-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
achon
aktív tag
Mindig csak a negatív tapasztalatok terjednek a leggyorsabban. DE most megosztok veletek egy friss pozitív infót.
Ma reggel 9 körül kapcsoltam be a gépet, és nem volt net kapcsolat. Kb. 5 perc múlva a szomszédom is jelezte, hogy nála sincs.
Felhívtam a Digi ügyfélszolgálatot, és egyeztettük, hogy a számítógép nem ad hibakódot. Az operátot csekkolta a hálózatot, és észrevette, hogy a switch hibásodott meg.
Mondta, hogy szól a szerelőknek.
Most 13:40 van és újra működik. Pedig már elkönyveltem, hétfőig nem is lesz netem.
Ehhez képest tessék.Le a kalappal Digi!
A legszebb múzsa a határidô.
-
-
satomee
senior tag
Korábban már volt itt szó egy olyan problémáról, hogy Outlook-al nem lehet leszedni pop3-ról a maileket.Nekem azóta Xp-vel frankón működik,de a szomszédom azóta is szív vele-Vistával. Használ itt még valaki Outlook-ot digimailhez Vista alól?Kíváncsi lennék hogy ez mennyire egyedi probléma, vagy mennyire általános,esetleg tud e rá valaki valami megoldást.
...villámcsapás keltette indukciós hatás...
-
ronson
őstag
Hát az nagyon gáz akkor ha ez mindenkinél ilyen, nekem 642-es, összesen olyan 35Mbit bír, de ezt huzamosan, mert torrentel ennyi szokott lenni, ha jól jön és jól is viszik a cuccot.
De még lehet, hogy van is benne tartalék, mert nálam ez gyakorlatilag kimeríti a csomagom (20/10, ez valójában 2,2-2,3MB/1,2-1,4MB szokott lenni) határait. -
McLaca
őstag
A G-s szabvány 54Mbitet tud. Laboratóriumi körülmények között. Csak az eszközök nem képesek ezt kihozni belőle.
A 642-es egyébként szoftveres booster technológiákkal 108Mbites, tehát annak csak az alapja a G szabvány, valójában attól többet tud, ha a másik oldalon is megvan a támogatás hozzá (ez effektíve 35-40Mbit lehet, ennyit is írt a topictárs).Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Márton
nagyúr
viszont érdekes, hogy ha az asztali gépről másolok mely kábelen csatlakozik a routerre, akkor megvan a 2200kB/sec sebesség is wifin. A netem 20mbites, ami ugye 2400 kB/sec körül van és jön is az asztalin ennyivel. De a laptop felé wifin már nem. Mitől van ez?
Netről nem, de másik gépről jó a sebesség?Mindegy, val.szinü nem cserélek emiatt routert, legalább biztos nem viszi el a teljes sávszélt a laptop
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
McLaca
őstag
Szerintem a routeolás, és a csomagméretek játszhatnak benne szerepet, vagy a kábelen csatlakozó gép pufferelése. Gyanítom, hogy ha több GB-ot áttolsz (és stopperrel méred az időt), átlagosan ugyanannyi sebesség fog kijönni, mint a net esetén. Kábeles gépről wifi-sre másolva sokszor 5-6 megákkal indít (a pufferelés miatt), aztán beáll a végén a "normális" sebességre.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
ronson
őstag
-
McLaca
őstag
Ma már minden kártya tud valamilyen booster funkciót, a tiéd ezek szerint még kompatibilis is. Anélkül képtelenség g szabvánnyal 35Mbitet elérni.
Üdv!
-
ronson
őstag
Lehet igazad van, nem tudom én nem bűvészkedtem vele.
Ha jól tudom a routerbe is Atheros rendszer működik, meg a notiban is az van, lehet hogy ezért van ez a fene nagy kompatibilitás.Valami olyan progi nincs amivel a gép és a router közötti sebességet lehetne tesztelni?
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Pardon.
Akkor marad valami nagy fájl letöltése valami megbízható helyről. Mondjuk az ftp.fsn.hu-ról?Üdv!
-
Balli
őstag
A kábelt amirol jön a digi net/telefon át kellett huznunk egy lyukon igy a kis dobozbol (amihez csatlakozik a router es telefon) kioperáltuk a főkábelt. Előtte szépen lefotoztam hogy melyik drótot hova kell majd vissza rakni. De nem megy akar hogy is gyömöszöljük be a drótokat a megfelelő helyre ugy hogy a fémes felével érintkezzen...
Esetleg valaki tud segiteni mi lehet a gond mir kellene meg odafigyelni hogy mukodjon?
Megoldas ha hivunk szerelot, de az penzbe is kerül+munkahely miatt körülményesen megoldhatóAthens 2004
-
Lefty
addikt
sziasztok! a digi modemes netjével melyik topic foglalkozik vagy hova írhatok vele kapcsolatban?
-
brd
nagyúr
A "fémes felével érintkezzen" alatt nem tudom, mit értesz. Gondolom, egy olyan dobozról van szó, amit a falra lehet szerelni. Ez általában úgy néz ki, hogy a kábelt ahová be kellene gyömöszölni, ott van egy szűkítés a csatlakozóban (vagyis úgy néz ki, mintha 2 késpengét szembefordítanál egymással), és ez szolgál arra, hogy a kábelről a szigetelést levágja azon a pengevékonyságú részen, ahová benyomódik a kábel. Erre van egy speciális szerszám, de tompa csavarhúzóval is be tudod oda nyomni a kábelt. A másik dolog, amire figyelni kell, az az, hogy az UTP-kábel működése a csavart érpáron alapul, a zavarvédelem miatt, és ezt a csavarást csak pár milliméterre (max. 10, vagy 20, majd a lelkesebb topictársak megmondják ) lehet megszüntetni a csatlakozásoknál.
The only real valuable thing is intuition.
-
Balli
őstag
koszi, igen ez lesz az a doboz. Femes reszt ugy ertettem hogy elore lehantottam a drótokról a kulso boritast es azt a felet nyomtam a szűkitésekbe, probaltam belegyomoszolgetni mindenfele uton modon de hiába.
A csavaros resz viszont full kinai nekem, ugy latszik marad a szerelő, avagy aki tud ebben segiteni az ne titkoljaAthens 2004
-
Pá
addikt
Valaki kapott már ilyen hibaüzit outlookban, amikor digivel próbált küldeni levelet?
550 relay not permitted
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
ANT
addikt
Nem kell lehántani a szigetelést. Az a késes érintkező szigetelés átvágással biztosítja a fémes érintkezést. (Nálam bevált módszer: a vezetékeket vékony óráscsavarhúzóval tuszkoltam az érintkezők közé.)
A csavaros rész kínairól magyarra fordítva: az összesodort kábelt csak egy-két cm hosszan bontsd szét, közvetlenül a bekötési pont előtt.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Pá
addikt
Láma kérdés, de hogy tudom megváltoztatni az emailes jelszavam?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Dávid 1989
csendes tag
Megtudná valaki mondani, hogy Győrben mennyire elérhető ez a szolgáltatás? igenrávagyok indulva, próbáltam őket felhívni telefonon, de nemigazán akarták felvenni...
-
McLaca
őstag
Pá: http://www.digikabel.hu - itt a "Cégünk" rész alatt van egy pici webmail link. Na, ott megváltoztathatod.
Dávid 1989: http://www.digikabel.hu/phone2/ - ezekben az utcákban elérhető Győrben.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
Koszi szepen, vasarnap ki is fogom ezt probalni, azt nem is figyeltem hogy a szigetelest le kell hantani a kabelrol a bekotesi pont elott. Viszont tok jo hogy a telefonomon megserult az a kep ami mutatna hogy melyik kabelt hova kell dugni zold szinu lett a kep neten kerestem de nem talaltam kepet errol, ha valaki tudna vadaszni egy fotot mit hova kell dugni megkoszonnem
Athens 2004
-
atoka1
tag
Udv mindenkinek!
Ismereteben van valaki inenn a forumrol annak, hogy a Digi a III. keruletben milyen halozatbovitesi strategiaban gondolkodik? Ugyfelszolgalatuk nem valaszol ilyen termeszetu kerdesekre. Annyit mondtak , hogy a III keruletben a Korhaz utjan mar folyik a terjeszkedes, en a Vihar utcaban lakom, nincs messze tole de kerdeses, hogy mikor ernek el oda, ha egyaltalan elernek. Jo lenne tudni, hogy par honapos tavlatban szamithatok e ra hopgy lesz ott is, maskulonben szerzodhetek az aranyarban mert T-Home al.
Atoka
-
ANT
addikt
Itt egy bekötési színsorrend. Neked az egyenes (Ethernet Patch) kábel színsorrend kell.
De azt ellenőrizd bekötés előtt, hogy a késes érintkezők (azaz ahová a vezetékeket bekötöd) ugyanabban a sorrendben vannak-e, mint az ethernet csatlakozó érintkezői.
Másrészt lehet, hogy félreértetted, ezért újra: sehol nem kell leszedni a vezetékekről a szigetelést. Csak a páronként összesodort erek végeit szétbontod kb. 2 centi hosszan, és ezt a kiegyenesített részt bököd be az érintkezőbe.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Pá
addikt
-
digi_vp
csendes tag
Sziasztok!
Olyanban érdeklődöm, hogy a hds net es mailcímet lehet e másik címre átirányítani, mert én hdsnet oldalon nem láttam erre utaló dolgot! köszi
-
Kobe
veterán
azt tudom, hogy pécsett meszesen, és komlón bekábelezték a házakat, viszont hónapok óta áll a fejlesztés, a kábelnek csak a csöve van elhúzva a házig, és az emeleteken a lakások ajtajáig van behúzva a madzag, meg az elosztódoboz. Ez van kb március óta. Nem tudja valaki mikor indulhat tovább a fejlesztés, mikor lehet ebből működő net ?
-
Flitter
tag
Állampolgári jogom hülyének lenni! By:Flitter
-
McLaca
őstag
Ma jött a szerződéskötő, aláírtunk egy év hűséget.
Ma este viszont nagyon ingadozó a sávszél, egyik mérővel sem sikerült 20/10-es mérést produkálni, egyszer 20, másszor 5-6Mbittel jön a cucc, és folyamatosan ugrál fel-le.
Szerintem dugig van a switch a házban, szét kéne dobni kettőre, elvégre csak az egyik LAN szál van a kettőből switchbe dugva a házban.Üdv!
-
P00By
nagyúr
Lassan lejár a hűségem, úgyh csipkedjék magukat a VII. ker.-ben!
-
rocket
nagyúr
Nalam is ez van multhet eleje ota, foleg torrenten latni, FTP letoltesnel nem volt meg gond.
Ma este 8 es 9 kozott 3 percenkent behalt a letoltes torrenten, szombaton delutan ugyanaz ment, aztan egyszer csak megjavul (most is jo eppen), nalam azt csinalja lemegy majdnem 100kb/s-ig letoltes/feltoltes aztan elkezd emelkedni, majd ujra, mint valami hullamvasut, packet loss nincsen ilyenkor, ftp-rol kezdtem tolteni ment maxon.
Viszont amit eszre vettem, hogy azota miota ez a problema fent all, a letoltesi sebesseg az eddigi 2430kb/s korul 2600kb/s kornyekere is felmegy.Transferred: 1GiB 1 073 741 824 bytes in 6 minutes 53 seconds (2 537,6 KB/s)
Ping ertekek letoltes kozben:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 315, Received = 313, Lost = 2 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 48ms, Average = 4msMar nyaron ez megy akkor milesz majd osszel, raadasul meg az 1 ev huseg szerzodes nem lepett eletbe nalam, igy meg nem a 30/20-as csomag van.
Azt hozza tennem nem a vilagvege ez a problema, de konnyu megszokni a jot es az ilyen dolgok rogton feltunnek az embernek[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Feltoltes beton stabil, letoltesnel megrezzen neha a lec.
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 195, Received = 194, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 27ms, Average = 6ms[ Szerkesztve ]
-
Szilitomi
csendes tag
Kicsit mar kezd kilenni a tokom a digisekkel, tavaly szeptemberben turtak fel az utcat, behuzkodtak a kabeleket meg minden, kerek 1 honapja (!!!) jott az uzletkoto, hogy kell-e a cucc. Mondtam neki hogy persze. Megkotottuk a szerzodest, amin az van hogy 30 nap a hatarido a szolgaltatas megkezdeseig, megkereses nem erkezett a reszukrol, az uzletkoto nem tud mondani semmit, az UF-en meg b@sszak felvenni a telefont is. Most ez mi??
Nincs szerelem tövig nélkül.
-
rocket
nagyúr
válasz Szilitomi #4996 üzenetére
Lehet jobban jarnal szemelyesen mennel be.
En is voltam ma mert egy aprobb dolog rosszul szerepelt a szerzodesben es azt mondtak csak szemelyesen lehet modositani mert ugye ala kell irni a modositott szerzodest, hiaba mondtam, hogy ez egy aprosag nem engedtek telefonon vagy emailben modositsam, erre szemelyesen kb. 47 masodpercig tartott az egesz (varni se kellett mert en voltam az egyetlen ugyfel eppen aki bent volt), nem kellett semmit alairni, meg szemelyit se kert a holgy, ugyfelszamot kerte meg feltett egy keresztkerdest es keszen is voltunk.
Szerencse nem a keruleti irodaba mentem be ami jo nagy kerulo lett volna, hanem egy masikba ami utba esik, keruletibe mentem volna lehet morcos lennek most rajuk[ Szerkesztve ]
-
Csizi12
csendes tag
Megosztanám érdekes tapasztalataimat a DIGI Net-el kapcsolatban.
Nálam tegnap kötötték be a net-et. Startnet csomagra fizettem elő. Jöttek a szerelők, kultúráltan behúzták a kábelt, majd megdugózták. Mondtam, dugjuk be a routerbe, beállítom a user/pass-t aztán kész is. Erre ők, dugjuk a gépbe, ott beállítják nekem, aztán a routert majd én önszorgalomból állítsam be.
Windows kapcsolattal faján ment a net, szakik elhúztak. Bedugom a routerbe, beállítom benne a user/pass-t. Nincs net. Nézem a routerben, hogy csatlakozott-e egyáltalán, de nem. User/pass leellenőriz, de semmi változás. Ezután néztem rá a router ledjeire, ahol látom a wan port nem érzékel kábelt. Kihúzom a kábelt, nézem a színsorrendet, és látom, hogy felcseréltek két ért. Ma raktam rá új dugót megfelelő érsorrenddel és láss csodát működik routerrel is.
Közvetlenül gépbe dugva azért működött alapból, mivel a mai modern hálókártyákban van már "hülyebiztos" védelem, és ha érzékeli, hogy rossz a kábel érsorrendje, akkor automatikusan tudja a vezérlője cserélni a sorrendet. Sajnos a régi 4 éves routerem ezt nem tudja, ezért nem működött.
Egyszó, mint száz, akinek routerrel nem megy a net, az feltétlenül nézze meg a kábelvégen az érsorrendet, mert előfordulhat hiba. Valamint, amit sokan leírtak a Service Provider mezőbe nem szabad semmit írni.
A net jól megy, a 20 MBit/10 Mbit helyett egyelőre "csak" 9 MBit/9Mbit-et hoz, de ez nekem így is elég.
A természet kiegyenlíti a fogyatékosságokat: aki gyengébben lát, az jobban hall, aki gyengébben hall, az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest