Új hozzászólás Aktív témák

  • djsilas

    tag

    válasz rothfb #72094 üzenetére

    Kivéve persze, ha kifigyelem a postádat, és egyszer csak a szolgáltatói csekkedet ellopom, majd rakok helyére egy ugyanolyat, amin az én bankszámlaszámom fog szerepelni. Nameg a Postáig menet elüt 3 autó, ott összeszedsz minden bacit, amíg vársz a tömegben. Ha szerencséd van, nem ütnek le az utcán 200ezerrel a zsebedben Posára menet. Közben persze fizetsz a saját pénzed ATM-ből kivételéért, fizeted a sárga csekk díját, elmegy a rohangálással 1-2 órád, közben a Posta Shopban elmajszolsz egy csokit, meg egy üdítőt, a pénztáros 54545463. "milyen sorsjegyet adhatok?" kérdésére egyszer csak rávágod, hogy mindegy b+, csak hagyjál már békén, és odaadja a legdrágább kétezres sorsjegyet...
    Hazaviszed a kis befizetést igazoló szelvényt, rájössz, hogy már öt szekrény tele ilyen sz@rokkal, felmérgeled magad, majd felgyújtod az egészet és egy fél mangalicát elpergetsz rajtuk. Egy hét múlva jön az érdeklődés, hogy hát hol van az 50ezres gázszámla befizetés!? Hááát de én befizetteeem a Postán! Igeeen!? Nem jött meg a pénz, igazold már kedves előfizető... ohh, hát finom volt a szalonna... szóval igen!

    A sárga csekk veszélyes terület és nem bízom benne annyira, hogy a nehezen megkeresett pénzt kockára tegyem. Tudom sokan hisznek benne, csinálják, de csak addig mosolyognak, amíg nem történik valami a pénzükkel. Az emberek bele sem gondolnak mennyi visszaélés, lopási-csalási lehetőség van az életben. Fűnek fának kiadják magukat, személyes adataikat. A pénz meg aztán tényleg nem játék. Biztos konzervatívnak gondolsz, esetleg paranoiásnak, pedig ez semmi más, csak puszta óvatosság.

Új hozzászólás Aktív témák