Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
thetompi
csendes tag
válasz #29810560 #67793 üzenetére
A jelenség pontosan az, amit leírtál. Néhány percig megy kívülről, aztán nem. Ha jól értelek a Digi routerrel, mivel nincs benne Arp binding, nem lehet Wake on Wan-t megvalósítani. Sajnos a portforward cél IP-t nem engedi átirni sem 255.255.255.255-re, sem 192.168.1.255-re. Van esetleg remény valahogyan a beállításra? Van még egy Synology Nas-om, de gondolom ott nem lehet beállítani.
-
sweatyy
csendes tag
válasz MasterMark #67797 üzenetére
Világít a kis internet led a routeren, logba a következőket látom:
call pppoeCmdReqlIPv4
Standard authentication
Send_phase 2101 pppd_phase = 0x2
Sent [PADI Host-Uniq(0x000002a7)]
In pppd the httpd-id is 584, set link phase is 0x2
ERROR Timeout waiting for PADO packetsEzek vannak benne folyamatosan mindig más más címekkel.
-
sweatyy
csendes tag
Sziasztok!
Adódott egy kis problémám most először a digis nettel, bár teljesen független minden mindentől volt egy csomagmódosítás vezetékes telefon bekötés, és egy név átírás a szerződésen.
Minden rendeben is volt bár a telefont kicsit nehezen aktiválták, de végül minden működött, most viszont már két napja nincsen internet. Társasházi FTTB net van bekötve de egyszerűen semmilyen úton módon nem jön létre a PPPoE kapcsolat, felhívtam üfsz-t, hogy hátha a felhasználó és jelszó páros változott meg a névátírás miatt de ez rendben van. Próbáltam már 2 TP-link routerrel, de egyikkel sem ment, közvetlen kábelen pedig 651-es hibakódot kapok itt is több géppel is, ezt meghallva az üfsz boldogan rá is vágta, hogy akkor 2500 Ft.
Mondtam hogy akkor egyenlőre köszi.
YouTube tutorialokat, már végig csináltam routerek 100x resetelve, gép frissítések minden egyében túl vagyok.Mit tudnék még tenni?
-
Geth
veterán
válasz MasterMark #67791 üzenetére
Én anno a magic packetet pont hogy a belső broadcast IP-re forwardoltam (pl. 255.255.255.0 subnet mask esetén a 192.168.1.255 címre).
-
törölt tag
Az a gond, hogy kikapcsolt gépnek nincs IP címe. Ezért kell az ARP-binding, mert az ARP tábla egy idő után elfelejti a kikapcsolt gépet.
Gyakran megcsalja az embereket a dolog, mert az ARP tábla cacheli a MAC címeket, de ha letelik a cache idő akkor már nem frissül, mert a gép már ki van kapcsolva. Így a gép kikapcsolása után még egy kis ideig működni látszik az Internet felőli ébresztés, mert az ARP táblában még él a MAC cím, de ha törlődik akkor már nem lehet a gépet ébreszteni az Internet felől. Ezt a problémát küszöböli ki az ARP-binding.
Az ébresztő Magic Packet egyébként érkezhet boadcast (255.255.255.255) IP-re.
[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
Üdv
A digi huawei wifis modemje elég gyenge wifi jelet ad a lakás egyes részein. Az úgy működhet, hogy kikapcsolom a wifi részét, majd egy utp kabellel rákötöm a saját routeremet, hogy az szórja a netet?
Vagy ez az amihez át kell állítatni telefonon bridge módba a huaweit?Sovány szakácsban sose bízz!
-
-
thetompi
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült Digi F660RV1-es routeren működő Wake On Lan-t beállítani, ami kívülről is működik? A több oldalon említett LAN/DHCP binding résznél nem tudom beállítani a 192.168.1.254 - FFFFFFF összekapcsolást, mert nem veszi be a csupa F MAC címet. A port forward felvétele 9-es port - 192.168.1.254 sikerült. Valaki tudna segíteni a hiányzó részlet megfejtésében? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Hát úgy tűnik nálunk idén már nem lesz meg az FTTB->FTTH átállás, pedig az optikai kábel bent van több mint egy éve.
Lehet valahol informálódni mostanában merre járnak Budapestwen? -
Kamubela
csendes újonc
válasz MasterMark #67781 üzenetére
Igen, en is ugy latom egymas mellett beszelunk el.
Nem en akarok kapcsolodni mashoz, hanem ha hozzam akarnak kapcsolodni. Ezt probalom en is leirni. -
MasterMark
titán
válasz Kamubela #67780 üzenetére
Nem tudom, hányszor írjam le ugyanazt?
Port forward nélkül is működik, ha publikus IP-hez kapcsolódsz. Egy weboldalt is meg tudsz nézni, nem kell hozzá portot nyitni. Feltölteni is tudsz például ide a prohardverre képeket, ehhez sem kell portot nyitni.
Csak így jelentősen kevesebb embert érsz el.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Kamubela
csendes újonc
válasz MasterMark #67779 üzenetére
Meg egyszer: en nem allitottam be explicit semmilyen port forwardot a Digi -s routeremen.
A PC -m IP cime, he lekerdezem ipconfig -al: 192.168.1.2. A Digi -s routereme :88.88.88.88 (pelda).Nem ismerem a torrent lelkivilagat, de teszem azt egy torrent szereveren be van regisztralva a 88.88.88.88 -as IP mert a gyerek a 192.168.1.2 -rol letoltott egy filmet. Valaki a vilag masik vegen latja hogy a 88.88.88.88. elerheto egy film es le akarja tolteni, ezert kapcsolatot kezdemenyez a 88.88.88.88. fele.
Elmeletileg a Digi-s router el kene dobja, nincs honnan tudja hogy a 192.168.1.2 -hoz forwardolja a kerest.Meg egyszer, nem ismerem hogyan mukodik a torrent de visszaolvasva a korabbi hozzaszolasokat abbol azt sejtem hogy van olyan scenario mikor egy publikus IP -rol probaljak elerni a privat halon levo PC -det.
Ezt probalom megerteni hogy ez mukodik az en esetemben ha nem csinaltam semmi explicit port forward beallitast a routeremen es ha igen akkor mi miatt ? -
MasterMark
titán
válasz Kamubela #67778 üzenetére
Az, hogy az egyiket te felügyeled, a másikat meg nem.
Otthon tudsz beállítani port forwardot, a szolgáltatói NAT-on nem.
szerk.: Ha valaki NAT mögött van port forward nélkül, akkor csak publikus IP-s peer-ekhez tud csatlakozni. Két port forward nélküli NAT-olt ember egymáshoz nem tud.
Tehát ettől még megy, csak te is kevesebb emberhez tudsz csatlakozni, meg hozzád is kevesebben tudnak.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Kamubela
csendes újonc
válasz MasterMark #67777 üzenetére
De mi a kulonbseg a szolgaltatoi NAT- olas es Digi routerem altal vegzet NAT -olas kozt, abbol a szempontbol ha egy USA-ban levo felhasznalo letolteni akar filmet az en PC -emrol aminek 192.168.1.2 -es privat IP cime van a publikus 87.65.2.3 digis routerem IP-je mogott ?
-
MasterMark
titán
válasz Kamubela #67776 üzenetére
Valamit félreértettél, azok nem tudnak rendesen torrentezni, akik szolgáltatói NAT mögött vannak.
UPnP nyitja a portot. Ha látni, akkor az UPnP rész alatt látod, nem a kézi port forwardnál.
Letölteni akkor is le tud, ha nincs nyitva port.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Kamubela
csendes újonc
Lenne meg egy torrentes kerdesem: olvastam itt a korabbi hozzaszolasokat hogy ha privat IP cimrol torrentezel akkor az nem biztos hogy menni fog, mert publikus cimrol nem tudjat elerni a privat IP cimes PC -d amirol torrentezel. Nalam a gyerek hasznalja uTorrentet, en nekem nincs tapasztalatom benne, viszont nem ahallottam panaszkodni hog ne menne. En nem csinaltam semmilyen port forwardingot a routeren a torrentezes miatt.
Hogy lehet hogy a gyerek nem panaszkodik , 'latszolag' hasznalni tudja a torrentet ?
1. lehet hogy csak a Digis halozaton levok tudjak elerni a gepet, es a 'seed' csak az o reszukre megy ? Es ez mar eleg arra hogy o is tudjon letolteni ? (Bocs nem ertek a torrenthez..)
2.uTorrent -el jon egy UPnP ami automatikusan beallit port forwardingot a routeren a torrent applikacio szamara ? Ha igen akkor azt csak kene latnom a router admin oldalan nem ?(nem latok ott semmi port forwardingot) -
MDanny
senior tag
Nem tudom volt-e szó róla mostanában, de az újonnan kihelyezett Huawei HG8121-esek nem érhetőek el a 80-as porton kívülről.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Kamubela
csendes újonc
válasz MasterMark #67772 üzenetére
Tenyleg rajta van.
Fura volt hogy a F668 feluleten nem lethet allitani ilyesmit. Amugy csak kivancsisagbol: az o altaluk kihelyezett router honnan tudja a vegpont azonositot/jelszot amit a szerzodesemen adtak meg ?
Kosz ! -
Kamubela
csendes újonc
Ha ZTE F668 routert atkerem bridge modba, akkor az en sajat routeremen be kell konfigolnom egy PPPoE kapcsolatot ?
Ha igen akkor honnan fogom tudni a user/password -t a kapcsolat beallitasahoz ? -
Celtis
veterán
A 1043-ra érdemes egy openwrt LEDE firmware-t tenni, hogy bírja majd a tempót. Illetve csak azért, mert a HG8121H router módban van, nem lehet lassú a net elérés. Nem is a sebesség miatt kell a bridge mód.
Érdemes lenne egy kicsit több információt gyűjteni annál, hogy homokórázik a böngésző. Például egy sima sebességteszt is többet mondana.
Ja igen. Érdemesebb akkor átkérni bridge módba, ha már a sebesség OK közvetlenül a szolgáltatói router LAN portján mérve. Különben menni fog a vita és mutogatás, hogy a szolgáltató vagy a te routered miatt lassú a net.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz bendov #67766 üzenetére
Azt érted félre, hogy van maga a szabvány, van maga az AP, van maga az adapter, és van a kettő között egy egyáltalán nem állandó átviteli közeg. Extrém esetben egy adott adapter-ap párossal más-más helyszínen ugyanakkor távolság mellett mérhetsz harmad sebességet is. Hidd el, hogy ez itt nagyon off.
-
bendov
újonc
válasz Mr.Csizmás #67764 üzenetére
802.11n szabvány 300Mbps feletti sebességet tud, ennek alapján az eszköz nincs 100 alá korlátozva. Mit értek félre?
-
CirrMee
addikt
válasz bendov #67762 üzenetére
Ezt nem értem. Ez a Digi internet topic, és arra az eszközre kérdeztem rá, amit valaki ebben a topicban említett, amit a Digi adott a szolgáltatáshoz. Ez miért probléma?
Azért probléma, mert a kérdésed itt off, megvan erre a megfelelő topic. Bár amíg itt megy az értetlenkedés, a gugli jó párszor kiköpte volna a megfelelő választ.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Húgoméknál újított a Digi, aminek eredményeként kaptak egy szolgáltatói HG8121H eszközt. Előtte nem volt semmilyen plusz eszköz, mindössze a bekonfigurált 1043ND-be ment a bejövő kábel.
Panaszkodnak, hogy mióta ez a kiépítés megtörtént a gépeken erősen homokóráznak a böngészők a weboldalak behozatala előtt. Távolról valamit konfiguráltak a rendszeren, de sógor nem tudta megmondani, hogy mit.
Utánaolvastam ennek a HG8121H eszköznek itt a topikban, így át lesz kérve Digi-nél Bridge módba (hacsak nem ezt konfigurálták nekik távolról), de ezen kívül gondolom egyéb dolgot nem kell matatni majd a szolgáltatói eszközben, hogy a 1043 ugyanúgy működjön ahogy előtte is tette a dolgát?
read-only mode on the forum
-
bendov
újonc
válasz Mr.Csizmás #67759 üzenetére
Kösz! De mit jelent az n-t tud?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz bendov #67758 üzenetére
nekem is ezt hozták, elv egész jó, egy db lan-t kellene kiszolgálnia.
wifin csak n-t tud, szal vegyél valami ac cuccot mellé, az esetemben asszonynak van egy DIR518L-je, így lett ac-s wifim, a kábel a kérdés, erre azt mondták hogy vegyek rendes routert
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Hudee
tag
Sziasztok,
Veresegyházon bekötéssel foglalkozó kontakja van valakinek? Még december elején rendeltem meg a szolgáltatásukat, ma hívtak, hogy januárban keresnek majd időpont egyeztetés miatt, mert nincs emberük...
A bekötés máshol is ilyen döcögős? -
Kamubela
csendes újonc
Koszonom mindkettotoknek !
-
adika4444
addikt
válasz Kamubela #67753 üzenetére
Hali!
Írhatsz a hibabejelento@digikabel.hu címre is. szerződésszám-ot írd bele, meg, hogy bridged módot szeretnél. Nekem este 2 órán belül megcsinálták. SMS is jött róla. Indokot nem írtam, nem is kérdezték, írtam, csinálták, és még mail-ben is válaszolt üfsz-os, hogy elvégezte amit kértem.
üdv, adika4444
-
andrasferenc
tag
válasz Kamubela #67753 üzenetére
Az 1272 telefonos ügyfélszolgálaton - beazonosítás után - elvégzik a bridge módba való átállítást. Átállítás megtörténte után sms üzenetben tájékoztatják a kérelmezőt. Indoklás nem kell. Visszaállításra is van mód.
Ezt az átállítást csak is központilag, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehet elvégeztetni.[ Szerkesztve ]
-
Kamubela
csendes újonc
Es a ZTE F668 -at hogyan lehet bridge modba rakni ?
A Digi -t kell megkerni ?
Ha igen, kell valami indokot mondani, hogy miert akarom a modositast ? -
iMaverick
addikt
válasz Fecogame #67751 üzenetére
N-es wifi, ráadásul 2 antennás...
(#67750) 4Grider: Ráadásul aki ilyesmire hajlamos, az többnyire nem változtat jelszót és alap portokat sem.
Szerinted akinek nincs arra "esze", hogy az alapértelmezett jelszót átírja, az majd fog ilyesmin rágódni?
Mellesleg a berakott leírásban hivatkozott az ürge a NAS-okra, kamerákra... Gyerekek! Amióta wifi van, azóta ilyeneket jelszó nélkül még a belső hálózatra sem teszünk ki... Szerintem semmi sem változott, csak több lett a lyuk a biztonsági hálón.
Csak magamat tudom ismételni: ha valakit ennyire feszélyez a Digi-s eszköz általi laza biztonság, akkor marad a bridge + saját router.
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
veterán
Ez a Huawei EchoLife HG8121H tényleg nem tudja az AC-s WiFi-t, vagy csak én néztem félre valamit?
Wifi-n keresztül 50/50-nél többet nem sikerült belőle kipréselnem, pedig 1000/200-as net van bekötve. Kábelen hozza a sebességet.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
berobi78
tag
Sziasztok, facebookon egy digi reklám alá volt kommentelve az alábbi szösszenet. Vajon van ennek alapja? Engem elvileg nem érint, mert ZTE modemet kaptam, de hátha valakinek érdekes lesz.
"Szeretnem felhivni a Digi figyelmet a kovetkezo biztonsagi "resre". A HG8121H Huawei routerek nyomokban sem tartalmaznak IT biztonsaggal kapcsolatos feature-t. A sztori a kovetkezo.
- A HG8121H alapbol nyitott barmilyen internet cimrol. A webes felulet 80-as a telnet felulet 23-as porton tarva nyitva all.
- A Web GUI jelszava minden egyes felhasznalo minden egyes routeren ugyanaz.
- Gyakorlatilag a digi /17-es publikus IP cim tartomanyan 32766 elofizeto minden egyes megoszott mappaja, minden egyes CCTV kamera rendszere, minden egyes NAS drive minden egyes file-ja elerheto a vilagon barki szamara.20 eve foglalkozok IT biztonsaggal es amit most lattam komolyan mondom megdobbentett. Ehez nem hacker kell hogy ellopja a Digi elofizetok osszes adatat az osszes csatlakoztatott eszkozrol de egy ovodas meg tudja csinalni uzsonna szunetben.
Amennyiben szukseguk van tanacsra szivesen allok rendelkezesukre, de nagyon gyors intezkedest javaslok mig az eddigi gigantikus IT security hibabol anyagi kar nem keletkezik.
Tisztelettel
Turk Janos" -
Celtis
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz Kamubela #67744 üzenetére
nálam most jól mutatja, azaz a 3 LAN-ra kötött eszközt mutatja és jó helyre is mutatja.
DE.
volt amikor a gépemet (pc-LAN1) nem mutatta.
pedig be volt dugva, ment rajta net, minden oké volt.
csak nem mutatta.
LAN1 meg sem jelent.szerintem ez ilyen néha.
kár ezen görcsölni. -
Kamubela
csendes újonc
Sziasztok,
egy ZTE F668 -as routert adott a Digi az optikai Internethez. Az a gondom vele, hogy Network-->LAN-->DHCP Server menupont alatt nem mutatja a csatlakoztatott halozati eszkozoket a LAN portokon (csak a SSID1 -en). Par napja mutatta a LAN1 es LAN2 -t de hibasan azokat is mert a valosagban nem azok az eszkozok voltak racsatlakoztatva, illetve a LAN3 -t egyaltalan nem mutatta, pedig azon is volt egy PC. Rebootoltam a routert azota egy LAN portot sem mutatt ebben a menu pontban.
A kerdesem az lenne:
- ez egy ismert 'feature' ennel a routernel ? Az ugyintezo iutan konzultalt a kollegajaval nem ertett egyet velem hogy emiatt jogos lenne a csere igenyem.
- masnak, aki hasznal ilyen routert, ott jol mutatja a LAN portra kotott eszkozoket ? Dinamikusan updateli ha ki/be dugok egy eszkozt ? (bar refresh gomb nincs, de gondolom elkattint/visszakattint menupontra ujraolvassa az informaciot)
- ha masnak jol mutatja az eszkozoket, jogosan kerhetem hogy csereljek ki - bar ez inkabb koltoi kerdes, nem tudom milyen egyeb meggyozo indokot kerhetnek a cserere, hiszen mukodni mukodik csak nem mutatatja a router adminisztracios oldalan. Ja es a Diagnosticsban pingelni lehet az adott LAN eszkozt.
Koszonom ! -
rob83
aktív tag
Nem használok saját eszközt csak a digi által adott modemet.Digi FiberHome.Minden gyári beállítás.
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
MODERÁTOR
Szia!
Igen, mint általában bármely más szolgálatónál, ha nincs nyitott portod, akkor bizony itt is akad gond a seed-el. Jó lenne tudni használsz-e saját routert, vagy csak a DIGI ONT-t, illetve utóbbi bridge vagy router módban működik, esetleg egy-két screenshot sem ártana a beállításokról.
-
rob83
aktív tag
Sziasztok.
5 napja vagyok Digi elöfizető ftth .Vissza olvasva látom,hogy másnak is gondja van a torrentezèssel.Van erre valami megoldás?
A letöltèssel nincs gond de seed- el igen gyakorlatilag 0!"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Dilikutya
félisten
Netet hogy lehet másik előfizető nevére íratni? Nyomtatványt csak tányéros tévéhez találok, a honlapon semmi infó nincs.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
cool13
őstag
Nekem ma azzal indokolták az emelést, hogy a 2 év hűségidő közben, változott az egyik tétel ára, ezért emelkedik a hűség lejárta után a csomag ár. Másoknál is ez lehet a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
W.Wilson
aktív tag
válasz Vakegérke #67733 üzenetére
Érdekes, nekem a kedvezmény csak a hűségidő lejártáig (január 22.) szerepel a számlán, így most egy ezressel több lett az egész hónap.
[ Szerkesztve ]
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
-
W.Wilson
aktív tag
Sziasztok
Ha lejár a hűségem, akkor a szerződéskötéskor érvényes listaárat kell fizetni, vagy az aktuálisat?
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
D@niel
addikt
sziasztok,
most kértem meg a digit, hogy rakják át ezt a huawei eszközt bridge-ba, mert mióta megtörtént az ezres netre történő fejlesztés és ezt beszerelték, azóta csak 30-40-es sebességet mérek, pedig rá van kötve a tp-linkem és ennek a wifijére csatlakozok, a huawein pedig ki is kapcsoltam, ne zavarjonlehetséges, hogy a váltás után ismét meglesz a 100-as sebesség? tplink max 100-at kezel, várom a xiaomi mi 3g-t
másik kérdés, hogy kb mennyi időt kell várni (kapok sms-t, mondták) és mit kell átállitani a tp-link beállitásai között?
köszönöm
[ Szerkesztve ]
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
woodworm
veterán
válasz M@Db0Y #67723 üzenetére
Ja, és ha valaki utánanéz, akkor ott van az előző számla mellett a kidobált papírok között vagy a soha nem nézett, szerződéskötéskor megadott email címen. Mivel nem egységes a szerződéskötés időpontja és a szerződött összeg sem, ezért nincs egységes,egyszerre meghirdetett áremelés. Általában a szerződés lejárta után, már a határozatlan idejű szerződés életbe lépése után szokták érvényesíteni az emelést. Általában pár száz forintról van szó, és nem a kedvezmények megvonásáról.
-
-
cool13
őstag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen teszem fel a kérdésem, remélem nem. Vagy inkább a TV-s topikban kellene? De egy próbát megér.
Lejár az előfizetéshez tartozó hűségem.
Az elsők közt voltam előfizető a Diginél, csak internetre, FTTH területen. Én éldegélek TV nélkül is. De jött a nagy Ő, innen pedig, hűséggel tv + telefon. Aztán ez is változott, és a TV-t ismét nem sokat használtam, telefont soha. Van rá mód, hogy ne emelkedett díjat fizessen a hűség lejárata után? Akár telefon nélkül. A TV esetleg maradhatna, de a telefon nem kell. Elvben nem lehetséges, ahogy olvasom. Akkor marad csak net. De hátha van itt más vélemény, esetleg belsős infó. Privát is jöhet. -
Bennyboy
őstag
.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
ekkold
őstag
válasz lockdown90 #67712 üzenetére
Az újabb RouterOS-ben a mangle rule nélkül is meg lehet oldani. Létre kell hozni egy PPP profil-t a digi kapcsolat számára, a profilban pedig be kell jelölni a Change TCP MSS opciót. Ez kb. ugyanazt megcsinálja mint a mangle szabály, csak automatikusan határozza meg a csomagméretet. Némelyik korábbi RouterOS verzióban ez nem működött jól, akkor kellett a mangle szabályt felvenni. Amúgy ez a szabály is fel van véve a routeremben, csak le van tiltva - ha netán szükséges lenne, akkor vissza tudjam kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
ekkold
őstag
válasz MasterMark #67709 üzenetére
A diginek van egy "doboza" amibe bemegy az optika, és erre csatlakozik a telefon, a tv, és a routerem. A routerem publikus IP-t kap. Egy barátomal össze vagyunk kötve L2TP/IPSEC-el, ezt is a routerem intézi, de ez a kapcsolat is működik mindkét MTU beállítás esetén - ennek lehet köze a dologhoz? Hogyan, miért?
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
ekkold
őstag
válasz MasterMark #67705 üzenetére
Ha az eth1 porton az MTU-t 1500-on hagyom akkor ez lesz a logban:
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: LCP timer
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP ConfReq id=0xb2
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <mru 1480>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP ConfAck id=0xb2
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <mru 1480>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: LCP opened
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent PAP AuthReq id=0x3a
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <user xxxxxxx-xxx>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <password xxxxxxxx>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x0
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x0
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd PAP AuthAck id=0x3a
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,info pppoe-digi: authenticated
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPCP lowerup
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPCP open
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent IPCP ConfReq id=0x13
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <addr 0.0.0.0>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPV6CP open
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: MPLSCP lowerup
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: MPLSCP open
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent MPLSCP ConfReq id=0xa
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: BCP open
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: CCP lowerup
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: CCP open
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPCP ConfReq id=0x1
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <addr 10.0.0.1>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent IPCP ConfAck id=0x1
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <addr 10.0.0.1>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP ProtRej id=0x2
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet 82 81 01 0a 00 04
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPV6CP ConfReq id=0x1
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <interface-identifier 8590:f230:d397:d84f>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: received unsupported protocol 0x8057
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP ProtRej id=0xb3
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet 80 57 01 01 00 0e 01 0a 85 90 f2 30 d3 97 d8 4f
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPCP ConfNak id=0x13
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <addr 94.21.214.219>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 193.110.57.4>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 193.110.56.8>
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent IPCP ConfReq id=0x14
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPCP ConfAck id=0x14
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPCP opened
Dec/16/2018 11:44:43 pppoe,ppp,info pppoe-digi: connected
Dec/16/2018 11:45:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x1
Dec/16/2018 11:45:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:45:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x1
Dec/16/2018 11:45:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:45:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x2
Dec/16/2018 11:45:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:45:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x2
Dec/16/2018 11:45:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:46:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x3
Dec/16/2018 11:46:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:46:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x3
Dec/16/2018 11:46:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:46:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x4
Dec/16/2018 11:46:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:46:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x4
Dec/16/2018 11:46:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:47:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x5
Dec/16/2018 11:47:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:47:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x5
Dec/16/2018 11:47:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:47:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x6
Dec/16/2018 11:47:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:47:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x6
Dec/16/2018 11:47:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:48:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x7
Dec/16/2018 11:48:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:48:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x7
Dec/16/2018 11:48:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:48:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x8
Dec/16/2018 11:48:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:48:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x8
Dec/16/2018 11:48:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:49:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x9
Dec/16/2018 11:49:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:49:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x9
Dec/16/2018 11:49:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:49:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0xa
Dec/16/2018 11:49:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:49:43 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0xa
Dec/16/2018 11:49:43 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>
Dec/16/2018 11:50:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0xb
Dec/16/2018 11:50:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0xe079cc39>
Dec/16/2018 11:50:13 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0xb
Dec/16/2018 11:50:13 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x79dabaa>Ha átállítom az eth1 porton az MTU-t 1512-re vagy bármilyen nagyobb értékre akkor meg ez:
(a lan oldali eth portok mtu-ját mindkét esetben hagytam 1500-on)Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: LCP timer
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP ConfReq id=0xb6
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <mru 1492>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x5292b6ee>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP ConfAck id=0xb6
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <mru 1492>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: LCP opened
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent PAP AuthReq id=0x3b
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <user xxxxxxxx-xxxx>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <password xxxxxxxx>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x0
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x8ee499b>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x0
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd PAP AuthAck id=0x3b
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,info pppoe-digi: authenticated
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPCP lowerup
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPCP open
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent IPCP ConfReq id=0x15
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <addr 0.0.0.0>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPV6CP open
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: MPLSCP lowerup
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: MPLSCP open
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent MPLSCP ConfReq id=0xb
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: BCP open
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: CCP lowerup
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: CCP open
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoReq id=0x0
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <data len=1484>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPCP ConfReq id=0x1
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <addr 10.0.0.1>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent IPCP ConfAck id=0x1
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <addr 10.0.0.1>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPV6CP ConfReq id=0x1
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <interface-identifier 8df5:982e:3bcc:d6e1>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: received unsupported protocol 0x8057
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP ProtRej id=0xb7
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet 80 57 01 01 00 0e 01 0a 8d f5 98 2e 3b cc d6 e1
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPCP ConfNak id=0x15
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <addr 78.131.53.142>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 193.110.56.8>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <ms-dns 193.110.57.4>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent IPCP ConfReq id=0x16
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP ProtRej id=0x2
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet 82 81 01 0b 00 04
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoRep id=0x0
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x8ee499b>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet <data len=1484>
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd IPCP ConfAck id=0x16
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,debug pppoe-digi: IPCP opened
Dec/16/2018 11:51:45 pppoe,ppp,info pppoe-digi: connected
Dec/16/2018 11:52:15 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x1
Dec/16/2018 11:52:15 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x8ee499b>
Dec/16/2018 11:52:15 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x1
Dec/16/2018 11:52:15 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x5292b6ee>
Dec/16/2018 11:52:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x2
Dec/16/2018 11:52:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x8ee499b>
Dec/16/2018 11:52:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x2
Dec/16/2018 11:52:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x5292b6ee>
Dec/16/2018 11:53:15 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: rcvd LCP EchoReq id=0x3
Dec/16/2018 11:53:15 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x8ee499b>
Dec/16/2018 11:53:15 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-digi: sent LCP EchoRep id=0x3
Dec/16/2018 11:53:15 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x5292b6ee>Mindkét esetben jól működik minden. Melyik beállítást hagyjam meg?
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz ekkold #67703 üzenetére
1500 MTU az interfészen, 1492 a PPPoE kapcsolaton. Ez a jó beállítás.
Az interfészen az 1500-nál nagyobb MTU az már jumbo packet-nek számít, 1508-assal lehetne 1500-as PPPoE MTU-t. (De ezt nem fogja támogatni a Digi szerintem.)
Biztos hogy van ilyen log, max. cli-n kell kitúrni.
Valószínűleg neked a mikrotik szoftvere többet vesz le a biztonság kedvéért. TP-Link-en is az 1480 volt az alapértelmezett. (Annak a logját linkeltem, hogy 1492-őt kap előszőr, de aztán megbeszélik az 1480-at.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
ekkold
őstag
válasz MasterMark #67702 üzenetére
A mikrotikben nem tudom, hogy van-e ilyen szintű ppoe log. Lehet, hogy be kellene állítani valamit hozzá.
-
ekkold
őstag
válasz ekkold #67701 üzenetére
Elgondolkoztam ezen az MTU-n, és próbaképpent átállítottam az eth1 (ezen megy a pppoe) MTU értékét 1500-ról 1512-re. Újra csatlakoztam a digi-hez, és most 1492 lett az MTU, a pppoe interfészen. Elvileg akkor jobb így használni, mint 1480-al ? Amúgy ha tovább növelem az eth1-en az MTU-t, a digis kapcsolat akkor is 1492 mtu-val működik tovább.
-
ekkold
őstag
válasz MasterMark #67674 üzenetére
A log-ban nincs semmi, csak "connected ok". Az 1480 az alapértelmezett úgy tűnik. azt gondoltam, hogy ha ETH porton 1500bájt az MTU, akkor ez PPPOE miatt lesz ennyi, tévedek?. De végülis minden jól működik...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest