- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz chillytommi #28050 üzenetére
Bővebben is írhatnál..
1. kábel gépbe vagy routerbe megy?
2. ha router akkor fajtája?
3. ZTE-d van vagy ONT-d?
4. géped hardverei?
5. tesztelni Dunaújvárost válaszd.Realme GT Master Edition
-
-
Plasticbomb
addikt
válasz jansky1 #28053 üzenetére
Nekem most kötötték be egy hete. ZTE GPON cuccot hoztak. Fóton. Kábelnet 50/30 alap, TV és telefonal együtt. (Itt a legjobb ajánlat.)
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz hhheni #28051 üzenetére
Az a gép akkor annyit tud teszten, valos letoltesben valszeg többet mert fel kell pörögnie.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TeeJay
félisten
-
Klown
aktív tag
válasz TeeJay #28057 üzenetére
UPC sincs bent. A kerület egy részén a T-Kábel van bent, a másik felén pedid egy HWR nevű cég. (Sok álnéven fut: Drávanet, HWR, LRT, stb. De a tulajdonosi kör ugyanaz. Állítólag a régi TvNetWork-ös (R.I.P.) brigád van a színfalak mögött.) Ahol én lakom csak ez a HWR van, ill. a T-nek optikája, ami baromi drága és ahhoz képest lassú, semmit nem ad. Még a koax is sokkal versenyképesebb alternatíva T optikájához képest. (Hiába van kiépítve, a kutya nem igényli. Nem véletlen! Az ügyfelek nem hülyék!)
A kerület kertvárosi részén kánaán van: T és újabban UPC és Digi egyszerre, a lakótelepeken meg lósz@r sem. Sikerült beszélnem egy UPC-s ügynök hölggyel és sok igérgetés után azt mondta, hogy a UPC-nek csak az ELMÜ-vel van szerződése, hogy a villanyoszlopokon vezethet. Na mármost a lakótelepeken nincs villanypózna, csak alépítmények. Erre pedig vagy az önkormányzati korrupció és/vagy bürokrácia, vagy a konkurencia vétója végett nincs engedélyük. (A pontos okát én sem tudom.)
A Digi meg elmehet a búsba. Van egy nem túl hangoztatott leányvállalatuk (I-TV Zrt.). Na ők azt csinálják, hogy kibérlik a kis helyi sufni cégek hálózati kapacitását, majd azon keresztül szolgáltatnak kábeltévét, de úgy hogy továbbra a is helyi cégnek fizetsz, velük vagy kapcsolatba. Na ez van a HWR esetében is. A TV az szinte 1 az 1-ben Digi, csak a saját kis sápjukat is ráteszik. (Digi árai +20%) Sajnos ez csak a TV-re igaz. Net és a telefon továbbra is HWR-es. Hasonló árakon 1/10-ed sebességű kábelnet van csak.
A Diginek biztos bevétele ily módon megvan és még meg se kell erőltetni magát. (Technikát kiépíteni, ügyfélszolgálatot fenntartani, előfizetőkkel kapcsolatot tartani, stb.)
Ami az ultimate kib@szás, az a kartell rendszer, ami a szerződésbe bele van kódolva! Azaz, ha valamelyik helyi sufni (HWR, Aktív1, stb.) leszerződik az I-TV-vel, akkor a szerződésben benne van, hogy a Digi nem épít rá az adott hálózatra, tehát esély sincs a Digi-re, mint konkurenciára.
Így esett meg, hogy az egész kerületben elérhető a Digi, csak a lakótelepeken nem. (Legalábbis a HWR területen biztosan.)
Egyedül abban bízhatok, hogy a UPC előbb-utóbb szerez engedélyt az alépítményes kiépítésre...
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
Andrew31
senior tag
válasz Andrew31 #28045 üzenetére
Hello mindenki!
Általában mennyit kell várni a sebességre?
Valamint nincs a bevezetőben, de nem gond, ha egyből átkötök mindent? MAC címet kellene klónozni vagy akármi?
Csak mert eddig még semmi upgrade. :sHa azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Andrew31 #28060 üzenetére
Ha routered van néha áramtalanítsd, nekem az kellett, hogy aktiválódjon az új sebesség.
Ha ezek után sem javul akkor az ügyfélszolgálatot keresd, csak ők tudnak segíteni az ilyenben.
És jobban jársz ha személyesen, mert telefonon az esetek nagy részében leráznak.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
b.lajos
tag
válasz jansky1 #28053 üzenetére
Én karácsony óta kétszer is zakatoltam, jött a szokásos robot válasz, majd meguntam várni és csomagot váltottam, a héten meg hirtelen megjelentek, hogy most már húznák a kábelt, mert nem akarnak routert adni. Ma be is fejeződött a cécó, maradt a telefon, holnaptól aktiválódik a 200-as net és ZTE-et sem kaptam
b.lajos
-
chillytommi
csendes tag
válasz Flashget #28052 üzenetére
Kábel a routerbe megy.
ASUS RT-AC66U és a Digitől egy ZTE ZXHN H298N.Gép hardvere:
- QuadCore Intel Core i5-750, 3200 MHz
- Asus P7P55D
- 9207 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
- ATI Radeon HD 5700 Series
- LG W2243 (Digital) [22" LCD]
- Gigabit PCI Express Network Adapter
- Realtek RTL8168D/8111D -
wwenigma
Jómunkásember
válasz chillytommi #28065 üzenetére
Nem pörög fel a teszt annyi ido alatt.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
chillytommi
csendes tag
-
ferensz
senior tag
válasz chillytommi #28067 üzenetére
Valami nagy linux disztrót torrentről, egy nagy debian lemezkép meg is teszi szerintem.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz chillytommi #28067 üzenetére
Végpont is kell hozza, igazabol max torrenttel tudod kihajtani ezt a sávszélt. Amit lattam az ilyen 60MByte/sec volt a teteje, ez a gépem limitje. Azt se sokaig, mert hipp hopp lejön barmi...szoval 200/500Mbitre valtas komolyan megfontolando szvsz. (ha husegnyilatkozat nelkuli vagy, 1-2ezer sporolhato)
-
Flashget
félisten
válasz chillytommi #28065 üzenetére
román diginél próbáltad a tesztet? ott nagyobb méretű fájl dolgozik.
[link]gondolom van SSD-d is a gépben.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Hyena
senior tag
válasz chillytommi #28050 üzenetére
Csucs idoben ilyen eredmenyek szoktak lenni, tesztelj koran reggel, akkor gyorsabb lesz .
reggeli teszt:
http://www.speedtest.net/my-result/4073592612
ugyanaznap delutani (csucsido) teszt:
http://www.speedtest.net/my-result/4074951629
[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
XSiGma
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Digi 50/30 kábeles net,ami közvetlenül egy tp-link 741nd routerhez csatlakozik.
A probléma a következő: vannak időszakok,például ha több gép is csatlakozik wifi-n,amikor a ping 999,és gyakorlatilag használhatatlan a net.Jelenleg is torrenteznék,de 999 a ping és maximum 0,5 mega a sebesség.Hiába csatlakozok fel újra,néhány percre megjavul,aztán megint felmegy a ping.
A kérdésem az lenne,hogy kellene kalibrálni a routert hogy ez megszűnjön?Próbáltam már keresni a témában,de nem igazán találtam semmi megoldást. -
worxland
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz worxland #28074 üzenetére
attól hogy csak 1 antennás maga a procija még elég combos... 100/50-es csomagot simán viszi úgy mint a 841ND-is
a kettő közt csak a wifi a különbség, az újabb verziós 741-be is elég komoly proci került
csak ugye limitál a 100-as WAN és LAN meg az 1x1-es N-es wifi2-3hete pakoltam be egy csaj ismerősnek 741ND-t mert azt vettek és biza ment a 94/54 megabit náluk is persze LAN-on csak de mivel wifit csak okostelefonra használ bőven elég nekik
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
legenda
válasz XSiGma #28077 üzenetére
szia,
a torrent számít komolyabb használatnak - pláne wifi útján, nem arra van kitalálva, de kábelen is képes kiakasztani a routert -, és ez sebességtől függetlenül is igaz, mert tizede sebességnél is megöli, ha sok szálon fut, pláne egy ilyen router esetén, ami már közel sem számít erősnek manapság.
a 150 Mbps jelölésű eszközöknél simán átférhet az 50 Mbps, azzal nincs gond, ha a környezeti tényezők és a beállítások is úgy akarják.
annyit kipróbálhatsz, hogy más/minden wifi csatornán kipróbálod a kapcsolatot, hátha egy - vagy több - idegen de ott elérhető hálózattal van akadás.
amikor a router komoly (például torrentes) terhelést kap, akkor először a wifi modultól veszi vissza a szuflát, és csak végszükség esetén a kábeles résztől, ezért érződik meg először a wifi kapcsolaton a dolog.
azzal is számolni kell, hogy a pppoe kapcsolat azonos sebesség mellett is jobban terhel, mint például a dinamikus.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
XSiGma
aktív tag
Köszi a választ!
Egyébként a torrent témához kanyarodva mostanában havonta 1-2x használom csak,ma viszont nagyon katasztrófális volt.
Az előző szolgáltatónál (upc - dinamikus IP) azért stabilan tudta a router a 30-40 megát tartani,ezért gondolom hogy nem hw,hanem setup gond lehet. -
legenda
válasz XSiGma #28079 üzenetére
pont azért írtam, hogy a digi pppoe azonos sebesség mellett is jobban terheli a routert, mint a korábbi upc neted, bár önmagában ez még nem lenne olyan nagy gond 50 Mbps netnél, de ha hozzáadódik az egyszerre felcsatlakozó és forgalmazó több/sok wifi ellenoldal, akkor már az a kis többlet is számíthat, ezek mellé társulva a torrent meg akár teljes bedőlést okozhat, pláne ha sok szálon fut.
az is számít valamennyit a terhelés szempontjából, hogy a upc esetén nem volt ilyen arány a le- és feltöltési sebesség tekintetében, itt jóval gyorsabb feltöltés párosul a letöltéshez.
egy wifi ellenoldallal teszteld ki, hogy adott környezetben melyik wifi csatorna (vagy 40 MHz esetén melyik kettő) jó, utána pedig sorra kapcsolódjon fel a többi ellenoldal is, ha azok száma/terhelése a probléma, akkor megmutatkozik a határ, ami még nem probléma.
pppoe 50/30 alá, komolyabb terhelés és több/sok (pláne wifi) ellenoldal esetén jobb lenne erősebb hardverű router, mert a tl-wr741nd procija (verziótól függően 350 - 400 MHz), de pláne a csak 32 MB ram nem tolerálja határtalanul.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
szokásos TP-Link WAN to LAN performance lista (frissült)
[link]jaj hagyjuk már megint ezt az erősebb router dolgot
nem írta melyik HW verziós a 741ND ami nála van de ha már V3 vagy V4 abban bőven elég proci van a 100/50 megabites DIGI csomag WAN-LAN irányba fullra járatásához...
a 841ND V7-ben ami nekem van abban sincs erősebb SOC csak 400MHz-en megy
a 32MB RAM-ot is felejtsétek már el, július óta 24/7-ben nyomom 5-600 szálon a torrentet a 100/50 alatt a 841ND-nek és kutya baja, úgy tolja mint az álom, pedig anno mennyi fikázást kaptam ott is hogy majd nem fogja bírni nem erre van tervezve meg hogy majd fagyni fog a wifi meg hasonlók
fagy a fenét, tökéletesen megymondom 3hete egy csaj ismerősnél 100/50-hez állítottam be az általuk vásárolt 741ND V4.x routert
és simán kihajtja a 94/54 megabitet
inkább azt tanácsolom neki hogy nézze meg a legutolsó(legfrissebb) FW van-e a routeren, ha nincs akkor elsőre frissíteni tessék
aztán wifi beállítás
Hungary
BGN mixed mód
20MHz
1-13 csatornák között választania titkosítást pedig WPA2-AES-re tenni
ezzel jól kell mennie a wifinek de mint írtam először FW frissítés a legfrissebbre
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz TeeJay #28082 üzenetére
használd egészséggel 100/50 Mbps digi pppoe nethez a 100-as routeredet, de ne beszélj rá mindenkit ezen módira, mert egyik eszköznek sem jó, ha folyamatosan a maximumon/felső határ közelében pörög, elvárható tartalék nélkül maradva, pláne komoly terhelés esetén, sok (wifi) ellenoldallal meg nagyon érezhető, egyrészt mert onnan vesz először vissza probléma esetén, másrészt mert kevés hozzá a 32 MB ram. (biztos nem próbáltad az 500 - 600 szálas(?) torrented mellett sok wifi oldallal komolyan terhelni egyszerre a routert, különben nem írtál volna ilyet...)
akinél nem csak 100-as hálón és eszközökkel szolgáltat a digi, ott meg pláne, hiszen az ebbe a témába is betett méréseken látható ~110 Mbps sebességből csak ~94 Mbps van/lenne meg.
100/50 digi pppoe esetén nem érdemes már tl-wr1043nd v2 alá adni.
a wifi beállítások több tényező függvénye;
- ahol nincs b/g szabványos ellenoldal, ott felesleges mixed mód, hiszen feleslegesen szétforgácsolódik az erő és a sebesség, ezért úgy jobb az n only
- ahol elvárás a gyorsabb wifi sebesség és jobb kapcsolat, ott kell a 40 MHz, kivételt csak az képes, ha 20 MHz sávon is átfér az elvárt sebesség, vagy annyira problémás a környezet, hogy nagyon zsúfolt a 2.4 GHz frekvencia, és a két csatorna használata problémás - de akkor elgondolkodtató az n szabványos 5 GHz vagy az ac szabvány használata, még úgy is adott, hogy ha az 5 GHz valahová már nem ér el a lakásban, akkor 2.4 GHz kapcsolatra áll - ac esetén hiába 5 GHz, vannak olyan routerek, amik különböző radar, boost...stb. technológiákkal simán szórnak úgy, mint a 2.4 GHz sáv
- 1 - 11 csatorna a javasoltabb alapban, sok eltérő régiós eszköz nem kezeli hardveresen vagy szoftveresen/illesztőileg a 11 feletti csatornákat, alig néhány szélsőséges országban van még 13 vagy 14 csatorna (akinél minden eszköz támogatja a 11 feletti csatornákat, az használhatja persze úgy, de sok ellenpéldával találkozni)
korábban írtad, hogy combos a tl-wr741nd (egymagos 350 - 400 MHz) procija, nos, amikor már kétmagos 800 - 1000 MHz procikat tesznek a már nem is kifizethetetlen árú (30 e ft ellenében is kapható már) routerekbe, akkor erős túlzás a combos jelző, de még úgy is, ha az azoktól jóval olcsóbb routerekbe is 720 - 800 MHz egymagos proci kerül.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Janó 44
tag
válasz hhheni #28039 üzenetére
Még az a tippem van, hogy próbáld azt tenni, amit Teejay ajánlott: [link]
Mégpedig úgy, hogy pl. valami nagy ISO filet, vagy nagy méretű .zip (esetleg video formátumú pl. egy nagyobb méretű .avi) fájlt húzol a párod gépével a te gépedről, közvetlenül hálózatba kötve. -Ezzel kizárhatod, hogy az FX8320 -s gép hálókártyájának, vagy esetleg más hardware -elemének lenne -e baja, ha megvan az a sebesség, amit a te géped el tudott érni a netről letöltve.
Még 1 tippem van, ha esetleg kiderülne, hogy hardware -hiba a ludas, hátha az is legalább átmenetileg segít neked:
tedd be azt a PCI -s GB -s hálózati kártyát is a párod gépébe, amit korábban is említettél nekem, és ha van fölösleges +1 hálózati kábeled, akkor próbálda roiutert is közbeiktatni, amit a Digitől kaptál (asszem annyit még az is tud, hisz a 800-850 még mindíg odébb van a GB -től), és dugd rá mind2 hálózati kábellel egyszerre az FX8350 -s gépet! -Egyszer ismerősöm is így növelt a sávszélen, mikor az 1 hálókártyán működő adatátvitelhez túl sok idő kellett.
Tehát:
-Alaplapi hálókártya ->Router
+-PCI -s kártya (szintén az FX -s gépben)->Router
-Ez így megoldható, ha a ZTE -csoda uplinkje 1 Gbps vagy magasabb.
És szerintem átnézhetitek a BIOS -ban azt is még annál agépnél, hogy nincs -e véletlenül lejjebb állítva a PCI -órajel a gyári sebességhez képest, mielőtt esetleg garanciális probléma miatt a bolthoz fordulnátok.
Az FX8320 annyira erős, hogy benne van a TOP10 -ben a 2015 február 1 -s értékelésnél az egyik CPU -tesztelő program weboldala szerint, szóval annak kutya kötelessége lenne bírnia az iramot (pláne Turbocore üzemmódban). -
poli27
veterán
válasz chillytommi #28081 üzenetére
ssd nélkül nem is fogsz többet mérni, mert nem bírja a wincsi...
DIGINet 1000:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB SSD meghajtó Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS Gigabites router (opcionális).[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
Tanácsot kértek tőlem, de megmondom őszintén nehezen tudok segíteni, mert nekem nincs ilyen gyors netem sajnos.
NAS-t szeretne vásárolni az ismerősőm, s ehhez választana csomagot.
Melyik NAS bírna a 200-as netet?
Félve kérdezem, mert szerintem egyik se esetleg az 500-ast? -
zsolt501
nagyúr
Elég sok NAS kíbírja ezt a sebességet, van olyan ami az 1000-es netet is bírja, de szerintem először kérdezd meg az illetőt, hogy mennyi a keret összeg, és mire szeretné használni.
Ja és mennyi HDD-vel.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Flashget
félisten
válasz chillytommi #28081 üzenetére
Akkor erősen ajánlott a beszerzése ehhez a nethez vagy visszalépsz 500-ra, mert így sosem lesz kihasználva a sebesség.
Realme GT Master Edition
-
zuzu000
őstag
Akik vártak a 200-as emelésre, nektek a digi intézkedett már? Év vég már egy hónapja volt Vagy elég lenne megereszteni egy hívást/emailt feléjük?
-
tony70
tag
válasz zuzu000 #28093 üzenetére
Szia! Jobb ha bemész és kéred az emelést! Én is bementem, mert fizetem a 4700 -at és vissza akartam mondani 3700. -ra, és egyből megkérdezte ha jönnek és bekötik akkor kérem e! Hoztak egy Zte routert a telefon miatt , igy most felszabadult a tp link 1043-as routerem, mert utána kötve csak 130/140-al jön, igy kivettem.
-
TeeJay
félisten
őszintén ha még 1évig nem lesz mindenhol gigás switch nem teljesen elég egy 100-as WAN portos router?
hiába veszek gigabitest továbbra is 94megabit lesz a max...
nyugodtan nyomjad a hülyeséget hogy így úgy tartalék, fagyni fog wifit dobál és társai... leírom még 1x
a "szar" 841ND V7.2 routeremen (gyári legutolsó FW)
JÚLIUS ÓTA 24/7-ben megy 600 szálon a torrentezés, havi 12-13TB feltöltés, közben 2 okostelefonon toljuk elég sokat a netet illetve az asztali gépen is megy a böngészés meg a laptopon is és semmiféle lassulást vagy egyebet nem vélek felfedezni. egy átlag user fele ennyit nem használja a netet mint én.
még 1x JÚLIUS ÓTA folyamatosan kapja megállás nélkül a router az áldást és b*sszuskulcs nem akar megdögleni belassulni fagyni akadni wifit eldobni pedig a te tanításod alapján már rég így kellene lennie...MIÉRT NEM ÍGY VAN?
másik: 32MB RAM mire nem elég otthoni szinten?
a wifit meg ajánlom figyelmedbe teszteld le, én egyik hajnalba ezt néztem végig és az jött ki hogy N-only módban (20MHz-en) 4-6megabittel kevesebb lett a sebesség mint amikor BGN mixed módban volt a wifi, pedig az eszköz amivel mértem N-es... mielőtt a tutit meg akarod mondani teszteld le te is! oké?a router procija meg ismét az általad sokat emlegetett téma már, ami egy 741ND V2-3-4-ben van Atheros SOC még a TP-Link mérése szerint is 94megabitig bőven elég, semmivel sem gyengébb mint az én 841ND V7.x routeremben lévő ami ismét leírom JÚLIUS ÓTA 24/7-ben kapja a torrentezést havi 12-13TB feltöltéssel wifidobálás, akadás fagyás nélkül...
persze vegyen mindenki gigás routert az 50 és 100megás csomagjához pláne ha telefonja is van mert a büdös életbe nem lesz gigabites linkje és lehet a wifit napi fél órában használja okostelóról
oda nagyon nagyon fontos az 5GHz meg a gigabit LAN
inkább egy 4-6ezer forintos 741ND vagy 841ND bőven elég neki és ez gyakorlati tapasztalat mert ahova beállítottam a 741ND-t ott sem panaszkodnak hogy baj lenne és azok is torrenteznek a 100/50-es csomagon.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz TeeJay #28096 üzenetére
őszintén? nem elég, mert nem hülyeség az elvárt tartalék!
ne csak a saját eseted alapján általánosíts a (wifi) beállításokra, nem tudhatod, hogy másnál milyen környezet, ellenoldalak...stb. adottak, és ez pláne igaz wifi tekintetében, ahol minden apró eltérés erősen befolyásoló tényező lehet.
elég sok panaszt olvashatsz itt a fórumon is a router problémás, wifi...stb. témákban, hogy sok wifi ellenoldal esetén már torrent nélkül is kevés a 700-as és 800-as széria, de szintúgy sok más, hasonló hardveres erősségű típus is, és nem véletlenül. (leírhatod nekik, hogy de nálad nincs gond, nem feltétlenül fogja őket vigasztalni, és ha elvinnéd hozzájuk a routeredet és beállítanád, pont úgy problémás, kevés lenne oda, ha az a hiba oka)
nem, nem csak a nem megfelelő beállítások miatt, hiába minden, ha a hardver gyenge adott feladathoz.
wifi; én teszteljem le? aha...
évek óta járok különböző környezetekbe más és más típusú eszközöket és ellenoldalakat beállítani, így volt rá lehetőségem bőven. (ezért írom le ezerszer, hogy minden eset/helyzet más és más)
mellesleg, pont nekem adtál igazat a leírásoddal, de mindegy...
ahol arra panaszkodnak, hogy elfogy a router a wifi terhelés alatt, ott nyilván nem csak néha használják egy vagy két mobiltelefonról.
mindenki azt vesz és használ, amit csak akar, de ha van rá lehetőség, akkor a kapott sebesség és elvárt terhelés fölé kell méretezni az eszközöket, arról nem is beszélve, ha már használatban és gyengének bizonyul, mert akkor egyértelmű a hiba forrása.
digi 50-es csomaghoz alapesetben elég a jobb 100-as router, ha nincs olyan elvárás, ami miatt hardveresen gyengének bizonyul az - de egyre több ilyen eset van már, mert gyakoribb, hogy jelentősen megnő a háztartásokban a wifi ellenoldalak száma, vagy eleve olyan mértékű és jellegű a forgalmi terhelés, hogy erősebb hardver kell alá.
digi 100-as net alá gigbit képes router kell, de legalábbis erősen javasolt.
befejeztem ebben a témában, akinek problémája van egy eszközzel, vagy újat akar venni, illetve cserélni szeretne, az ír a megfelelő topikba.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
valamit lehet buherált a DIGI múlthét óta
mert most egész hétvégén megy 50+ megabittel a feltöltés, nincs lassulás meg akadozás
szóval most be sem tudom jelenteni hiszen tökéletes mik vannakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsolt501
nagyúr
Osztom a véleményed, és én is jó pár router beüzemelésén vagyok már túl, és bizony a terhelés és a környezet nagyban befolyásolja egy router használhatóságát, illetve az is hogy milyen és mennyi gép akarja azt használni.
A több szálú feladatok és a PPPoE igen csak tudja nyírni a gyengébb routereket, mert ami lazán átmegy T-s vagy UPC-s nettel (autómatikus IP-vel, vagy statikussal) az bizony PPPoE kapcsolattal egyáltalán nem biztos hogy át fog menni. Sajnos ezt sokan elfelejtik, és mikor el kezdik használni a netet akkor meglepődve tapasztalják, hogy ami a régi szolgáltató netjével ment, az az új szolgáltatóéval már nem biztos hogy menni fog.
Tipikus eset a TP-Link 1043ND V1-es routere, eredetileg ugye gigabites a router még a WAN portja is (elméletben), statikus IP-vel 300mbit fölött van a teljesítménye viszont PPPoE esetén a felét vagy még annyit sem ér el a teljesítménye, pláne akkor, ha komolyabb feladatot kap a router.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest