Új hozzászólás Aktív témák

  • VGYke

    addikt

    válasz kali #7381 üzenetére

    Köszönöm válaszod. Nem tudtam kideríteni, hogy a TP-Link milyen chipseteket használ, mert nekem ez lenne a fontos és az információkat a neten sehol nem találom.
    Az n-es szabványt 2009.09. 11-én fogadták el, ez előtt mindenki gyártotta a saját szakállára ("draft korszak"), az előzetes szabványtervezet valamelyik változatán alapuló cuccokat. Csak azt garantálták, hogy 2 eszköz (pl. router és wifi adapter) akkor 100%-ban kompatibilis, ha azonos a gyártó.
    Ez nálam 1:1-ben kijött. A TV-ben Samsung WIS09ABGN adapter van Ralink chipsettel. Előző DIR655 routerem elromlott és amég kicserélték egy másikra, kaptam kölcsön egy TP-Link APointot. Azon a PC-AP-TV WiFi hálózat olyan volt, hogy a PC-ről a TV-n simán le tudtam játszani 720p-s filmeket. Aztán megjött a kicserélt D-Link Dir655 routerem. Most mp3 fájloknál akad a lejátszás, tehát hiába "n"-es minden eszközöm, mégsem úgy kommunikálnak ahogyan kellene. A laptomonban szintén külső Ralink chipes USB adapter van, eleve 150M-el csatlakozik, letöltésnél a kapcsolat leesik 80Mbpp alá is, igaz ez nem zavar, mert jelenleg 30M elérésem van. Ezt az adaptert eredeti és SMC honlapon található "friss" driverével be sem tudtam rendesen üzemelni, PC bekapcsolásnál nem volt hajlandó csatlakozni a DIR655 WiFi-hez, nem "kapott" IP-t. A Ralink oldalról szedtem hozzá drivert, azóta OK.
    Olyan gigaibetes routert keresnék, ami Ralink chipsetes és az ár annyira nem érdekes, mert a méregdrága Dir655-t becserélnék nekem bármire, hiszen alapvetően egy nagyon jó cucc.
    Van javaslatotok?

    [ Szerkesztve ]

    kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

Új hozzászólás Aktív témák