Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
addikt
-
addikt
válasz donat_sz #511 üzenetére
Ha van 2 USB rackked (vagy asztali PC ben 2 szabad port) akkor linuxon dd paranccsal át tudsz klónozni mindent, de biztos windowsra is vannak klónozó programok.
A NASsal szerintem nem lesz egyszerű, mivel arról fut a rendszer amit klónoznál, így sérült lehet az adat a célmeghajtón. -
addikt
-
haddent
addikt
válasz donat_sz #462 üzenetére
Elméletben te sehol. A portainer már nem biztos.. Épp ezért én deploymenthez elengedném, cli a biztos
https://docs.docker.com/network/host/
If you use thehost
network mode for a container, that container’s network stack is not isolated from the Docker host (the container shares the host’s networking namespace), and the container does not get its own IP-address allocated. For instance, if you run a container which binds to port 80 and you usehost
networking, the container’s application is available on port 80 on the host’s IP address.
Tehát mennie kéne, de mégsem.. -
donat_sz
senior tag
válasz donat_sz #375 üzenetére
Sikerült a macvlan, [ennek] a segítségével csináltam. A unifi Controllert el is költöztettem úgy tűnik minden szépen fut. Így hogy macvlanra teszem még a port fordításokkal se kell játszani nagyon egyszerű egy új indítása.
Így most az a kérdés jár a fejemben, hogy miért nem macvlan-on futnak a konténerek általánosságban? Saját IP-vel nem jönnek elő az azonos portokat használnánk problémák, mi szól ellene akkor? -
stigma
addikt
válasz donat_sz #373 üzenetére
Hi, Hát én jelenleg OMV (openmadiavault) alatt vagyok Portainerrel, viszont ott pár szándékos menüpontot kihagytam, igaz az Images menüpontban csak az imageket tudod törölni kb, azért nem írtam be.
szpeti40 kolléga jóvoltából egy magyarázat a Portaineren belüli hálózatokra : LinkUnifi Controller: Itt a megoldás a Macvlan hálózat hozzáadása lesz, de ezzel való konfigurálásról nem tudok nyilatkozni.
add container menüpont: Nem használom én is csak sokkal gyorsabb egy már meglévő stack-ként vagy docker-compose fájlként futtatni a már meglévő konténereket.Erre a legjobb példa az az volt, NAS-t újrapakoltam, a stack Editorból kimásolt szöveges részeket újra bemásoltam egyesével és kb a 5-6 konténerem működik tökéletesen, viszont összekattingatva húzosabb lett volna ezzel foglalkozni.
Ismét csak szpeti40-nek köszönhetően összejött a Pi-Hole telepítés is, ami egy reklámszűrő app/konténer és az elég idegesítő reklámoktól szabadulsz meg a böngészőben.
Ehhez infó itt van: Telepítés | ált. infó | ált. infó 2
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest