Hirdetés

4 év alatt 75 milliárd dollárt önt az AI-ba és a chipekbe az SK Hynix

2028-ig egészen pontosan 74,6 milliárd dollárnak megfelelő összeget költ AI-ra és chipekre a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója, az SK Hynix.

Az SK Hynix úgy döntött, hogy 2028-ig 74,6 milliárd dollárnak megfelelő összeget költ el AI-ra és chipekre azért, hogy megerősítse az üzletágát. A cég a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója.

Az összes nagyját már 2026-ra elköltenék az AI-be és a félvezetőkbe való befektetések formájában, több mint 175 leányvállalatnál pedig egyszerűsítenék a működést.

A bejelentésre egy két napos stratégiai találkozó után került sor – a cégcsoportot szeretnék felrázni ugyanis, mivel az SK Hynix és az EV-akkumulátoros ágazat is komoly veszteségeket szenvedett.

A versenyképességet úgy javítanák, hogy az AI-ra koncnentrálnak, a HBM chipek, AI-adatközpontok és AI-szolgáltatások terén egyaránt.

Az SK Group elnöke megelőző és alapvető változásokat tartott szükségesnek, ezzel együtt csökkentenék a leányvállalatok számát is.

A szakértők szerint Dél-Korea néhány téren lemaradt a riválisoktól, így chiptervezésben és a chipek bérgyártásában is erősítenie kell a Samsung és az SK Hynix vezetőinek. A helyi kormány idén egy 19 milliárd dolláros támogatási csomagot jelentett be, hogy ilyen téren erősítsenek.

Azóta történt

Előzmények