Új hozzászólás Aktív témák

  • TeeJay

    félisten

    FTTH ötletelések :

    Megnéztem nálunk a panelban az 5. emeleten a DIGI kötődobozt
    Fekete merev burkolatú fő optikai kábel bejön, átnéztem 12 színű kisebb szál van benne és azokon belül is van még 4 üvegszál tehát ha jól számolom a 11 emeletes panelban ha minden emeletre tettek ilyen 4-es kötődobozt akkor 12x4 = 48 optikai szál van lent a földszinten de csak 44 lakás van. Az én emeletemen a szürke szálat nyitották ki és azon belül van a 4 vékony optikai szál 4 különböző színnel de a szomszéd néni rokkant nyugdíjas kétlem hogy nagy DIGI előfizető lenne, szemközti néni még idősebb kétlem hogy neki is lenne DIGI, egyedül egy másik srác szomszéd van még vélhetően ő köttet még :D

    Kb 32 előfizetőtől több nem lesz ebben a lépcsőházban soha mivel van Telekom/Flip-es is
    így jól tippelek hogy ezt a 12 szálat benne a 4 optikai szállal lent rákötik egy max 32-es splitterre majd az azelőtti szálat az OLT port után egy kettes splitterrel összekötnek egy másik lépcsőházzal is és kész a max 64-es osztás / port?
    Persze a 64 előfizető csak akkor jönne össze ha mindkét lépcsőházban kimaxolják mind a 32 szálat amire nem látok esélyt de olyan 25-30összejöhet.
    Meg kellene keresnem hogy az elsőn van-e a 32-es osztó vagy a földszinten csak ott tárolók vannak és nincs kulcsom csak azoknak akik bérelnek ott.

    Szomszéd tömbben már valakinek kész az FTTH mert megyek holnap segítek neki az ONT-n a wifit beállítani. Mutatta fotón hogy az újfajta Huawei ONT-t kapta amin 1 Telefon 1CATV és 4LAN van amiből csak 1 gigabites és 2antennás wifije van.

    Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Új hozzászólás Aktív témák