- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
slycugel2000
tag
válasz
slycugel2000 #57248 üzenetére
Illetve az lehet, hogy a Lenovo P2 telefonnak eleve fix az IP címe?
A settings/about phone/status-ban van egy IP cím feltüntetve.
-
gyurasz
tag
válasz
Highground #57245 üzenetére
Nálunk újat húztak, de mint látod feljebb, ez nem szentírás.
-
Highground
aktív tag
válasz
qqcqqc #57246 üzenetére
Még nem hoztak
Még egyenlőre fel sem kerestek, pedig már 21 napja voltam bent náluk. De ugye 30 napra vállalják. Tehát akkor csak akkor derül ki amikor az szerelő kijön és megnézi? Az 1000-es elméletileg megoldható nálunk, legalábbis a digi oldalán lévő címkeresővel azt adta ki, hogy nálunk (XIV.ker.) minden ok. Ráadásul gondolom szóltak volna az ügyfélszolgálaton is ha nem.
-
válasz
Highground #57245 üzenetére
Van, amikor új vezetéket húznak a telefonhoz, van amikor routert adnak, és van amikor azt mondják, hogy a 100 feletti sebesség nem megoldható.
lehet, hogy nálatok már nincs szabad port a telefonhoz és azért vittek routert. -
gyurasz
tag
válasz
Highground #57243 üzenetére
Igen, nem elég egy kábel, ezért egy másikat húznak be a telefonnak.
-
Highground
aktív tag
válasz
gyurasz #57241 üzenetére
Telefon miatt sem? A faq-ban úgy olvastam, hogy a 8 szálas kihasználtság miatt már nem fér el a telefon és ezért kell a voip-os telefonra váltás. Vagy valamit félreértettem?
Mert most konkrétan itt van a kezemben az új router, de nem mertem kibontani sem, mert ha el kell adnom akkor jobb ha fóliás. Most akkor nem adnak semmit sem? (mert akkor beüzemelem az új routert)
Nálunk úgy van behozva (kb. 6-8 éve kötötték be), hogy egy utp jön be a lakásba, az eljön hátra a pc-ig, ott kettéosztódik egy kis fehér dobozzal és onnan már külön analóg telefon kábel megy vissza a telefonhoz, és külön utp (net) megy a routerbe. -
DonMaster
addikt
válasz
slycugel2000 #57239 üzenetére
belépsz a routerbe
forward rule fülre kat
baloldlaon ott lesz a dmz
ott beálitasz 1 ip cimet, a mobilodon csatlakozásnál manuális ip és ott is ugyan azt adod meg mint ip cim, akkor tuti menni fog, szerintem ne tökölj mással vagyis ahogy kivettem 0tudásal rendelkezel csak problémát csinálnál magadnak,
vagy igy a dmz-t
vagy saját router abbol 99,999999% hogy olyat veszel ami tud upnp-t kéred a digi-t bridge-re és saját rotueren bejelentkezel és ennyi, spotifly -t nem használok igy nem tudom melyik portot kéne forwardolni, de a dmz minden bejövö-t átirányit a megadot ip-ciomre és ha a mobilodon az az ip van akkor oda,
pl: 192.168.0.30 vagy 192.168.1.30 álits be 1-et de mobilon is és dmz-ben is ugyan azt, . -
gyurasz
tag
válasz
Highground #57240 üzenetére
FTTB-hez nem adnak semmit tudtommal, legalábbis nálunk nem.
-
Highground
aktív tag
Üdv!
Január elején berendeltem a jelenlegi 100-as helyett az 1000-es netet. Most vettem egy ASUS RT-N18U routert, de sajnos utána vettem csak észre, hogy saját eszközt adnak majd az FTTB-s gigabites nethez (van telefonunk is). Most akkor az új routert buktam? Mármint tök felesleges?
(még nincs beüzemelve az új csomag mert 30 naposra írták a szerződés módosítást és még nem kerestek a szerelők)
-
slycugel2000
tag
válasz
DonMaster #57238 üzenetére
Huh, köszi az választ, jó sok infó
Ha első körben ezzel Digis eszközzel kezdenék szórakozni, akkor:
1. Szóval ez a HG8121H nem tud upnp-t, ez akkor tény?
2. Hogyan tudom kideríteni, melyik portot használná a spotify?
3. Hogyan tudok fix IP-t állítani a telefonnak?
4. Mi ez a DMZ, mit kell csinálnom pontosan?Bocsi, de ezekhez abszolút nem értek.
Köszi!
-
DonMaster
addikt
válasz
slycugel2000 #57237 üzenetére
használj saját routert, és a digiset tetesd brige-be.
márrészröl nem tud upnp-t emiatt kikel deriteni a spotify melyik portott használná és azt kell engedéylezni a telo felé, vagy probálj fix ip-t álitani a telonak és aszem van a digis eszközben dmz azt toldrá a telora és akkro is fog menni.
-
slycugel2000
tag
Sziasztok!
Még egy érdekes kérdés:
Vajon mit kell átállítani a Digi router-én (HG8121H), hogy tudjak helyi (mp3) fájlokat letölteni a telefonra Spotify-ban?
A telefonom látja az offline playlistet a Spotifyban, de egyszerűen nem akarja letölteni, viszont amikor visszadugtam a UPC-s wifis modembe az UTP kábelt (ma fogják valamikor kikötni, szóval még éppen él), akkor rögtön ment a letöltés, tehát ebből jöttem rá, hogy a Digis beállításokkal nem stimmel valami. (miután órákat szenvedtem a Spotify többszörös re-installjával a desktopon és a telefonon is)
Próbáltam utánanézni spotify fórumokban, ott azt írják, hogy engedélyezzük a routeren a uPNP-t, de sajnos a Digis Huawei router admin felületén nem találtam ilyet.
Valami ötlet?
Köszi!
-
slycugel2000
tag
válasz
Soma01 #57230 üzenetére
Igazad van, igazabol csak neha kellene a gyorsabb wifi telefonon, pl. ha ujra akarom rakni a spotify letolteseket a offline hallgatashoz , ami ugye par 10 GB (mivel hiaba torli az ember a letoltest, attol meg fizijailag nem szabadul fel hely, ezert neha teljesen torolni kell a osszes adatot).
Mert gondolom a full HD streameleshez (pl. chromecast smartTV-re) eleg a 25 Mbps is.
Ugyanez 4K-hoz nem tudom eleg-e. -
Soma01
veterán
válasz
slycugel2000 #57227 üzenetére
Mire használod a telefont, hogy ekkora sebesség nem elég oda? Ha több kell, nagy valószínűséggel javulni fog az átvitel. Az ezzel foglalkozó témában, biztosan tudnak konkrét típust is ajánlani.
(#57229)
1- Az idegen Wifi-k ugyan úgy bekavarnak. Azzal nincs mit tenni ha tele van az éter. Azt nézd meg, hogy tele van-e.
2. A kérdésedben ott a válasz is, igen. -
Multibit
nagyúr
válasz
slycugel2000 #57227 üzenetére
Ha ki akarod maxolni a Lenovo P2 telefonod sebességét, AC routert kell venned! Viszont a stabilitásra és a konkrétan elérhető sebességre nem adható jóslat (mert wifi-ről van szó). Csak vásárlás után, a helyszínen fog kiderülni, hogy mennyi az annyi.
Ja, és ha már AC routert veszel, ne az ársáv legaját célozd meg! Egy ilyen ezközt nem a mának vesz az ember, kicsit többet érdemes áldozni rá. Nem árt, ha némileg “jövőálló” a cucc -
slycugel2000
tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, ha már ezt sokszor megkérdezték.
Tegnap kötötték be a Digi 1000-es netet és a szokásos HG8121H ONT-t adták hozzá.
A vezetéken (asztali gépen) szépen hozza a 950 / 200-as sebességet, viszont a wifi-n csak max 25-30 / 10-et, úgy hogy a router mellett van a telefon fél-1 méteres távolságban.Beszéltem az ügyfélszolgálattal, természetesen nem tudnak mit kezdeni vele, nem garantálnak semmit a wifin.
Na most a kérdésem a következő, vajon ha veszek egy nagy teljesítményű wifi routert (az ONT-t bridge-be kapcsolva), azzal fog-e menni nagyobb sebesség wifin keresztül, illetve max mennyi érhető el?
Azért kérdezem, mert arra gyanakszom, hogy a csatorna interferenciák lassítják be ennyire, nem a HG8121H korlátjai, mivel:
1. Egy 10 emeletes panelban lakom a 9-iken és körülöttem van vagy 8-10 elérhető wifi hálózat a környező lakásokban.
2. Előtte UPC Fiber Power 120-as netem volt TC7200U wifi routeres kábelmodemmel, és míg a vezetéken vígan jött a 120, az okostelefonon akkor is csak 30-35-ös letöltést mértem.
Gondolom nem a telefonommal (Lenovo P2) van probléma, mivel pár hete 200 Mbites letöltést mértem vele egy söröző wifijén.
Magyarul azon gondolkodom, érdemes-e drága routerre beruházni vagy úgyis a környező wifi hálózatok miatt nem igen lesz gyorsabb nálam a wifi.
Előre is köszi!
-
haddent
addikt
Valaki lőtt már be RADVD -vel ipv6 routert? Elmondaná a helyes beállításokat? ip6tables ben milyen szabály kell?
-
Mikiller
aktív tag
Digi online megy nektek az új firefoxal? bejelentkezek és csak 3 pötty villog a videó ablakban, gondokodik.
-
Soma01
veterán
válasz
csiba00 #57220 üzenetére
Törölted már a hálókártyát?
Az is lehet, hogy elromlott. Ha egy biztosan jó kábellel összekötöd egy olyan eszközzel, aminek a portja biztosan gigabites és nem vált át gigabitre akkor lehet kezdeni aggódni, hogy lehet elromlott a kártya.
Áramtalanítással próbálkoztál már? -
csiba00
csendes újonc
válasz
Paoloo #57219 üzenetére
A tegnapi napon frissítettem mindent a legaktuálisabbra, ami a gyártó oldaláról letölthető volt.
A BIOS-ban is kutakodtam, de ott sem találtal semmi beállítási lehetőséget a LAN portra vonatkozóan.A LAN port visszajelző fényei alapján 100 Mbps a kapcsolat, de nem vágom, hogy miért...
-
csiba00
csendes újonc
Köszi mindenkinek a segítséget! Ma hazahoztam a munkahelyi laptopomat, abban is a LAN port 1 Gbps. Illetve elhoztam a munkahelyemen használt hálózati kábelt. Ez csak 5-ös.
Nos a speedtest.net az alábbi értékeket produkálta:
1) laptop + 5-ös kábel: le: 340 Mbps, fel: 201 Mbps
2) laptop + routerhez adott kábel (5c-s): le: 640 Mbps, fel: 215 Mbps
Szóval ezek alapján kizárható, hogy a roouter vagy a router kábele hibás lenne.
Valamiért az otthoni gépem csak 100/100 Mbps-nek korlátozza a netet. Erre van esetleg valakinek ötlete, hogy mit érdemes megnézni a beállításokban?
-
törölt tag
Szerintem ez fontos közlemény a DIGI-től.
-
TeeJay
félisten
válasz
leslieke #57213 üzenetére
szerencsére sokan vannak olyanok mint te
a DIGI mindenhova már csak 1000-es netet tol FTTH-n
hiszen úgyis mindenki N-es routerrel fogja használni wifin okostelefonon
az meg kb. 50-60megabitet ha átviszszóval még a tizede sem lesz kihasználva a netnek így lazán adható 1000 megabit mindenhova
32-es osztáson jó ha 5olyan összejön aki használja is majd gigabit LAN-on és tolja vele a torrentezésttök mázli hogy kb. mindenki limitálni fog a wifi vagy a 100-as LAN vagy a gyenge router
vagy szimplán csak az hogy nem tudja mi az hogy torrent, vagy ha tudja se érdekli semmi, vagy 2hetente ha felnéz ilyen oldalakra
hiszen ha mindenki LAN-on használná és tolná a netet akkor a garantált minimum is karcosan lenne meg -
TeeJay
félisten
válasz
leslieke #57200 üzenetére
mert a wifi nem full duplex torrentezés közben meg baromi sok egyidejű le és feltöltés van!!!
azon felül baromi sok hibajavítással dolgozik meg a ping is nagyobb rajta
illetve tolj rá wifin 500-1000megabites netre jó sok szálon torrentet és próbálj mellette más eszközön is netezni ugyanarra a routerre csatlakozvasok sikert
torrentre ott a gigabitLAN amúgy is azzal lehet kitekerni az 1000-es DIGI-t
minden másra elég a 2-3-400megabit wifi böngészni meg videókat nézegetni youtube-on -
Feribax2
csendes tag
válasz
Soma01 #57209 üzenetére
Miután bridge-be rakták, routert rákötttem, routeren keresztül 200mbps. Routert kikötöttem, PC-->modem, pppoe, így is csak 200...és azt akarják megmagyarázni, hogy a router "kiakasztotta" az ő modemüket, ezért abban "berögzült" a 200 és így már közvetlenül csatlakozva is csak ennyi jön. Nem értem, de azért kipróbálo ma modem resetet és egyből közvetlenül csatlakozom.
-
Soma01
veterán
válasz
Feribax2 #57205 üzenetére
"routeren keresztül és közvetlenül a modemre csatlakozva is csak 180-200Mbps"
Mire tudsz még csatlakozni? Illetve, hogyan ha nem közvetlenül?
Úgy kellene kipróbálni, hogy közvetlenül a routerre csatlakozol kábellel. Meg úgy is, hogy a gépeddel a modemre, betárcsázol vele és úgy is leméred. Így derül ki, hogy melyik eszköz a hunyó. -
woodworm
veterán
-
-
Feribax2
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. DIGI 1000 van, router pedig ASUS AC56U. Észrevettem, hogy belassult a net, 80 és 180Mbps közötti értékékeket mértem. Kijöttek, kicserélték a modemet egy új csodaketyerére (ZTE F668), de az én routeremet kiiktatták. Így, hogy a ZTE tárcsázott be, simán jött 900Mbps. Este telefonáltam nekik, hogy át kéne tenni birdge módba, mivel a saját routeremet használnám több okból is. Pár perc alatt átállt és itt jött a meglepi: routeren keresztül és közvetlenül a modemre csatlakozva is csak 180-200Mbps. Ismét bejelentettem hibára, de leráztak azzal, hogy biztos a routerem rossz és kiakasztja a modemet. Kéne csinálnom modem resetet és közvetlenül rácsatlakozni, de ezt majd csak este tudom megtenni.
Volt valakinek hasonló tapasztalata? Ha igen, mi lett a megoldás?
Köszönöm -
tmolnar
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy digis internet előfizetés, a saját routerükkel (ZTE).
Adott egy Dlink kamera. A problémám itt kezdődik. A kamerát hálózati kábellel beregisztrálom, majd csatlakoztatom a wifi-re, meg is kapja a tartományban szereplő 192.168.1.6-os IP címet. Eltelik pár perc és a kamera ip címe megváltozik 169.254.162.58-ra. Kis idő elteltével megint megváltozik, 192.168.0.20-ra, és itt is marad. Így viszont wifin keresztül nem látom a kamerát.
Mit baltázok el?
A router a hibás?
A kamera a hibás?Köszi, Tibi
-
Multibit
nagyúr
válasz
leslieke #57200 üzenetére
Mert a torrent igencsak megterheli a vasat. A home routerek általában úgy működnek, hogy - amennyiben szükséges - először a wifi-től veszik el az erőforrásokat. De mondok mást: a wifi - mint tudjuk - lehetetlenné teszi a full duplex üzemmódot. Pedig a torrentezés éppen az a játék, ahol erre igencsak szükség van.
Nyilván vannak, akik az összes észérv ellenére wifi-vel szedik a virágboltból a Linux ISO-kat. Mindenkinek szíve-joga
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest