-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Richard!
addikt
Üdv!
DIGINet 1000 FTTH 2019 optikai nettel rendelkezem, ami korán sem hozza azt a szintet, amit elvárnék.
Tegnap este meg is írtam a panaszom, hogy letöltési oldalon 350-390 Mbps sebességű eredmények jönnek ki mind a DIGI saját, mind pedig a speedtest.net sebességmérőjével mérve (fotókat mellékeltem természetesen).
Majd éjszakára áramtalanítottam a routert (Huawei HG8143A5).
Másnap reggel, azaz ma jött a sablon válasz email, hogy nem találtak hibát, távolról ellenőrizték a kapcsolatot...
"A kihelyezett EchoLife HG8143A5 eszközünk jelenleg elérhető, megfelelő paraméterekkel fut a hálózatunkon, Lan1-es portja gigabites port."És még pár ilyen okosságot, hogy ellenőrizzem a kábeleket, jó helyre van-e dugva minden, megvan-e a maximális sávszélességhez a PC rendszerkövetelménye, majd cukin azt is leírták, hogyan csináljak képernyőmentést, mikor előző este csatoltam képeket az email-hez. Ha vette volna a fáradságot...
Illetve felajánlotta az 5500 Ft-os szerelő kollégát.Na mondom akkor router visszalő és megnézzük, hogy mennyi most az annyi. Csináltam 10 mérést és mind 870-940 Mbps közötti értékek lettek.
Ezen felbuzdulva ment a visszaválasz nekik képernyőfotóval a sebességekről, illetve hogy az általuk megadott rendszerkövetelménynek bőven megfelel a PC-m és igen, minden kábel jó helyre van dugva...
Továbbá azt is megemlítettem, hogy teljesen szűz a Windows, semmi sávszélességet terhelő háttéralkalmazás sincs feltelepítve, sem pedig reklámblokkoló.
Mivel egész éjjel áramtalanítva volt a router, a jelenlegi eredmények közelítenek a maximális sávszélességhez. Ezek most nyilván nagyon szépen mutatnak a tegnapi 380-400-as eredményekhez képest, de véleményem szerint ez is csak ideig-óráig fog jó lenni.
(Mint utólag kiderült, igazam lett.)Erre jött még ma délelőtt egy válasz, amiben megint leírták, hogy távolról mit ügyködtek és nem találtak hibát. Nyilván.
Illetve hogy kussoljak (röviden és tömören), mert a DIGINet 1000 – FTTH: Garantált sávszélesség: 300 / 75 Mbit/s, a megküldött sebességmérés eredménye a garantált értékeik feletti.
Viszont most megint ott tartok, hogy 450 és 500 között ingadozik, feljebb nem megy.
Csak egy esetleges router "pihentetés" után.
A feltöltéssel nincs gond, 320-330 Mbps mindig.Mit tennétek a helyemben? (Bocsi, kicsit hosszú lett
)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest