Új hozzászólás Aktív témák

  • Sumi

    aktív tag

    válasz 4Grider #95490 üzenetére

    Nekem van Telekom optikám is és digim is. A digi bridgeben van, a telekom nem. Mind a két helyen van minden elképzelhető hülyeség (mindenféle szerver, vpn kliens/szerver, ps4/xbox, home assistant, iot eszközök, okos tévé, stb.) és az ég világon semmi hátrányát nem érzem annak, hogy duplán natolok a telekomon - azon túl, hogy két helyen kell beállítanom a port forwardot (kb egyszer kell beállítani az életben, nem napi szinten állítgatja az ember az ontot).
    Viszont, egyik ismerősömnél koaxos telekom van, és amikor át akartam kérni bridgbe, akkor azt mondták, hogy ha átrakják bridgbe akkor az iptv-t nem tudják garantálni/supportálni - ezért én azt gyanítanám, hogy az optikai hálózatukon is hasonló lehet a sztori. Úgyhogy végül ott is dupla natot csináltam, szintén minden hibátlanul működik (nála is okostv, iot szarok, synology nas, kamerák, vpn, minden elképzelhető dolog van).
    Az a gyanúm, hogy sokan félreértik a dupla natot, holott valójában semmi hátránya nincsen a szimpla nathoz képest (kivéve az upnp-t, amit amúgysem szabadna használnia senkinek, mert hatalmas security risk)...

    Talán a több wan portos router is boldogabb, ha nem kell két pppoe sessiönt építenie, hanem kap egy static ipt a másik portjára..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák