le tudott ülepedni a téma.
Ami nekem lejött, hogy tényleg mit is várok el egy készüléktől, tablet szabadságot, e-ink kijelzővel, de idővel be kellett látnom, hogy tabletnek gyenge, lehet működik, de nem biztos hogy elégedett lennék, és ez a lényeg, elégedett vagy-e. Amire kitalálták az az olvasás, hogy könyv/könyvek legyen egy gépben amit olvashatsz mert nem vágja haza a szemedet, stb., abban legyen jó, a többi az + , hab a tortán!
Korábban a többiek itt a fórumon segítettek nekem is, és sokat számít a véleményük, de végső soron Neked kell eldöntened(Ajj de szép lett ez, sorry az offért)
FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
Oldman2
veterán
ha a HD nem feltetel...
Nem akartam hogy azt mondjátok "belelóg a kezem a bilibe...", de ha van HD kijelzős is max. 30-ért, nem lennék ellene.
:-)Kérdés hogy a Booken Cybook HD ez mennyire felel meg annak, hogy a sw támogatott (később hackelhető is)?
Mellesleg amit linkeltetek az a HD verzió lenne?
-
axioma
veterán
-
axioma
veterán
Nem csak, mert az enyeim is, sot azok plusz HD Mondjuk az ujabb amig nincs torve, addig a konyvtarszerk. szerinti rendezes nelkul nem annyira nyero, meg a nemet only menuert. De a Cybook HD Frontlight szerintem viszi az akadalyt, mondjuk a kerdes hogy nem cserelheto de nalam hasznalhatonak latszo olvasoprogi mennyire jo masoknak. [Formatumokat pl. a Calibre miatt nem is neztem.]
Nem is ertem, az ujabb 100 eur a thalianal, ez meg 130. Jo, nem biztos, hogy indokolatlan... de fura.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Oldman2 #2459 üzenetére
ennyiert ilyen parameterekkel szerintem az egyetlen megoldas a Nook Glowlight
-
Oldman2
veterán
Szeretnék beszerezni rövidesen egy Eink kijelzős olvasót. A következő igényeim lennének vele szemben:
- EPUB vagy MOBI/PRC formátumok támogatása,
- PDF nem szükséges (arra lesz egy iPad),
- ha lehetséges érintő kijelző,
- ha lehetséges világítás,
- használható/fejlesztett szoftver,
- lehessen hozzá normális tokot is beszerezni,
- ha lehetséges garanciaMax. 30e HUF áll rendelkezésre (ha nincs más megoldás), nem probléma a külföldi beszerzés sem.
Milyen típust/típusokat ajánlanátok?
-
Degeczi
nagyúr
válasz Ragnar95 #2455 üzenetére
a K4-el külsőleg teljesen azonos a K5 - és szinte minden másban is, ezért külföldön nem is hívják K5-nek, csak nálunk... egyetlen látható eltérés a fekete káva, belül azonban a kijelző is már egy újabb széria, ami a kategóriájában a legjobb (a Paperwhite-nál is jobb kontrasztot ad!), ezért jogos megkülönböztetni
a K4 tokja így persze éppúgy jó rá
a Paperwhite-é nem csak az eltérő méretek miatt nem jó rá: az egy kizárólag érintéssel vezérelt típus, így a tokján (ha az körbe ölelő fajta) persze nem hagynak ki helyet a lapozó és egyéb gomboknak
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Sony PRS-T1-es olvasója van itt valakinek?
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Nemsokára lesz egy saját Kindle 5-öm is (családban már van egy, de mindenkinek annyira tetszik, hogy szükség van még egyre ) és az lenne a kérdésem, hogy a 4-hez készült tokok jók az 5-höz is? Illetve találtam a Paperwhite-hoz nagyon jó tokokat, de ugye a Paperwhite 1-2mm-el minden irányban nagyobb, esetleg van valakinek tapasztalata ezzel, hogy a gyakorlatban zavaróan lötyögnek-e a Kindle 5-ön a Paperwhite tokok vagy használhatóak vele rendesen?
Előre is köszönöm a segítséget
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
axioma
veterán
Koszi! Akkor ezt is mondom me'g neki. Azt nem is neztem, hogy nem pearl a PB.
-
törölt tag
Hát igen, az ára komoly, viszont amikor rátaláltam a pocketbook sem került kevesebbe.
(Edigitalnal, meg kb 15%-kedvezménnyel meglehet venni, ha valaki ügyes )Már egy jó ideje gondolkodom, ilyen olvasó vételén, de eredetileg pocketbookot terveztem venni, de mint látható azóta sem jött újabb kiadás a 912-ből. (megjegyzem, a fent linkelt prociban is erősebb pl)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De kihagytatok:
http://www.koobe.hu/termek/onyx-boox-m92-ujdonsag
És még Pearl kijelzős is, a pocketbookal (912) szemben.De szerintem nem rég linkeltem ebben a topicban, vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tristis #2448 üzenetére
Számoljuk is ki konkrétan!
A gyári margóbeállítás 40 pixel, ami valóban fölöslegesen nagy.
Eredeti állapotában így tehát (600 - 2 * 40) / 600 arányában a 91 mm széles kijelzőből szűk 79 mm van használatban, és ha ugyanez vonatkozik a 122 mm-es magasságra is, akkor abból 110 mm sem marad, úgy pedig tényleg csak 5.32" a hasznos átló
Olyan 10-es érték alá már nem érdemes csökkenteni a margót, azzal pedig ugyanez 5.82-re növelhető
-
Tristis
őstag
Nagyon off: Kindle 5 gyári margóval inkább 5 col, mintsem 6.... Párom úgy szereti, de én állandóan átállítanám neki, mert rémisztő a helypocsékolás.
-
doc
nagyúr
Az elektronikus ujsagokkal az a baj, hogy 6"-on kb. hasznalhatatlanok. En is gondolkodtam olyanoknal amiket olvasok (pl. motoros magazinok), de csak tableten/szamitogepen hasznalhatok jelenleg, pici kijelzon kb. eselytelen, vagy legalabbis nem lenne igazan 'ujsagszeru'. Bar a szines kijelzo az tuti sokat dobna rajta.
-
axioma
veterán
En arra emlekszem, hogy annak idejen amikor mobilban mar alsobb kategoriakban is megjelentek a szines kijelzosok, az olyan volt, hogy jo sokaig a csak monokromokat vettem es ajanlgattam. Me'g 2007 elejen 6510-em volt A szineseket ugy megbolonditottak ugyanis, hogy kb. semmi nem maradt kontrasztos fekete-feher, es nehezebben latszodott, mint a rossz felbontasu b&w. Igaz, ott elsosorban napfenynel, ami itt nem kene gond legyen. Ettol fuggetlenul nekem halovanynak/plasztiknak tunnek a szinek, pedig a samu-fele rikitast ki nem allhatom. Fotomegjelenitest kene nezni, mert amig az nem elegge jo, addig az egyetlen ertelmes felhasznalas - szines folyoirat peldaul - nem fog atterni. Pedig de zold dolog lenne, ha az ujsagok (amit csak olvasni kell, nem a rejtvenyek pl.) mind atternenek elektronikusra!
-
doc
nagyúr
válasz Dhampir #2443 üzenetére
Nem nagyon emlekszem mar ra, probalom megkeresni a cikket, eddig hiaba. Bar igy keresgeles kozben arra bukkantam, hogy 600x800 a felbontasa, ami egy 6"-os kijelzonel meg teljesen OK, de 8"-nal mar tenyleg eleg ronda lehet Bar aztan fene tudja, mit tudnak kihozni a szines kijelzobol, amikor mar a TFT-n is subpixelekkel trukkoznek
MOD: hm, akkor most 800x600 vagy 1024x768? nagyon nem mindegy
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
-
Dhampir
félisten
A PocketBook Color Lux 8" méretben lesz kapható, de feltehetően nem kétfilléres áron jön.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Koszi, akkor nem hagytam ki semmi lenyegest. Igazad van, az aura mellett a sony mar felesleges.
Dx-es beirast en se talalom most... pedig mintha itt lett volna a napokban (de most epp el vagyok idoben tajolva, es rosszul is emlekezhetek, idonkent feluletesen olvastam).Dhampir: jogos, bar azt most me'g nem tudja megvenni, de tenyleg hianyzik a listabol.
doc +1: Jaaa, igy vilagos, o ertette felre.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
en nem lattam hogy a DX visszajonne (persze hasznalatakat lehet kapni az Amazonnal, mint kb. minden mast)
az Aura HD, ahogy irod is, alig nagyobb, szoval az tul sok pluszt nem jelent (bar a nagyobb felbontas miatt sokkal jobbab olvashato pl. egy egeszoldalas PDF, mint 6" 600x800 eseteben)
a nagyon regi Sony meg 7", az tenyleg lenyegeben ugyanakkora mint a 6.8"szoval ahogy nezem, egyedul a PocketBook maradt (meg ugye felmegoldasnak az Aura HD)
-
axioma
veterán
Egyik m.tars a szabvany 6-osnal nagyobb olvasot szeretne. Segitenetek, mi van ebbol a kategoriabol?
1. kobo aura hd, de ez alig nagyobb, ellenben legmodernebb
2. pocketbook, 912 talan
3. kindle dx, irta valaki hogy van ujra, de eleg regi modell (vagy ujabb lesz ami most jon?)
4. baromi regi sony 650 7"
Van me'g valami emlitesre melto? -
doc
nagyúr
válasz peugeotmate #2434 üzenetére
Azt hogy az extreme digitalban mennyibe kerul, ne hasonlitsd ossze az ebayes arakkal. Ahogy irtam is tegnap, bedobtak egy nagyon durva akciot ott kint, es most 29 fontert adjak (adTak, mar elfogyott ) a Nookot. Az ED nyilvan nem ennyiert vette (persze ettol meg igen zsiros hasznot tesznek ra...)
-
peugeotmate
őstag
doc, Dhampir
Ez jól hangzik. A Calibre segítségével meg már tényleg nem szabad, hogy gond legyen a formátumokkal. Igazából már nem is tudom, mi tántoríthatna el tőle.Degeczi
Na ezt benéztem. Nem állítottam át Magyarországra a lakhelyemet. Igaz, Angliába ismerőshöz is meg tudnám rendelni, de most nem ezen az 1500-2000 forinton fogok spórolni. Köszi hogy felhívtad rá figyelmemet. De ahogy mondtátok, ez tényleg best buy, még 19 ezerért is. Arra meg már nem is mondok semmit, hogy az ExtremeDigitalban ugyanez 37 ezer forintba kerül...Úgy néz ki, megrendelem ma a kis Nook-ot. Még van pár darab eBay-en. Addig savazzátok a kis kütyüt, vagy próbáljatok eltántorítani tőle, már ha sikerül!
[ Szerkesztve ]
meg
-
Degeczi
nagyúr
válasz peugeotmate #2423 üzenetére
"De ahogy számolom, ennek az ára már 16 ezer forint környékén megáll"
ha itthonról rendeled, akkor rosszul számolod, szállítás nélkül, ami +10 GBP, a 54 GBP végösszeg pedig kb. 19e Ft a mai árfolyamon (így is valszeg a legjobb vétel jelenleg persze, de nem 16)
-
Tristis
őstag
Az egyik a másik áránál 50%-kal jobb. (jobbik esetből számolok ugye) Ezért mertem írni látatlanba, mivel azért mindegyik - viszonylag jól működő - olvasóval (főleg rootolva) megvalósítható az alapvető olvasási élmény. A Nook tudja ezt az alapot.
-
Dhampir
félisten
-
doc
nagyúr
válasz peugeotmate #2428 üzenetére
persze
-
peugeotmate
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
Képregény nem jellemző nála.
Macintoshról is ugyanúgy lehet ezekre az olvasókra másolni a fájlokat, mint Windows alól?meg
-
doc
nagyúr
válasz peugeotmate #2425 üzenetére
ez csak akkor szamit ha kepregenyeket akarsz olvasni rajta ES nem akarod rootolni a Nookot
de most mar csak kiprobalom hogy mit szol a Kobo egy RTF file-hoz
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz peugeotmate #2425 üzenetére
A Nookot rootolni érdemes, és utána feltehetsz rá olyan könyvkezelő alkalmazást (például CoolReader), amely már a formátumok széles skáláját képes megemészteni.
Azért fontold meg, hogy mit veszel, inkább várjál vele, mintsem elhamarkodd döntésedet!
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz Dhampir #2424 üzenetére
Jónak tűnik.
Ahogy nézem, kevesebb fájltípust támogat, mint a Kobo:
Kobo Touch BMP, CBR, CBZ, GIF, HTML, JPEG, PDF, PNG, PRC, RTF, TIFF, TXT, ePub
Nook BMP, GIF, JPG, PDF, PNG, ePub
Ezen a rootolás segítene csak? Vagy inkább az, hogy aztán elérhetővé válik a Market/Play, ahonnan egy alkalmazás telepítésével számos másik fájltípus elérésére lehetőség nyílik?
Be vagyok zsongva teljesen.doc
A legfőbb igény szimplán az olvasás, a netezés az nem is igazán szempont. Nővérem elég sok könyvvel kerül kapcsolatba tanulmányai során, így jó lenne, ha egy eBook könnyítene rajtana. Igazából nem tudom, hogy egy ilyen készüléknél milyen speciális igények merülnek fel.[ Szerkesztve ]
meg
-
Dhampir
félisten
válasz peugeotmate #2423 üzenetére
Ha visszaolvasol a Nook kulcsszóval, akkor láthatod, hogy jó kis olvasó és még spórolhatsz is vele.
-
peugeotmate
őstag
Épp nézem, hogy ezen Android fut, amivel szintén nem volt dolgom sajnos. Bár a rootolást talán megoldanám.(Okostelefonjaimon mindig iOS és Symbian futott.) De ahogy számolom, ennek az ára már 16 ezer forint környékén megáll, ami fele a Kobo-nak. És nagyon sokan nézik a hirdetést, azt is látom. Nehéz dönteni és gyorsnak kéne lenni egyszerre, ajj.
meg
-
doc
nagyúr
válasz peugeotmate #2419 üzenetére
a Nook csak akkor fogja betolteni a facebookot, ha rootolod es felraksz ra egy browsert (pl. Opera)
a Koboban (legalabbis az Aura HD-ben, de valoszinuleg a Touch-ban is, de ennek nezz utana!) van eleve bongeszoazt meg az elobb mondtam hogy nincs olyan hogy akar a Nook akar a Kobo "mindenkepp jobb"
eloszor azt kene eldonteni, hogy mik az igenyek...
-
peugeotmate
őstag
Légyszi áruljátok el, mitől jobb mindenképp mint a Kobo, mert akkor lecsapok rá!
Egyébként a wifit ezeken hogy kell elképzelni? Betöltik pl. a Facebookot fekete fehérben és jó napot?[ Szerkesztve ]
meg
-
Tristis
őstag
válasz peugeotmate #2414 üzenetére
Ez egy 20-asnál olcsóbb. Ennyiért jobb lesz biztos, mint a Kobo.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
eBook-ot szeretnék venni nővérem szülinapjára, de járatlan vagyok az ilyen ketyerék terén teljesen. Ismerem a Kindle-t, de az drágább újonnan, mint kéne. Így a Kobo Touch került képbe. Egész pofás és normális áron adják. Ebay-en ezt a kettőt néztem ki:1,2
Kopás vagy egyéb okból kifolyólag van valami különbség a fehér és fekete között? Olvastam itt a kijelzők minősége közötti szórásról, ez még most is fennáll?
Illetve Szlovákiából is meg lehetne rendelni és kb ugyanannyira jön ki:[link]
Innen van tapasztalata valakinek?
Esetleg használt Kindle-t még lehet vennék. Melyiket érdemes megvenni, melyik változatot keressem?
Köszi előre is a válaszokat![ Szerkesztve ]
meg
-
doc
nagyúr
válasz Oldman2 #2412 üzenetére
Hat, az enyemen csak angol van, igaz ez a tengerentulrol szarmazik
Szerintem egyebkent a nemet verzio is angol menus, de ha nemet is, tuti at lehet allitani (ha jol emlekszem, a "setup wizard" meg is kerdezi a nyelvet amit akarsz).Nem vekony, ez teny. a Nook utan baromi vastagnak ereztem, de gyorsan meg lehet szokni. Egy atlagos papirkonyvnel sokkal vekonyabb
-
doc
nagyúr
válasz Rebourne #2410 üzenetére
Persze, csak azert linkeltem hogy latni lehessen, mennyiert veszi az elado (ehhez kepest az a +kb. 25 EUR szerintem nem tul sok).
Magyar AFA-t tenyleg nem kell ra fizetni, de a nemetet nyilvan igen (27% vs 19%).
Mindenesetre ahogy mar mondtam, ha valaki ra van kattanva, es elotte kerdezne ezt-azt, allok rendelkezesere
Meg mindig nagyon szeretem, leszamitva egy-ket bosszanto aprosagot. Sajnos a Kindle-nel is lathato hibak/hianyossagok kozul itt is tobb megvan (pl. eddig meg nem lattam elvalasztast, bar elvileg kepes ra a szerkezet, lehet hogy a konyvtol is fugg; nincs konyvtarszerkezet-kezeles). A legidegesitobb a hulye szovegtordeles, gyakran negyed, neha-neha fel oldalnyi ures helyet is hagy a lap aljan (ha a kovetkezo bekezdes olyan hosszu, hogy nem fer el egy oldalon). Remelem ezt a kovetkezo firmware-ben javitjak, eleg sokan reklamalnak miatta. Bar a neten talaltam mar egy tippet, ami allitolag megoldja, viszont ezt mindegyik EPUB-nal kulon el kell jatszani, annyira meg azert nem zavaro hogy munkat is fektessek bele -
Rebourne
aktív tag
válasz Oldman2 #2385 üzenetére
Kobo Aura HD Németországból rendelve:
http://viewitem.eim.ebay.hu/N204KBOB-Kobo-eBook-Reader-AURA-HD-172cm-68-EIN/151054516428/item
-
doc
nagyúr
válasz szemtelen #2405 üzenetére
erősítsetek már meg, olvasásra mindkettő ugyanolyan jó, de egyéb + szolgáltatás a Nook felé billenti a mérleg nyelvét?
Nem akarok flame-et inditani, maradjunk annyiban hogy NEKEM a Nook olvasas teren abszolut nyero (nagyon jo anyaghasznalat, sokretu tudas). Viszont szolgaltatasban (marmint nem az olvaso gyari sw-et, hanem a mogottes infrastrukturat illetoen) egyertelmuen az Amazon a nyero - emailes kuldes, remek ugyfelszolgalat, vilaggarancia, stb.Mondjuk ha internetezni akarsz vele, akkor egyertelmu a Nook, egy Operaval felszerelkezve ha nem is valt ki egy tabletet, de specialis helyzetben (mint a Tied) nagyon jol jon.
-
Tristis
őstag
válasz szemtelen #2405 üzenetére
Mivel létezik a Coolreader program, így valószínűleg a Nook jobb olvasásra, ugyanis jobban testre szabható minden benne. Kindle 5 képe élesebb, de ameddig nem tapasztaltad, addig nem fog feltűnni. Kb. olyan a különbség, mint a legújabb könyvek és a 70-es évek könyveinek között a betűk élessége. Engem egyáltalán nem zavar, talán még kicsit természetesebbnek is hat...
-
szemtelen
tag
Igen, igen Köszi a válaszokat. Ezt átgondolva tényleg jó lehet nekem a Nook, mint egy őrült professzor az okos telemet elrejtem,, de a wifit megosztom vele, így a lebukás veszélye minimumra csökkenhet
Viccet félre téve, nem igen ismerem a Nook-ot de úgy látom USA piacvezető, ebből kiindulva biztosra veszem, hogy felhasználó barát. Sok pro és kontra van, de valamiért annyira izgat a rootolás és a rejtett képességei, ami a kindle-ben nincs. Viszont tényleg reálisan végig gondolva egy olyan gép kell nekem amit szívesen tartok a kezemben, éjjel nappal olvasgathatok, egyszerű, kompakt és van világítása, persze e-ink szabványos!
Szóval kezdem érezni a Nook féle szabadságot, ám ezidáig a Kindleről hallottam, erősítsetek már meg, olvasásra mindkettő ugyanolyan jó, de egyéb + szolgáltatás a Nook felé billenti a mérleg nyelvét?
(Természetesen, ha nem angol nyelven akarok olvasni az amazonról, főleg magyar nyelvű és mindenféle formátumú könyveim vannak).
FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
axioma
veterán
Jaaaa nalunk nincs cegen belul tiltas, ezt ugy altalaban kutyu-valasztasi szempont (3G-capable) alternativajanak mondtam. De gondolom azert sajat net osztasa adott esetben ugyis mas eset lenne az IT-sek szemeben is, mint a ceges szetszorasa az eterbe, foleg vedelem nelkul.
-
doc
nagyúr
Ez adott esetben jo lehet, de van ahol nem jo otlet ilyennel jatszani, kulonben ugy jarsz mint "zsenialis" ex-kollegam, aki wifin osztotta a kabeles netet a tobbi notebooknak, aztan megjelent az IT brigad egy wifi-jel kereso szerkezettel es odaalltak ele hogy "ezt te sem gondoltad komolyan, oreg"
-
axioma
veterán
Mi mar a szoba joheto feladatokat vegiggondolva beruhaztunk egy 3G mobil wifi router kutyube, onnantol eleg minden eszkozbe a wifi... sokat szamit arban, bar plusz egy toltes vagy csatlakozo a routernek, de ugyis meritene' a masik eszkozt is pluszban.
Mondjuk nekem a hangelofizeteses kartyan is van minimalis net, azt is tudom osztani, de azon maceras szukseg eseten az atmenetileg nagyobb csomagokat ki-be kapcsolgatni, meg a masik igy a ferjemnel van mindig. -
doc
nagyúr
válasz hampidampi #2400 üzenetére
Igy van
A kerdes, hogy van-e wifi a cegnel, mert ez esetben messze a legjobb valasztas a Nook. Ha nincs, akkor viszont csak 3G johet szoba, ugyhogy marad a Kindle (viszont azzal nem lesz tul kenyelmes levelezni).
En is hasonlo helyen dolgozom, szerencsere 1-2 eve mar leszoktak arrol hogy az embert vegzaljak a mobilja miatt (bar elvileg meg mindig nem szabad), sot, mar egy wifi is van az epuletben (igaz hogy arra racsatlakozni kb. eselytelen, sokkal konnyebb a vezetekes nethez accountot szerezni )
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Redmi Pad SE 8.7 (2 év garanciával)
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- Microsoft Surface Go 2 8GB RAM 128GB SSD IntelCore m3 8100Y
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest