-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gonosz15
aktív tag
Nekem csak madzagos TP-Link routerem van és egy darabig nem szerette a torrentet. Azóta nem tudom, valahogy "hozzászokott" és már nem dobja el magát sok torrenttől, miközben van h 90% használom ki egyszerre a fel és a letöltési sávot is.
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
nagynorbi
aktív tag
Üdvözlet a digis társaknak!
Lehet, hogy buta kérdés, de meg lehet pingelni az smtp.hdsnet.hu címet?
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
-
brd
nagyúr
válasz nagynorbi #5354 üzenetére
Hová, hogyan, és milyen smtp beállítással nem tudsz küldeni?
Jag: nincs ilyen, hogy smtp-t nem lehet pingelni. Az egy gép az interneten, amin fut egy smtp kiszolgáló. Ha úgy állítják be a gépet, hogy válaszol a pingre, akkor válaszol, ha úgy, hogy nem, akkor nem.
The only real valuable thing is intuition.
-
nagynorbi
aktív tag
smtp.hdsnet.hu
25-ös port
Azonosító és jelszó használata bepipálva
Felhaszálónév: xy@digikabel.hu
Jelszó:nem kér, mert el sem jut odáig. A kiszolgáló vagy nem elérhető, vagy visszautasítja a kapcsolatot
Biztonságos kapcsolat (SSL, stb...): sohaHát így próbálok én kapcsolódni a kimenő levelek kiszolgálóhoz.
Üdv.:
-
Atapi
senior tag
válasz nagynorbi #5358 üzenetére
adott szolgáltato szereti csak a saját előfizetőit ellátni smtp szolgáltatással. függetlenül attol, hogy autentikáciot igényel a levélküldés, szerintem hálózaton kivülről nem fogsz tudni rajta keresztül levelet küldeni (bár lehet, hogy tévedek, eddig nem probáltam). a munkahelyeden használd az ottani szolgáltato smtp szerverét.
a másik lehetőség az amit Jag emlit. adott szolgáltató a hálozatárol szereti csak a saját smtp szerverén keresztül kiengedni a leveleket. szoval attol még, hogy a tonline-os levelek elmennek, lehet tiltva az összes többi kiszolgálo szerver a 25ös porton.
a lényeg, hogy egyszeri userként lehetőség szerint használd mindig azt az smtp szervert, amit az a szolgáltato biztosit, akinek a hálozatát használod. -
nagynorbi
aktív tag
Mivel a szolgáltató adta a @digikabel.hu címet, ezért gondolom, hogy a szolgáltató smtp szerverét használnám, ha működne a dolog.
Próbáltam a saját gépemet megtenni kiszolgálónak, de rögtön spammerként azonosítottak, úgyhogy ez a lehetőség is kilőve.
A munkahelyem, pedig elég kis szervezet, nincsenek tartományok, meg szerverek, meg levelező kiszolgáló. Van pár gép, meg pár router, meg egy közös állomány, ennyi az egész.
Ezért nem értem, hogy miért nem megy az irodában, ami itthon működik.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
És igen! Köszönöm!!!
Üdv.:
-
Balli
őstag
Legyszi segitsetek. Speedtest eredményem: 8.5Mbit le és 6 Mbit fel. Ennek ellenére az utorrent programmal nem tudok letölteni 1.5M/s-nel gyorsabban, barmit is nyissak meg ahol van pl.: 200db seed van.
Ez még végül is hagyján ami probléma az az hogy egyáltalán nem akar feltölteni, illetve néha erőt vesz magán és 80KB/s-el tölt fel. Még akkor is ha végzek a letöltéssel bentartom a torrentet hogy töltsenek és 100 körüli a seedek száma miközben 30peer van.
Nem értem most telepittem fel az utorrentet és megnéztem alap bellitasban semmi korlat nincs szabva.
Lehet a digi szabalyozza a feltöltést mint az történik a UPC esetében is?Athens 2004
-
McLaca
őstag
Nem. Egyszerűen a peerek sebessége nem megfelelő.
Routered van?
Mérj a speedtest.digikabel.hu oldalon is! Ha van routered, akkor próbáld anélkül is.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Almos
aktív tag
ma este érdekes dolgot játszott velem a digi hálózat... A routerem nem tudott csatlakozni a hálózathoz, mégpedig a következő hibaüzenet mellett:
Remote message: ^M^JYou are already logged in - access denied^M^J^J^J
Csatlakoztam router nélkül linux alól, szintén nem ment, majd xp alól, úgy már ment. Ezek után már a (linuxos) router is tudott csatlakozni... Érdekes.
-
McLaca
őstag
Beragadt a felhasználóneved. Nekem is csinált már ilyet, de elég hamar elengedi a szerver, ami ellenőrzi a belépést, és megy újra.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Márton
nagyúr
azt hittem lecsökkent a letöltésem 10mbit-re, mert
a fiberpower mérője ennyit mutatott.
holott speedtest.net és ftp is hozza a 20-at
Ez valami új vevőcsalogató a upc-nél?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Hallottatok a fejlesztésről? Digikábel FTTH!
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #5373 üzenetére
az még nincs, csak egy fórumos, aki a keleti megyékben ilyet tervez.
Miskolcon állítólag már emelkednek, a csomagár maradEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
rocket
nagyúr
Szeptember 28-tol a DIGISport2-nek fentartott frekvencian a Nóta TV adasa lesz lathato
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Jarod1
addikt
hali, tegnap mindenkinél megszakadt a digi 15 30 körül ? kb 10-20 percre..
-
McLaca
őstag
Mik emelkednek Miskolcon?
FTTH? Passzív elemekből, mint a T-nél? És mennyiért fogja adni? És mi szükség rá a LAN mellett/helyett? 120Mbites netet akar a DIGI is, csak 17 rongy helyett 7 rongyért?
Mert akkor a UPC kivonul az országból... (Legalábbis egyes megyékből.)Üdv!
-
Gonosz15
aktív tag
Szerintem a DIGI hagyja a fejlesztést a sunyiba és adja még olcsóbban a netet
Mit több, ő fizessen azért, mert én hajlandó vagyok DIGI-t használni a sokkal jobb úúpici, meg tré helyett
Nehogy már a nyúl vigye a puskát, csík húzza a repülőt, a fagyi visszanyal"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
janos1988
addikt
Nyiregyhazan is feltunoen sok digis kocsi jarkalt a lakasokban es nezelodtek (3-4 fos csoportokban). Holnap ha talalkozok veluk rakerdezek. De mintha emlitettek volna optikat is, mar amit hallottam a beszelgetesukbol.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Gonosz15
aktív tag
UPC-ről jut eszembe. Nagyon durva szinten ölnek pénzeket a reklámba A pH főoldalán is FiberPower -es reklám van, a TV-be is nyomatják.. Baze, lassan a csapból is ez folyik.
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
Laca19 (a)
aktív tag
Digi esetében mi értelme van az FTTH hálózat kiépítésének? UTP kábelen teszem fel ha 200MBitet akarnak szolgáltatni, azt nem tudnának? (A jelenlegi módszerrel?)
[ Szerkesztve ]
http://www.diesel.com
-
Scrym
tag
http://index.hu/kultur/media/2009/09/01/harom_debrecen-meccsrol_maradhat_le_az_orszag/
-
Balli
őstag
Koszi, jo otlet volt, router nelkul elindult a feltoltes igaz csak 50kB/s-el egyenlőre de megy
Speedtesten mertem nemreg akkor 16MB volt a letoltes es 10MB volt a fetoltes es ami furcsa hogy csak 1290kbytes volt a feltoltes a digi merovel -hogy lehet ekkora kulonbseg?
A vicc az hogy router nelkul a speedneten csak a feltoltes nott 20MB-re a letoltes maradt, viszont a digi merovel felere csokkent a feltoltes 620Kbytes-re. Ki erti eztAthens 2004
-
Márton
nagyúr
válasz Laca19 (a) #5382 üzenetére
mondjuk max 100mbit helyett 2gbit lesz a határ
miskolc és eger van tervezés alatt, de ezekszerint nyíregyen is nézelődnek már
Az ár nem változik azt hallottam.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
rocket
nagyúr
Semmi meglepo nincs ebben, Viasat csoport kezdte zsarolashoz "fegyverkent" hasznalni a BL meccsek jogait a Viasat 3-mal, aztan amikor ezzel sikert ertek el megegyszer eljatszottak a TV6 kapcsan. (aminek messze kisebb lefedetsege volt mint a BL jogok megvetelekor a Viasat3-nak)
Valoszinuleg a DIGI sajat sportcsatorjanak tervet keresztbe huzta az MLSZ azzal hogy vegul nem ok kaptak meg a Magyar bajnoksag jogait, ezert se indult el egyelore a DIGISport2.
Az meg a DIGI sara hogy a helyzetbol nem tudnak a maguk szamara elonyt kovacsolni, pedig az hogy bejutott a Debrecen meg jobban segithetne a csatorna eladasat mas kabeltv szolgaltatok reszere.
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
válasz Laca19 (a) #5386 üzenetére
azt irta valaki korábban, hogy elvileg cat5e kábelt használnak digiék a bekötésnél, ami elvileg képes 1gbit sávszélességre is, de ahhoz mind a 8 ér szükséges a hálozati kommunikácio során. mivel azonban digiék ugy csinálják, hogy 4eret használnak a 100mbites hálozat kiépítésére (a switch és a végpont között), a maradék 4 eren pedig a telefont kötik be ha kell, ezért a jelenlegi struktúrában nem tudnak mindenhol 100mbit fölé menni, csak a hálozat átalakításával. mondjuk szerintem olcsobb lenne nekik behuzni még egy utp kábelt ott ahol szükség van rá, mint ftth beruházásba kezdeni...
szerk: nomeg fene tudja milyen switcheket használnak, nem biztos hogy mindenhol gigás van. mondjuk még azokat is olcsobb lecserélni az ftth-nál, bár hosszutávon lehet olcsobb az optikai hálozat üzemeltetése, és megéri nekik...
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz Laca19 (a) #5382 üzenetére
Olcsóbb az üzemeltetése. Passzív elemek, nem fogyasztanak. Csak az áramdíj a lépcsőházakban komoly tétel.
Atapi: az optika a házakig már adott, csak a lakásokig kell újabb optikát kihúzni, az átalaítás olcsóbb lenne bőven, mint a T-com féle teljes nulláról kiépítés.
Üdv!
-
Sunsetjoy
tag
http://index.hu/kultur/media/2009/09/03/megis_mindenki_lathatja_a_magyar_focit/
Megy a kavar, de meglátjuk mi lesz. Mondjuk mindegy, tv nincs a szobámban, csak király internet, majd meglátjuk mi lesz. Nem gond akár az angol közvetítés se .D
A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
rocket
nagyúr
válasz Sunsetjoy #5390 üzenetére
Ez az egesz tortenet tulvan lihegve, realisan gondolkodva kikap a valogatott, a Debrecen talan 1 dontetlent eltud erni a 6 meccs alatt, lo 2-3 golt es kap vagy 14-15-ot.
Szoval megint olyan dolog miatt megy a haboru ami csalodast fog okozni a nezok jelentos tobbsegenek, ami azzal is jar, hogy menet kozben elkapcsolnak mas adora, tehat nem csoda ha nem tapossak ossze egymast a kereskedelmi adok ezekert a kozvetitesekert.Szerencsere engem ez a tortenet nem erint, nem erdekel a Debrecen BL szereplese, a Magyar valogatott szereplese, a Baratok kozt, es a Dr. House se
Nóta TV helyett meg valamelyik angol nyelvu MTV-t kellett volna inkabb a DIGI-nek visszaraknia
-
Márton
nagyúr
válasz polonic #5392 üzenetére
sajna nincs bővebb infó, ezt is egy olyan személytől hallottam aki az átállásokat megtervezi. Egerben eddig LAN sem volt? Egy ekkora városban a lakótelepet tuti nem hagyják ki!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
McLaca
őstag
Kevés a pénzük, túl kevés haszonnal dolgoznak, emiatt lassan haladnak.
Üdv!
-
Drizzt
nagyúr
Na holnap átszerződök a Digihez, majd írok tapasztalatokat. Amit tervezek: tv normál + teló + net 50/25.
I am having fun staying poor.
-
papg79
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy én is szeretnék Digi-re váltani. Itt Győrben a házunkat már bekábelezték a doboz fenn van a folyosón és az üzletkötő is volt már nálam. Aláírtam a szerződést, de dátumot nem írt rá. Azt mondta, hogy 2-3 héten belül kötik be. Mi a tapasztalat? Tartják az időt, vagy én is készüljek fel a hosszú várakozásra? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Almos
aktív tag
Később is csinálta, felhívtam Digi ufsz-t, a srác elmondása szerint is gázos volt, így felvett egy hibajegyet, hogy majd kivizsgálják a technikai srácok.
Eddig sose volt vele probléma, de most gondoltam egyet, és az "always connected"-ről átállítottam "connect on demand"-ra a kapcsolatot, lehet, hogy nem emiatt, de azóta nem volt semmilyen ilyesmi hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest