Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz iMaverick #72381 üzenetére

    Szóval mindenkivel kiszúrnátok? Nem lehet valódi felhasználással érdemben túlhasználni a hálózatot, csak szándékos forgalomgenerálással (seed szerver), cserében mindenki mástól elvennétek a gigabitet.

    Nincs olyan infrastruktúra, amit ne átlagos használat + ráhagyás alapon terveznének, mert rendkívül megdobná a költségeket, mondjuk 70 ezer forintért kellene adni egy gigás csomagot. Így meg van olcsó gigás csomag mindenkinek, és a normális használatot tökéletesen el is bírja.

    Egy-két piócát minden infrastruktúra elbír, de azért ha egy 2,4/1,25-ös OLT-on csak egy-két ember van, aki folyamatosan maxra nyitja a csapot, akkor már jelentősen csökkenti a többiek esélyét a normális sávszélességre.

    Nagyon szép dolog polgárjogi harcot indítani azért, hogy fizessék mások a szórakozásunkat, de ezt nem bírják a végtelenségig a hálózatok, és ahogy a szávszéligény nő, egyre inkább probléma is lesz. Erre írtam korábban példának, hogy a kilencvenes években ezért kellett bevezetni Budapesten a használatarányos díjfizetést, talán ez lenne hosszú távon itt is a megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák