Hirdetés

Napelemes cégbe vásárolta be magát a Google

A tajvani, de a BlackRock tulajdonában álló New Green Powerben vásárolt részesedést a Google, amely 300 megawatt megújuló energiát szerezhet a cégtől.

A Google részesedést vásárolt magának a BlackRock tulajdonában lévő, tajvani New Green Powerben – a cégtől 300 megawattnyi megújuló energiát szerezhet, hogy csökkentse a karbonlábnyomát.

A nagy cégek zöme igyekszik csökkenteni a működéshez és beszállítókhoz kapcsolódó karbonlábnyomát, ez az igény a befektetők részéről is egyre nagyobb.

A Google célja, hogy mindig karbonsemleges energiából működjön, ennek ellenére az AI-trendek miatt egyik cég célja sem igazán teljesül, sőt, az emissziós értékek megugrottak emiatt.

A Google irodáinak, felhőjének és adatközpontjainak is otthont adó Tajvan az áramigényének majd 85 százalékát fosszilis tüzelőanyagokból fedezi, közölte a Google egyik vezetője. Így a mostani befektetés célja, hogy az országban támogassák egy nagy napelemes hálózat kiépítését.

Szakértők szerint a régióban nehezebben mennek a dekarbonizációs törekvések, mivel az infrastruktúra kevésbé fejlett és az üzleti felhasználók is korlátozva vannak a zöldenergia vásárlásában.

Tajvan 2025-re 20 GW-os napelemes kapacitást szeretne elérni, 2050-re pedig 80 GW-osat, állítja a BlackRock. A Google pedig nem csak a saját működését látná el napenergiával, hanem a beszállítókat, gyártókat is a régióban.

Azóta történt

Előzmények