Új hozzászólás Aktív témák

  • Savageboy

    aktív tag

    Sziasztok,

    mától elvileg én is Diginet 1000-es csomagban vagyok, azonban akárhányszor nézem a sebességet, az mindig 320/110 Mbit/s körül maximalizálódik. Ezt először betudtam annak, hogy napközben biztos jobban le van terhelve a hálózat, de gyanús, hogy több tucatnyi mérés is ugyanerre az eredményre vezet, valamint most az éjszakai órákban is ugyanennyit mérek.

    Az UTP kábel egy Asus RT-AC56U routerre van kötve, ehhez csatlakozom kábelen keresztül, azonban mivel a notebookomban csak 100Mbit-es hálókártya van, ezért egy USB3-as gigabites külső hálókártyát használok (Realtek RTL8153).

    A routernek elvileg bírnia kellene a sebességet, a fentlévő Merlin-féle firmware is azt írja, hogy működik a hardveres NAT. Én inkább a külső hálókártyára gyanakszom, bár neten rákeresve ennél jóval nagyobb sebességeket is mértek vele, szóval ebben sem vagyok biztos. A hálókártyához a Realtek oldaláról elérhető legfrissebb driver van feltéve.

    Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma? Hátha csak valami beállításbeli dolog.
    Mivel a garantált sebesség megvan, ezért a szolgáltatót gondolom nem nagyon érdekelné, annyira engem sem zavar, de azért jó lenne, ha néha a garantált sebesség fölé is tudnék menni, ha már 1000-es csomag. :B

Új hozzászólás Aktív témák