-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boatesz
tag
válasz wwenigma #71600 üzenetére
D-Link DIR-842 Dual Band AC1200 Wireless Router
Vezeték nélküli szabvány: Wireless AC1200
Wi-Fi Sebesség: 300 Mbit/s 2.4 GHz, 867 Mbit/s 5 GHz
Frekvenciasávok száma: 2
Vendég Wi-Fi hálózat: Igen
Antennák száma: 4 darab külső
WAN sebesség: 10/100/1000 Mbit/s
LAN sebesség: 10/100/1000 Mbit/s
LAN portok száma: 4 -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Boatesz #71601 üzenetére
OK, ez jonak tunik. Nezd meg a WAN sebesseget ha irja menuben illetve ha bemesz csomagot valtani érdemes megjegyezni hogy befele 100Mbites linket kapsz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
YellowFlash
aktív tag
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Tálcáról a net ikon is eltűnt. Egyébként totál jól működik a net. Sebesség még több is, mint ami kéne legyen, minden weboldal betölt, youtube/twitch is jól megy. Steamről is letudok tölteni stb.
They don't know... PepeLaugh
-
Laccoss
addikt
válasz YellowFlash #71603 üzenetére
Valamilyen szolgáltatást biztos kikapcsoltál, vagy nem éred el az kérdéses szervert.
-
sztanozs
veterán
AP Isolation kikapcsolható a Digi-s routerben?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Hallottam, hogy a Digi átépíti a FTTB hálózatát FTTH-ra.
Beszéltem az egyik üzletkötőjükkel és az mondták, hogy az optikai kábelt, csak a bejárati ajtón belülre a falra akarják bekötni, nem pedig a szobába ahol használom a netet.
Sajnos semmi konnektor lehetőség nincs a bejárati ajtónál szóval nem tudom.
Ha mégis a bejárati ajtó fölé kötik be akkor ha saját routeremet akarom használni, nem lassul nagyon le az internet sebessége, ha a szobai router és a bejárat között legalább 15-20 méteres kábelt kell beiktatni?
Szerintem jobb lenne a szobáig vinnék a digi eszközöket. -
TeeJay
félisten
válasz Ernesto78 #71606 üzenetére
szerintem meg ahol eddig FTTB volt ott amúgy is jött be koax és CAT5e kábel, azt elvágják kint és a lukon 1 darab optikai szálat fognak behúzni
az ONT-t oda rakod ahol eddig bejöt a DIGI FTTB kábele, kérsz rá egy koax csatlakozót meg egy UTP-t és be is tudod dugni az ONT-be és megy minden úgy amint eddig
max annyi hogy 2 konnektor kell a két eszközneklakáson belül nem igazán jó optikai szálat húzni
porszívó beleakad, szekrény rácsukódik megtörik meghajlik satöbbi
koax és utp-t te magad is tudod húzni meg cserélni meg azokra szekrényt is rakhatsz nem lesz baja
de optikai szál ha törik akkor pár napig nem lesz net meg TV mert azt te nem fogod tudni megcsinálni otthonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
adika4444
addikt
válasz Ernesto78 #71610 üzenetére
Kérhető, hogy továbbhúzzák a kábelt. De valóban csak akkor érdemes, ha el tudod úgy vezetni, hogy ne érje kár. Nálunk például közvetlen a fal mellett megy kanapé mögött, meg valami ezer éves hosszú fadarab is takarja, ami mondjuk nem tudom honnan van vagy minek, de ez más kérdés. Szóval a lényeg, hogy ha jól el lehet vezetni akkor behúzzák, de ha sérülésveszély van, akkor jobb az ajtóhoz a konnektor. Ha ott a kapcsolótábla, akkor viszonylag könnyű a konnektor-téma.
üdv, adika4444
-
TeeJay
félisten
válasz nfsu17 #71613 üzenetére
ha már volt FTTB neki akkor úgyis van koax és LAN kábel akkor meg felesleges tovább bevinni az optikai szálat. lakáson belül 100méter UTP is húzható meg 3-4koax kábel is ahova akarod a lényeg hogy az ONT-től menjen mind az ONT meg olyan helyen legyen hogy az optikai szál ne sérülhessen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
válasz Gyurka6 #71612 üzenetére
Nem toldhatsz csak úgy bele az optikai kábelbe, mert az a hálózat az ONT-ig - és az ONT is - a DIGI tulajdona ... függetlenül attól hogy a Te ingatlanodban megy a vezeték.
to Ernesto78:
Sokkal egyszerűbb megbeszélni a szerelővel, hogy hova vezesse az optikai kábelt a lakáson/házon belül.
Általában oda vezetik ahova az előfizető igényli, kivéve ha ennek műszaki akadályai vannak.
Tehát nem szentírás, hogy az ajtó felett kell lennie az optikai végződésnek, de sokszor valóban ez a praktikusabb."Beszéltem az egyik üzletkötőjükkel és az mondták, hogy az optikai kábelt, csak a bejárati ajtón belülre a falra akarják bekötni, nem pedig a szobába ahol használom a netet."
Ez ebben a formában nem igaz. Amúgy is az üzletkötő műszaki létesítési kérdésben nem mérvadó.
A szerelővel kell egyeztetni.[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz #29810560 #71618 üzenetére
Miért is nem? A pincébe akartam levinni a padlásról, át is helyezték volna, azután mégis másképpen döntöttem. Vettem egy 15m-est, simán működött lent is (lépcsőn áthúzva), azóta egy 1,5m-es darabbal lett meghosszabbítva, A mostani szereléseknél már eleve a két eszköz között is toldás van.
Felvetődött egy kérdés: az ajtónál nincs 230, tovább kell vinni, erre adtam egy megoldást.Nem kell senkit semmire kérni, bármikor könnyedén bárhova áthelyezhető, gond esetén visszaállítható az eredeti állapot.
Részemről ennyi....Gyurka
-
törölt tag
válasz Gyurka6 #71619 üzenetére
"Miért is nem?"
Nem fizikailag nem toldhatsz bele, mert ezt senki sem tudja megakadályozni hanem jogilag.
... mert, ez a közüzemi rendszerbe való fizikai beavatkozás és elég szépen büntetik.
Amúgy ettől a pillanattól kezdve nem garantált a szolgáltatás fizikai paraméterrendszere, mert saját fizikai eszközt iktattál a hálózatukba. Tehát, ha műszaki probléma merül fel a szolgáltató már nem garantálja a szolgáltatás paramétereit, mert az csak a saját szolgáltatásukra, hálózatukra, eszközeire szól.
-
WaterWave
veterán
-
Scooter
tag
Akkor végre 100/100 után rendben jön az 500
Köszönhetően a csodás félrekötésnek. Az viszont rejtély, hogy hogyan sikerült neki összekeverni a zöldet a kékkelAkinek nincs meg a megfelelő sebesség, kezdje a csatlakozó bekötésének az ellenőrzésével.
-
Ksix
tag
válasz #29810560 #71620 üzenetére
Ez nem így van, egyrészt csak a gáz, villany, víz, távhő, szemét és a kéményseprés közszolgáltatás, az internet nem. Másrészt Digi ÁSZF: „Az Előfizető felelősségi körébe tartozik a Szolgáltató által kiépített UTP vagy optikai kábelekből alkotott hálózat, a lakáson/házon belül, a kihelyezett eszközig.” A te felelősséged, azt csinálsz vele, amit akarsz.
-
Bekötötték az 500-as netet de mondták hogy 100 lesz amíg nem jön az optika a házba. Azért ezt még szerződéskötés elött is monhatták volna. Havi plusz 200ft...tudom nem pénz de akkor nem fizettem volna az 500asra.
A router fizikai kapcsolatra is csak 100-at ír. A média konverterük valószínű annyit tud. Csak azért nem fer 500asnak hírdetni a lakótömböt.
Bekötve be van mind a 8 ér, igaz engem lebasztak volna ha így kötöm be. (Kék túlságosan ki van tekerve) Valamikor bekötöm rendesen.
Itthon cat6a van, mikrotik rb3011 router ami fastrackal ment korábban ezres digivel.
Várnom kell az optikára...[ Szerkesztve ]
-
Kuter
senior tag
válasz MasterDeeJay #71631 üzenetére
Ez melyik város? Tesómnál pénteken kötötték 500 + fel kellet húzni egy kábelt, mert van telefon is.
Itt is mondta a szerelő hogy hamarosan jön az optika.De a Lényeg 500/300 megy teszt szerint.
Ja Tatabánya Bánhidai ltp.
Ja lehet nálad is elkötötte az amatőr szerelő, nem egyedi jó pár helyen előfordult.[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz MasterDeeJay #71633 üzenetére
Ha nincs telód mi a szarnak az az elosztó? Ez is vmi kókány munka, akinél van teló behúznak külön utp-t nálam is ez volt Tbánya gálon, meg holnap jönnek muterhez is. Ami az elosztóba (azt meg hajítsd ki a picsába) megy azt dugd a routerbe, úgy mit muzsikál?
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
phobos86
csendes tag
Sziasztok! Abszolút laikus vagyok a témában, ezért szeretnék segítséget kérni. Bekötötték a gigabites digit de maradt a 100-as sávszélesség, tehát nem hajlandó tizenpár megánál többel tölteni és azt szeretném kideríteni, hogy hol lehet lefojtva a dolog.
Ezt az alaplapot használom:
[Asrock H61M-DG3USB3]Nem tudom számít-e valamit de CAT6-os kábelt használok.
Köszönöm előre is ha valakinek van ötlete
-
Kuter
senior tag
válasz MasterDeeJay #71633 üzenetére
Csak ide talál valaki aki oda való ahova te, de szerintem 500 menni kéne. A lépcsőházban ha van valakinek kérdez rá, vagy ott a környéken.
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
-
woodworm
veterán
válasz MasterMark #71648 üzenetére
Félreérted a kérdést!
Tudja, hogy mit szeretne, csak azt nem, hogy hol kell beállítani (vagy lehet-e egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest