-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz #20221952 #71100 üzenetére
Az Gbit-es, de sajnos nem HW NAT-os, így le kell cserélned, ha ki szeretnéd használni az 1000-es netet. Tomato fw-vel ugyan feltornászható talán 200-250Mbps-re, de Gbit-nek még csak a közelébe se. Hardveresen közel azonos az ASUS RT-N16-al.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #71101 üzenetére
Értem és köszönöm.
Korlátozott anyagi lehetőségek miatt csak ezt tudnám helyette venni:
AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router - Tenda
Vélemény? -
mpo
veterán
válasz #20221952 #71102 üzenetére
Ez is annyiba kerül:
[TP-Link Archer C1200 AC1200][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
MODERÁTOR
válasz #20221952 #71102 üzenetére
Milyen routert? topik.
-
nyikszi
őstag
Hát ez a Digi jó nagy k@ka lett. Megrendeltem a nagyobb netet, de egy hónapja semmi. Bementem és mondtam mi a helyzet. Azt mondta az ügyintéző, hogy 30-60 nap (!!!). Mi van? Ott helyben meg kellett volna nézzem a levelüket, mert arra hivatkozott, hogy abban biztos leírták. Ja, leírták 15 (!!!) napos átfutási időre. Elmennek ám a jó büdös fr@ncba. Ebben a k.... országban mindent megtehetnek a szolgáltatók?
"A szolgáltatás kiépítésének legkésőbbi időpontja a megrendelés visszaigazolásától számított 15. nap."
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #71104 üzenetére
Oké.
-
DonMaster
addikt
válasz nyikszi #71106 üzenetére
van már interneted? ha igen fttb? ha igen milyen 100-as 500-as?
ha 100-as akkro 30nap az átfutási idő , de csak akkro leeht 500-as ha van sw vagy ont-ben lépcsöházban hely,
ftth-nál azonnal átkell patintaniuk ha ott vagy 100-as vagy 500-asban még, azt telos üfsz 1272 , és 72orán belül meg csinálják.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
WaterWave
veterán
Mostanában azt vettem észre, hogyha ujraindítom a routeremet, akkor nem tud felmenni a netre a router... Szépen be van állítva a pppoe, user pass, de a netet nem éri el...
Ezt ugy tudom orvosolni, ha rádugok egy cat5e kábelt, és laptopon összekötöm vele és csatlakozás az internet opciót kérek. De utána 651 hibával ledob, viszont, utána a routeren a led kékre vált, tehát akkor tud felcsatlakozni a nethez... Tehát olyan érzésem van, mintha az automatikus felcsatlakozás nem menne, ami eddig ment. Nálam a hiba vagy a diginél?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz Laccoss #71113 üzenetére
Akkor se megy fel egyből, régen kb 10 másodpercen belül amig a router bebootolt, utána volt net.... most kb 5-10 percet várni kell... másnál nincs ilyen? de ez kb 2-3 hónapja vettem észre, tavaly nem volt ilyen
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
ArGab
őstag
válasz nyikszi #71110 üzenetére
30 nap, haha
Én tavalyelőtt jeleztem és tavaly, 8 hónap után válaszolták meg hogy megvizsgálták és nem fog menni az emelés.#71112 WaterWave nekem van ilyen gondom megint. Tavaly már nyár vége/ősz eleje körül szintén előfordult. Van hogy 15-20-30 perc is kell mire újra tud csatlakozni (gépen ilyenkor szintén csak sokadszorra jön össze, addig 651-est dob, router logban Timeout waiting for PADO packets). De van hogy simán megy azonnal az csatlakozás. Elég zavaró, mert ha valami miatt újra kell indítani a routert vagy éppen Digi bont és újra kell csatlakozni, van hogy tíz perceking nincs net.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz Core2duo6600 #71115 üzenetére
mert néha ujraszoktam, az mindegy miért... kérdés nálam a hiba vagy a diginél? Másnál nincs ilyen gond?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
nyikszi
őstag
válasz Laccoss #71111 üzenetére
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a www.digi.hu oldalon leadott megrendelési igényét elfogadtuk, adatait rögzítettük adatbázisunkban.
Online jelentkezés időpontja:
Előfizetői név:
Megrendelési azonosító:
Telepítési cím:Kollégáink hamarosan keresni fogják Önt a megadott elérhetőségein, hogy a szolgáltatás kiépítésének pontos idejét egyeztessék. A szolgáltatás kiépítésének legkésőbbi időpontja a megrendelés visszaigazolásától számított 15. nap. A szolgáltatás kiépítésével egy időben kerül sor a szerződés aláírására.
Értem én, de nehogy már egy sebesség emelés ilyen nehéz legyen! Akkor is, egy semmi cég és kész. Hiába a vakarózás, attól még svihákok. Volt velük más problémám is, azt ide nem írom le, csak a céget írtam le már teljesen. Ez a "kis" emelés akasztott ki teljesen. Szerencsére a máshol, pl. boltokban tapasztalt 25%-os áremelést nem kell benyelnem, mert megyek másik boltba és ott veszem, ahol "csak" 10%-ot emeltek a kenyér árán. Mint már írtam volt, nekem nem kellene a nagy net, TV-t meg 10 éve nem nézünk. Mennék én a T-hez, de nem kell a TV, nem akarom hogy a család a sok hülyeséget nézze. F1 és egy-két sorozat, ami online is elérhető. Ennyi.
ArGab: Az "jó" Ennyit erről a cégről. Túlnőtte magát és majd jönnek a problémák csőstül, de legyen igazam. Mindegy, 60 nap után megint bemegyek, úgyis ott járok el minden nap, aztán majd beírok a panaszkönyvbe legfeljebb.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
törölt tag
-
west76
aktív tag
válasz nyikszi #71119 üzenetére
Nekem meg semmi gondom nem volt velük, éppen a fehérvári iroda mellet mentem el, eszembe jutott, hogy fel kellene emeltetni a sebességet, bementem, kb 5 perc papírozás, majd 12 napra rá hívott a szerelő és mivel nekem az első általa javasolt idő nem volt megfelelő és én mindeképpen ott akartam lenni, amikor csinálják, ezért nem fértünk bele a 15 napba, hanem 17. napon lett gyorsabb netem.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ugyan én is amit lehet online intézek, de azt már többször hallottam, hogy a diginél a személyes ügyintézés a jó megoldás. Szóval lehet te is előrébb tartanál, ha úgy kezded, hogy beugrasz az irodába, ha már ott mész el mellette minden nap[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz nyikszi #71124 üzenetére
akkor 1értelmű , amég nincs papir vagyis felmérés addig nem mennek ki átkötni.
1 olcso trükk van amit kijátszhatsz, kihivod öket hogy elszakadt a kábel és csinálják ujra,
igy 72orán belül hiba elháritás miatt kimegy a szerelö kiszálási dijat kikel fizesd, de megtudod vele együtt nézni hogy van-e hely gigás porton a dobozban vagy nincs fttb-n ha van akkor durván fogalmazva a felmérés megörtént , ha nincs akkor azért nem keresnek mert nincs lehetöség , és várd az ftth-t. jo nyilván ez 2500ft-os kiszálási dijba kerül, de itt a forumon régebben egyesek 1x-1x bejátszották.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Laccoss
addikt
Én amúgy nem értem, sokan miért stresszelnek itt a váltásnál. Megvoltam FTTB 100/100al, egyszer csak csörgött a telefon, hogy jönnének optikát húzni, mondom rendben, ez volt csütörtökön, hétfőn délre mondtak időpontot, a szerelő 11kor már csörgött, hogy hamarabb végeztek az előttem lévő helyen, jöhetnek e. Egy óra múlva már át volt kötve. Persze ez októberben történt.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz s1999xx #71127 üzenetére
Ezért érdemes olyan időpontban megegyezni, hogy olyan valaki legyen otthon, akit nem tudnak megvezetni, valamint kedvesen, de határozottan tudja irányítani a munkálatokat, vagy egy jól irányzott balegyenessel kitoloncolni a vandálokat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
wexford881
csendes tag
Sziasztok
Mostanában problémám van a DIGI internet sebességemmel.
Már nagyon régóta DIGI netünk van de eddig nem volt probléma vele.
100/100 Megás netünk van meg egy D-LINK DIR-600-as routerünk volt.
Valamikor február közepén vettem észre hogy sokkal lassabb a net mint máskor ezért megmértem speedtest-el
és 8 Mbps letöltés és feltölés körül volt.
Nemrég vettünk egy új routert egy D-LINK DIR-809 (AC750). A beüzemelés után azonnali mérés alapján
tökéletesnek bizonyult, hozta a szintet (93/87 Mbps). Az öröm pár percig tartott mert második mérés után
ugyancsak lecsökkent 25/24 Mbps-ra. Azóta ennyi. Feltettem az újabb intel lan drivert de nem változott semmi.
Modemem nincs, csak egy kábel jön a lakásba a
lépcsőházból. A kábel direkt a gépbe dugva szintén hozza a normál sebességet.
Wi-Fi-n 5 GHz-en ugyanannyi mint gépen, 2.4 GHz-en meg ennek kb. a fele.
Mivel lehet a probléma? A Diginél vagy nálam van a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz wexford881 #71129 üzenetére
Hali!
Amennyiben jól értem és gépbe dugva jó, akkor csak a router és környéke, kábel, stb. gond lehet! Vagy csak wifi bondod van?[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
wexford881
csendes tag
válasz Gyurka6 #71130 üzenetére
Nem csak Wi-Fi-n van gond hanem kábelen is.
Az új routerrel új kábelt is adtak az van azt tettem bele. De már a régi routerrel és a saját kábelével jelentkezett előszőr a lassulás. Az új routerrel csak annyi változás történt hogy 8 Mbps-ről 24 Mbps-re nőtt a sebesség de ez még mindig csak a negyede a normál sebességnek. -
sfdrakex
nagyúr
válasz wexford881 #71131 üzenetére
Több szerveren is mértél? Közben más gép vagy egyéb nem csatlakozik a routerre? Torrent ugye nem megy mérés közben?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Balage76
senior tag
Ma végre volt időm egy picit foglalkozni a nettel is....
Ahogy korábban írtam, január végi FTTH új bekötés. Az oszlop tetejétől a rack szekrényig elfogyott a 100 méteres üvegszál bundli, de legalább végig föld alatt, védőcsőben megy, kultúráltan. Ezt mondjuk nekem kellett behúzni, a szerelő a második kiszálláskor csak csatit hegesztett + beüzemelt.
Nem rossz a DIGI által adott Huawei router, de eléggé összetett lesz a belső háló, nem szeretném erre bízni az egészet, így átkerült bridge módba.
Elsőre előszedtem a szekrény mélyéről egy régi, jó DIR-855 -öt, ezzel 200/70 Mb-et sikerült mérni. Ez így édeskevés a meghirdetett 1000-hez képest...
Második próbálkozásra bekerült egy TP-LINK Archer C9, ezzel most 770/290 Mb-et mértem kora este. Ez sem a max, de jó lesz.
-
Dictator^
veterán
Most voltam ismerősömnél (FTTH), ahol szolgáltatás áthelyezés miatt sikerült elérnie, hogy valamilyen Wifis ONT-t kapjon. Laikus a témában, azt hitte, hogy így megússza a wifis router vásárlást...
Viszont a jó öreg ZTE ZXA10 F625-t lecserélték, valami fehér (nem néztem típusszámot) wifis ONT-re, ami előtt még van egy FTTH reciever.Mióta csinálják így az FTTH részt? Miért jobb külön egy reciever amin még a koax is külön megy, és külön tápolni két eszközt?
Az, hogy ha külső routerrel akarunk netet, azt telefonon kell engedélyeztetni, hogy a router kapcsolódjon közvetlen a netre?
Nálam még a régi ZTE F625 van, de kopp-kopp, sosem volt vele problémám..
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
prabhu
senior tag
-
DonMaster
addikt
válasz prabhu #71138 üzenetére
jah mert ac-val jobb lenne a gigás net mikor az efi-k eszközeinek 90%-a bg-s 2,4ghz-es wifi-s akinek meg nem azoknak 5ghz n-es , ac max mobilon, ahol meg holt mindegy hogy 50mbits vagy 300mbits van wifi-n mert egyiket sem használod ki, akinek meg ac-s laptopja van ac-s otthoni hálózata eszközei, annak meg
1. van saját ac-s routerje
2. ha az első nem teljesül vesz magának , mert ért hozzá
3. aki nem ért hozzá cska hogy a facebook és netezés enjen azoknak a 2,4ghz-es n-es wifi bőven elég, skype messenger ... elfutnak bőven 150-es n-es wifi-n.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
BusyChild
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem van hogy gyorsíthat az a neten ha az ONT bridge mode ba van kapcsolva?
Elötte fttb 100 as netem volt de ma kötötték át ftth 1000-re, de a le és feltöltés 100mbit körül mozog.
Az ügyfélkaput nézve aktív csomagnak meg mindig fttb 100 2019 et ír vmiert. -
prabhu
senior tag
válasz DonMaster #71140 üzenetére
Ezeket honnan veszed?
Már a 100 ropi alatti notikban is AC wifi van, akárcsak az újabb telókban.
Saját eszközzel így 3 kütyü üzemel... az 1 helyett.
Sokan helyhiány vagy kábelutálat miatt wifiznek, de azért szeretnék kihasználni (jobban) a gigabites netet.[ Szerkesztve ]
-
allus
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy Ausus AC 66u b1 routert és nem tudom beállítani a Digi nettel. Az ON router módban van és hiába adom meg beállítás során, hogy ne kérjen felhasználónevet és jelszót és állítom be a kapcsolat típusát automatikus ip-re, ennek ellenére kiírja, hogy az ISP DHCP funkciója nem működik megfeleően.
-
MODERÁTOR
-
allus
csendes tag
válasz Intruder2k5 #71145 üzenetére
A cél az lenne, hogy a jelen helyzetben is működjön a router a nettel.
-
mclord
aktív tag
válasz DonMaster #71069 üzenetére
Annyira user error / user szoftver hiba volt , hogy mai nap kijöttek végre és a lenti SW végén lévő kábel hibás volt, amit cserélni kellett és a hiba elhárult (kértem jegyzőkönyves kábel mérést).
Tehát, mint mondtam elején is könnyebb a felhasználóra fogni, mint sem szolgáltatónak beismerni a hibát (számítógépen megy, tehát nincs nálunk hiba feeling).
Köszönöm mindenkinek, de ismét lehet látni sajnos a szolgáltató ha nem szolgáltat akkor szív az ügyfél.
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
DonMaster
addikt
válasz prabhu #71143 üzenetére
pont onann hogy ha csinálnál egy 1000fös felmérést rájönnél hogy hiába a most árultakban ac-van de az emberek többségénél nem az van, és mind emelett
1. wifi-n nem lehet gigá-t kihasználni.(k.drágán lehet)
2. aki enynire kábel fobiás annak töknyolc hogy 150-es wifi van vagy 833-as ac-s wifi megy .
3. akinek kell a sebesség az igen is kábelezni fog , elég szépen eleleht rendezni a kábeleket , hogy ne látszodjon.4. az hogy 1 3in1 ezsköz helyet 2külön ezsközt visz a digi annak az oka, hogy van aki csak tv-t van aki csak netet, kér de van olyan is aki a digis 3in1-et bridge-be kérte , ezen opkok és az ár miatt tért átt a digi a 2 külön eszközre.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz mclord #71147 üzenetére
igen és?
elsöre is irtam hivd ki öket mert lehet roszul van kötve talán 2x is leirtam és nem csak én, pc-felismerte de a router nem volt képes, ennyi, végén igaz lett, ez annyibol user errol, hgoy elsöre nem voltál képes kihivni hanem nyomtatad a felmondási papirt, enyni, ráadásul mikor kérdeztük hogy a kábel tuti jo, mit irtál hogy igen meg nézted mind klét végét, ennyit erről ezért user error, persze jobb beszólni a másiknak, a saját tudatlanságod miatt.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest